Ladataan...
visual diary

 

Kaksi melkeinpä ekaa portugaliksi oppimaani sanaa olivat jostain syystä Planta (kasvi) ja Flora (kukka). No ihan hyödyllisiä. 

Viherpeukalo en ole koskaan ollut. Siskolla, äidillä ja mummolla on jotkut viisi vuotta vanhat kukoistavat orkideat edelleen, itse onnistuin vastikään tappamaan kaktuksen. (No se jäi kiinni mun paidan hihaan ja nousi multineen päivineen sieltä ruukusta. Oli tosin sellanen minikaktus ja maksoin siitä puolitoista euroa, mutta ärsytti silti). 

 

 

Mutta mitä sitten löysinkään!

Viherkasvimobilet. Just mulle sopivia!

 

Näitä tekee Natalie Joy, jonka kauppaan löydät täältä. 

----

Loving these plant mobiles by Natalie Joy. 

 

Ladataan...
visual diary

 

Kuka muistaa vielä nämä pojat? Minä ainakin. 

HBO:n Looking on ollut yksi viime vuosien suosikkisarjani. Sympaattinen, realistinen ja vaan ihana. Viimeksi tänään kävellessäni Lissabonin katuja, vastaan tuli ihan suosikkihahmoni Augustinin näköinen mies (toi tumma poika vasemmalla) ja muistin kuinka paljon sarjasta tykkäsinkään. Harmi että sarjaa ei tehty muutamaa kautta pidempään. 

Mutta sitten tehtiin leffa, jota en ole vieläkään nähnyt. Mutta sen on 

a) oltava hyvä

b) tultava pian leffaan tai saataville täälläkin

Asun Lissabonissa alueella, josta vanhat ihmiset käyttävät nimitystä single men´s area. Tosin sanoen: näillä kulmilla on kaikki homobaarit. Rakastan tätä aluetta ihan hulluna. On ensinnäkin aina ihana kävellä baarista kotiin kolmen-neljän maissa, kun toiset vielä pirteinä jutustelevat baarien edessä (Monet gaybaarit täällä ovat auki kahdeksaan, tiedän kokemuksesta). Ja toiseksi: TSIISUS mitä silmänruokaa. 

----

Can´t wait to see the Looking movie, based on the HBO series Looking. 

 

 

 

Ladataan...
visual diary

Oli siis ihan kunnon mywwsky?

kirjoitan facebookin chätissä sen jälkeen kun Suomea on riepotellut sähköjä katkova myräkkä.

Jostain syystä siskomme kanssa emme voi kutsu kyseistä luonnonilmiötä myrskyksi, vaan se on sanottava näin: mywwsky.

Tämä juontaa juurensa kesästä kaksituhatta, jolloin toinen ystäväni kutsui erään valkoisen kissanpennun turkin olemusta näin: myyrän turkki. Tästä sai alkunsa hellittelynimi MYYWWLÄ. Samana kesänä lähes kaikista sanoista tuli tuplaweeversiot, joista mywwsky on ainoa edelleen voimassa oleva.

Minulla on myös ystävä, jolla on laulu kissalleni. Hän laulaa sen joka kerta kissani nähdessään.

Jos joku mies käyttäytyy typerästi, tietyssä piirissäni on tapana todeta: lähetä sille rei´ittimen reikiä. Niin turha on siis kyseinen tyyppi.

Toinen ystäväni huudahtaa aina kaikesta pienen myöhästymisen ja suuren mokaamisen väliltä olevaan näin: HÄPÄSY! Se on tarttunut. Kun kahvilan myyjä ojentaa minulle kupillisen, josta valuu puolet pitkin kupin reunoja, mutisen mielessäni juuri tuota sanaa.

Eräälle toiselle ystävälleni flaksin käymisestä ilmoittava viesti on lyhyesti näin: MM. (No siis tiettyä soutamisvälinettä tiettyyn vaatekappaleeseen. Ei kai poliittisesti korrekti ilmaisu, mutta me käytämme sitä jatkuvasti). 

On myös ihmisiä, joita kutsutaan mystisillä nimillä, jotka juontavat juurensa jonnekin vuosikymmenen päähän: psykoottinen kissanruokakissa oli pitkään nimitys eräästä miehestä. Onneksi kyseisestä tyypistä ei ole puhuttu enää vuosikausiin, nimihän oli ihan liian pitkä tungettavaksi tarinaan. 

Erästä entistä työkaveriani kutsuimme salaa Jumalaksi vuosikausia. Ei hänen jumalaisen ulkonäkönsä vuoksi, ihan vaan itseriittoisen luonteensa takia.

90% ystävistäni ei myöskään koskaan kutsu minua nimellä Saara, vaan lempinimellä joka syntyi vuonna 2001 kun makasin kämppikseni kanssa lattialla katsomassa tv:stä sambakarnevaaleja.

----

Huomaan usein kaipaavani vanhoja ystäviäni juuri tämän takia. Uusiin ihmisiin tutustuminen on tietysti kivaa, mutta vanhoissa tutuissa on oma viehätyksensä juuri sen pitkän yhteisen historian vuoksi. Yhteenkuuluvuuden tunne syntyy usein juuri niistä yhteisistä oudoista jutuista.

Mutta sitten kun eräänä iltana viinijuontiseurani pui erästä miessuhdetta sanomalla: I´m not sure, maybe this is going to be more than just a pano, hihkun mielessäni. (Olen tietysti opettanut kaikille täällä, että tämä sana joka portugaliksi tarkoittaa keittiöpyyhettä, on suomeksi ihan muuta).

Näin se menee.

----

Ja pakko kysyä: mitä outoja sanontoja, nimityksiä, lauluja ja lempinimiä teidän kaveripiireistä löytyy?

----

90% of my friends don´t call me by my real name. They use a nickname that was invented on
a boring Sunday in 2001 when I was watching samba carnevals from tv with my flatmate. 

 

Pages