Ladataan...
visual diary

 

Olin joskus vuosia sitten vuokraamassa Air Bnb -kämppää ja juutuin lukemaan arvosteluita. Joku nainen oli kirjoittanut kuinka asunto oli kaunis ja hyvällä paikalla ja miten siinä oli lähellä kaikkia kivoja baareja ja kahviloita ja sitten loppukaneetti: Most of all, I enjoyed the clean toilet. 

Vetäisin ehkä kahvit väärään kurkkuun, hah, oli kaikkea ihanaa naapurustossa jne mutta sun reissun kohokohta oli puhdas vessa. Annamunkaikkikestää. Hitto mikä tyyppi. 

Mutta joo, sanoisin että paleltuani kolme talvea Lissabonissa lämmittämättömissä jäätaloissa, parasta Tokiossa on ollut ehdottomasti tämä:

 

 

ILMALÄMPÖPUMPPU!

Ei haittaa yhtään se, että ulkona on iltaisin viileää tai vaikka sataakin, kun voi tulla sisälle ja siellä on LÄMMINTÄ. Lämmityksen lisäksi asunnossani on kylpyamme, jonka veden lämpötilaa voi säätää nappia painamalla (tosin sieltä tulee myös japaninkielistä puhetta, jota en tajua). Portugalissa kun suihkusta tulee toki lämmintä vettä, muttei koskaan kuumaa. Suomessa asuessa kun ei ikinä tajunnut arvostaa juurikaan sitä kuumaa vettä ja lämmitystä (tai halpaa sähköä) tarpeeksi. Tai siis ollenkaan. 

En ehkä ikinä palaa täältä Portugaliin. 

 

 

----

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladataan...
visual diary

 

 

 

Tämä väriyhdistelmä. Japanissa on ehkä 80 prosenttisesti sellaista matcha-keksin väristä, joka on ehkä maailman ihanin väri. 

 

 

Se miten voi nähdä älyttömät määrät ihania kuppeja ja kippoja ja olla ostamatta niistä yhtäkään. (Takin ostin, ja neuleen ja villahuivin sekä  lämpökerraston. Vietänhän talven Lissabonissa). 

 

 

Tämä pääsylippu kauniiseen puistoon. Jos oli yli 60v. sai eri värisen ja halvemmalla. 

 

 

Näiden kotien yhdistelmä. Ja se miten suojatie on linjassa talon reunan kanssa. (Ah!) 

Ihan kaikki pakkaussuunnittelu täällä!

 

 

 

Minikokoiset kadunvarsipuutarhat. 

 

 

Uuden ja vanhan yhdistely. (Ja ne VIHREÄN SÄVYT!)

 

 

Ja sellaiset paikat jossa on paljon luksusta ja fancyä ja sitten tällaista ihanaa. (Ja haluaisin varastaa aina noita muovisia pullolaatikoita, ihan missä tahansa reissaan, mutta varsinkin täällä!).

 

----

 

Mikä siellä inspiroi just nyt? 

 

 

----

 

 

 

 

Tokyo moments. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladataan...
visual diary

 

 

Tiedättekö ne ihmiset, jotka ottavat kuvia vessassakin? No minä olen juuri sellainen. 

Japanissa kun vaan olen niin täysin rakastunut siihen, miten pienetkin yksityiskohdat on huomioitu. Ja miten älyttömän paljon kasveja täällä on joka kulmalla. Kauniissa ruukuissa, kauniisti aseteltuna. Joka päivä kävellessäni metrolle näen myös erään vanhan naisen liikkeen edessä hänen bonsaipuu-kokoelmansa ja pienen kiivipuun. Ah! Ja sitten eräänä päivänä harmaahiuksinen nainen istui siinä hoitamassa hellästi kasvejaan ja näytti vaan niin... zeniltä. 

 

 

Itse istuin zenimäisesti vessassa ottamassa nämä kuvat, koska koko vessa oli vaan niin kaunis. Jopa tuo käsipyyhepaperiteline. 

Muukin osa kahvilasta oli toki kaunis. Samoin kaupunginosa, josta sain monta suositusta. 

Se on nimeltään Yanaka ja kuulemma voi hyvinkin olla seuraava the alue. Ainakin siellä oli kauniita pikkukauppoja ja jotenkin menneen ajan fiilistä. Hyvin erilaista kuin valomainoksin koristellulla keskusta-alueella. 

 

 

Join kahvia ja mietin sitä, pitäisikö koostaa jopa Suosikkialueeni Tokiossa -miniopas. Ehkäpä?

 

 

 

 

 

----

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pages