Nt-ultra

Vappuaattona se sitten vihdoin oli, kauan odotettu alkuraskauden ultraäänitutkimus, tuttavallisemmin niskaturvotus- eli nt-ultra.

Ensimmäiseltä varhaisultrakäynniltä tuttu tärinä ja paniikki valtasivat minut odotushuoneessa ja miehellä meinasi jo mennä hermot minun panikointiin. Ihan yhtä teatraalista hajoamista en sentään saanut vastaanotolla aikaiseksi kuin varhaisultrassa, mutta kyllä minä itkuun taas purskahdin, kun kätilö kyseli, miten olen voinut ja totesin, että muutoin hyvin, mutta tämä henkinen puoli ottaa koville.

Onneksi itse asiaan päästiin nopeasti ja ultraaminen tehtiin suureksi yllätyksekseni vatsan päältä (olin jo valmiiksi taas ehtinyt ajatella omaa alapää- ja säärikarvoitustani… :D). Saatiin katsella televisioruudulta, mitä mahassa tapahtuu. Siellä se kellui, meidän pieni ihme.

Kaikki vaikutti olevan hyvin ja hetken ultraamisen jälkeen tyyppi alkoi heräillä ja vatsassa alkoikin melkoinen pyöriminen ja viuhuminen. Kätilö kävi läpi muun muassa seuraavia asioita: aivot näyttivät normaaleilta, sydän näytti normaalilta ja syke oli hyvä, raajat erottuivat selkeästi ja myös sormet ja varpaat olivat laskettavissa, selkäranka näytti normaalilta, aortan kaari erottui selkeänä, munuaiset erottuivat selkeinä ja napanuora sekä virtaus näytti hyvältä. Myös istukan paikkaa katsottiin ja se sijaitsee kohdun takaseinässä. Edellä mainituista rakenteista lausutaan ymmärtääkseni virallisesti vasta rakenneultraäänitutkimuksessa, mutta jo nyt nämä kaikki oli nähtävissä. Sitten se itse käynnin pihvi, niskaturvotus, joka oli toisella mittauksella 1,03 mm ja toisella 1,4mm eli oikein normaali.

Niskaturvotus yhdistettiin koneella aiemmin otettujen verikokeiden arvoihin ja riskiluvuiksi tuli 21-trisomian osalta 1:4800 ja 13- ja 18-trisomioiden osalta 1:100 000. Eli hyvältä vaikuttaa myös noiden osalta.

Oli ihana nähdä, miten pikkuinen kääntyili, hieroi naamaansa, ojenteli raajojaan ja nieleskeli ja hikkaili.

Koko vastasi 12+5 eli 3 päivää isompaa kuin kuukautisten perusteella ja näin ollen laskettuaika aikaistui ja on nyt virallisesti 7.11. Kätilö totesi tuon olevan Taiston nimipäivä, joten Taistoksi häntä nyt kutsumme. <3

Onnistuneen ultrauksen jälkeen kerrottiin taas hieman useammalle henkilölle tämä uutinen. Muun muassa oma mummoni sai vihdoin kuullä tästä ja voi hyvänen aika sentään, miten hän tuli onnelliseksi.

Kävimme myös fiilistelykäynnillä lastentarvikeliikkeessä ja mies meni aivan sekaisin vaunuvaihtoehdoista ja kysyi jo tarjouksen hyväksi havaitsemistaan ja olisi varmasti nämä ollut jo valmis tilaamaan, mutta toppuuttelin vielä, että odotettaisiinko se rakenneultra kuitenkin. Rakenneultra on muuten juhannuksen jälkeen, joten sitten ehkä saadaan tietää, onko meidän Taisto tyttö vai poika. 😀

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *