Ladataan...
We love sundays

 

  Sanotaan, että on kahdenlaisia ihmisiä. Harmaita suorittajia joiden elämän täyttää tylsä arki. Toiset taas ovat onnistujia ja menestyjiä joiden elämä kulkee läpimurrosta toiseen. Meillä kaikilla on varmasti kokemusta alkuinnostuksesta ja sen lopahtamisesta. Usein sitä kuitenkin jää ihmettelemään miksi tavoite ei toteutunut - taaskaan.

Ihminen on siitä hassu tyyppi, että se huijaa itseään ihan mennen tullen ja laistaa itselle tehdyistä lupauksista. Oli se sitten painon pudotus tai aloitettu harrastus.   Onnistumisen salat eivät piile perintötekijöissä - vaan onnistumisen takana on ennen kaikkea tavoitteellisuus.

On tutkittu, että uskomuksemme ovat yksi voimakkaimmin toimintaamme vaikuttavista tekijöistä. Mikäli ihminen ei usko olevansa kykeneväinen saavuttamaan tavoitetta, hän ei todennäköisesti toimi tavoitteen suuntaisesti.  Löysin Köpiksenreissulta "GOALS JOURNAL" -vihon, jossa on hyviä ajatuksia tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. Vihkoon voi kirjata ylös tavoitteen eri vaiheet - ja miten niihin päästään.   

 

  

1. MIKSI HALUAN SAAVUTTAA TAVOITTEEN? 

Pohdi miksi haluat saavuttaa tämän tavoitteen? Mitä tapahtuu kun saavutan tavoitteeni ja miksi se on minulle tärkeää?

 

2. ASETA TAVOITTEELLESI PÄÄMÄÄRÄ

Aseta tavoitteelle päämäärä ja anna itsellesi tarpeeksi aikaa sen saavuttamiseen. 

 

3. MIKÄ MINUA PIDÄTTELEE SAAVUTTAMASTA TAVOITETTANI?

Mikä pidättelee sinua - miksi et voisi saavuttaa tätä tavoitetta? 

 

4. TEHTÄVÄT JOTKA MINUN TÄYTYY TEHDÄ, JOTTA PÄÄSEN TAVOITTEESEENI

Mitä kaikkea minun on tehtävä jotta pääsen tavoitteeseeni? Kirjoita tehtävät ylös ja vedä perään ruksi kun olet ne tehnyt.

 

Ja lopuksi; MIKÄ ON PALKINTONI KUN SAAVUTAN TAVOITTEENI?

        

 

 

Visualisoi siis miltä näyttää, kuulostaa ja tuntuu kun tavoite on saavutettu. Ole siinä hetkessä niin täysillä kun vain kykenet. Kun tavoite on oikein asetettu ja muotoiltu, on jo puolivälissä matkaa. Aloittamalla riittävän hitaasti ja nostamalla vastusta askel askeleelta juoksee vaikka maratonin jos se tuntuu mielekkäältä tavoitteelta.  Pidä tämä aarrekartta sellaisella paikalla josta näet sen päivittäin. Uskomatonta, mutta yleensä kartassa olevat asiat ovat toteutuneet - kannattaa siis miettiä tarkkaan mitä tähän matkasuunnitelmaan laittaa.   

"A dream becomes a goal when action is taken towards achieving it"  

Ja teille jotka innostuitte vihosta, eikä Köpiksen reissua ole tiedossa... Vihkoja saa tilattua ILOVEMYTYPE.COM-sivustolta ;)     

Ladataan...
We love sundays

 

Sain viettää tänään ihanan hidasta aamua. Join teetä ihan rauhassa ja selailin sisustuslehtiä aamutakki päällä. Kaurapuuro kuuluu jokaiseen aamuuni, mutta tänään kaipasin jotain hieman makeampaa. Kokeilin paahtaa kaurahiutaleet pannulla banaanin ja taatelin kera. Annos valmistui yhtä nopeasti aamuisin kuin perus kaurapuurokin, eikä aineksetkaan ole sen epäterveellisempiä kuin yleensä. 

Niin hyvää ja helppoa - ja kotona leijuu ihanan makea tuoksu. Tämä annos menee niin aamiaisena kuin välipalanakin. Illalla taitaa mennä kokeiluun omenainen versio :) 

 

 

Herkkuannos yhdelle: 

 • 1dl kaurahiutaleita
 • 1rkl kookosöljyä
 • 4 kuivattua taatelia
 • puolikas (kypsä) banaani
 • ripaus kanelia
 • 0,5-1dl vettä
 • reilu lusikallinen turkkilaista jogurttia

 

Lämmitä pannulla kookosöljy. Paahda kaurahiutaleita kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää pannulle taatelit ja banaanit ja paahda lisää. Kun kaura alkaa olla mukavan paahtunutta ja banaanit ja taatelit hieman pehmenneet, lisää joukkoon hieman vettä jotta kaura menee kasaan. Paista hetki ja ripottele päälle kanelia. Kaada lautaselle, lisää turkkilainen jogurtti ja koristele hunajalla. 

 

 

 

Syyskoti on saanut uutta ilmettä tanskalaisen Skagerakin ihanalla ruukulla, johon iskin silmäni Sisustuksen Koodin ikkunassa. 

xx

Ladataan...
We love sundays

 Viimeistään nyt kannattaa unohtaa se mauton kukkakaaligratiini. Ja ajatukset mössöksi keitetystä mauttomasta valkoisesta kukkakaalista, jota tarjoillaan koulun ja työpaikan linjastolla.

   

 

 Kukkakaalin valkoisista kukinnoista syntyy mainioita herkkuja; keittoa, muusia, pitsan pohjaa ja lisuketta. Raakana kukkakaalia voi dippailla kastikkeeseen. Tutun valkoisen kukkakaalin lisäksi vihannesosastolla saattaa törmätä miedommalta maistuvaan vihreään kukkakaaliin, oranssiin yksilöön tai räväkän liilaan versioon. Kukkakaalia ei kannata keittää mössöksi, vaan se kuuluu jättää hieman napakaksi - eikä mausteitakaan kannata unohtaa, sillä kasvisten ei tarvitse olla mauttomia.  Vanhalle tutulle kukkakaalille kannattaa antaa vielä mahdollisuus, sillä tämän syksyn herkullisin versio kukkakaalista on maukas kukkakaaliriisi. Kukkakaali raastetaan ja pyöräytetään nopeasti pannulla al denteksi, maustetaan ja tarjoillaan herkullisena lisukkeena. Kukkakaaliriisi saa vielä hieman rouskua hampaissa. Ja kyllä - epäilin itsekin aluksi voiko se olla hyvää...  

 

 

Kukkakaaliriisistä tuli heti oma suosikkini. Ensinnäkin siksi, että se on niin nopea valmistaa ja toiseksi SE ON NIIN MAUKASTA :)  Näin valmistat syyskuun nopeimman ja maukkaimman lisukkeen:   

 • kokonainen kukkakaali
 • 0,5dl vettä
 • 25g voita
 • suolaa
 • pippuria
 • purkki philadelphiajuustoa

  

Raasta raaka kukkakaali muruiksi. Keitä puoli desiä vettä ja pyöräytä kukkakaalimurua noin kahden minuutin ajan pannulla. Älä kypsennä liikaa, kukkakaaliriisin ei ole tarkoitus olla pehmeää puuroa! Lisää voi ja philadelphiajuusto. Sekoita kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Tarjoile heti esimerkiksi kalan tai kanan lisukkeena.   

 

Pages