Tinder in Australia: Melbourne (and Sydney)

Olen lomaillut Australiassa nyt vajaat kaksi viikkoa (onneksi lomaa on edessä vielä enemmän kuin takana). Kuten ensimmäisen, myös viimeisen lomaviikkoni tulen pysyttelemään Melbournessa. Olen siis uteliaisuudesta näprännyt Tinderiä ja mielessäni on käväissyt jopa lomaromanssin mahdollisuus. 

Parasta aikaa olemme reissun päällä, joten Melbourne tuntuisi luonnollisimmalta vaihtoehdolta deittailuun. Deittikumppaneita ja -pyyntöjä tulikin viikon aikana kiitettävästi vastaan, mutta uskomaton saamattomuuteni rakkauselämään liittyvissä asioissa näyttää kulkeutuneen kanssani tullista läpi tänne saakka. 

Täyttä ajanhaaskausta tindaaminen ei kuitenkaan ole ollut. Kielitaitoni on varmasti kehittynyt keksiessäni vaihteeksi englanniksi erilaisia tekosyitä alustavasti sovittujen tapaamisten peruuttamiseen.

Lisäksi olen oppinut Melbournen Tinder-kuvioista seuraavat asiat :

1. Tuntuu jopa hämmentävältä kuinka globaali ilmiö Tinder on. 

Miten voi olla mahdollista, että Tinder kaikkialla?!? (Ehkei Pohjois-Koreassa kuitenkaan). Avaapa appin Pispalan uittotunnelilla, Singaporen lentokentällä tai Melbournen lähiössä, selailtavia seuranhakijoita löytyy aina. 

Toki voi vain arvailla, kuinka paljon enemmän heitä löytyy yli neljän miljoonan asukkaan suurkaupungista kuin piskuisesta kotikylästäni. Täällä päin miehet pyrkivätkin erottautumaan enemmän "Super Like"-tykkäyksillä kenties juuri tästä syystä. (Tai sitten olen aussimiesten silmissä vain vastustamattoman kuuma ;D)

2. Kiivi

Jos mies kertoo profiilissaan olevansa kiivi, ei se välttämättä tarkoita että hän olisi pyöreä, poikkeuksellisen karvainen tai vihreä sisältä. Kiivi on Australiassa yleinen nimitys uusi-seelantilaiselle eikä sen käyttö ilmeisesti ole kovinkaan rasististi myöskään muiden taholta.

3.Myös tietyt tarpeet ovat globaaleja.

Tietyiltä piirteiltään Mansen ja Melbournen Tinder-tarjonta ei poikkea kovinkaan paljon toisistaan. Ainakin naisille helppoa hetken huumaa olisi tarjolla enemmän kuin järvelle mahtuu soutajia. Kuten serkkuni kanssa Sydneyssä käsihoitopaikkojen ja bordellien määrän perusteella totesimme, on miesten tarve genitaaliseen mielihyvään globaali (toki varmasti myös naisten). 

Sekä viime viikkoisen Melbournen että tämän viikkoisen Sydneyn kokemukseni perusteella täällä want to have fun?-tyylisiä herroja on huomattavasti Suomen Tinderiä enemmän. Olen tosin alkanut epäillä, että syynä tähän on se, että profiilistani käy ilmi minun olevan traveller. Kenties täkälaiset osaavat ottaa ilon irti meistä vierailijoista eikä heitä voi siitä tuomita.   

4. Et tule ikinä saamaan appista mitään jos et itse muutu

Kohdalleni on toki osunut myös kunnollisia vilpittömältä vaikuttavia herrasmiehiä myös Australiassa. Valitettavasti myöskään täällä kukaan ei tule ovelta hakemaan ellet sitä itse pyydä. Jos siis haluan joskus parisuhdestatukseni muuttuvan, täytyy minun muuttaa omaa asennettani.

Ja jos haluan deittailla Australissa, täytyy minun todellakin saattaa uber-tilini toimivaksi. Täällä uber toimii taksia huomattavasti näppärämmin ja on ehdoton jos haluaa varmistua siitä että pääsee kulkemaan/liukenemaan paikalta silloin kuin itse haluaa.

5. Deittailu ei ole haudanvakavaa 

Verrattuna Suomeen, täällä deittiehdotuksia esitetään nopeammin ja luontevammin. Kuten lukijani varmasti ovat jo päätelleet, en ole deiteillä mukavuusalueellani. Niinpä serkkuni ehdotus kutsua joku random tinder-mies ystäväporukan illanviettoon tuntui minusta karmaiselvalta ajatukselta.

Pelkäsin mokaavani jotenkin tai tilanteen olevan muuten kiusallinen. Perustreffejä kuumottavammaksi homman olisi luonnollisesti tehnyt se, että sillä olisi ollut treffikumppanin lisäksi muitakin todistajia. 

Australiassa on kuitenkin kuulemma normaalia tuoda uusia deittikumppaneita sosiaalisiin tilanteisiin. En usko, että edes minä pystyisin törttöilemään treffeillä niin pahasti että aiheuttaisin jonkun kuoleman, pysyvän vammautumisen tai joutuisin karkoitetuksi maasta (etenkään kun olen jo vuosia sitten Suomessa oppinut ettei edes tupladeiteille kannata mennä ympäripäissään). Kenties minun täytyy vain relata ja antaa virran viedä. Tosin tällä hetkellä tuntuu, että matkustamisessa on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin Tinder-deitit :)   

Juuri nyt hörppäilen hostellimme pihalla skumppaa ja katselen kun paidaton nuori Lenny Kravitz-kopio punnertaa nurmikolla. Olemme Whitsyndaysilla ja lämpötila on hieman alle 30 astetta. I guess I could have done worse in life.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.