Kun pilasin kasvoni

Yhtä sirkusta!

Tämä tapahtui viime vuoden marraskuussa. En vain ole siitä halunnut aikaisemmin sanoa mitään, oli sen verran kipeä kokemus.

Kaikki alkoi siitä, kun anoppi kuoli ja olimme sitten isommalla porukalla tyhjentämässä sitä asuntoa. Minulle jäi sitten sellaiset näyterasvat (joita saat esimerkiksi lehtien välissä), joita oli aika iso pino. No ajattelin käyttää ne yksitellen pois iltaisin, iltapesun jälkeen, kun muutenkin laittaisin rasvoja kasvoihini. Muutama ilta menikin hyvin ja rasvat olivat oikein hyviä. Sitten, tuli rasva, joka ei ollutkaan hyvä, tai huomasin sen vasta pikkuhiljaa. Kokoajan silti käytin uusia rasvanäytteitä joka ilta. Kasvoista alkoi lähteä nahkat. Repaleesta kun tarttui kiinni, lähti iso nahkapala irti. Niitä repaleita oli vähän joka puolelle. Kun nahan oli repinyt irti, tuli esille kostea, tahmea iho, jota kirveli. Päällysnahka siis lähti pois. Minun oli pakko repiä niitä pitkin työpäivääkin, koska ne roikkuvat repaleet olivat hurjan näköisiä. Tuli viikonloppu ja yhä revin näitä repaleita ja yhä kasvoja kirveli, kun uusi nahka tuli esiin. Nukkuminenkin oli vaikeaa, kun kasvoja kirvelsi ja jotain rasvaahan siihen oli kuitenkin laitettava....En ehkä korostanut tässä jutussa, että se oikeasti sattui, kun päällimmainen iho oli poissa. Joka aamu laitoin paksun kerroksen meikkivoidetta, koska iho oli myös punainen ja arka. Sen laittaminen kirveli tulisesti, mutta oli pakko laittaa...huoh...Sitten tuli viikonloppu ja huokaisin helpotuksesta, että nyt iho saa levätä...kosteusvoidetta oli kuitenkin laitettava. Kävin nukkumaan, mutta heräilin kasvojen takin pitkin yötä, kun tuntui pahalle, sattui ja kirveli ja kiristi.

Sunnuntai aamuna sitten heräsin tämän näköisenä:

Kasvot olivat täysin turvoksissa. Silmiä tuskin näki. Posket haittasivat jo näkökenttää eli en nähnyt kunnolla. Ihoa poltteli. Mitään rasvaa ei pystynyt laittamaan. Iho oli aivan kuiva. Se oli kuin olisi palanut.

Tässä kuvassa yritän hymyillä:

Pakkohan minun oli sitten soittaa ensiapuun. He sanoivat, että ihoni oli palanut. Minulla oli palovamma kasvoissa. Olin ilmeisesti todella allerginen jollekin rasvalle tai sitten joku rasva oli vanhentunut. Voimakas allerginen reagtio, joka sai ihon palamaan pois, sanoi lääkäri.

Minulle määrättiin rasvat ja allergialääkkeet eli apteekin kautta kotiin.

Muutaman tunnin päästä, kun olin käyttänyt uusia rasvoja ja syönyt allergialääkettä, olin jo muuttunut aika tavalla. Turvotus oli laskeutunut ihan jonkin verran. Olin "melkein" oma itseni. Kuvissa ei tietty ole meikin meikkiä, joten aivan luomukuva. Kasvoissa on vain apteekin rasvoja. Hyvin auttoivat rasvat. Toki turvoksissahan kasvot vielä olivat. Tässä kuvia:

Pystyin menemään maanantaina töihin, koska kasvot olivat niin vähän turvoksissa. Tätä ihan pientä turvotusta kesti viikon verran...Oli kyllä paha kokemus, yksi elämäni pahimmista.

Kiitän kuitenkin Luojaani tästä kokemuksesta ja siitä, että minä jouduin sen kokemaan. Se olisi voinut yhtä hyvin olla 17v tyttäreni. Minä kestin sen paremmin, kuin hän olisi kestänyt; kivut ja ulkonäön. Siitä olen niin kiitollinen. Äidin sydän on suuri. Mieluummin kärsin itse, kuin annan lapseni kärsiä, niin se menee.

Rasvojen käyttöpäivämäärän tarkistan nykyään aina, ihan aina.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Hurjaa! Allergiset reaktiot voi olla kyllä tosi pahoja! Onneksi lääkärin määrämät avut auttoivat nopeasti!

Yhtä sirkusta!

Nythän sitä lukee kuin opetustarinaa, mutta kun se oli päällä, se oli kamalaa...Mietin jonkun aikaa, että kehtaako noita kuvia edes julkaista...

Sydän huokaa

Voi olla, että pelkästään joku yksi voide ei aiheuttanut sitä vaan kun kuormittaa ihoa joka päivä eri voiteilla niin on siinä jo aika selakainen määrä eri ainesosia jotka reagoi iholla. Toki se yksi vanhentunut tai epäsopiva on pahin ollut. Hyvä, että olet saanut ihon taas kuntoon.

Yhtä sirkusta!

Joo, todellista syytä ei voi tietää, eikä saada enää selvillekään...eli pitää välttää rasvojen jatkuvaa vaihtoja/sekakäyttöä ja tietty vanhoja rasvoja

Hui, kylläpä voi käydä vaarallisesti pahemmassa tapauksessa! Kiitos tärkeän huomautuksen jakamisesta. Itse olen aina ajatellut että eihän nyt rasvat tai puhdistusaineet voi vanhoiksi mennä, ja nytkin kyseisiä päiväyksiä ylittäneitä tuotteita on kaapissa odottamassa. Pitää kyllä ehdottomasti käydä kaikki päiväykset läpi, kiitos sinulle varoituksesta!

Yhtä sirkusta!

Jos haluaa käyttää kuitenkin niitä rasvoja, niin jalkoihin, jaloissa ei ole niin herkkä iho kuin kasvoissa...ja varsinkin aion käyttää kuiviin jalkapohjiini vanhentumassa olevan rasvat, jos näin käy

Suttastiina

No huh!
Onneksi parantui nopeasti.

Yhtä sirkusta!

Olinpa hieman turvonnut, hyvä kun näin mitään turvotukselta. Ihmettelin itsekin miten nopeasti voi alkaa parantuminen!

Kirsikka W.

Huh! Kosmetiikan kanssa on aina olemassa se riski, ettei jokin tuote sovikaan iholle, mutta tämä on jo aika extreme. Ihana kuulla, että turvotus laski nopeasti hyvän hoidon seurauksena. Tämä pistää itsenikin ajattelemaan hieman tarkemmin sitä, minkälaisia tuotteita sitä kasvoilleen lappaakaan.

Yhtä sirkusta!

Aika harvoin noita kyllä tapahtuu. Jos ajattelee, että tähän ikään mennessä tuo oli ensimmäinen kerta ja sen jälkeenkään ei ole mitään tapahtunut, vaikka olen uusia rasvoja käytellyt kovastikin...Kiva olisi kyllä ollut tietää mikä tuon aiheutti, mutta sehän ei selviä koskaan...

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Kauhistus miten pahan näköiseksi ihosi pääsi. Onneksi tosiaan nopeasti auttoi oikeat tuotteet ja lääkkeet. :)

Yhtä sirkusta!

Kyllä, ihan muodottomaksi muutuin. Ei olis oma äitikään tuntenut...ja tasan tarkkaan en olisi töihin mennyt tuon näköisenä :D

Parani kuitenkin oikeilla lääkkeillä ja voiteilla nopsaan!

Lilies
Lilies & Life

Jestas kylläpä oli voimakas reaktio!! Mulla on joskus kevyesti turvonnut ja kutissut iho erään merkin voiteesta, mutta tällaista reaktiota en oo koskaan kokenut/nähnyt. Onneksi lähti nopeasti paranemaan lääkkeillä!

Yhtä sirkusta!

Se oli kyllä järisyttävän voimakas reaktio. Se turvotus kasvoi aivan silmissä, kunnes tuli se piste, että oli pakko soittaa ensiapuun, kun en tiennyt miten paljon ne vielä turpoaa. Onnea oli, että pääsin nopeasti sisälle lääkäriin. Tuon näköiseksi kun olisi jäänyt, niin huh...Onneksi oli vain väliaikaista!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.