Kulttuurieroja eli mikä Ruottissa on parasta

Ihan yhen jutun vaan haluisin kertoo. Siitä ku mä muutin kuukausi sitte mun tyttöystävän luo Ruottiin, Malmöön tarkalleen ottae, ja et mikä siinä on parasta.

Sanon ny suoraan, että tää on kyl kaiken kaikkiaa ihana juttu asuu tääl Etelä-Ruottissa. Kevät tulee aikasi, kaikki on kauheen ystävällisii, falafel on halpaa ja sillee.

Mut ehottomasti parasta täällon se, et täällei käytetä sepelii ollenkaa. Tiättekö niitä pienii kivii joita heitellään Suomessa jokaselle katukaistaleelle koulujen alusta seuraavaa juhannuksee asti ja jotka menee aina kenkiin sisään ja hankaa sukkaan reiän.

Ku sepeli on maassa, on ihan sama mimmoset kengät on jalassa – vaiks sit polvii asti nyöritetyt maiharit, nii tiukkaa solmitut ettei veri kierrä – aina ne sepelit nimittäi luikahtaa sinne kengän sisään ja painaa ja sukassa o reikä. Ja ei auta vaiks sepeliaikaan kävelis umpihangessa siinä kävelytien ja kaiken sen sepelin vieressä. Ne sepelit haistaa meiät ja pyörii kengänpohjalle. Ihan perkeleestä koko homma.

Mut nyt siis mulla ei oo tätä ongelmaa ollu kuukauteen. Aiettä. Täällä krookukset kukkii ja jotkut nätit puutki myös, ja mä allerkisena aivastelen iha törkeenä. Räkä vaan valuu ja nenä punottaa. Mut ei se mitään. Tää on sen arvosta ettei oo sitä helveti sepelii.

Ku mä hehkutin tätä sepeliasiaa mun vanhalle kämppikselle, hän sano et hän luuli, et parasta on se että mä asun viimein samassa maassa (ja asunnossa kans) mun tyttöystävän kaa. Varsinki ku meille on tulossa yhteine vauva. Eikä suinkaa se et pääs sepelistä eroon.

Mä olin siihe et hei ei ny ruveta tunteilee. Mä oon Lahesta kumminki. Ihan mukava juttu tää yhteisessä osotteessa asumine vauvan kaa, juu, mut ei tehä siitä ny numeroo. Vai mitä. Se on sepeliki iso juttu ihmisen elämässä.

kulttuuri uutiset-ja-yhteiskunta oma-elama hyva-olo
Kommentit (2)
  1. JÄRKYTTÄÄ TUO KAURAPURU!!!!!

    Sulla on kyllä kiva blogi <3

    1. No ei mutta kiitos!
      Ja siis todellaki, aivan karsee homma toi puurojuttu!! Ihme poarukkaa nää ruottalaiset.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *