Minä olen – yksi meistä

Olen aina rakastanut kirjoittamista, se on minun vahvempi puoleni, vaikka tykkään myös keskustella ääneenkin. Tunnen kuitenkin vahvemmin saavani itseäni ilmaistua kirjoittamalla. Minusta tuntuu että olisi paljon sanottavaa, jonka haluaisin jakaa lukijoiden kanssa. Siksi päätin perustaa tämän blogin.

Olen Maisa, 37-vuotias, Turun seudulla asuva nainen, joka on löytänyt oman paikkansa ja asiat on kivasti elämässä. Ammatiltani olen kuva-artesaani. Unelmoin monesta, mutta aika näyttää mihin suuntaan tie vie. On hyvä kuunnella intuitiota eli sydäntä. Mistäkö unelmoin? Verkkokaupasta, jossa myyn omaa taidettani. Sekä kansanedustajan työ olisi mielenkiintoista, koska haluan olla vaikuttamassa ja tehdä ihmisten arjesta parempaa. Erityisesti vammaiset lapset ja nuoret ovat sydäntä lähellä.

Olen herkkä, puhutaan erityisherkkyydestä. Toisille sitä ei ole olemassakaan ja mieltävät sen olevan enemmänkin mielensäpahoittamista, mutta se ymmärretään tällöin väärin. Ainakin omalla kokemuksella. Pohdin tulevissa postauksissa lisää omaa herkkyttäni. Se on itselleni vahvuus ja rikkaus, sillä ilman sitä tuskin lauluissani olisi tunnetta tai kuvataiteessani elävyyttä.

Herkkyyteni lisäksi olen syvällinen, rakastan pohtia asioita ja jäänkin monesti miettimään uppoutumalla omaan maailmaani. Välillä saan kuulla läheisiltä siitä, että: ”kaikkea sinäkin mietit.” On kiehtovaa keskustella syvällisiä ihmisten kanssa, joilla siihen on kykyjä. Olen avoin kuulemaan muiden näkökulmia, ajatuksia ja minusta on ihana aina tutustua uusiin ihmisiin. Aina voi oppia – elämä on oppimista!

Huumori on myös tärkeää ja mustaa huumoria tulee käytettyä, mutta sen kanssa olen varovaisempi, että en sitä ihan kenen tahansa seurassa höpöttele. Eikä minun ole vaikeaa laskea leikkiä omista kommelluksista. Joku on joskus sanonutkin, että se parhaiten nauraa, joka itselleen nauraa!

Olen paljon muutakin, kuten vaikka että hyväntahtoinen, empaattinen, rauhaa rakastava persoona, jonka oma sisäinen ghetto on sellainen, jossa on paljon värejä, rakkautta, rauhallisuutta, lempeyttä ja ystävällisyyttä. Tämä näkyy enemmän niin musiikissani kuin taiteessanikin. Se mitä annan itsestäni ihmisille on paljon vähemmän ja vaatimattomammin, koska tällä hetkellä olen kätkeytynyt syvään kuoreeni, jossa koen olevani turvassa.

Joskus minusta tuntuu, että ihmisten puheet erilaisuuden kanssa toimeen tulemisesta ovat suuremmat, kuin mitä sitten totuus oikeastaan on. Voi toki olla, että se on vain minun päässäni oleva ajatus, mutta ehkä siinä on kuitenkin jonkinlainen totuuden siemen. Tätäkin voisin pohtia lisää omassa postauksessaan.

Mitä tarkoitan erilaisuudella? Jokainen meistä on erilainen ja oma persoonansa. Omalla kohdallani se on kuitenkin melko näkyvää ja huomiota herättävää, sillä olen lyhytkasvuinen. Sitä voisi kysyä, että osuiko omalle kohdalleni lottovoitto vai peräti huonoa tuuria. Valitsen näistä kahdesta ehdottomasti lottovoiton, sillä onhan tämä melko harvinaista ja saan olla sukuni toistaiseksi ainoa lyhytkasvuinen. Ei ainakaan tietooni ole tullut toisesta, vaikka kaiketi sitä on jossain määrin tutkittukin (jonkinlaista sukututkimusta). Voidaan varmaan puhua myös jonkinlaisesta itsensä hyväksymisestä. Mutta palaan tähänkin aiheeseen toisessa postauksessa uudelleen.

Se mikä diagnoosini on toissijaista, eikä se minua määrittele ihmisenä tai muutoinkaan. Kaiken takana on aina ensisijaisesti ihminen. Jokaisella meillä on ne omat tapamme tehdä asioita, vaikkakin sitten toisen ihmisen avustamana tai apuvälineiden avulla. Pääasia on, että asiat tulee tehtyä.

Blogini ideana on olla ehkä vertaistukena, laskea toivottavasti ennakkoluuloja ja ihan vain haluan jollakin tavalla kirjoittaa omia mietteitäni. Kai tämä on myös samalla jonkinlainen matka omiin ajatuksiini ja tutustua itseeni lisää vieläkin paremmin.

Näihin puheisiin!

puheenaiheet syvallista oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. Hieno juttu kun aloitit blogin, jo esittelyssä oli todella paljon kiinnostavaa ja mahdollisuus hyviin pohdintoihin. Myös herkkänä sanon mielipiteeni että maailma on sitä parempi paikka mitä enemmän täällä on herkkiä, kukin omalla tavallaan .
    Mutta hei, jännityksellä odotan mitä tuleman pitää ja mistä syntyy hyviä näkökulmia 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *