TikTok, uusi Tinder?

Ajauduin pari viikkoa sitten TikTokin maailmaan ja tykästyin siihen ihan hurjasti. Hyvä musa koukuttaa ja hauska sisältö saa nauramaan – ja sitähän siellä riittää. Paljasta pintaa näkyy aika paljon ja monella tuntuu olevan myös haku päällä, joten aikuiset ovat ottamassa TikTokkia haltuun selkeästi myös pariutumismielessä. Sain itsekin jo kahvikutsun, mutta minä menin sinne vain pitämään hauskaa ja verkostoitumaan kivojen ihmisten kanssa.

Aikaisempaa kokemusta minulla ei TikTokista ollut, mutta kuulopuheiden mukaan siellä näkee usein kiusaamista ja ulkonäön arvostelua melko suorasanaisesti. Toistaiseksi silmiini ei ole tällaista osunut, enkä ole omiinkaan videoihini ikävää kommenttia saanut.


TikTok on parantanut elämänlaatuani paljon tuoden päiviini iloa ja valoa. Sisällöntuotanto sovellukseen on ihan hurjan hauskaa puuhaa ja tehdessä videoita, saa samalla hyvät naurut. Sisältöni on pääsääntöisesti hauskuuttavaa ja itselleen nauraminen on erittäin antoisaa. Samalla kamerakammoni on lieventenyt ja itsetunto parantunut, olen löytänyt itsestäni myös uusia puolia. Kiva on myös vähän meikata videoihin ja olenkin saanut TikTokin myötä hymyni takaisin.

Sovelluksessa on yllättävän vähän yrityksiä mukana, näen kuitenkin TikTokin tulevaisuudessa merkittävänä mainoskanavana. Lyhyeen videoon mahtuu yllättävän paljon ja näkyvyys voi olla aloittelijallakin todella suuri. Parin viikon aikana videoillani on ollut jo 20 000 näyttökertaa eikä viraaliksi lähtevän videon lähteminen ole mikään mahdoton saavutus ollenkaan. Siihen vaaditaan hyvää kuvanlaatua sekä erottuvaa sisältöä.

Aion jatkaa videoiden parissa, mutta huonona päivänä en niitä aio alkaa tekemään. Tilasin myös puhelimeen lisättävän rengasvalon, josko se parantaisi kuvanlaatua oleellisesti. Aion markkinoida kanavassa myös ICM valokuviani, sillä muutama seuraamani pienyrittäjä on ottanut kanavan jo niin hyvin haltuun, että sillä tehdään myös merkittävää liikevaihtoa.

TikTokissa tapahtuvasta vaikuttajamarkkinoinnista olen myös kiinnostunut vaikka kaupallisiin yhteistöihin olen siellä vähemmän vielä törmännyt. Uskon kuitenkin, että moni vielä pitää TikTokkia lasten sovelluksena eikä kaupallisuutta näetä siksi vielä ajankohtaisena. Mutta uskallan väittää alustaa tulevaisuudessa merkittäväksi kaupantekopaikaksi. Ja mitä lasten sovelluksiin tulee, en ole feedissäni törmännyt vielä yhteenkään lapseen. Algoritmi pitää kyllä siitä huolen, että sisältö kohdistetaan juuri oikeiden silmäparien katseltavaksi.

Oletko TikTokissa? Laita ihmeessä tilini seurantaan niin seurailen takaisin 🙂

puheenaiheet videot uutiset-ja-yhteiskunta rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *