VILÉNIT VAPUSSA

IMG_4950.JPG

NOORA:

Olin vapaaehtoisesti piiloutunut työpöydän taakse juhannuksena, jouluna, uutenavuotena, pääsiäisenä ja varmasti vielä muutamana muuna mitättömänä juhlapyhänä, joilla ei ole mitään merkitystä kenellekään. Tänä vappuna ajattelin rikkoa perinteen ja oikeasti juhlia: kitata simaa ja mussuttaa munkkia, istua Kaivopuistossa piknikillä ja poksautella skumppapulloja.

Vapun vappuisimmat osiot olivat kuitenkin pettymyksiä. Koko kaupungista ei löytynyt munkin munkkia, vaan pelkkiä tylsiä tippaleipiä. Kaivarin ihmismassa pääsi ärsyttämään jo ennen kuin pääsimme varsinaisesti paikan päälle. Havis Amandan lakitusta emme olleet todistamassa, mutta sekin olisi varmasti tympinyt.

Ei viikonloppu kuitenkaan epäonnistunut, päinvastoin. Äiti-Vilén toi meille munkkeja, jotka Iina supersankarin tavoin säntäsi noutamaan metron sulkeutuvien ovien välistä. Kävimme Linnanmäellä, jossa Jennin kanssa todistimme, ettemme olekaan vielä vanhoja jänishousuja, vaan pystymme edelleen nousemaan vuoristoradan kyytiin. Korkeasaaressa vieraillessamme löysimme matkamuistomyymälästä hupaisia sukkia. Ja tulihan niitä eläimiäkin nähtyä. Ensi vapun voisinkin suosiolla viettää gangsta rap -yhtyeeltä näyttävän kamelitrion ja pöyristyneiden manuleiden seurassa. Saisikohan niitä lainata laitekavereiksi Lintsille?

IMG_4982.jpg

Camelz Wit Attitudes: Straight outta Korkeasaari

 JENNI:

Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun oikeasti suoritin vapun. Oli simaa, oli munkkeja (pitkällisen etsinnän ja monien vaiheiden jälkeen) ja piknik. Nooran kämpässä oli myös ilmapalloja tunnelmaa tuomassa, ja kyllä hiuksiakin päästiin värjäämään. Ei nyt ihan vappuväreillä, mutta kuitenkin. 

Sunnuntai eli vappuaatto meni rattoisasti ensin Galleria Huudossa Kuvitteellisen tieteen museo -näyttelyssä, jossa oli eri-ikäisten lasten piirroksia mitä oudoimmista keksinnöistä. Muutama oli rakennettu, kuten lattialla kiskoja pitkin liikkuva Torakanliiskaaja. Sunnuntai jatkui munkkijahdilla. Kysynpä vaan Helsinki, että kuinka vaikeaa on tarjota nälkäisille kulkijoille tavallinen sokeroitu rinkelimunkki VAPPUAATTONA??? Ilmeisen vaikeaa. Onneksi Linnanmäki pelasti tämänkin. Linnanmäestä yhdyn Nooran mielipiteeseen. Olin yllättynyt, etten ollut kauhuissani niistä kahdesta vuoristoradasta, jossa kävimme. Täytyy kuitenkin sanoa, että Vekkula-talo on kyllä laitteista rakkain. Se jaksoi edelleen ilahduttaa. 

Kaivopuiston piknikistä ei juuri ole sanottavaa, söimme sipsimme ja lähdimme aika vikkelästi. Matka Kaivariin kesti kohtuuttoman kauan ja siellä oli liian kylmä ja liikaa ihmisiä. Hatunnosto kuitenkin sille miehelle joka seisoi kalliolla turkki päällä nauraa hohottamassa, häneen tiivistyi vappu. Korkeasaaressa puolestaan eräs vuosikausien unelma kävi toteen kun näin vihdoinkin ilmielävän MANULIN! Olen käynyt viime vuosina aika usein Korkeasaaressa, enkä ole ikinä tuota mystistä kissaeläintä kohdannut. Nyt se tapahtui! Kohtasin myös pelkoni tiikerihäkin edessä useampaan kertaan. Man I am scared of tigers. Jatkoin pelkojeni kohtaamista ostamalla myös tiikerisukat. On aina mukava bonus jos löytää hienoja sukkia matkamuistoiksi! 

 

IINA:

Olen viettänyt viime vuosien vaput opiskelijahenkisesti, mutta vaihtelu tunnetusti virkistää. Virkistävän vappuviikonloppumme aikana ehdimme edellä mainittujen aktiviteettien lomassa muun muassa lounastaa Elias Gouldin kanssa (tai siis samassa ravintolassa Elias Gouldin kanssa. Sattumaako?) ja katsoa lähes kaikki neljä Saariston lapset -elokuvaa. 

Minä en uskaltautunut Lintsillä perinteiseen vuoristorataan, mutta toisaalta ilman minun rohkeuttani ja reagointinopeuttani metrostapoistumistilanteessa me olisimme jääneet lauantaina munkitta. Korkeasaaressa näin ensimmäistä kertaa kissapetojen oikeasti liikkuvan varjossa makailun sijaan, puhumattakaan naarasleijonan selkäpiitä karmivasta karjunnasta. Piknik ei ehkä mennyt niin kuin elokuvissa, mutta kokeilun arvoista sekin, ensi kerralla täytyy vain muistaa pipo ja lapaset. Ja paikka, jossa on vähemmän ihmisiä.

Vappu on mielentila, vappu on elämäntapa. Hauskaa vappua!

IMG_4976.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *