Ajatuksia kehopositiivisuudesta

Stronger by Hanna

KEHOPOSITIIVISUUS (julkaistu facebookissa 22.7.2017)

Montako kertaa olet ajatellut aloittaa liikunnan, tai pudottaa painoa? Ja montako kertaa olet tehnyt sen siksi että olet tyytymätön itseesi, tai koet jopa itseinhoa? Onko tämä ajattelutapa tuonut sinulle toivomiasi tuloksia? Sitkeässä on se käsitys, että itseinho "laihduttaa" tai "auttaa pysymään ruodussa”. Jos itseinho laihduttaisi, ei kukaan kamppailisi painonsa kanssa! On turha tehdä asioita aina samalla tavalla, mutta odottaa eri tuloksia. Kokeillaan siis erilaista lähestymistapaa:

Liputan kehopositiivisuuden puolesta. Ei sekoiteta kuitenkaan kehopositiivisuutta hälläväliä-asenteeseen. Kyse ei ole siitä, että ”nyt olen tyytyväinen itseeni, minun ei siis tarvitse liikkua ja voin mässäillä miten haluan”. Ei. Kehopositiivisuus tarkoittaa, että näet omat hyvät puolesi, tiedät, että olet arvokas ja ihana, ja haluat siksi tehdä hyviä valintoja. Kannustat itseäsi ja kehut onnistumisista. Epäonnistumisista et ruoski itseäsi. Puhut itsellesi, kuin parhaalle ystävällesi.

Mitä sanot ystävällesi, jos hän epäonnistuu jossain? Haukutko luuseriksi, joka ei koskaan saa mitään aikaiseksi? Vai lohdutatko ja koitat keksiä hänen kanssaan ratkaisua asiaan? Entä miten puhut itsellesi kun sinä epäonnistut? Miksi puhumme itsellemme ihan eri tavalla, kuin parhaalle ystävällemme? Pidämmekö itseämme niin arvottomana, että ansaitsemme sellaiset puheet?

Annan sinulle tehtävän: Kuuntele omaa sisäistä puhettasi. Höristä korviasi, kun alat jonkin vastoinkäymisen kohdalla sättiä itseäsi. Tuki sen äänen suu. Jos et kykenisi sanomaan näitä asioita ääneen toiselle ihmiselle, älä sano niitä itsellesikään. Mieti, mitä sanoisit tässä tilanteessa rakkaalle ystävälle, jollekin, jolle haluat pelkästään hyvää? Sano se sama itsellesi. Ja tutkiskele tuntemuksiasi. Mitä useamman vuoden olet opetellut puhumaan rumasti itsellesi, sitä syvempään on juurtunut uskomus, että ansaitset sen. Ei hätää. Pystyt kyllä avaamaan korvasi toisenlaisellekin puheelle, kannustavalle sellaiselle. Sen jälkeen silmäsikin avautuvat. Ja tällöin haluat tehdä hyviä valintoja, koska ne saavat olosi paremmaksi ja tiedät, että ansaitset vain hyvää. Muutetaan maailmaa: aloitetaan omasta päästämme!! Jaa tämä julkaisu ystävällesi, jota arvostat, ja jolle haluat osoittaa, että hänkin ansaitsee vain hyvää.

 

Kommentoi