Takaketjusto- miksi sitä tulee treenata?

Stronger by Hanna

Takaketjusto. Miksi sinunkin kannattaa sitä treenata? (julkaistu facebookissa 3.12.2017)

Kuinka monesti olet koittanut parantaa ryhtiä sillä että venyttelet rintalihaksia? Mitä jos mietit asiaa toisesta näkökulmasta: Jos rinta supistuu eteen, tarvitaan jotain voimaa, joka vetää sitä auki. Eli hallintatreeniä lapaluiden alueelle ja voimaharjoittelua selkään.

Entä kuinka monesti olet koittanut tiukentaa keskivartaloa tekemällä vatsarutistuksia? Jos vatsa pömpöttää, rutistukset todennäköisesti saavat sen vain pömpöttämään enemmän. Silloin tarvitaan stabiloivaa harjoittelua keskivartalolle ja sekä selän että vatsan puolelle, koska keskivartalon lihakset toimivat aina kokonaisuutena, yhdessä. Yhden ”coren” osa-alueen treenaaminen pelkästään on vähän kuin koittaisi sytyttää tulitikkua tuulessa; toivotonta.

Monestiko olet koittanut helpottaa hartiakipuja venyttelemällä olkapäitä? Jos hartiasi takaosan lihakset ovat jumiutuneet eteenpäin, ne ovat koko ajan venytyksessä ja juuri siksi jumissa! Venyttely vain pahentaa. Taas kerran tarvitaan olkapään takaosalle voimaharjoittelua, aktivointia, aineenvaihdunnan vilkastuttamista.

Jos haluat hyvän ryhdin ja kivuttoman selän, treenaa kehosi takaosaa! Kaikki meidän elämässsä tapahtuu aina kehon etupuolella. Siksi kehon takana olevat asiat jäävät helposti unohduksiin:
”Pakarat aktivoituu huonosti”, ”Lapatuen hallinta on heikkoa”, ”Selän asennon hahmotus on hankalaa”, ”Olkapään takaosa on heikko”. Ei ole sattumaa, että nämä kaikki ammattilaisen huomaamat ongelmat on kehon takana.

Joten ens kerralla, kun teet vatsarutistuksia, venyttelet rintalihakset ja hartiat, mieti uudelleen. Voiko olla niin, että samojen asioiden tekeminen tuo aina samoja tuloksia? Joskus on hyvä katsoa asiaa uudelta puolelta – takapuolelta!

 

Kommentoi