13.–16.6.1994, maanantai–torstai, Saaresta

Yx tyttö '81

Tää oli aika ykstoikkonen viikko, ja mä oon niin paljon jäljessä (22.6. keskiviikko), et’ mä kirjotan tästä koko viikosta kerrallaan.

Yhteensä me nähtiin kaks käärmettä, joista toinen, kyynpoikanen, saatiin tapettua. Tiistaina me urheiltiin, tosin aiottua vähemmän. Urheilun jälkeen minä ja Ellu pulahdettiin vaatteet päällä uimaan. Ellu julistautui karkkilakkoon. Pitäis itekki uudestaan yrittää samaa.

Välillä Susan seura ärsyttää. Se väittää, et mä hikeennyn helposti, mikä on toisaalta totta, koska Susa tahallaan ärsyttää mua. Kukapa ei sillon suuttuis… No, ite se kokoajan sano et’ sitä ärsyttää, kyrsii ja jurppii, millon mistäkin syystä. Yleensä sitä ärsyttää se, et Tuulia tulee meiän luokalle (se ei ees oo varmaa tuleeko, vai ei!) ja se et se ei osaa kontinkieltä. Eix oo naurettavaa!! (Kontin kielessä jokaisen sanan perään laitetaan sana kontti. Sitten näitten sanojen kaksi ekaa kirjainta vaihdetaan, esim: minä juoksen = minä (kontti) juoksen (kontti) = konä (mintti) kooksen (jontti). Se on vähän niinku ”salakieltä” jota esim. Raija opemme käytti puhuessaan pikkusisariltaan salaisia asioita äitinsä kanssa.)

Isän selkä sai hyvää lepoa näitten neljän päivän aikana. Me mentiin melkeen joka toinen päivä saunaan. Radiosta tuli tosi hulluja lauluja joista on tullu legendaarisia. Yhdessä laulettiin: ”Hei neiti, vielä yksi samanlainen. Hei neiti, sä oot krouvin upein nainen.” Toisessa taas: ”Pallosalama tappoi lehmän Hauholla”. Voikohan kukaan kuunnella tollasta paskaa tosissaan?!?!  

Kotona mun huoneessa kasvavan paprikan kukka oli puhjennu. Se oli valkonen ja aika iso.

Kommentoi