Muoti, kauneus ja elegantti elämä

Trendin ja Lilyn tekijöiltä

tyylivinkit

TYYLIMUUSA

Naura itsellesi ja ole kiltti muille. Tämä asenne vei hiusstailisti Sanni Sydin, 30, Kuusankoskelta Chanelin muotinäytöksiin. 

En ollut uskoa silmiäni. Tekojärvelle keskellä Dubaita oli rakennettu hiekkasärkkä palmuineen, ja sen keskeltä kohosi suuri kultainen palatsi, jonka seinät oli tehty Chanelin logon muotoon rei’itetystä ritilästä. Palatsin sisälle oli tehty hiekka-autiomaa, jossa oli 60 metriä korkeita palmuja. Vieraat kuljetettiin paikalle pienillä gondoliveneillä. Kun palasin Suomeen, soitin heti lentokentältä äidilleni. En voinut käsittää, missä olin juuri ollut.

Tuo Chanelin Cruise Collection -näytös kaksi vuotta sitten on yksi huikeimmista työkeikoistani. Kasvoin pienessä teollisuuskylässä Kuusankoskella, eikä kampaajan työ ollut minulle mikään pikkutytön unelma. Serkkuni kävi ammattikoulussa kampaajalinjaa, ja se tuntui mielenkiintoiselta. Lukio ei kiinnostanut minua.

Päivätyöni on kampaamossa, ja sen vastapainoksi teen lehtikuvauksia ja mainostöitä. Parasta inspiraatiota ovat muotiviikot brittihiuslegenda Sam McKnightin tiimissä.
 McKnight vastaa hiuksista muun 
muassa Chanelin, Balmainin ja Dries Van Notenin näytöksissä. Olen ollut 
hänen tiimissään neljä vuotta. Päädyin
 hommaan olemalla aktiivinen: lähdin Lontooseen esittäytymään agentuurille, joka buukkaa näytöstiimit.


 

”Rakastan pientä small talkia, mutta tutuille ja tuntemattomille jutustelu ei ole Suomessa aina itsestäänselvyys – tai edes se, että tervehditään. Jos itse puhuisin aina vain silloin kun on asiaa, en paljon puhuisi.” Takki Dries Van Noten, korvakorut Miu Miu. Taulu on Emmi Tavelan maalaama tilaustyö. Sanni antoi taiteilijalle värireferensseiksi muun muassa mandariinin ja pinkin huulikiillon. 

Sannin makuuhuoneen seinät on maalattu Miu Miun pakkausten vaaleanpunaisella. ”Pinkki on ollut pienestä asti lempivärini, ja tuntuu siltä, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän siitä pidän.” Kauluspaita Acne, farkut Levi´s ja korkkarit Céline. Miamin antiikkimarkkinoilta löytynyt Aladdin-lamppu toimii sähköllä. Tyyny sängyllä Klaus Haapaniemi.  

Kun aloitin, en tiennyt ainuttakaan mallia nimeltä, mutta pian tein kampauksia Cara Delevingnen ja Karlie Klossin kaltaisille nimille. Olen aina ollut heittäytyjä: menen, teen ja touhuan. Mieluummin hyppään pää edellä ja mokaan kuin pysyn paikoillani. Elämään pitää suhtautua huumorilla, oppia nauramaan itselleen. Olisi hirveää olla tyytyväinen. Jos minulla ei olisi tavoitteita, mistä sitten innostuisin?

Enimmäkseen työ muotiviikoilla on jämptiä tekemistä, mutta kyllä siellä näkee kaikkea kreisiäkin. Kun Karl Lagerfeld tulee Chanelin näytöksen takahuoneeseen, hänellä on aina sama seurue: jaloissa pyörii pieni koira, ja Lagerfeldin perässä kulkee valkoiseen smokkiin pukeutunut miestarjoilija, joka kantaa hopeatarjottimella Coca-Cola-lasia.

Pelkäsin vanhenemista 29-vuotiaana ja mietin, mitä minun pitäisi tehdä elämälläni. Kun sitten täytin 30, tajusin, että voin edelleen tehdä ihan mitä vain. Tuntuu, että seison nyt yhä vahvemmin päätösteni takana. Toisaalta olen aina ollut sellainen. Terve itsetunto tulee kotoa, suvussamme on vahvoja karjalaisia naisia.

Sanni on tehnyt hiuksia brittiläisen hiuslegenda Sam McKnightin tiimissä lähes 70 näytöksessä.

Joululahjaksi saatu palmulamppu on antiikkia. ”Rakastan palmuja ja simpukoita, ne muistuttavat minua matkoistani Balilla.”

Minulle on sanottu monesti, että on ihanaa, kun uskallan pukeutua rohkeasti. Mutta minulle se, mitä laitan ylleni, ei ole maailman pelottavin asia. En usko, että tulen koskaan istumaan stereotyyppiseen ’uskottavan’ naisen muotiin, mutta se ei ole ikinä estänyt minua tekemästä asioita. Menin hakemaan pankista asuntolainaakin nahkahaalarissa, eikä se todellakaan estänyt minua – tein kaupat. En koe, että jotain olisi jäänyt saavuttamatta siksi, että minulla oli pinkkiä huulipunaa.

Mutta ei pidä myöskään katsoa maailmaa liian vaaleanpunaisten lasien läpi. On fakta, että naisen pitää aina tehdä vähän enemmän kuin miehen. Naisten ja miesten isoin ero on, että miehet pitävät ihan eri tavalla yhtä. Meidän naisten kannattaisi pitää enemmän toistemme puolia. Muita mollaamalla ei itseä ainakaan nosteta.

Pitäisi myös lopettaa turha vertailu. Jos kaikki energia menee siihen, että on kateellinen toisten menestyksestä, oma elämä jää rakentamatta.

Minulla ei ole varsinaisia idoleja. En elä muiden sloganeiden varassa. Luotan reippaaseen maalaisjärkeen ja asioiden tekemiseen.

Mielestäni vahva nainen on kiltti. Vahva nainen ei ole ikinä tarkoittanut minulle superlihaksista rääväsuuta, joka pieksee kaikki miehet. Kiltteydessä ja hyvyydessä on voimaa.

En elä miellyttääkseni muita, mutta omalla käytöksellä on otettava muut ihmiset huomioon. Se on ollut minulle aina tärkeää: haluan kohdella ihmisiä hyvin.”

”Arjessakin kannattaa vähän panostaa hiuksiin ja vaatteisiin – herätellä omia aistejaan. Maailmassa on ihan tarpeeksi pahaa, siksi kannustan nauttimaan jostain kauniista ja ihanasta.” Mekko ja korvakorut Balmain.

”Minulla on aina kukkia kotona. Kasvit tekevät ilmasta hyvän hengittää. Kun on koko päivän töissä aerosoli-höyryissä, kaipaan raikasta ilmaa. Lempikukkani ovat kaikki vaaleanpunaiset.” Sannin isä on tuonut simpukan 70-luvulla Portugalista. Kynttilänjalka on yllätyslahja äidiltä. Lintu ja kupoli ovat Sannin uusimmat vintage-löydöt.

Sannin hiustärpit

 

KULTTIHARJA:

Mason Pearson

”Hiusharjojen legenda ei katko tai revi hiuksia. Monet mallit eivät anna harjata hiuksiaan muilla harjoilla.” 

BUDJETTI-KUIVASAMPOO: Batiste

”Hyvä tuote blondeille, tekee hiuksista astetta vaaleamman näköiset.”

UUSI MERKKI: Phyto

”Edullinen ranskalainen apteekkisarja tuli juuri myyntiin Suomeen. Merkin kosteutusvoide on supertuote korppulatvoille.”

 

Teksti Noora Nuotio
Kuvat Suvi Kesäläinen
Juttu on ilmestynyt Trendissä 4/2016

Guccin glitter-kengät Sanni osti Roomasta. ”Vaikka hankin kreisejä juttuja, vaatteet ja asusteet ovat minulle sijoituksia. En välttämättä käytä näitä viiden vuoden päästä, mutta ehkä taas viidentoista vuoden kuluttua.”

Kommentoi

Ladataan...
You must have Javascript enabled to use this form.