Joulun leffaputki

Ladataan...

Jouluun sopii mielestäni aika kivasti musikaalielokuvat, satuihin perustuvat elokuvat sekä fantasiaelokuvat. Olen käynyt katsomassa leffateatterissa muutamia viime vuosina sekä katsellut mm. Netflixin valikoimasta ja erityisesti mieleen on jäänyt:

The Greatest Showman https://www.imdb.com/title/tt1485796/?ref_=nv_sr_1

  • Ihanaa musiikkia, hyviä näyttelijöitä ja visuaalisesti upea.

...

The American Meme

Ladataan...
MarikaJohannaP Hey girl

Katsoimme viikonloppuna Netflix dokkarin The American meme. Törmäsin siihen alun alkaen yhden päähenkilöistä, Brittany Furlanin Instagram-tilillä. Tiesin, että dokkari käsittelee jollain tapaa sosiaalista mediaa ja julkisuutta, mutta en mitään sen tarkemmin.

Dokkarissa on mukana Brittany Furlan, Paris Hilton, Fatjewish, Em Rata...

Kun iso mies itkee

Ladataan...
Jemina No Sex and the City

On pysäyttävä näky, kun iso mies itkee. Ja on ihan hirveää, että se on niin pysäyttävää. Reaktiomme kun kertoo siitä, miten harvinaista on nähdä miehen ilmaisevan tunteitaan – eli miten selväksi meille kaikille on tehty, ettei miesten muka kuulu tehdä niin. Että tosimies ei tunteile eikä sure. Kaikille taitaa olla ilmiselvää, miten paljon pahaa oloa tällaisilla käyttäytymismalleilla padotaan, miten paljon kärsimystä siitä seuraa. Tai jos ei vielä olekaan, niin se selviää...

Kirjavinkkejä jouluun

Ladataan...

Mikä sen mukavampaa, kuin pino kirjoja ja lasi punaviiniä tai mukillinen höyryävää glögiä joulunpyhinä. Ainakin mun jouluun kirjat kuuluu olennaisesti. Yritän varata etukäteen kirjastosta kirjoja ja luen myös oman hyllyn aarteita uudelleen. Ja elokuvien katselu on toinen jo lapsuudesta tuttu joulutraditio, mutta siitä enemmän myöhemmin.

Nyt lukulistalla joulua ajatellen:

Margaret Atwood: The Handmaid's Tale/Orjattaresi

Kirja on dystopia, jossa Yhdysvalloissa...

Joulukuussa aion nauttia näistä

Ladataan...
MarikaJohannaP Hey girl

Mun lemppari hetkiä on se, kun hommat on tehty ja saa rauhassa keskittyä leffaan joidenkin herkkujen kera. Ja se kun samalla voi nautiskella suklaata, poppareita, sipsejä, mitä ikinä mieli tekee.

Olen muuten se tyyppi jolta ei kannata tulla kysymään vinkkejä hienoista taide-elokuvista...mutta jos kaipaat toimintaa, hömppää tai...

8 x erinomainen iranilainen leffa

Ladataan...
celine journey

Rakastuin iranilaisiin elokuviin New Yorkissa asuessani. En muista oliko se IFC vai Film Forum, jossa näin Fireworks Wednesdayn, joka oli ensikosketukseni iranilaiseen elokuvaan, mutta se oli menoa se. Matka Teheraniin ja Isfahaniin ei ole vielä toteutunut, mutta onneksi elokuvien kautta näkee myös paljon. 

1. A Separation (2011)

Asghar Farhadin draamaelokuva iranilaisen pariskunnan avioerosta voitti parhaan...

Pages