Kissani Jugoslavia, eli maaginen tarina ihmisyydestä

Ladataan...
annarr protagonisti

Luin Pajtim Statovcin esikoisteoksen Kissani Jugoslavian joskus muutama vuosi sitten, muistaakseni melko pian sen ilmestymisen jälkeen. Agendallani silloin oli tutustua omanikäiseeni (!) kirjailijaan, joka oli kaiken lisäksi joku tutuntuttu. Eli olin melkein sukua julkkikselle.

Hiljattain lueskelin teoksen uudelleen yliopiston lukupiiriä varten. En vastustellut, kun se valittiin esimerkiksi kotimaisesta nykykirjallisuudesta, sillä ensilukemasta lähtien sisälläni oli poltellut...

Keskuskirjasto Oodi

Ladataan...
ida ihana Kotona kaupungissa

Viime viikolla juhlittiin keskuskirjasto Oodin avajaisia. Itse kävin tällä viikolla tutustumassa uuteen lähikirjastoomme. Oodi on suunniteltu vastaamaan nykyihmisten tarpeita kirjastolle; se on auki seitsemänä päivänä viikossa myös iltaisin, ja kirjojen lainaamisen ja palauttamisen lisäksi Oodin tilat on suunniteltu oleskelua ja kohtaamista varten. 

 Oodin tilat on rakennettu kolmeen...

Karoliina Sallinen-Pietikäinen - #Vauvavuosi

Ladataan...

Vauvat, nuo ihanat kuolamonsterit ja tulevaisuuden toivot. Karoliina pitää Lilyssä Kolmistaan-blogia, ja hänen kirjansa on blogahtavaa tekstiä - kevyttä, helppolukuista, hauskaa, koskettavaa, suoraan tunteisiin pureutuvaa ja aitoa.

Lapsista ja lapsellisuudesta on tullut minulle ajankohtainen aihe sen jälkeen, kun ystäväpariskuntani hankki itselleen pikkuisen jatko-osan. Tällä hetkellä pikkuotus opettelee tarmokkaasti puhumaan "ällll, älllll, ällllllll"-äänteiden avulla.

...

Pages