Lily-etiketti

Lily-etiketti

  1. Lainaa oikein.  Jos viittaat toiseen bloggaajaan tekstissäsi, on hyvän nettitavan mukaista linkata lähdeblogiin.
  2. Kysy lupa kuvan käyttöön. Ainoa täysin varma ja luvallinen tapa käyttää kuvia blogissa on toimia lakien ja sääntöjen mukaisesti: käytä vain omia kuviasi ja sellaisia kuvia, joiden käyttämiseen sinulla on lupa. Kun olet saanut luvan kuvan käyttöön blogissasi, muista merkitä lähde. Muistathan, että bloggaajana olet vastuussa siitä, että noudatat tekijänoikeuksia. Lue täältä lisää.
  3. Ole kohtelias. On sallittua olla eri mieltä ja esittää kriittisiä mielipiteitä. Nimettömät hyökkäävät kommentit eivät kuitenkaan kuulu Lilyyn. Kunnioita muiden mielipiteitä äläkä haasta tarkoituksella riitaa. Blogin pitäjällä on oikeus poistaa asiattomiksi kokemansa kommentit ja keskustelut omalta palstaltaan ja vieraskirjastaan. Lisäksi sivuston ylläpidolla on oikeus poistaa asiattomat kommentit tai etikettiä rikkova käyttäjä ilman erillistä varoitusta.
  4. Noudata lakia. Lilyssä ei ole tabuja. Syrjivää, herjaavaa tai muulla tavoin loukkaavaa sisältöä ei kuitenkaan sallita. Jos joku mielestäsi rikkoo Lilyn etikettiä tai Suomen lakia, ilmoita sisällöstä toimitukselle lähettämällä palautetta. Ylläpidolla on oikeus poistaa sääntöjen vastainen materiaali ja sitä levittänyt käyttäjä Lilystä ilman erillistä varoitusta.
  5. Kunnioita muiden yksityisyyttä. Älä julkaise muiden henkilökohtaisia tai luottamuksellisia tietoja, kuten nimeä, osoitetta tai puhelinnumeroa, ilman lupaa. Kysythän myös luvan, ennen kuin julkaiset kenestäkään toisesta valokuvan.
  6. Auta lukijoitasi. Lilyssä ei viilata pilkkua, mutta jotta muidenkin olisi helppoa seurata blogiasi, pilkuta kirjoituksesi ja jaa tekstisi kappaleisiin. Käytä isoja kirjaimia oikein, turha caps lockilla eli isoilla kirjaimilla kirjoittaminen tekee blogin lukemisesta vaikeaa.
  7. Älä mainosta. Lily on tarkoitettu yksityishenkilöiden käyttöön. Piilomainonta on kiellettyjä. Ethän myöskään lähetä roskapostia tai spämmää. Jos teet kaupallista yhteistyötä, kuten arvontoja, lue lisää niiden merkitsemisestä blogissasi täältä.  Jos haluat mainostaa Lilyn sivuilla tai perustaa kaupallisen blogin tai kampanjan, ota yhteyttä mediamyyntiimme.
  8. Anna hyvän kiertää. Kommentoimalla julkaisua tai klikkaamalla sydän-painiketta voit kertoa jutun tekijälle, että pidät jutusta. Jaa hyvät jutut eteenpäin myös muissa sosiaalisissa medioissa, kuten Facebookissa ja Twitterissä.

Jäikö kysyttävää? Autamme mielellämme! Lähetä toimitukselle palautetta tästä.