Päiväkoti - sukupuolisensitiivinen varhaiskasvatus

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

Sukupuolisensitiivisyys mainitaan ensi kerran Varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa 2016. Ja tätä myöten se näkyy jokaisen kunnan omassa varhaiskavatussuunnitelmassa ja päiväkotien toimintasuunnitelmissa. Päiväkodin henkilökunnan tulee noudattaa näitä ohjekirjoja työssä ja ohjata lapsia toiminnallaan ja käytöksellään sukupuolisensitiiviseen kasvatukseen ja tasa-arvoon sukupuoleen katsomatta. Kenenkään henkilökohtainen kanta asiaan ei saa työssä näkyä. 

Sukupuoliin liitetyt...

"Geenitestien tulokset tulivat ja sikiöllä on rusto hiushypoplasia - hän on lyhytkasvuinen."

Ladataan...

Yhdysvalloissa lokakuu on pyhitetty lyhytkasvuisuudelle ja tietoisuuden kasvattamiselle. Mitä sinä tiedät lyhytkasvuisuudesta? minä en tiennyt mitään, ennen kuin sain kunnian tutustua yhteen mahtavaan pikkumieheen. Olen saanut seurata pienen suuren Mion tarinaa plussatikusta saakka ja on ollut mahtavaa seurata hänen kasvuaan. Ei ehkä senttimetreissä, mutta tuossa tyypissä on potentiaalia vaikka mihin...

KOTISMI vaikenee

Ladataan...
LoviisaS KOTISMI

Kotismi blogin muodossa vaikenee ainakin toistaiseksi.  

On saavutettu se piste, ettei tämän maman aika, energia, mielenkiinto ja sanoma riitä blogin ylläpitämiseen. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen! Sosiaalisen median muoto nimeltä Instagram päivittyy jatkossakin säännöllisesti. Jatkan tarinointia instassa, koska...

Hyöty vai häpeä?

Ladataan...
Nypä Karvasta ja makeaa

Neuropsykiatristen diagnoosien asettaminen on viime aikoina noussut puheenaiheeksi ja diagnosointi on jakanut keskustelijat karkeasti jaoteltuna kahteen leiriin.

Toisten mielestä diagnosointi on ehdottomasti tarpeen, jotta tarvittavat tukikeinot, kuntoutukset, mahdolliset lääkitykset ja tarvittavat erityisjärjestelyt mahdollistetaan. Toisten mielestä diagnosointi on turhaa, leimaavaa ja saattaa kaventaa tarpeettomasti tulevaisuuden madollisuuksia.

Viime aikoina on taas tuotu...

Täytyykö lapsen harrastaa?

Ladataan...
HannaKR Stronger by Hanna

Miksi lapsi harrastaa? Toki joku haluaa lapsestaan menestyvän kilpaurheilijan ja se on ok, jos lapsi itsekin sitä haluaa. Puhutaan kuitenkin nyt huvikseen harrastavista, ei niin vakavasti treenaavista lapsista mihin suurin osa kuuluu. Pienelle lapselle harrastamisen syyksi riitää se, että se on hauskaa. Ja sitä sen totta vie on oltava! Kun lapsi kasvaa, ja kyseenalaistaa miksi treeneissä käydää, kerro hänelle että tässä treenataan elämää varten.

...

kymmenen kuukautta

Ladataan...
puro koivun oksaan korkealle

Ohhoh, kylläpäs nyt päivitän. Kiitos ja anteeksi!

Istun tällä hetkellä kahvilassa yksin valtavan kahvileilin kanssa. Olisin oikeasti halunnut lemonade-juoman, mutta niitä myytiin vaan valmiiksi muovimukeihin tehtynä, joten en ottanut sellaista. En nyt sitten oikeasti enää tiedä oliko se ympäristövalinta vai ei, koska ei tuo kahvikaan mikään ekoteko ole. Noh, ainakaan muovijätettä ei nyt syntynyt. 

Vietin aamupäivän käymällä käsihieronnassa, mihin sain lahjakortin...

Täydellinen kirja jokaiselle vanhemmalle

Ladataan...
mamafinlandesa Mamá finlandesa

Sain vinkin kaveriltani kirjasta, joka auttaisi minua selviytymään uhmaikäisen tyttäreni kanssa. Olin jo aikaisemmin ajatellut ottavani kokeiluun Bookbeatin ja näin tein sillä tiesin kirjan löytyvän sieltä. Aloitin uuden iltarutiinin kirjaa kuunnellen. 

Sanotaanko näin, että ihana tyttäremme osaa olla välillä todella hermoja kiristävä ja kärsivällisyyden rajoilla mennään päivittäin ja monesti. Nyt kun 2-vuotis syntymäpäivät lähenivät alkoivat myös uhmakohtaukset voimistua. Huomasin...

Pages