Usein kysytyt kysymykset

Omat tiedot Lilyssä

Miten voin rekisteröityä?

Tarvitset rekisteröitymiseen toiminnassa olevan sähköpostiosoitteen. Klikkaa sivuston ylälaidasta löytyvää rekisteröitymispainiketta. Täytettyäsi tarvittavat tiedot saat oman käyttäjätilin ja voit alkaa pitää omaa blogia. Rekisteröityminen on ilmaista.

Voinko kommentoida juttuja rekisteröitymättä?

Kyllä. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat kuitenkin enemmän kommentointimahdollisuuksia. Voit esimerkiksi lisätä kommentteihisi kuvia ja videoita. Lisäksi voit rekisteröidyttyäsi seurata kätevästi muiden blogeja ja osallistua Lilyn kilpailuihin. Muut Lilyn käyttäjät tunnistavat sinut nimimerkistäsi. Hyvään nettitapaan kuuluu käyttää samaa nimimerkkiä kommentoinnissa, joten kannattaa rekisteröityä.

Voinko vaihtaa nimimerkkiäni?

Nimimerkkiä ei voi vaihtaa tai muokata.Voit halutessasi luoda toisen nimimerkin.

Kuinka monta nimimerkkiä voin luoda?

Nimimerkkien määrää ei ole rajoitettu, mutta muut käyttäjät löytävät kaikki juttusi helpommin, jos luot ne yhdellä nimimerkillä. Muista, että voit luoda samalla nimimerkillä myös monta blogia.

Miten vaihdan salasanani?

Salasanaa voi vaihtaa profiilisivulla, kun olet kirjautuneena sisään. Hallinta -> Käyttäjäprofiili -> Käyttäjäprofiilin asetukset.

Mitä teen, jos olen unohtanut salasanani enkä pääse kirjautumaan?

Voit pyytää sähköpostiisi uuden salasanan kirjautumiskentän alla olevan Unohtuiko salasana? -painikkeen kautta. Seuraa sähköpostiisi tulevia ohjeita.

Kuinka poistan nimimerkkini?

Klikkaa Hallinta -> Käyttäjäprofiili -> Käyttäjäprofiilin asetukset -> Sulje käyttäjätili. Muistathan, että kun poistat nimimerkin, myös kaikki sillä aloitetut blogit sekä kirjoitetut jutut, kommentit ja muu materiaali katoaa. Niitä ei voida palauttaa, joten mieti tarkkaan, ennen kuin painat poistonappulaa.

Oman blogin pitäminen

Miksi kannattaa perustaa oma blogi Lilyyn?

. Lily on aktiivinen yhteisö, jossa samanhenkiset ja samoista asioista kiinnostuneet ihmiset löytävät juttusi helposti. Lilyssä vierailee viikoittain reilusti yli 100 000 yksilöityä eri kävijää, joten saat heti lukijoita. Yhteisössä juttuja kirjoittavat kaikki käyttäjät ja toimitus yhdessä, et siis ole koskaan yksin. Lilyssä vallitsee hyvä, kannustava ja ystävällinen ilmapiiri.Sivusto on tyylikäs, helppokäyttöinen ja ilmainen. Toimitus ja yhteisö kommentoivat aktiivisesti ja antavat neuvoja.

Voinko muokata blogini ulkonäköä?

Kyllä. Voit tehdä blogisi headerista eli otsikkopalkista täysin omannäköisesi. Voit tehdä minkä näköisiä juttuja tahansa ja muokata sivupalkkeja. Osa blogin asetuksista on vakioitu, jotta sivuston ilme ja taitto pysyvät yhtenäisinä. Katso esimerkkejä tyylikkäistä ideoista blogisi muokkaamiseen suosittelemistamme blogeista etusivulta.

Voinko poistaa muiden kommentteja omasta blogistani?

Voit poistaa asiattoman kommentin klikkaamalla kommentin oikealla puolella olevaa Poista-painiketta.  Poistettua kommenttia ei voi palauttaa ja kommentin poistaminen poistaa myös kaikki siihen kommenttiin mahdollisesti tehdyt vastakommentit. Jos näet asiattoman kommentin toisen käyttäjän julkaisussa, ilmoita siitä ylläpidolle painamalla huutomerkkipainiketta (kirjautuneet käyttäjät).

Kuinka moni ihminen voi osallistua yhden blogin pitämiseen?

Yhteistä blogia voi pitää kuinka monta tekijää tahansa. Uuden tekijän lisääminen blogiin onnistuu niin, että uusi tekijä klikkaa ensin blogin sivupalkista Hae vieraskirjoittajaksi -painiketta. Kun perustaja on hyväksynyt vieraskirjoittajahakemuksen, uusi tekijä voi osallistua blogin pitämiseen.

Kuinka poistan blogini?

Se onnistuu asetuksista. Klikkaa Poista blogi -painiketta blogisi asetuksissa. Poistaessasi blogin myös kaikki lisätyt jutut poistetaan pysyvästi. Niitä ei voida palauttaa, joten mieti tarkkaan, ennen kuin painat poistonappulaa.

Juttujen tekeminen

Miten saan lisättyä blogiini tekstiä, kuvia tai videoita?

Lisää blogiisi sisältöä luomalla juttuja, jotka voivat sisältää tekstiä, linkkejä, kuvia, videoita tai niitä kaikkia. Aloita sisällön luominen klikkaamalla Lisää juttu -painiketta. Kirjoita jutullesi otsikko ja valitse sille sopivat kategoriat. Kirjoita tekstisi tyhjään tekstikenttään. Linkin lisääminen onnistuu Lisää linkki -painikkeen avulla ja kuvan lataaminen Kuva-painikkeen kautta.

Voiko juttuja muokata jälkeenpäin?

Voi. Jutun yläreunassa näkyvää kynäkuvaketta painamalla pääset muokkaamaan julkaisemaasi juttua. Muokkausnäkymässä voit lisätä, poistaa tai muokata tekstiä, kuvia, videoita ja linkkejä. Huom! Jos muokkaat vanhaa juttua ja tallennat sen muokkauksen aikana väliaikaisesti luonnoksiin, juttua uudelleen julkaistessa sen julkaisuajaksi tulee uusi julkaisuhetki. Jos haluat että muokkaamasi juttu ei pomppaa blogissasi tuoreimmaksi jutuksi, älä tallenna sitä muokkauksen aikana luonnoksena.

Mitä ovat luonnokset?

Luonnokset-välilehdelle tallentuvat jutut, joita et ole vielä julkaissut. Lily tallentaa työstämääsi juttua myös automaattisesti tietyin väliajoin, joten jos koneesi esimerkiksi kaatuu kesken kirjoituksen, juttusi saattoi pelastua luonnoksiin. Voit julkaista luonnoksen klikkaamalla luonnoksen alla olevaa Julkaise-painiketta.

Miksi jutulle pitää valita kategoria?

Muut löytävät juttusi helpommin, kun määrität sitä tehdessäsi, mihin aihepiiriin se liittyy. Kategorioita voi valita yhdestä kolmeen. Valinnan ansiosta juttusi näkyy blogisi lisäksi myös kyseisen kategorian tai kategorioiden juttuvirrassa ja saa enemmän huomiota ja lukijoita.

Mitä tarkoittavat jutun otsikon alla olevat pienet kuvakkeet?

Puhekupla-kuvaketta painamalla pääset kommentoimaan juttua ja lukemaan muiden kommentteja.  Sydän-kuvaketta painamalla kerrot nimettömästi, että pidät jutusta.

Kuinka pitkään jutut säilyvät Lilyssä?

Jutut arkistoituvat Lilyyn. Ne poistuvat Lilystä ainoastaan, jos niiden julkaisija poistaa käyttäjätilinsä tai bloginsa tai jos juttu rikkoo Lilyn käyttöehtoja, etikettiä tai Suomen lakia. Lisätietoa löydät Lilyn käyttöehdoista kohdasta Vastuu palvelun sisällöstä. 

Blogien seuraaminen

Miten saan lisättyä jonkun muun blogiin kirjoittamaani kommenttiin kuvan tai videon?

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kommenttiinsa tekstin lisäksi kuvia, videoita ja linkkejä. Se onnistuu samalla tavalla kuin sisällön lisääminen juttuun.

Voinko poistaa jonkun muun blogiin jättämäni kommentin?

Ainoastaan blogin pitäjä tai ylläpito voi poistaa kyseisestä blogista kommentteja.

Miten voin seurata kiinnostavia blogeja?

Voit koota sinua kiinnostavat blogit seuratut-välilehdelle, jonne kaikkien seuraamiesi blogien uusimmat jutut koostuvat automaattisesti.  Lisää kiinnostava blogi seurattuihin näin: paina haluamasi blogin sivupalkista klemmarilla merkittyä Seuraa blogia -painiketta. Blogi lisätään automaattisesti seuraamiesi listalle.

Mitä ovat Ilmoitukset?

Kun joku kommentoi kommenttiasi tai juttua, johon olet kommentoinut, saat ilmoituksen. Ilmoitukset-osioista näet myös, onko joku jättänyt kommentin sinun blogiisi tai tykännyt jutustasi painamalla sydäntä.

Yleistä Lilystä

Onko Lily blogiportaali?

Lily on paljon enemmän kuin blogiportaali. Se on blogeista muodostuva yhteisö, johon kukatahansa voi perustaa blogin.

Lily on myös Trendi-lehden yhteisö verkossa. Trendillä ja Lilyllä on yhteinen toimitus, joka on aktiivisesti läsnä Lilyssä, ja lehden juttujen tekemiseen voi saitilla osallistua monin tavoin.

Voinko siirtää blogini Lilyyn?

Vanhaa blogia ei saa siirrettyä automaattisesti, mutta siirtyminen Lilyyn kannattaa. Lilyssä blogisi saa paljon näkyvyyttä ja uusia lukijoita ja saattaa herättää kiinnostavaa keskustelua. Perusta blogi Lilyyn ja tee vanhaan blogiisi postaus, jossa kerrot uuden osoitteesi. Voit kopioida haluamasi kuvat ja kirjoitukset yksitellen, mutta voit halutessasi lisätä vanhan blogisi osoitteen Lilyn blogiin, joten Lilyn käyttäjät löytävät vanhat juttusi myös sitä kautta.

Maksaako Lilyn käyttäminen?

Ei. Lily on verkossa käyttäjilleen ilmainen palvelu.

Mikä on Lily-etiketti?

Lily-etiketissä määritellään Lilyn käyttäjien yhteiset säännöt. Tutustu myös Lilyn käyttöehtoihin.   

Tekniset asiat

Rekisteröityminen ei onnistunut, mitä teen?

Varmista, ettei sähköpostiohjelmasi ole tulkinnut rekisteröinnin vahvistusviestiä roskapostiksi. Viestin lähettäjä on Lily. Vahvistusviestissä on ohjeet ensimmäistä kirjautumistasi varten. Jos viestiä ei löydy, voit pyytää itsellesi uuden salasanan sähköpostiisi, vaikka et olisikaan vielä kirjautunut ensimmäistä kertaa. Ole kärsivällinen, viesti saattaa joskus viipyä hetken palvelinten välillä. Mikäli useammasta yrityksestä huolimatta viestit eivät löydä perille, ota yhteyttä toimitukseen palauteomakkeen kautta, niin selvitämme asian. http://www.lily.fi/lomakkeet/anna-palautetta

Blogissani on joku tekninen häiriö, mitä teen?

Lähetä asiasta palautetta toimitukselle, niin selvitämme asiaa mahdollisimman pian.

Löysin laitonta tai Lilyn etikettiä rikkovaa sisältöä. Miten ilmiannan sen ylläpidolle?

Juttujen yhteydestä löydät ilmiantopainikkeen, joka näkyy sisäänkirjautuneelle käyttäjälle. Sitä klikkaamalla ylläpito saa tiedon asiattomasta sisällöstä. Lähetä asiasta myös palautetta toimitukselle.

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Lähetä se toimitukselle.