Ladataan...
3h+kasvimaa

Jokainen lapsellinen ehkä tietää ne hetket, kun ei ole mi-tään tekemistä. Olen haalinut näitä hetkiä varten kasan pelejä ja yksi ehdottomasti hauskin on Oppi&ilon kysymyspatteisto Minä itse osaan vastata. Meillä on pelattu tätä jo vuoden verran ja toimii edelleen. Ja kuulkaa voi sitä itsetunnon boostia, kun sarja kysymyksiä menee ihan oikein!

Peli on suunnattu 3-5 -vuotiaille ja mun mielestä kysymyskortteja on vähän eri tasoisia. Ainakin meillä V osasi pelata jonkun kategorian kokonaan läpi reilusti alle 3-vuotiaana, mutta osa tuotti vielä hankaluuksia. Ideana on kysyä kuvakortissa oleva kysymys ja lapsi valitsee vastauksen laittamalla sormensa oikean vastauksen kohdalla olevaan reikään. Jos vastaus on oikein, istuu sormen päällä orava.

Mahtavan yksinkertaista.

Nykyisin me pelataan tätä melkein 4-vuotiaan V:n kanssa myös niin, että hän kysyy minulta kysymyksiä ja minä valitsen oikean vastauksen. Sekin on hauskaa ja laittaa lapsen miettimään kaksin verroin, mikä voisi olla kortin kysymys. Mutta voi sitä naurun määrää, jos mutsi vastaa väärin.

Share

Ladataan...
3h+kasvimaa

Uhkailu, kiristys ja lahjonta. Siinäpä tässä talossa käytetyt lapsen kasvattamisen pääkeinot.

Lapsettomana ajattelin, että uhkailu ja kiristys on sama asia. Mutta ei todellakaan ole. Uhkailu on paljon tehokkaampaa ja jopa kasvatuksellista. Uhkailla voi tosiasioilla tai sitten ihan hölynpölyllä, jos tarpeeksi menee hermot. Parhaat uhkaukset TOP5:

1. Jos pelleilet tiellä, sinulle käy kuten auton alle jääneelle räkättirastaalle.
Toimivin tielläkäyttäytymisopetus ikinä! Lapsi kaivelee kepillä auton alle jääneen räkätin suolia (maalaisilla on maalaisten huvit) ja sitten siinä mietitään yhdessä, että miksi kuuluu mennä tien reunaan kun tulee auto. Opetus on pysynyt mielessä jo yli vuoden, mikä on ennätyksellistä.

2. Isomummolla ei ole hampaita (lue: tekarit) koska hän ei pessyt lapsena hampaita.
Tämähän on ainakin osittain totta. En tosin tiedä, kuinka monella yli yhdeksänkymppisellä on hampaat suussa, vaikka niitä olisikin pessyt. Muistutus on erittäin tehokas ja sillä saa hammaspesun sujumaan ja xylitol-pastillit suuhun.

3. Jos ei pue talvella toppahaalaria, käy kuten pihavarastossa ämpäriin jäätyneelle hiirelle.
Käyttökelpoista, jos jokainen aamu alkaa pukemistappelulla. Tönkköjäässä oleva hiiri on aika konkreettinen asia. Oma lapseni pukee kiltisti, mutta tätä kokeili eräs lähipiirin henkilö.

4. Lapset kasvaa vain nukkuessaan.
Ellet nuku kunnon yöunia, sinusta tulee minikokoinen aikuinen ja kaikki muut kasvaa isoksi. Epäkorrektia, mutta tiettyyn aikaan illasta on aika sama.

5. Älä huuda tai äidiltä menee kuulo.
Siltä se ainakin välillä tuntuu.

Kertokaa teidän parhaat uhkaukset, jooko? Olen pelkkänä korvana.

Share

Ladataan...
3h+kasvimaa

Vietettiin sunnuntaina ystävänpäiväbrunssia muutaman ystävän kanssa jo vähän ennakkoon. V oli ihan innoissaan kaikista valmisteluista. Haettiin Tigerista vähän ilmapalloja, servettejä, lautasia, hattaraa ja vaahtokarkkeja. Koristeltiin ja odoteltiin ihania tyttöjä kylään.

Brunssi meni just niin kuin pitikin, kaikki toi vähän jotain ja kenenkään ei tarvinut tuskailla kauhan varressa. Mun vastuulla oli kakku ja vedin kyllä mutkat niin suoriksi, että vähän jopa hävettää. Mutta hyvä siitä tuli ja aikaa kakun tekemiseen meni noin viisi minuuttia.

Universumin helpoin ystävänpäiväkakku

kaupan valmis mutakakku (näitä myydään myös gluteenittomana)
2 dl kuohukermaa
purkki mascarpone-juustoa
2 rkl vaniljasokeria
suolapähkinöitä
kinuskikastiketta

Sulata mutakakku pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vaniljasokeri. Lusikoi täyte kakun päälle. Koristele suolapähkinöillä ja vielä viimeiseksi kinuskikastikeraidoilla. Valmis!

 

Share

Pages