Ladataan...
3h+kasvimaa

Asuuko teillä(kin) dinosaurusfani? Jos vastasit myöntävästi, ottakaa suunnaksi Tampere ja Lastenkulttuurikeskus Rulla Finlaysonin alueella. Siellä on nimittäin esillä ihan huikean hauska lasten ja aikuisten yhdessä suunnittelema Dinolandia -näyttely.

Me vierailtiin näyttelyssä jo ennen joulua kolmen testilapsen kanssa. V oli nuorin, keskimmäinen puolestaan kuusi vuotta ja kolmas henkilö tokaluokkalainen. Kaikki tykkäsivät näyttelystä niin hulluna, että noin tunnin jälkeen käytiin todellinen neuvottelu poislähdöstä ja jouduttiin turvautumaan silkkaan lahjontaan eli kertomukseen läheisen hampurilaisravintolan pahvisessa autossa tarjoiltavista ranskalaisista. 

Parasta näyttelyssä on tietenkin se, että esineisiin saa koskea. Valtavalla dinosauruksella saa ratsastaa ja lentää lentosimulaattorilla siivekkään liskon selässä. Minä upotin käteni taikahiekkaan ja olisin voinut etsiä sieltä dinosauruksen luita ihan loputtomiin.

Vielä ehtii ihan hyvin, näyttely on esillä maaliskuun alkuun saakka. Lisäinfot tästä.

Meillä suunnitellaan jo toista päiväretkeä dinosaurusten maailmaan.

Share

Ladataan...
3h+kasvimaa

Tiedättekö kun toisinaan loma tulee enemmän kuin tarpeeseen?

Tänä jouluna kävi juuri niin. Olin säästänyt viikon lomaa jouluun, siinä oli pyhäpäiviä, muutama ylityövapaa ja yhden päivän kävin töissä tarkistamassa laskuja ja sähköposteja. Mutta siis kaksi viikkoa lomaa keskellä pimeintä talvea. Se on muuten hyvä idea.

Lapsi meni saman tien lomamoodiin ja nukkui kahdentoista tunnin yöunia. Herättiin kahtena aamuna kello yksitoista koko porukka. En edes muista, koska olisin nukkunut kaksi viikkoa näin hyvin. Sen täytyy olla aikana ennen jälkikasvua.

Joulun aika meni vähän touhottaessa ja sukuloidessa, mutta vuoden vaihduttua vaivuttiin sellaiseen hyvään lomatunnelmaan. Käytiin Helsingissä ja sen jälkeen oltiin kotona tekemässä niitä asioita, joihin ei normaalissa arjessa ole aikaa. Nähtiin ystäviä ostoskeskuskahvien merkeissä, grillattiin pihalla makkaraa, kutsuttiin ystäviä lapsineen pihaan leikkimään, leivottiin, paistettiin blinejä, lenkkeiltiin päivänvalon aikana, rakennettiin legoista kaiken maailman olioita ja no raksattiin. Remontti eteni iiiiison loikan verran, mutta siitä lisää tuonnempana.

Tietenkin kahteen viikkoon mahtui niitäkin hetkiä, jolloin mietin, että töissä olisi helpompaa kuin kuuntelemassa uhmaikäisen raivareita. Esimerkiksi koko aamun suunniteltu hiihtoretki katkesi sillä sekunnilla kun sukset oli saatu jalkaan. Toisella hetkellä taas minulle sanottiin äiti on ihanapihana, äiti on kaunis kukka ja rakastan sinua ja unohdin heti kaikki tummansävytteiset ajatukseni.

Miehen kanssa kinasteltiin pintamateriaalien väreistä. Huomasin, että jokaisella tämän perheen jäsenellä on yhtä vahva tahto ja visuaalinen näkemys.

Tervetuloa arki. Muistathan kohdella meitä kiltisti.

Share

Ladataan...
3h+kasvimaa

 

Minulla on Tigerin kanssa jonkun sortin viha-rakkaussuhde. Periaatteessa en kaipaisi kotiini mitään uutta tilkettä, mutta silti poistun putiikista yleensä muovikassillisen kanssa. Toisaalta en osaisi enää ostaa askartelutarvikkeita, akvarellipaperia, tarroja ja muuta oleellista enää muualta.

Mutta siis tehtiin vähän ennen joulua V:n kanssa tosi hauska löytö Tigerin valikoimista. Auto näyttää päällisin puolin ihan miltä tahansa muovilelulta, mutta sen mukana tulee työkalu, jolla sen voi purkaa ihan atomeiksi. Ja sekös vasta onkin hauskaa! Autossa on aika monta osaa ja purkamiseen ja sen jälkeen kasaamiseen menee tovi, mutta 3,5 -vuotias osasi tehdä koko homman itse sen jälkeen, kun purettiin ja kasattiin kerran yhdessä. Oli muuten hyvää aivojumppaa meiksille ja kerrankin sallittua hajottamista lapselle.

Auto maksoi neljä euroa. Huvia on taatusti jokaisen euron edestä.

 

Share

Pages