Helppo ja ihana suklaakakku
Tämä kakku on mitä mainioin syy keittää pannullinen teetä ja kutsua ystävä kylään. Kuivakakuilla on vähän nihkeä maine, mutta tämä on ehkä ennemmin kuivakakkumuottiin puettu suklaakakku. Toimii.
Ainekset:
80 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan yhdistetyt kuivat aineet ja kerma varovasti sekoitellen. Sekoita lopuksi joukkoon rouhittu suklaa. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kypsyys on helppo todeta hammastikulla – kun taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
Minun avaruuskypäräksikin nimitelty (2,4 litran vetoinen) kakkuvuokani on sen verran suuri, että teen kakun aina 1,5 kertaisena. Silloin paistoaika kasvaa noin 50 minuuttiin. Ohje on helppo kasvattaa puolitoistakertaiseksi, ainoastaan voin määrä vaatii vähän tarkempaa matikkaa.