Ladataan...
Andando

Noniin! Tässä sitä ollaan taas, turvallisesti työelämässä. Mun ensimmäisen testivuoron keskiviikkona piti olla "pari tuntia", minkä vuoksi en ottanut eväitä tai mitään. Päivä venyi kuitenkin yhdeksään tuntiin ja siinä suunnilleen pyörtymisen rajamailla oli hirveän kiva opetella uutta käyttöjärjestelmää. Bossi antoi mulle kuitenkin sipsejä ja riisikakkuja, niiden voimalla menin ja oikein hyvin ilmeisesti, sillä olen nyt työllistynyt. Vähän väliä tulee kyseisen paikan sähköpostiin työhakemuksia ja myös paikan päällä itse resortissa ramppaa reissaajia työnhaussa, mutta setä oli sitä mieltä, että minä olen paras. Olen tilanteestani oikeasti aika onnellinen, koska täällä Broomessa on satoja reissaajia työmetsällä ja nappasin omani vain kahden päivän hakemisen jälkeen.

Varsinkin ensimmäiset pari päivää se kyllä yritti kuumotella aika tavalla ja sanoisin, että perehdyttämistyyli oli aika hyökkäävä. Osaatko tehdä sitä ja osaatko tehdä tätä. Olenko ikinä kuullut Expediasta, tai onko mulla ylipäänsä mitään käsitystä miten se toimii. Aivan aluksi kuulin kymmenen minuutin puheen, kuinka hän etsii "pyöreää puuttuvaa palaa" ja jos pala on suorakulmainen, se ei mitenkään sovi pyöreää aukkoon. Ilmeisesti minä olen pyöreä, niin sain jäädä. :D Osa kuumottelusta taitaa olla kuitenkin vain huumoria!

Eilen sain istua toimistossa koko päivän ja lähteä viikonlopun viettoon jo puoli neljältä. Tämä taitaa olla ihan ensimmäinen kerta elämässä, että on palkallinen päivätyö maanantaista perjantaihin! Siivoaminen on juuri niin "ihanaa" kuin ajattelinkin, mutta otan sen liikunnan kannalta. Henkilökunta on aivan minimissä: vain omistaja, siivooja, puutarhuri ja minä, sekä lisäksi yksi satunnainen siivooja. Huoneistoja on 32, joten joudun mopin varteen aina silloin kun siivouksessa on kiire ja muuna aikoina saan siis nakuttaa vastaanotossa. Onneksi pääsiivousihminen on mukava uusiseelantilainen täti ja meistä tuli heti kamuja, kun ylistin kotimaataan maasta taivaisiin. Alan tästä lähtien pedata omankin sängyn hotellityyliin.

Semmosta! Palkka on sama kuin Katoombassakin, mutta tästä työsuhteesta ei kerry lomia, sillä olen casual, enkä full time. Ihan sama, ei niistä lomarahoista jäänyt verojen jälkeen paljon mitään käteen. Katoombassa kuitenkin tein pelkkää iltavuoroa ja aina kaikki viikonloput, pyhät jne, joten tämä uusi työ on siinä mielessä paljon parempi. Sama palkka, mutta jää aikaa elämiseen kuin normaaleilla ihmisillä. Tippejä ei tietenkään kerry ja sosiaalinen aspekti puuttuu, mutta vastaanottohommat on ehdottomasti mukavaa vaihtelua ja tavallaan parempaa työkokemusta kuin ravintola-ala, sillä sille en haluaisi työllistyä rakkaassa kotimaassani. Onneksi sosiaalista aspektia saa aivan riittävästi kotona hostellissa - olen nyt päässyt oikeaan mielentilaan ja itse asiassa on oikein mukavaa, että aina on seuraa. En ole ihan varma vielä millaisiksi työviikot muodostuu, mutta toivottavasti saan 30-40 viikkotuntia. Nautin mun viiden kilometrin aamupyöräilystä, jolloin ehdin bongailla wallabeja, kotkia ja liskoja, sekä talon tarjoamista Kitkateista (ilmaista suklaata ei lasketa) aamupäivän kahvitauolla.

Kirjasto pistää kohta ovensa kiinni, joten palaamisiin! 

 

 

Share

Ladataan...
Andando

Täällä sitä nyt ollaan! Sijainti on Broome, pienehkö noin 35 000 asukkaan kylä keskellä ei-mitään Länsi-Australiassa. Kodin virkaa ajaa tajuttoman iso hostelli, mistä löytyy uima-allasta ja muuta härpäkettä ja kymmeniä reissaajia, jotka kaikki metsästävät tietenkin töitä. Onnistuin saamaan huomiselle työkokeilun eli trialin erääseen resorttiin, jonka omistaja kaipaa yhtä yleismies/naisjantusta auttamaan häntä toimistotöissä ja sitten siivoamaan majoitustiloja. Jälkimmäisestä toimenkuvasta en ole valtavan innoissani, mutta yritän esittää huomenna innokasta, koska kyllähän se varmaan muutaman kuukauden menisi. Majoitustoiminnan toimistohommat olisi kuitenkin oman alan työkokemusta. Tulen sitten kertomaan miten kävi! 

Tämä Länsi-Australian seikkailu on ollut täynnä vanhoja kunnon eii tästä tule mitään, haluan kottiin -fiiliksiä ja heti perään joo hyvä tästä tulee -tuulahduksia. Epämukavuusalueella on tullut oltua, vaikka jonkun mielestä olen varmaan ihanalla unelmalomalla. Kaikkea muuta, sillä koko ajan on ahdistanut, miten kallista täällä on ja miten vähän vastinetta sille rahalle saa. Ennemmin minä reissaan jossakin edullisessa maassa rennosti muutaman kuukauden, kuin täällä kaksi viikkoa samalla summalla. Voin myöhemmin raportoida, miten iso henkilökohtainen konkurssi koitti. Töitä tänne Broomeen oli kuitenkin missiona tulla tekemään, joten ehkä kaikki lopulta menee kuten kuuluukin. 

Ensimmäinen päivä täällä oli aika mielenkiintoinen, kun 18 tunnin bussissa retuuttamisen jälkeen rantauduttiin keskustaan. Aboriginaalit tappeli ja meuhkasi joka kulmalla ja ensimmäinen fiilis oli, että äkkiä pois täältä. "Äkkiä" on kuitenkin suhteellista täällä periferialla. :D Niinpä ostettiin käytetyt maastopyörät, joilla pääsee liikkumaan. Hostellilta löytyi hauskoja sarkastisia, autoilevia kavereita, niin siinäkin mielessä kaikki hyvin. Hostellielämä muuten vaatii pientä totuttelua ja osa porukasta on vähän epämääräistä, sillä joku oli katsonut asiakseen varastaa mun pyyhkeen. Ok. 

Teen myöhemmin pienen reportaasin itse matkaosuudesta. Tämä Broomen kirjaston wifi vaikuttaa tehokkaammalta kuin Katoomban, niin ehkä vihdoin ja viimein saisi niitä kuviakin laitettua!

 

Share

Ladataan...
Andando

Heippa helteisestä ja uneliaasta kylästä Eksmoussista, kuten kaikki ranskankieliset ranut tämän paikan nimen sympaattisesti lausuvat. Tännehän sitä piti jäädä töihin ainakin kolmeksi kuukaudeksi, mutta koska ensimmäinen kommenttini oli "mihinkäs persereikään me nyt ollaan tultu", niin vierailu jääkin viiteen päivään. Älkää ymmärtäkö väärin, oikein kauniilla seuduilla ollaan, mutta täällä ei mitenkään pärjää ilman omaa autoa. Jenkit ovat rakentaneet kaiken 40-luvulla, joten kaupunkisuunnittelukaan ei saa pisteitä.

Teen myöhemmin reportaasia meidän hienosta seuramatkasta Perthistä tänne. Oli niin tiukkaa tykitystä se viisi päivää, että loput päivät täällä on käytetty lähinnä rannalla ja uima-altaalla makoiluun. Päivällä on 33 ja yöllä 25 astetta, joten ilimoja on pidelly ihan ok. 

Tulin päivittämään nopeasti elossaolomme, kun tässä hostellilla odotellaan iltapäivää ja bussia Broomeen. Sinne on noin 1400 km ja 18 tunnin yhtäjaksoinen istuminen ja lipusta sai pulittaa melkein 200 €. Avaudun myöhemmin miten tajuttoman kallista täällä Länsi-Australiassa on. Hirveästi olisi jänniä aktiviteetteja, mutta sukellusretkien hinnalla viettää viikon Puolassa, niin priorisoin siihen. Sitä paitsi syvällä meressä voi mennä nenään vettä. Ei pysty.

Ooh, kuvan pystyi lisäämään, kun sen otti suoraan! Osaako joku sanoa, miksi kuvia ei voi enää ladata tiedostoista? Eipä ne ole kyllä sieltä ikinä latautuneet, joten höysteenä olkoon tämä Vaasan näkkileipä, joka löytyi omituisesti kylän ainoan pienen ruokakaupan hyllyltä. Ihan himoissamme täällä se ostettiin, sillä seuramatkalla tarjoiltiin lähinnä pullamössövehnää eri muodoissa uppopaistetulla transrasvalla höystettynä. Ämmät on ihan turvoksissa, mutta Broomesta sitten etsitään uusi tussutuspaikka ja saa taas juosta itsensä solakaksi. :D

Palataan kamelikaupungista!

 

 

Share

Pages