Ladataan...
Andando

Näin pitkäksi tämä tarinatauko venyi! Rantauduttiin toissapäivänä aamuyöllä tänne Perthiin, otettiin oikein kentältä tyyris taksi hostellille, kun bussikuskia ei näkynyt missään ja haluttiin vaan äkkiä nukkumaan. Ei kiinnostanut rahdata 18-kiloisia rinkkoja 15 kilometriä motaria pitkin kaupunkiinkaan. Hostellilla meitä odotti ystävällinen kinkki, mutta mua alkoi välittömästi väsyttää tämä hostellielämä kun siinä kolmen aikaan yöllä tein taivaltani suihkuun. Kolme kertaa piti palata huoneeseen kun aina unohtui jotain oleellista. Kaikki purkit ja purtilot oli väärässä järjestyksessä väärissä nyssyköissä ja huoneen lukko toimi loogisesti niin, että ensin piti nostaa avainta ylöspäin ja kääntää vasemmalle. Siinä sitä sitten ränkytin varmaan vartin, kunnes joku öinen kulkijakinkki käytävältä tuli antamaan kuinka avata ovi -pikakurssin, kun oikein kauniisti pyysin.

Lentokoneen ilmastointi ja kaiken lähtöressin purkautuminen taisi aiheuttaa flunssan, jota yritän parantaa huilimalla tämän päivän ja menemällä iltapäivällä viideltä nukkumaan. Eilen nimittäin ex tempore varasimme reissun Rottnest Islandille quokkia katsomaan ja minusta alkaa kuoriutua kunnon seuramatkailija. Pelkät lautat saarelle kustantaa kuitenkin sata dollaria (noin 70e) ja tämän hostellin kautta saa bussikuljetukset terminaaliin, lauttamatkat, snorkelin ja polkupyörän saaren kiertelyyn samalla hinnalla, niin toki otettiin se. Huomenna pitää olla pystyssä kuin tikka jo aamukuudelta, joten toivon hyvin hartaasti, ettei yöllä nouse kuume. 

Toinen varattu seuramatka on viiden päivän tour täältä Perthistä reilu 1200 kilometriä pohjoiseen Exmouthiin! Suunniteltiin, että etsitään reissukamuja täältä ja sitten roadtrippaillaan, telttaillaan ja juodaan aamukahveja meren rannalla. Paitsi ettei meillä ole telttaa tai mitään muutakaan camping-vermeitä ja 90% reissuiitoista ja -eetuista etsii kyytiä - kellään ei ole autoa. Vuokraaminen on poissuljettu ajatus, koska auto pitäisi palauttaa sinne, mistä se on vuokrattu, tai maksaa reilusti ekstraa. Lisäksi pitäisi olla sellaisia kuskeja, jotka ymmärtävät autoista jotain, eikä niin että koko seurueelle tulee kollektiivinen paniikki, kun joku öljy on vähän lopussa. On myös eri asia joutua autopulaan Australian peräkorvessa versus 13-tiellä. Saatiin me toki reissuilmoituksiin vastauksia myös autollisilta aussimiehiltä, mutta ei me nyt jakseta arvuutella onko ne tolokun ihmisiä vai perseraiskaajia. Seuramatka it is! 

Viiden päivän all inclusive-retki kustansi 850 dollaria, eli reilu 600e. Ihan ok, koska kaikki kuuluu hintaan, vaikka toki hostelleissa sielläkin asutaan. Pääsee näkemään noita kansallispuistoja, ihmettelemään Monkey Mian delfiinejä ja lulluttelemaan rannoilla. Toivottavasti on minibussissa hyvä pieni porukka! Siitäkin olen ilahtunut, että päivän ajomatkat ovat aika kohtuullisia - joissakin retkissä vedetään 4 000 kilometriä kymmenessä päivässä ja sellaisessa saattaisi mulle tulla jo suorittamisen makua. Tiistaina starttaa trippi eli vapun jälkeen aion olla Exmouthissa täydessä työnhaussa! Joku 3 000 asukasta siellä majailee, suuri menomesta siis kyseessä. Muuta en sitten vielä tiedäkään, mutta pieni tuppukylä keskellä ei-mitään kuulostaa oikein hyvälle. Nyt allekirjoittanut suunnistaa takaisin peiton alle, täällä on 28 astetta lämmintä ja kauniita rantoja toisensa perään, mutta jospa niistä pääsisi vielä huilaamisen jälkeen nauttimaan!

Share

Ladataan...
Andando

Huomenna se on menoa! Tätä päivää on periaatteessa odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta niin on hyvä - olisi hieman ikävä lähteä, jos ei ihan kuitenkaan vielä tahtoisi. Nyt todellakin tahdon, enää on pakkaus ja siivous edessä ja sitten huomenna halipatsuippaa. Katoombasta on nyt jemmassa jos jonkinlaista muistoa ja tavoistani poiketen heräsin tänään jo yhdeksältä ryystämään kahvia meidän terassilla ja puuskuttamaan jäähyväislenkin pitkin kylän mäkiä. Nyt ollaan vilkaisemassa kirjastossa, että mikä Perth ja länsirannikko. Asukkaita on tuolla Länsi-Australiassa keskimäärin 0.8 neliökilometriä kohden, mutta lehmiä löytyy melkein kymmenen. Vertailun vuoksi Suomen asukastiheys on reilu 17 henkeä per neliökilometri, lehmistä en ole niin varma. Kartalla kaikki näyttää olevan "ihan siinä vieressä", mutta Google Maps paljastaa etäisyyksiksi aina vähintään tuhat kilometriä.

Sanon tässä pienet jäähyväiset hetkeksi ihan vain siksi, jos en hetkeen pääse tai välttämättä edes halua internetin ihmeellisen maailmaan. Olen varautunut siihen, että tarjolla ei välttämättä ole minkäänlaista kuuluvuutta, tai jos on niin siitä saa maksaa majoitusyön verran. Tulen sitten tänne paapattamaan jossakin välissä. Ehkä jostain löytyy maaginen nettiparatiisi, jossa voisin tuutata eetteriin kuvia kuluneelta puolelta vuodelta. Jos ei, niin nähdään kun nenä näkyy!

Teissä ja joissa on jotakin hyvin ihmeellistä, Nipsu mietti. Kun katselee niiden kulkua, tulee sydän rauhattomaksi ja kaihoisaksi ja tuntee valtavaa halua olla jossain muualla; lähteä mukaan katsomaan, mihin ne loppuvat. - Tove Jansson

Share

Ladataan...
Andando

Kuusi päivää jäljellä täällä Katoombassa ja mielialat heittelevät enemmän kuin raskaana olevalla naisella! Meidän kotikolon kolmas asukki suunnistaa huomenna Suomeen, minä ja toveri-T lennämme keskiviikkona Perthiin ja nyt vasta menee jakeluun, että tämä melkein puolen vuoden yhteiselo on ohi. Ei ole enää työpaikkaa, eikä kohta enää kotiakaan, missä olisi aina iltayöllä valot päällä ja puurokattila tulilla. Viimeisen puolen vuoden aikana on ollut monenlaisia menetyksiä, joista en toki kehtaa huudella internettiin, mutta jotka vaikuttavat mielialaan ja asioista innostumisiin. Ehkä kuitenkin Perthissä tuhansien kilometrien päässä täältä kaiken uuden edessä tapahtuu joku käännös ja peiton alla angstaamisen sijaan alkaa kiinnostaa tämän maan tutkailu ja uusien kokemuksien metsästäminen. Olen saanut hienon lempinimen "Muusi" ja tämä muusi on iloinen, ettei tarvitse tällä kertaa tussuttaa yksin jatkossakaan, vaikka "perhe" pieneneekin.

Perthistä meidän on tarkoitus tehdä roadtrip noin 2400 kilometriä pohjoiseen aina Broomeen asti. Siellä olisi tarkoitus mennä töihin, jos kyseistä pikkukaupungista jää sellainen fiilis. Olen lukenut, ettei kaduilla kannata paljoa köpötellä yksin iltaisin, mutta täytyy tarkastaa, onko tuolla väitteellä mitään totuuspohjaa. Eihän kellään ruudun siellä puolen olisi tietoa? Hirveän hyvä olisi, jos osaisi ajaa autoa vasemmalla puolella ja voisi vain ostaa täräyttää jonkun kunnon kiesin ja pösötellä menemään. Mun suunnitelma B tällä hetkellä on kuitenkin suunnata Broomesta Darwiniin ja sieltä Cairnsiin etsimään farmityötä. Basilikapaikka olisi ottanut minut töihin jo ensi viikolla, mutta koska Perthin lento on jo ostettu ja suunnitelmat selvillä, vastasin farmarille, että katsotaan tilannetta uudestaan toukokuussa. Voisin mennä kokeilemaan, mihin asti landepaukkuja riittää, mutta ensin on pakko saada muitakin muistoja tästä maasta työnteon lisäksi, tai tulen entistä hullummaksi. :D

Sääennuste näyttää kaikeksi onneksi aurinkoista pariakymmentä astetta loppuviikoksi, joten voidaan keskittyä metsäjormailuun ja niiden kavereiden kanssa hengailuun, jotka työmaalta irtoavat.  Valkaistiin koko kämppä tänään jo kloriitilla, jotta viimeinen loppusiivous olisi mahdollisimman nopea. Meidän jälkeen Copperbeechille muuttaa joku paikallinen poju, joten onnea vain hänelle talven kanssa... Vuokraisäntämme kuitenkin käski pitää puhelinnumeronsa tallessa ja suositella häntä muille suomalaisille, joita kämppä kiinnostaisi. "I like the Finns!" En tiedä onko tämä kylä kenenkään muun ämpärilistalla, mutta ainakin me viihdyimme. Yritin kovasti kuvittaa muuten turhanpäiväistä tekstiä syksyisillä vuorikuvilla, mutta eihän tämä kirjaston netti ole edelleenkään puolellani. Lännessä netistä saattaa joutua maksamaan jopa 10 dollaria tunti, joten mua on jo alkanut jännittää, löytyykö mistään paikkaa, joka suostuisi lataamaan kuvia!

 

 

 

 

Share

Pages