Ladataan...
Annie Mink

Kuten osa on jo saattanut Instagramistani ja Snapchatista (molemmissa @annie_mink) huomata, olen ollut heinäkuun alusta asti töissä ihanassa Kätkö Vintagessa. :) Aika on mennyt töissä nopeasti ja on ollut aivan ihanaa olla työpäivät kaikkien kauniiden vintage-vaatteiden ja -esineiden ympäröimänä. Kätkön valikoima on todella laaja ja se palvelee monen tyylisiä ihmisiä, myös miehet on huomioitu hyvin, sillä molempien sukupuolien valikoimat ovat yhtä laajat ja monipuoliset. Kätkön alakerta on myös melkoinen huonekalu- ja sisustuspuolen aarreaitta! Huonekaluja pystyy kätevästi katsomaan myös Kätkö Vintagen omasta verkkokaupasta, jonne päivitetään aina uutuudet tuoreeltaan. Olen vielä tälläkin viikolla saanut hämmästellä ai meillä on tämmöistäkin! kun en olekaan edes tässä reilussa kuukaudessa ehtinyt tutustua täysin koko valikoimaan. :D

Koska työpaikkani on täynnä kaikkea ihanaa tavaraa, ajattelin hieman esitellä muutamia suosikkejani Kätkö Vintagen vaatevalikoimasta. Ja mikäpä olisi parempi keino esitellä näitä kokoamiani asuja kuin video! :) Ida kuvasi taas aivan mahtavan videon ja minä koitin mennä myös vähän oman tyylini ja mukavuusalueeni ulkopuolelle asuja stailatessa. Kahdessa videon asussa on aika selkeästi tunnistettavissa minulle tuttu pukeutumistyyli, mutta yksi asuista on aikamoinen villikortti. :D Ja itse asiassa tykkäsin myös siitä todella paljon, vaikka se ei ehkä ole ihan ominta minua, osaatteko veikata mikä kolmesta asusta on tämä erikoisuus? :)

Kuvat ja video Ida Tokola

Kertokaa ihmeessä, mitä mieltä olitte stailauksista ja videosta! :) Kivaa loppuviikkoa tyypit! ♥

Share

Ladataan...
Annie Mink

Elokuu on taas täällä, mihin tämäkin kesä jälleen kiiruhti? Tällä elokuun ensimmäisellä viikolla juttelin useamman kanssa siitä, miten on jo alkanut tuntua syksyiseltä kun illat ovat viilenneet. Itse miellän elokuun vielä kuitenkin kesäksi ja haluan pitää kesäiset fiilikset yllä edelleen, vaikka pientä syksyistä virettä alkaa jo ilmassa väreillä. 

Tämä kesä ei poikennut muista Suomen kesistä suuresti, se ei ollut yhtäjaksoista hellettä päivästä toiseen, vaan viileämpiä päiviä saimme enemmän kuin paahtavaa kuumuutta. Minulta jäi taas monet hellevaatteet käyttämättä ja mietinkin tämän vaateosaston reilua karsintaa ensi vuotta varten. Lämpimiä, mutta kesäisiä vaatteita kuitenkin tuli käytettyä paljon ja niille olikin oikeasti tarvetta. Vaikka lämpömittari näyttää melkein alkusyksyn lukemia, ei oikein huvita pukeutua niihin samoihin vaatteisiin, mitä syksyisin käyttäisin. Olenkin hamstrannut värikkäitä neuleita, housuja ja pitkiä hameita kesäisissä kuoseissa näitä viluisia kesäpäiviä pelastamaan. Nämä kukkahousut ovat yksi esimerkki tällaisista vaatekappaleista.

vihreä paita vintage, kukkahousut second hand (Fida), kultaiset sandaalit Esprit

Olen itse asiassa käyttänyt juuri näitä housuja varmaan lähes joka viikko nyt loppukesästä. Kylmempinä päivinä housujen seurana on ollut persikkainen neulepaita ja tennarit. Ja tällaisina aurinkoisina, mutta hieman vilakoina elokuisina päivinä on pärjännyt hyvin t-paidalla ja sandaaleilla. Tästä housuparista on muodostunut tämän kesän luottovaatteeni, olen siis ollut melkoinen kukkahousutäti tänä kesänä.

Kohta näiden housujen on kuitenkin aika väistyä syksyn tieltä ja kukkakatras saa vaipua vaatekaapin perälle talvehtimaan. Mutta vielä on kesää jäljellä ja kauniita päiviä. Ehkä elokuu vielä yllättää meidät lämmöllään. Antaa kukkien vielä kukkia hetken verran.

Ihanaa viikonloppua ja lämpöistä elokuuta kaikille ♥

 

 

Share

Ladataan...
Annie Mink

Kesän lämpimimmät päivät ovat käsillä, joten minä ajattelin esitellä teille villasukkia ja muita viimeisimpiä neulomuksiani... Noh, auringon lämmöstä huolimatta puikot ja langat ovat olleet ahkerasti käsillä myös kesällä, joten viileämpiä iltoja varten minua odottelee jo useampi lämmittävä kaveri. Olen myös saanut aikaiseksi jotain vähän kesäisempääkin, mutta ne odottelevat vielä viimeistelyä. Käsityöpostauksia on siis tulossa vielä mahdollisesti lähiaikoina lisää!

Opin vihdoin neulomaan palmikoita viime vuonna ja koinkin pienen innostuksen niistä. Tällä hetkellä haluaisin koristella kaikki neulomukset palmikoin ja uusien palmikoiden opettelu kiinnostaa myös. Ehkä saan vielä tehtyä omin käsin jonkin kauniin vaalean palmikkopaidankin! Aloitin kuitenkin helpommilla töillä ja niistä yksi esimerkki on tämä kaulaliina. Välillä huivien tekeminen tympäisee, sillä sehän on oikeastaan samaa hommaa koko matka. Vaihtelua ei paljon tule ja työ tuntuu loputtomalta, mutta toisaalta kaulahuivin neulominen on juuri sopivaa hommaa silloin, kun ei jaksa keskittyä mihinkään haastavaan. Täydellistä kutomista esimerkiksi sarjojen katselun seuraksi, silloin huivi valmistuu melkein itsestään! Lankana minulla tässä huivissa oli Novitan Kaikua.

Ja lisää palmikoita, tässä tapauksessa mukavien perusvillasukkien muodossa. Minulla on yksi paha tapa villasukkien kohdalla. Nimittäin ensimmäisen sukan valmistuessa en millään jaksaisi aloittaa toista! Jotenkin tuntuu niin tylsältä alkaa tehdä toista samanlaista kun on juuri saanut yhden valmiiksi. Tässäkin tapauksessa ensimmäinen sukka sai odottaa pariaan useamman kuukauden, sillä aloin tekemään jotain muuta vaihtelun vuoksi. Ei yhdellä sukalla kuitenkaan mitään tee ja vihdoin alkukesästä sain sukkaprojektin valmiiksi. Ja onneksi sain, sillä näistä tuli todella ihanat, tämän hetkiset lempisukkani! Käytin Novitan perinteistä sukkalankaa eli Seitsemää veljestä näihinkin sukkiin.

Sitten pari pientä muutaman illan hommaa. Taisin ehkä tehdä juurikin tämän pipon noiden villasukkien välissä, jos oikein muistan. Halusin vaaleanpunaiselle huivilleni parin ja löysin Lankakauppa Kerästä tätä kaunista Isagerin Alpaca 2 lankaa, jossa on puolet alpakkaa ja puolet villaa. Tein pipolle vielä tupsun jostain vanhasta jämälangasta ja siitä tuli aika iso, mutta tulipahan aika veikeän näköinen pipa!

Tein jouluna lahjaksi kavereilleni turbaanimaisia neulepantoja ja Rooman matkalla neuloin lennoilla ja busseissa tällaisen myös itselleni. Pantoja olenkin tehnyt useampia eri malleissa ja väreissä, sillä ne ovat käteviä matkalla tehtäviä pieniä neuleita. Kutsun pantoja myös välipala-neuleiksi, sillä niitä on joskus kiva tehdä isompien töiden välissä pienenä virkistyksenä. Tämän harmaan pannan neuloin Novitan Naavasta.

Sellaisia tekeleitä minun puikoillani on valmistunut viime aikoina! Huomaa kyllä, että kesällä tulee tartuttua lankoihin hieman harvemmin kuin syksyllä ja talvella, mutta ei kuitenkaan malta olla täysin tekemättä mitään. Nautin täysin näistä lämpimistä ja valoisista päivistä ja olenkin esimerkiksi virkannut puistossa samalla kun olen ottanut aurinkoa. Mutta kuitenkin - syksyn pimenevät illat, hyvä elokuva, teetä, suklaata ja hyvää seuraa sekä puikkojen kilke taustalla - odottelen jo niitäkin hetkiä kovasti!

Onko teillä muilla jäänyt käsityöt tauolle kesällä vai viuhuvatko puikot myös lämpimillä keleillä? :)

Share

Pages