Ladataan...
Annie Mink

Vaikka yleinen tyyliohje taitaakin sanella, ettei kahta eri kuosia saa yhdistää samaan asuun, olen minä tykännyt yhdistellä esimerkiksi raitaa ja palloa, jos kuosit ovat tavallaan tasapainossa keskenään. Esimerkiksi juuri tässä asussa mielestäni kuosit ovat harmoniassa kun värit ovat samaan tyyliin hempeät ja kuosien tyyli on hieman erilainen. Paidan pallot ovat suht isot, mutta hameen raidat kapeat. Jos pallojen tilalla olisi pientä pilkkua, voisi asu olla ehkä hieman levottomampi, sekä jos lisäksi ylä- ja alaosien värit olisivat erittäin räikeät toisiaan vasten. Mielestäni raidat ja pallot näyttävät hyviltä keskenään, molemmat ovat ajattomia ja yksinkertaisia kuvioita!

Tämän asun kuosiyhdistelmä ei ole siis mitenkään erittäin villi, mutta mielestäni kesällä saa vähän hullutella pukeutumisessa ja olla niin sanotusti kuoseissa. ;) Toinen lemppariyhdistelmäni on kukkakuosi ja raidat, aika klassisella linjalla mennään siinäkin siis. Ehkä joskus kesähulluttelun kunniaksi voisi vielä kokeilla hurjempiakin yhdistelmiä!

pallopaita vintage (Pulp Vintage, Rooma), hame second hand (Monki), korvikset Eeva Lovisa, laukku vintage, kissaballerinat Skopunkten

Tuo keltainen hihaton kauluspaita on yksi Rooman vintage-tuliaisistani, löysin sen esittelemästäni ihanasta Pulp Vintagesta. Juuri täydellisen kesäinen vaatekappale, tästä tulee epäilemättä yksi tämän kesän lempparivaatteistani! Toinen aina kesäfiiliksen herättävä asia on tuo pikkulaukku. Ostin sen seitsemän vuotta sitten eurolla joltain pieneltä kirpparilta Seinäjoelta ensimmäisen Provinssi-viikonloppuni aikana ja laukku pääsi heti käyttöön festareilla. Jotenkin yhdistän aina kesäfestarit tuohon hauskaan kukkaron kokoiseen laukkuun, sinne mahtuu mainiosti kaikki pienet tärkeät asiat kuten puhelin, korvatulpat, rahat ja festariaikataulut. Festarien lisäksi laukku on päässyt käyttöön muillakin kesäseikkailuilla, joilla ei kevyen mielen lisäksi paljoa tarvita.

Ja täytyypä vielä antaa pieni maininta noille kauniille korvakoruille, sillä saan niistä jatkuvasti kehuja sekä tutuilta että tuntemattomilta kaupungilla! Ne ovat suomalaisen korumuotoilija Eeva Lovisan käsialaa ja olen ostanut ne vuosi sitten Designtorilta. Kauniin simppelit pisarat on valmistettu kierrätetystä hopeasta, kuten monet muutkin Eevan koruista. Olenkin haaveillut ostavani seuraavan kerran Pakkahuoneen Designtorilla Eeva Lovisalta yhdet toisetkin korvakorut... Olen tykästynyt hänen tyyliinsä kovasti ja voisinkin hankkia melkein mitkä vain noista uskomattoman kauniista, ajattomista ja minimalistisista koruista!

Kuvat Tiina Pakkanen

P.S!
Tänä viikonloppuna järjestetään taas ihanin kesätapahtuma Suvi-Vintage! Aion mennä tänäkin vuonna paikalle fiilistelemään ja tekemään mahtavia vintage-löytöjä. :) Luultavasti jonkinlaista postaustakin tapahtumasta on tulossa, vink vink! Onko joku teistä tulossa myös viettämään vintage-viikonloppua Tallipihalle? :)
 

 

Share

Ladataan...
Annie Mink

Yhteistyössä Kirpputori Tarina

Viime kirppiskierros-videossa höpöttelin jo hieman Tampereen parhaasta kirpputorista eli Tarinasta! Halusin tehdä vielä ihan oman postauksen tästä Laukontorilla sijaitsevasta ihanasta kirpputorista, sillä mielestäni se ansaitsee ehdottomasti tarkemman esittelyn.

Tarina sijaitsee tosiaan Laukontorilla, keskustan puolella toria, ja kirppiksen ikkunoista avautuu hieno maisema sekä Laukontorille että satamaan Ratinan suvantoon päin. Itse kirpputori on erittäin siisti, tilava ja valoisa. Tarinaan on aina kiva tulla, sillä tunnelma on siellä niin mukava! Mielestäni kirppiksen viihtyvyys on tärkeä asia ja Tarinan kaltaisessa paikassa viihtyy mielellään pidempäänkin tekemässä löytöjä. Kirpputorin yhteydessä on myös sympaattinen kahvila, jossa on mukava istuskella shoppailun jälkeen. Tarinan kahvila ei ole vain pieni nurkkaus kahvipannun ja parin pullan tarjoilulla, vaan ihan oikean kahvilan veroinen ja laajan valikoiman omaava herkkukulmaus, jossa on mukava istuskella myös muuten vain!

Tarina on mielestäni kirpputoriksi erittäin siisti ja puhdas. Kaikki ovat varmaan vierailleet sellaisissa hämärissä, ehkä vähän tunkkaisissa kirppiksissä, joissa lattiat ja pöydät ovat pölyisiä. Tällaista ei Tarinassa näy, paikat ovat olleet aina puhtaat ja siistit kun olen siellä asioinut ja tilan valaistus on kunnossa. Jotenkin myös myytävät tavarat tuntuvat olevan erittäin siististi rekeissä ja pöydillä, sellaisia sotkukasoja harvoin olen Tarinassa nähnyt. Ehkä pöytien siisteys johtuu myös siitä, että myyjä voi itse muokata myyntipisteestään tarpeidensa mukaisen. Loossin hyllylevyjä voi ottaa pois, jolloin saa käyttöönsä kaksi rekkiä, jos esimerkiksi myytävät tavarat ovat pääasiassa vaatteita. Rekin tullessa täyteen ylimääräisiä vaatteita ei siis tarvitse laittaa kasaan vieressä olevalle pöydälle! Tilaa myyntipaikoilla on siis monenlaisille tavaroille.

Kirpputorilla on myös myynnissä tuotteita, joiden tuotto menee Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle. Halutessasi voit myös lahjoittaa tuotteita myyntiin yhdistyksen pöytään. Eläinsuojeluyhdistys ottaa myös vastaan tarvikkeita eläimille (peittoja, ruokaa, leluja yms). Voit jättää tarvikkeet Tarinaan ja he välittävät ne eteenpäin yhdistyksen kautta apua tarvitseville eläimille. :)

Kirpputori Tarina on kaksikerroksinen. Suurinosa myyntipöydistä sijaitsee alakerrassa ja siellä myös on oma alueensa huonekaluille. Yläkerrassa on myös myyntipaikkoja, niissä on useimmiten myynnissä esimerkiksi astioita, mutta myös vaatteita löytyy. Sovituskopit sijaitsevat yläkerrassa kassojen läheisyydessä. Tarinan henkilökunta on aina ystävällistä ja palvelualtista, jos joku asiaa mietityttää niin he kyllä auttavat mielellään.

Olen käynyt Tarinassa sekä asiakkaana että myös myyjänä. Myyminen on tehty helpoksi ja vaivattomaksi. Kirpputori Tarina käyttää Kirppari-Kalle -sovellusta, jossa on helppo täyttää omalla koneella tuotelaput ja hinnoitella tuotteet. Valmiiksi koneella kirjoitetut laput tulostetaan Tarinassa ja laitetaan kiinni tuotteisiin. Myyntiä on mukava seurata omalta koneelta tai puhelimelta reaaliajassa, tämä on minun mielestäni ihan huippua! Ei tarvitse arvella ja jännittää viimeisenä päivänä, onko mitään mennyt kaupaksi. Kun myyntiaika on ohi, saat listauksen kaikista myydyistä tuotteista eriteltynä, joten tiedät tarkasti, mitkä tuotteet ovat käyneet kaupaksi. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun myyt samassa pöydässä vaikka kaverisi kanssa! Erittelystä on sitten helppo tarkistaa esimerkiksi minkä verran kumpikin sai myytyä.

Tarina-kirppistä voi mielestäni täysin oikeutetusti tituleerata Tampereen parhaaksi kirppariksi! Viihtyvyys, siisteys, valikoiman laajuus ja henkilökunnan ystävällisyys ovat kaikki kymmenen pisteen arvoisia. Paikka on sellainen, jonne haluaa tulla aina uudestaan, kirppistelemään sekä kahvittelemaan.

Kirpputori Tarina halusi tarjota minulle myyntipaikan kiitoksena, joten minulla olisi nyt myynnissä vaatteita, kenkiä ja asusteita alakerrassa paikassa D10 ! Myynti alkoi tänään ja äsken Kirppari-Kallesta katsoinkin, että jotain on jo mennyt kaupaksi. ;) Myyntipaikka on minulla ensi viikon tiistaihin 5.7.16 saakka, joten käykää ihmeessä kurkkaamassa mitä sieltä ja muista Tarinan pöydistä löytyy! :)

Kirpputori Tarina
Laukontori 4, Tampere

Avoinna
ma-pe 10-17
la - su    10-15 

www.kirpputoritarina.fi/

 

Share

Ladataan...
Annie Mink

Esittelen nyt vuoron perään asukuvissa näitä tuoreimpia vintage-löytöjäni, mutta ei tällaisia ihanuuksia vaan malta pitää kaapissa odottelemassa! Varsinkin kun tämä Marimekon vintage-mekko on ihan täydellinen kesävaate, joten täytyy ehdottomasti hyödyntää uutta mekkoa heti kun kelit ovat olleet näinkin suotuisat. :)

Olin todellakin onnessani, kun bongasin tämän mekon Uffin rekissä. Marimekon vanhat Suomessa tehdyt vaatteet herättävät aina kiinnostukseni, sillä laatu on niissä yleensä vuosikymmenienkin jälkeen vielä priimaa. Niin myös tämäkin vuonna 1977 Suomessa valmistettu ohuilla vaaleanharmailla raidoilla kuvitettu mekko. En itse löytänyt googlailulla tarkempaa tietoa tämän mekon suunnittelijasta, mallin tai kuosin nimestä, mutta jos joku teistä tietää, niin ilahtuisin kaikesta lisäinfosta suuresti! :) Mekko on hieman kimonomainen ja minusta se henkii vahvasti aasialaista tyyliä. Ehkä väljät puolipituiset hihat ja yläosan malli v-kaula-aukolla tuovat erityisesti kimonot mieleeni. Liekö joku 60- ja 70-lukujen aikana tulleista Marimekon ensimmäisistä japanilaisista suunnittelijoista ollut tämän mekon takana?

Mekon kangas tuntuu ihanan pehmeältä ihoa vasten, sillä puuvilla on jo ajan saatossa päässyt pehmenemään hieman. Vaate tuntuu miellyttävältä päällä ja kangas hengittää hyvin, eikä se hiosta kuumallakaan kelillä. Pidemmät hihat ja polvet juuri ja juuri peittävä helman pituus ovat myös minunlaiselleni herkästi auringossa palavalle suuri helpotus. Tässä mekossa voi siis huoletta viettää aikaa auringossa ilman pelkoa olkapäiden käräyttämisestä. Niin kuin jo mainitsin, kyseessä on aivan täydellinen kesämekko, en voisi olla löytööni tyytyväisempi :)

hattu Cubus, mekko vintage (Marimekko), sandaalit Esprit

Ihanaa tulevaa juhannusta kaikille! Toivottavasti saamme viettää juhlaa kesämekoissamme :) ♥

Share

Pages