Ladataan...
Annie Mink

Viime viikolla vietettiin uuden designvaatelainaamo Luottovaatteen avajaisia ja minä kävin samalla tutustumassa heidän valikoimaansa kauniissa uudessa tilassa Tampereen Kalevassa. Osa saattaakin muistaa Tampereella aiemmin toimineen vaatelainaamon, joka kulki itse asiassa samalla nimellä Tammelan puolella. Silloinen lainaamo sulki ovensa reilu vuosi sitten ja jäin itse harmittelemaan vaatelainaamon katoamista Tampereelta.

Ihana uutinen Luottovaatteen paluusta kuitenkin koitti tänä syksynä ja vielä enemmän innostunut olin, kun kuulin vaatevuokraamon käytäntöjen parantuneen entisestä! Edellisellä kerralla vaatelainaamosta pystyi ostamaan vain puolen vuoden jäsenyyksiä. Itselläni olisi ollut luultavasti tarvetta vain kertalainauksille silloin tällöin, joten pitkän ajan jäsenyys ei tuntunut minulle sopivalta. Olisin kaivannut jonkinlaista tutustumisaikaa ennen pitkään jäsenyyteen sitoutumista. Ilmeisesti muutkin asiakkaat olivat kaivanneet tällaisia yksittäisiä lainauksia ilman sitovaa jäsenyyttä, joten meidän "sitoutumiskammoisten" lainaajien iloksi uudistuneesta Luottovaatteesta voi nyt vuokrata 35 euron kertamaksulla kaksi vaatetta kahdeksi viikoksi. :) Mielestäni tämä on erittäin hyvä keino aluksi kokeilla palvelua. Ja jos kokee tarvetta ahkerammalle lainailulle jatkossa, on jäsenyyden hankkiminen silloin järkevä vaihtoehto. Jäsenyyksiä voi ottaa myös eri mittaisiksi ajoiksi omien tarpeiden mukaan. Tarjolla on kuukauden sekä puolen vuoden mittaisia jäsenyyksiä, yksi kuukausi maksaa 60€ ja kuusi kuukautta 150€. Opiskelijat saavat Luottovaatteessa puolen vuoden jäsenyydestä -20% alennuksen eli kuuden kuukauden jäsenyys maksaa heille vain 120€.

Designvaatelainaamo Luottovaatteen valikoima on nimensä mukaisesti täynnä juurikin designvaatteita ja -asusteita. Luottovaatteesta voit lainata itsellesi aina laadukasta suomalaista designiä koruista ja erilaisista asusteista aina mekkoihin ja muihin vaatekappaleisiin asti. Valikoimaan on valittu eettisesti ja ekologisesti tuotettuja suomalaisia vaatteita, mutta valikoimaa aiotaan täydentää myös kriteereihin sopivilla ulkomaalaisilla merkeillä sekä laadukkailla vintage-löydöillä. Niitä odotellessa. ;) Luottovaatteen kavalkadiin kuuluu omista suosikkimerkeistäni mm. Alina Piu, Arela, Dead birds & Lionheart, MukaVA, Named clothing, Nouki, Uhana Design ja Vanha narttu. Yhteensä Luottovaatteessa on edustettuna tällä hetkellä 38 eri vaatemerkkiä, mutta täydennyksiä valikoimaan on luvassa vielä myöhemmin asiakkaiden toiveiden mukaan ja toiminnan muotoutuessa ajan myötä.

Vaatelainaamon käyttäminen tulee yleensä mieleen silloin, kun tarvitsisi hienompaa vaatetta esimerkiksi juhliin tai muihin edustustehtäviin, mutta Luottovaatteessa on ajateltu vaatteita lainattavan ihan normaaliin perusarkeen. Tietenkin juhlavampia mekkoja ja asusteita löytyy myös, mutta mielestäni on loistavaa, että Luottovaatteesta löytyy erittäin paljon arkivaatteita. Usein arkisenkin designvaatteen ostaminen vaatii pientä harkintaa ja budjetointia, eikä aivan kaikilla tietenkään ole edes varaa laittaa suurta määrää rahaa yhteen vaatekappaleeseen kerralla. Onneksi Luottovaatteen kaltainen designvaatelainaamo voi mahdollistaa laadukkaiden designvaatteiden käytön kaikille. Esimerkiksi, jos mietitään, että pienellä budjetilla elävä opiskelija ottaisi  puolen vuoden jäsenyyden Luottovaatteeseen ja maksaisi siitä sen 120€. Hän saisi lainata Luottovaatteen käytännön mukaan kaksi vaatetta kahdelle viikolle ja sen jälkeen vaatteet palautettuaan hän saisi taas lainata kaksi uutta seuraaviksi kahdeksi viikoksi. Jos hän lainaisi vaatteita tällä kaavalla koko kuuden kuukauden ajan, tulisi yhdelle vaatteelle hintaa lyhyellä matematiikalla laskettuna vain 5 euroa. Ei paljon pääsisi budjetti kärsimään designvaatteissa kulkemisesta tässä tapauksessa! Vaatteiden lainaaminen voi olla myös hyvä tapa tehdä erilaisia tyylikokeiluja ja vaikka testata jotain haaveilemaansa designvaatetta käytännössä ennen tuotteen hankkimista. Ja jos lainavaate alkaakin tuntua käytössä juuri itselle tarkoitetulta, voi sen myös halutessaan ostaa Luottovaatteesta itselleen.

Itse annan siis Luottovaatteen kaltaiselle palvelulle täydet pisteet! Mahtava ekologinen ja edullinen tapa käyttää laadukkaita suomalaisia designvaatteita. Seuraan mielenkiinnolla ja innostuksella Luottovaatteen taivalta ja valikoiman muotoutumista. Itse kaipaisin valikoimaan myös erilaisia takkeja. Mieleeni tuli nimittäin muutaman vuoden takaa eräät kylmät talvihäät, jonne olisin vieraana tarvinnut juhlavamman ja siistimmän pitkän villakangastakin. Voi kun silloin olisi ollut tarjolla Luottovaatteen kaltainen vaihtoehto, menin nimittäin häihin lyhyessä arkisessa villakangastakissani ja tuntui hassulta (ja todella kylmältä) heittää riisiä kirkon portailla polvipituisen juhlamekkoni näkyessä ja talven viiman osuessa ikävästi sukkahousujalkoihini. Mielestäni voisi olla myös ihanaa vaihtelua käyttää pitkän talven aikana useampaa eri takkia. Harva kuitenkaan omistaa montaa talvitakkia ja talven läpi tarvotaan yhdessä tai kahdessa vaihtoehdossa. Vaihtelu voisi varmasti virkistää ja piristää pimeässä vuodenajassa. ;) Toivottavasti Luottovaate ottaisi valikoimaansa enemmän myös ulkovaatetusta tulevaisuudessa... :) // Edit. Kuulemma heti avajaisten jälkeen valikoimaan tuli kolme takkia! Mahtavaa!

Mitä mieltä te olette tällaisesta vaatteiden lainauspalvelusta? :) Oletteko ehkä itse joskus käyttäneet Luottovaatteen kaltaista vuokraamoa tai lainailetteko muuten vaatteita kavereiden kanssa? Jos kiinnostuit Luottovaatteesta, suosittelen ehdottomasti tutustumaan heihin tarkemmin esimerkiksi Luottovaatteen kotisivuilta ja seuraamaan heitä sekä Facebookissa että Instagramissa! Ja toki piipahtamaan heidän liikkeessään ihastelemassa ja hypistelemässä vaatteita ja muuta valikoimaa. :)

 

Luottovaate
Teiskontie 25, Tampere

Avoinna torstaisin klo 16-19

http://www.roosab.com/luottovaate

 

 

♥: Annie Mink

Share

Ladataan...
Annie Mink

Nyt olisi vuorossa sitä ihanaa syysfiilistelyä asuvideon muodossa! Kuvasimme videon Idan kanssa hyvissä ajoin ennen kuin hän lähti Englantiin vaihtoon. Silloin elettiin elokuun loppua, joten vielä ei hirveästi ruskan merkkejä luonnossa näkynyt. Kompensoidakseni sitä, laitan tähän postaukseen muutaman syksykuvan, jonka olen napannut tuolla kauneimmillaan hehkuvassa luonnossa. :)

Mutta pidemmittä puheitta, käykää kurkkaamassa video ja kertokaa ihmeessä, mikä tyyleistä viehätti teitä eniten! Kokosin taas hieman erilaisia asuja, mutta kuitenkin sellaisia minun tyylilleni uskollisia kokonaisuuksia. On suloista runotyttöä, hipsteriretkeilijää ja klassisempaa tyyliä. Ja tietysti kaikki asut on koottu pääasiassa kokonaan vintage ja second hand -löydöistäni. :) Videon voi katsoa suoraan tästä alhaalta tai paremmalla laadulla YouTubesta. Jos videoni kiinnostavat jatkossa, kannattaa käydä tilaamassa kanavani, niin näet videot aina heti ensimmäisenä!

Ihanaa syksyistä viikonloppua!
: Annie Mink

Share

Ladataan...
Annie Mink

Viime viikon lauantaina vietettiin ihanan Vintage Gardenin avajaisia, mahtavaa että VG palasi jälleen Tampereen katukuvaan meitä ilahduttamaan! Liike sijaitsee Tammelassa Ilmarinkadulla Arelan vanhoissa tiloissa, ja voi kuinka kauniiksi se olikaan laitettu! Liikkeessä vallitsi aivan ihana tunnelma heti kun sinne astui sisälle, upeat mekot oli aseteltu kauniisti esille rekkeihin ja mm. näyttävään vanhaan vaatekaappiin. Mekkojen ja muiden kauniiden vaatteiden lisäksi Vintage Gardenin valikoimaan kuuluu upeat korut, asusteet ja valittu kattaus sisustusesineitä. Kaikki tuottteet on ehdottomasti hyvällä maulla ja tarkalla silmällä valittu, avajaisissa riitti paljon hypisteltävää ja ihasteltavaa. Ja mitä parasta, valikoima tulee vielä tietenkin jatkuvasti ajan myötä täydentymään ja muotoutumaan omanlaisekseen. :)

En voinut muuta kuin haukkoa henkeä ihastellessani vintage-tarjontaa tässä uudessa liikkeessä, täydellistä silmäkarkkia ja inspiraatiota tällaiselle vintage-harakalle! Otin puodilla paljon fiiliskuvia Vintage Gardenin kauniista yksityiskohdista, varautukaa siis pieneen kuvatulvaan... Annetaan siis kuvien puhua puolestaan, sillä minun verbaaliset lahjani jäävät tällä kertaa vain ihanaihanaihana! -hehkutukseksi. :)

Ylläolevassa kuvassa vielä Arelan Maija ja uuden liikkeen onnellinen omistaja Leena Aalto. :)

Suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Vintage Gardeniin ja näkemään tuon kauniin aarreaitan omin silmin. ♥ Ihanaa, että Tampereelle on tullut pieni vintage ja second hand -keskittymä juuri Tammelaan, vintage-jutut jotenkin sopivat sille alueelle mainiosti. Yhdellä kertaa pääsee pyörähtämään kätevästi useassa kivassa puodissa, VG:n lisäksi tietenkin Kätkö Vintagessa, Yesterdayssa, Kaunotar & Kulkurissa, Fidassa ja perinteisellä Bonus Kirppiksellä. :)

Tyhjin käsin en toki voinut Vintage Gardenin avajaisista lähteä, mukaani lähti jo Designtorilla minua viehättänyt, mutta silloin vielä harkintaan jäänyt siro kultainen kätönen. Tämä menee ehdottomasti kastiin "jotenkin kummallinen, mutta jotenkin niin viehättävän kaunis". Poikaystäväni nimitti korun Game of Thronesin naiselliseksi kouran merkiksi. Mielestäni on kiva keksiä koruille joku merkitys ja itse ajattelen tämän kätösen olevan minulle johdatuksen ja kohtalon amuletti. Katsotaan minkälaisiin tarinoihin minä pieni käteni päädymme, ainakin se tuo kaunistusta päiviini jos ei muuta. :) 

♥: Annie Mink

Share

Pages