Gluteeniton pizzapohja siemenistä!
Terkut kesälomalta, jonka lomassa myös sisäinen keittiömestarini on jälleen herännyt henkiin ja lukuisat uudet reseptit odottelevat jo vuoroaan! Tällä kertaa pizzalauantai toteutui vähän erikoisemmalla pohjalla, joka syntyi pääosin siemenistä ja gluteenittomista maissijauhoista.
Gluteeniton siemenpohjainen pizza
- 2dl Maissijauhoja
- 1dl Auringonkukansiemeniä
- 1dl Kurpitsansiemeniä
- ½ dl Pellavasiemenrouhetta
- ½ dl Chiasiemeniä
- 1 tl Psylliumia
- 1dl Oliiviöljyä
- 2 dl Kiehuvaa vettä
- Hyppysellinen suolaa
(Raaka-aineissa voi hyvin käyttää mielikuvitusta ja mm. mantelit ja pistaasipähkinät (!) voisivat toimia myös)
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää 1dl öljyä sekä 2 dl kiehuvaa vettä. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä taikina hetkeksi kohoamaan. Painele taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Itse käytän painelussa hyväksi kädessä muovipussia, sillä taikina on kovin tahmeaa.
Paista uunissa 150 asteessa noin 45-55 minuuttia uunin vahvuudesta riippuen. Ota pohja uunista ja anna hieman jäähtyä. Kerää päälle lempitäytteesi ja käytä tarvittaessa vielä uunissa kymmenisen minuuttia.
Saa nähdä millaiset vehnäöverit sitä tulee vedettyä ensi viikolla, sillä huomenna tie vie Roomaan!