Maapähkinä kanaa pekoniin kietoutuneena

Pitkästä aikaa päädyin ostamaan broilerin rintafileitä. Samalla mietin, että tämä proteeinin lähde olisi sellainen jota voisin syödä vaikka millä mitalla. Se vaan muuntautuu niin moneen eri tyyppiseen ruokaan ja kunhan oppii paistamaan sen oikean kypsyiseksi, on se mieletöntä herkkua. 

Tällä kertaa tein marinadin ihan fiilispohjalta ja yllätyin hyvästä lopputuloksesta. Aluksi en edes ajatellut jakavani tätä reseptiä, koska en ajatellut tämän olevan kovin kummoinen, mutta olin auttamattoman väärässä. Maapähkinävoi oli ihan ässä lisäys marinaadiin. Pähkinäinen marinadi tarttui vielä pekoniinkin ja ah nautinto on valmis. Kylkeen vähän raikasta salaattia ja parsakaalia. 

IMG_4172.JPG

Maapähkinä-pekoni kanaa (4 annosta) 

450 g broilerin rintafileitä 

rypsiöljyä

punaviinietikkaa (muutkin etikat käyvät)

suolaa

pippuria

limen mehua (tuoretta tai valmiiksi pullosta)

n. 1 rkl maapähkinävoita

inkivääriä 

rosmariinia

 

1 pkt pekonia

kasviksia tarjoiluun 

 

– Sekoita marinaadin ainekset. Anna fileiden marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa. 

– Ota fileet lämpimään n. 30 min ennen paistamista. 

– Kiedo fileet pekoniin juuri ennen paistamista. Paista molemmin puolin kunnes pekoni on rapeaa ja kana kypsää. 

– Voilá! Tarjoile kasvisten kera. 

 

Hinta / annos:  kana 4 € + pekoni 0,9 € + parsakaali 1,5 € + salaatti 1,5 € / 4 annosta = 1,9 € 

Kalorit / annos: n. 400 kcal 

Koti Ruoka ja juoma