Ladataan...

 

Kirjoitin viime vuonna #satasen treenistä, ja ajattelin samalla mallilla jakaa uuden #satasen treenin. Tämä on vaan todettu niin hyväksi, nopeaksi ja tehokkaaksi treeniksi. Lisäksi itse pidän siitä, että tätä treeniä on myös kiva tehdä ja samalla voi haastaa itsensä. Yleensä tykkään tehdä tämän tyyppiset kiertoharjoittelutreenit tai intervallitreenit ulkona juoksuradalla, sillä voin vielä lämmitellä lihakset juoksemalla rauhallisella tahdilla treeniä ennen ja jälkeen, sekä pitää treenissä juoksuspurtteja, jotka ovat rankkoja ja nostavat sykettä kunnolla. 

 

 

Eli liikkeitä on viisi ja yhtä liikettä tehdään aina 20 toistoa, eli kierroksessa on yhteensä 100 toistoa. Sitten voi päättää, että kuinka monta #satasta haluaa saada treenistään irti. Ainakin kaksi kierrosta kantsii tehdä ja haastaa itsensä hikoilemaan kunnolla. 

 

Nämä liikkeet olen tähän #satasen treeniin suunnitellut ja tällä treenillä hiki virtaa varmasti, jes!

 

1. Burbee punnerruksella x 20

2. Kyykkyhypyt (niin alas kun pääsee) x 20

3. Oikean puolen kylkilankku  x 20

4. Vasemman puolen kylkilankku x 20

5. Juoksusprintti 20 sekuntia

 

Kaikki viisi liikettä tehdään putkeen, jonka jälkeen kierros on ohi ja sitten voi pitää n. 2 - 3 minuutin ansaitun juomatauon. Tauon jälkeen uusi kierros alkaa ja tsemppaa itsesi tekemään täysillä, kuitenkin liikkeiden tekniikat mielessä pitäen. Muista ennen treeniä lämmitellä lihakset kunnolla sekä myös jäähdytellä rauhassa. 

 

Hikisiä treenejä!

Essi

 

 

 

KUVAT: ANNA NÄÄPPÄ 

 

LUE MYÖS:

Vinkit lomatreeneihin!

The Blog Awards 2017

 

 

SEURAA MINUA: INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Share

Ladataan...

Lomalla ei paljon tukkaa suoristella tai kiharrella, luonnollisuus kunniaan, eiks je!

 

Täällä istutaan, laivalla Tallinnaan. Lähdettiin loman kunniaksi käymään "etelähelsingissä". Niin kuulemma Tallinnaa kutsutaan täällä Helsingin läheisyydessä. Ei turkulainen sitä ole kuullutkaan, heh! Nyt säätiedotusten mukaan on luvattu vähän epävakaata säätä, mutta toivon vielä, että aurinko porottaisi ihan kunnolla, ja kukapa ei hei! Tarkoitus on vaan olla, käydä syömässä sekä kierrellä kaupungilla. Ihan kivaa vaan mennä ilman suunnitelmia sekä aikatauluja. Nyt mennään niin fiilisten mukaan! Kroppakin on vähän levon tarpeessa viikonlopun treeneistä, joten tämä miniloma tuli ihan hyvään ajankohtaan.

Illalla käydään syömässä F-hoonessa, joka on jo aiemmilla reissuilla todettu ihan super hyväksi ruokapaikaksi. Mutta lounaspaikkojen suhteen otetaan vinkkejä vastaan ja muutkin vinkit ovat varsin tervetulleita :) 

 

Huomenna on tulossa muuten uusi #satasen treeni, joten nappaa hyvä treenivinkki ja käy testaamassa, jes!

Energistä viikkoa tyypit!

Essi

 

 

LUE MYÖS:

Treeniohjelmani kesälle!

Elämäni gladiaattorina

 

 

SEURAA MINUA: INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Share

Ladataan...

Ja noi kynnet! Ne on niin hienot ja sopii täydellisesti kesään! Saara on niin taitava!

 

Nyt on taas viettää juhannusta ja toivottavasti saamme nauttia lämpimästä ja aurinkoisesta sellaisesta, vaikka nyt vielä vähän viileää onkin. Itselläni muuttui juhannuksen hurjaakin hurjemmat suunnitelmat hetkessä, kun keskiviikko aamulla heräsin illalla jo alkaneeseen kurkkukipuun sekä päänsärkyyn. Juhannuksena ei ollut muuta suunnitelmia, kuin vain ulkoilla ja treenailla. Mutta harmittaa kyllä, jos flunssan vuoksi treenit väistyvät sivuun. Täytyy nyt toivoa, että tämä on nopea, parin päivän flunssa vaan. Omat juhannustaiat ovat olleet nyt inkivääri-limeshotit, joita olen ottanut kolme päivässä. Vaikka se ei mitään herkkua olekaan ja kurkku on ihan tulessa sen jälkeen, niin niistä on ihan selkeästi ollut hyötyä. Googlasin jo mehustinta ja sellainen pitää ehdottomasti hankkia. Saan sitten jatkossakin inkiväärimehua, heh!

 

Eikö kuvissa olekin ihana Leni tyttö? Hän on Annan lapsi ja voi että kuinka suloinen hän on! Hän painaa tällä hetkellä seitsemän kiloa, niin käy hyvin myös kahvakuulasta, heh! :)

Mitä suunnitelmia teillä on juhannukselle? Oikein ihanaa ja rauhallista juhannusta ja nautitaan Suomen yöttömästä yöstä hyvillä mielin :)

Essi

 

 

KUVAT: ANNA NÄÄPPÄ 

 

LUE MYÖS:

The Blog Awards 2017

Pepputreenin ABC

 

 

SEURAA MINUA: INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Share

Ladataan...

 

Nyt kyllä huomaa kesän tulleen, kun kuntosali alkaa olemaan tyhjempi ruuhka-aikoina ja kun ihmiset ovat lähteneet ulos lenkille tai treenaamaan. On välillä ihan hyvä vaihdella omaa treeniohjelmaa, antaa erilaista ärsykettä lihaksille sekä myös omalle mielelle ja keholle. Paras ajankohta siihen on ehdottomasti mun mielestä kesä. Kesällä on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, mitä voi salitreenin sijasta tehdä ja motivaatiokin pysyy matkassa mukana, kun voi välillä mennä tekemään ulos vaikkapa kehonpainotreeniä kuntosalitreenin sijasta. 

Kesällä muutan hieman omaa treeniohjelmaani ja pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon ulkona. Minulle tulee aina vähän huono omatunto, kun pitäisi mennä salille ja aurinko paistaa ihan kirkkaalta taivaalta. Suomessa kun emme yhtään osaa sanoa, että kestääkö lämpimiä päiviä koko kesän ajan, niin silloin itse ainakin haluan hyvistä kesäpäivistä nauttia. Onko siellä ruudun takana myös samanhenkisiä tyyppejä?

Koska haluan pitää lihaskuntoani samalla tasolla kuin nyt, niin teen kuitenkin kaksi kuntosalitreeniä kesällä, mutta pyrin pitämään ne nopeina ja tehokkaina n. 45 - 60 minuutin sessioina. Teen yhden ylävartalon treenin ja yhden alavartalon treenin, ja joissa on pääasiassa isoja sekä raskaita liikkeitä eristävien liikkeiden sijaan. Ja tiesittekö, että viikossa kahdella kuntosalitreenillä pidät lihaskuntoasi yllä, mutta kolme treeniä viikossa on jo kehittävää. Näin voit ihan rauhassa vähentää kesällä kuntosalitreenien määrää ja halutessasi siirtää treenit ulkosalle. 

 

 

Viikon treeniohjelmani kesällä näyttää tältä:

- kaksi kuntosalitreeniä (ylä- ja alakroppa)

- yksi plyometrinen treeni (korvaa alakropan kuntosalitreenin)

- 1 - 2 intervallitreeniä (pääasiassa porras- ja mäkijuoksuja tai juoksuradalla tehtävä intervallitreeni)

- yksi tasasykkeinen reipas kävely- tai juoksulenkki

 

Tuo määrä liikuntaa on itselleni sopiva, sillä intervallitreenit ja muut aerobiset treenit ovat hyvin nopeita tehdä ja pääsen melkein kotiovelta ne jopa tekemään. Mikäli jokin viikko kalenteri näyttää punaista, niin en ota stressiä siitä mikäli viikon treenimäärä onkin jokin viikko hieman alhaisempi. Kannattaa aina liikkua siten, ettei siitä tule stressiä ja niin ettei se tunnu hosumiselta. Mieluiten muutama hyvä ja tehokas treeni kuin monta huonoa. Myös kannattaa kuunnella kehoaan ja jos tuntuu, että kroppa ei ole vielä edellisestä treenistä palautunut, niin mene mieluummin ihan kävelemään ja palauttelemaan lihaksia.

Pidän aina vähintään yhden lepopäivän viikkoon ja pyrin pitämään ulkotreenit maksimissaan n. 30 minuutin pituisina. Muistakaa, että intervallitreeneissä kun annat kaikkesi, niin työosuus olisi hyvä pitää n. 20 - 25 minuutin pituisina. Muista myös alkuun lämmitellä ja loppuun jäähdytellä lihakset. Jo 20 minuutissa saat tehtyä ihan super hyvän ja tehokkaan treenin, eikä niitä rappusia tarvitse tunnin ajan ravata edestakaisin. Pääasia on, että hieman suunnittelet ensin, mitä aiot tehdä ja teet täysillä. Jes!

 

Lisää vinkkejä intervallitreeneistä:

Intervallitreeni kuntopyörällä (jonka voi myös tehdä ulkona)

4 minuutin hikinen tabatatreeni

Intervallitreeni kehonpainolla

 

Muutatteko itse jollain tavalla treeniohjelmaa kesällä?

Iloista treenausta kaikille, ulkona tai sisällä :)

Essi

 

ps. Muista äänestää The Blog Awards 2017 blogisuosikkiasi!

 

 

 

KUVAT: ANNA NÄÄPPÄ 

 

LUE MYÖS:

Vinkit lomatreeneihin!

Miten taltuttaa herkkuhimot?

 

 

SEURAA MINUA: INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

Share

Ladataan...

Paita - SheIn // Farkkushortsit - Levis // Kengät - Birkenstock

 

Tiedättekö tunteen kun radiosta soi hyvä biisi ja musiikki on vaan pakko pistää kovemmalle? Kuuntelen usein aika kovaa autossa lemppari biisejäni ja laulan tahdissa mukana. Onneksi yleensä kenenkään ei tarvitse kuunnella minua, vaan saan ihan rauhassa laulaa balladeja yksin, heh! Musiikki on sellainen, joka liikuttaa, mistä tulee muistoja mieleen, se ilostuttaa, antaa energiaa ja myös auttaa keskittymään. Musiikista saa oikeasti voimaa! On ihana kuulla hyvä kappale vuosien takaa ja fiilistellä muistoja siltä ajalta ja myös samalla luoda uusia muistoja. Musiikissa on vaan sitä jotain. Halusin jakaa nyt tämän hetken lempparibiisit, joita voisin kuunnella taukoamatta. Miksi muuten hyvä biisi tarvitsee kuluttaa puhki kuuntelemalla sitä  i h a n  koko ajan? :)

 

Illenium, Nevve - Fractures 

Cityflash - Laura-Ly - Dont' leave me

Illenium, Kerli - Sound of Walking Away

Illenium, King Deco - Reverie

Robin Schulz - OK

Calvin Harris, Alessia Cara & Kygo - Summerdays

Goldplay, Kygo ft. Chainsmokers - By your side

 

Hyvää fiilistä uuteen viikkoon!

Essi

 

 

LUE MYÖS:

Elämäni gladiaattorina

Pepputreenin ABC

 

 

SEURAA MINUA: INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN

     

    Share

    Pages