Ladataan...

 

Itse kuulun siihen kategoriaan, jotka kuuntelevat musiikkia treenatessa ja musiikin avulla minun suorituskyky kasvaa ihan selkeästi. Mutta kuuntelen musiikkia vain kuntosalitreenien aikana, en siis laita musiikkia soimaan kun teen ulkona erilaisia intervallitreenejä, plyo -treeniä, käyn juoksemassa taikka lenkkeilen koiran kanssa. Ulkona haluan olla läsnä juuri siinä hetkessä, mutta kuntosalilla haluan keskittyä tekemiseen ja musiikki on mitä mahtavin treeniboostaja sekä mielialan kasvattaja :) Minulla on spotify -lista, jota päivitän ahkeraan ja listalta löytyykin tällä hetkellä 167 kappaletta, ups! (pitäiskö tehdä kansiot?) Lisäilen listaani melkein päivittäin uusia hyviä biisejä, ja sitten hyvän biisin löydyttyä, kuuntelen sitä ihan taukoamatta, heh! Onko muillakin sama tapa? 

Musiikilla on ihan super hyvä vaikutus innostaa liikkujaa, kun musiikki on sellaista, joka itselle kolahtaa. Musiikin avulla saat halutessasi jokaisen hikipisaran irti itsestäsi ja samalla tsemppaat itseäsi jatkamaan. Musiikin avulla voit myös rentoutua venyttelyn aikana tai kovan treenin jälkeen. Musiikkia voi siis käyttää eri tilanteissa ja oman fiiliksen mukaan. Joskus kovan jalkatreenin aikana voin kuunnella enemmän melodista hevimusiikkia, kun taas välillä (melkein aina) kuuntelen iloista teknopoppia. Itselläni on kyllä todella laaja musiikkigenre ja yleensä melkein mikä musiikki vaan toimii!

Olen joskus kuullut jonkun sanovan kuntosalilla, että treenin tekemiseen ei pitäisi käyttää musiikkia tsemppaamaan. Treeni siis pitäisi tehdä ilman mitään boostaajaa taikka inspistä, vaan pitäisi opetella treenaamaan ilman musiikkia. Hmm, itse olen täysin eri mieltä asiasta, sillä eikö jokainen voi itse käyttää musiikkia, jos se tuo tsemppiä omaan treenitehoon tai tuo ylipäätään inspiksen treenata? Eli musiikit korvaan ja nauttimaan hyvän musiikin tuomasta energiapiikistä!

 

 

Alesso - If It Wasn't For You

Sam Feldt, Hook N Siling - Open Your Eyes

Martin Jensen - All I Wanna Do

Hardwell Remix, Krewella - Alive

Kontinuum, Savoi - Lost

Dead by April - As a Butterfly

Borgeous, M. Bronx - Souls

Dzeko & Torres, Maestro Harrell, Delora - For You

Kyla La Grange, Kygo - Cut Your Teeth (Kygo Remix)

Jose Gonsalez - Stay Alive

View - Avalon

Marshmello - Alone

Tez Codey, Seve

Bring Me The Horizon - Avalanche

 

Oliko listassa jotain samoja biisejä kuin teillä on? Laittakaa myös teidän hyviä vinkkejä treenibiiseistä, niin voin lisätä ne omaan pitkään listaan, heh! Kelistä huolimatta (Turussa siis sataa kaatamalla lunta), niin kivaa tiistaita! 

Essi

 

Kuvat ja editointi // Anna Nääppä, Annalla -blogi

Kurkatkaa muuten Annan uusi valokuvaukseen pohjautuva instagram tili täältä, siellä on  n i i n  hienoja kuvia! 

 

Kurkkaa hyvä rasvanpolttotreeni täältä ja kokovartalotreeni täältä. Hiki tulee näitä tehtäessä, suosittelen!

 

 

 

Share

Ladataan...

 

Söin pääsiäisenä ihan terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, mutta joka päivä tuli herkuteltua muutamalla karkilla ja lauantaina treffi-iltana söin pitkästä aikaa burgerin ja tietty ranskalaisilla, heh. Oli muuten suussa sulavaa ;) Ravintolaruoan sekä maltillisen herkuttelun lisäksi join muutaman lasin viiniä ja kappas, oli muuten aika pöhöttynyt ja nesteinen olo pääsiäisen jälkeen, heh! Painokin oli noussut hieman alle kilon verran, mutta nestettä se vaan on hei, ei kantsi aina vaa'an lukemasta säikähtää. Mistä tämä nesteisyys ja turvonneisuus sitten oikein johtuu? Nestettä sekä turvotusta syntyy, kun elimistön solujen välitilaan kerääntyy nestettä ja sen syynä voi olla monia erilaisia syitä, kuten liikkumattomuus, liian suolainen tai sokerillinen ruoka ja se ettei ole muistettu juoda riittävästi, siis vettä. 

Nesteiden lähtemistä kropasta voi edesauttaa ihan arkisilla asioilla, mutta nesteiden poistuminen kuitenkin vie oman aikansa, eli kärsivällinen kantsii olla. Ei se neste ihan päivässä katoa, mutta viikossa näillä ohjeilla tulee jo hyvää menestystä sen suhteen :) Minulla on omat vinkkini nesteiden poistumiseen, jos tuntuu että kroppa on imenyt syystä tai toisesta nesteitä itseensä. 

 

 

 1. 

Kannattaa liikkua niin, että saa kunnon hien pintaan. Eli syke koholle, raskaita liikkeitä kuntosalilla tai kunnon intervallitreeni, niin sillä hiki tulee ja nesteet saa kyytiä. Liikunta auttaa sen vuoksi, että se saa aikaan verenkiertoon sekä nestekiertoon vauhtia ja siten auttaa nesteiden poistumisessa. Älä kuitenkaan ylilyö liikunnan määrää, sillä joskus treenauksella voi olla päinvastainen tulos. Lihaskuntotreeni kun aiheuttaa lihaksiin mikrovaurioita, niin se itsessään myös aiheuttaa pientä lihasten turpoamista.

2. 

 Muutaman päivän ajan kannattaa huomioida suolan, huonojen rasvojen sekä sokerin käyttöä ja välttää niiden syömistä. Älä myöskään juo alkoholia.

3.

Vesi. Se iänikuinen salaisuus. Miksi vettä olisi sitten hyvä juoda? No veden avulla saa kropan nestekierron vauhtiin ja siten ylimääräinen turvotus ja neste lähtevät pikkuhiljaa kropasta. Muista juoda ainakin 2 - 3 litraa vettä päivässä ja jätä kaikki hiilihapollinen juoma pois hetkeksi. Puhdas vesi on kaiken a ja o.

4.

Kannattaa syödä vähemmän hiilihydraatteja kuin normaalisti, vaikka vain ihan muutaman päivän ajan. Syö puhdasta ja ravintorikasta ruokaa, kuten salaatteja, kasviksia, pähkinöitä, kanaa tai kalaa. Mikäli urheilee paljon, tarvitsee keho hiilihydraatteja. Suosi silloin täysjyvällisiä tuotteita, jossa on kuituja ja jotka imeytyvät hitaasti. Jos olet meinaan herkutellut ja sen vuoksi olosi on nesteinen ja turvonnut, niin glykokeenivarastoja on turha täydentää enää syömällä lisää hiilihydraatteja tai herkkuja :) 

5.

Muista levätä ja rentoutua. Älä siis stressaa siitä, että kehosi on kerännyt nestettä ja on turvonnut olo, vaikka se fiilis ikävä onkin. Stressihormoni voi aiheuttaa lisää turvotusta, joten kannattaa muistaa levätä, rentoutua ja nukkua! Anna kropalle aikaa siis palautua.

 

Nämä ovat ainakin minulla toimineet hyvin, vaikka turvotus ei ikinä kivaa olekaan. Onko teillä vielä jotain hyviä vinkkejä nesteen ja turvotuksen poistamiseksi? Ja jes hei, viikonloppu alkaa tänään! Onko teillä jotain kivoja suunnitelmia? Itselläni on taas svedu -treeni tiedossa, ystävän synttärit sekä ulkoilua (toivotaan siis aurinkoista keliä).

Ihanaa viikonloppua siis kaikille :)

Essi

 

KUVAT JA EDITOINTI: Anna Nääppä, Annalla -blogi

Kurkkaa myös Annan Facebook -sivut ja ihastele hänen ihania kuvia.

 

Lue myös: Parhaat asiat just nyt sekä tällä treenillä rasva palaa!

 

Seuraa myös instagramissa (klik) ja kurkkaa kotisivuni (klik).

 

 

Share

Ladataan...

 

Mun elämässä on nyt vähän kiireistä, enkä valita laisinkaan, mutta kiireen keskellä olen oppinut fiilistelemään niitä hyviäkin asioita, mitkä on nyt just esillä mun elämässä. Pitää pysyä kiireestä huolimatta positiivisena hei ;) Muuten, tuntuu jotenkin aika hassulta sanoa aina, että on niin mukamas kiireinen. Ihan kuin se on elämän määritelmä, siis tarkoitan sitä, että ei aina tarvitse olla kiirettä, jotta voi nauttia elämästä ja silti tehdä ja saada aikaan haluamiaan asioita. Ja sen kiireen teemme kyllä ihan itse, tai itse ainakin teen. Kalenteri vaan sen kun täyttyy ja sitten sitä miettii, että missä ajassa ehtisi vaan olemaan. No nyt pääsiäisenä otin kyllä niin rennosti, että minulle ei ole varaa valittaa kiireestä, heh :)

Oli hauska tehdä parasta just nyt -lista ja miettiä, että mitkä asiat tekee mut iloiseksi. Listaa olisi voinut jatkaa loputtomiin, mutta ajattelin nyt muutaman tämän hetkisen ja tärkeimmän mainita. Ehkä otan tämän kuukausittaiseksi jutuksi, olisiko se hyvä idea?

 

 

Parasta on nyt just mun elämässä:

Pätkäpaasto (tästä on tulossa erillinen postaus ihan just)

Olen nyt seitsemän viikkoa noudattanut pätkäpaastoa ja tunnen oloni energiseksi sekä kevyeksi. Lyhyesti pätkäpaaston idea on syödä tietyn aikavälin aikana, jonka loppuajan paastotaan. Itse paastoan 16 tuntia ja syön kaikki ruoat kahdeksan tunnin aikana. 

Sopivat vaatteet

Massakauden jälkeen taas sopivat vaatteet ovat parasta. Farkut vaan sujahtavat päälle ja vaatteet ei tunnu kiristäviltä. Parasta! Lisäksi uudet treenivaatteet saavat sydämeni tykyttämään. Miten voinkin tulla niin iloiseksi, kun löydän ihania ja hyvin istuvia treenivaatteita. Grazy Gym Lady! :)

Uusi kuntosali

Vaihdoin kuntosalia noin parisen viikkoa sitten ja olen vaihtoon enemmän kuin tyytyväinen. Vaadin nykyään kuntosalilta hieman enemmän, mitä vanha kuntosalini tarjosi minulle ja myöskin hintahan vaikutti aika suuresti. Nyt saan kaksi kuukautta sillä hinnalla, millä sain ennen kuukauden. Selvää säästöä vieläpä ja antaa kivan piristyksen treeneihin, kun pääsee uusiin maisemiin.

Asiakkaat

On ihanaa, kun saan yhteydenoton asiakkaalta, ketä olisi kiinnostunut valmennuksesta tai haluaisi apuani syömiseen taikka treeneihin. Harmi, etten ehdi sivutyönä ottamaan riittävän paljon asiakkaita, haluaisin nimittäin auttaa paljon enemmän kuin tällä hetkellä voin :)

Matkojen suunnittelu

On ihanaa suunnitella tulevia matkoja, selvittää hyviä ruokapaikkoja ja että mitä matkakohteessa kannattaisi tehdä ja mitä pitäisi nähdä. Nyt toukokuun Menorcan matkaa odotan jo kuin kuuta nousevaa ja bikineitä on hamstrattu, hih! Reilu kuukausi ja aurinko kutsuu, jes!

 

 

Kukat

Oi, se ihana väripaletti mikä kukista tulee. Itse en omaan kotiini juurikaan kukkia osta, vaikka haluaisinkin, vaikkapa joka päivä. Olen yleensä aina viikonloput Järvenpäässä ja arkisin olen suht myöhään kotona, niin en pääsisi kukista tarpeeksi nauttimaan. Järvenpäässä välillä ostan tulppaaneita tai neilikoita, mutta maljakkona siellä toimii proteiinin sheikkeri, heh! No pinkki sheikkeri toisaalta sopii hyvin tulppaaneihin ja kirkkaisiin kukan väreihin muutenkin :) To do -listalle: osta maljakko Järvenpäähän.

Vita liberatan itseruskettava 

Olen vasta viime vuonna ottanut käyttöön itseruskettavan, sillä pelkäsin aina lopputuloksen olevan ei niin viehättävä oranssi. Useiden kehujen jälkeen uskalsin kokeilla Vita Liberatan moussea, joka on ihan super hyvä tuote. Rusketus on täysin luonnollinen, eikä ihosta sen pois lähtiessä tule laikukasta. On ihanaa, kun sääret ovat vähän ruskettuneet, kun nyt pian voi laittaa hametta päälle. Ei kukaan halua katsoa näitä syvän valkoisia sääriä, heh. Minulla on värinä medium, mutta nyt kun purnukka on melkein tyhjä, niin ajattelin kokeilla tätä (klik). Jos joltain löytyy tästä kokemuksia, niin jaa mielipiteesi ihmeessä kommenttiboksissa :)

Fazerin juuresleipä, bataatti & linssi

Aah, olen löytänyt ihanan uuden leivän, joka sisältää vieläpä paljon kuituja sekä on runsasproteiininen. Se on hyvä ominaisuus, sillä treenavaan ihmisen tulee huolehtia riittävästä proteiinin saannista. Kyseessä on Fazerin juuresleipä, makuna bataatti & linssi. Olen tähän ihan koukussa ja on meinaan super hyvää myös paahdettuna. Mums!

Uudet aurinkolasit

Olen aina ollut melko hillittyjen aurinkolasien käyttäjä, ja olen ostanut vain mustia taikka tummanruskeita aurinkolaseja. Nyt päätin tänä keväänä täräyttää ja ostin Chimi Eyewearin värilliset aurinkolasit, jotka kuvissakin on. Ja olen super tyytyväinen että ne ostin. Lasit istuvat kuin nakutettu minulle, eivätkä ole yhtään löysät. Pysyvät siis hyvin päässä pomppuisankin autokyydin aikana :) 

 

 

Kevätillat

Välillä pitää hieraista silmiä ulos katsoessaan, että voiko ulkona olla vielä yhdeksän aikoihin valoisaa. No kyllä voi ja se on niin ihanaa. Kevät on täällä ja ihanat kevätillat. Pian siis on kesä, jee jee jee! Olen täysin kesäihminen. Koirankin kanssa iltalenkkeily on paljon kivempaa kun on vielä valoisaa ja puhumattakaan siitä, että päivät tuntuu paljon pidemmiltä. 

Uudet lenkkarit

Se fiilis kun kevät on saapunut ja saat laittaa ihkauudet lenkkarit jalkaan. Ihan paras fiilis talven jälkeen. Olen nykyään aika suuri lenkkarifani ja voisin hankkia monia, monia ja monia lenkkereita. Kuitenkin palkalla pitää ostaa ruokaa ja bensaakin, joten koko palkalla lenkkareita -haave saa vielä jäädä, heh! Suosikkimerkkini ovat Nike ja Adidas. Ylläri.

Korut

Viime vuonna opintovapaalla korujen käyttö oli aika minimalistista, sillä kuljin melkein joka päivä kotivaatteeissa taikka treenivaatteissa. Nyt kuitenkin olen saanut käyttää koruja, joita siis tykkään todella käyttää. Korut tuovat asuun sitä jotain :) Tämän hetken suosikit ovat kaulakorut sekä sormukset, mutta yksi rannekoru on kummitellut mielessäni. Kyse on Paul Hewittin rannekoru, mutta haluaisin sen olevan vielä kirkkaamman punaisempi. Hmm, täytyy miettiä. 

 

Mitä parhaita asioita löytyy teiltä elämästä just nyt? Olisi kiva lukea niitä :) Kuvissa on muuten Annan koira Andy, joka on niin valloittava koiruli. Annan ja Andynkin touhuja voit käydä katsomassa täältä

Oikein ihanaa torstaita kaikille ja hei, pian on jo viikonloppu. Jes!

Essi

 

Kuvat ja editointi // Anna Nääppä, Annalla -blogi

Share

Ladataan...

 

Mennään pääsiäisviikon treeniviikkoon. Miltä se oikein näytti? Hmm, katsotaan! Aikaisemmilla dieeteillä olen treenannut kuntosalilla neljä kertaa viikossa, tehnyt kaksi intervallitreeniä sekä yhden tasasykkeisen juoksulenkin tai todella reippaan kävelylenkin. Pidin hetken breikin liiallisesta aerobisesta massakauden vuoksi, jotta kehoni toimisi joskus seuraavalla dieetillä vähemmällä aerobisella määrällä ja eihän massakaudella kannata kovin paljon aerobista muutenkaan harjoitella. Tein vain rauhallisia kävelylenkkejä koiran kanssa ja joskus ehkä ulkona nopean kehonpainotreenin, intervallityylisenä. Täytyy muistaa, että keho adaptoituu tiettyyn määrään liikuntaa sekä samanlaiseen liikuntaan, ja mikäli haluaa joskus kiristää kuntoaan, niin ei koko ajan kannata tehdä liikaa aerobista, ainakaan samalla tavalla. Muutenhan dieetillä neljä kertaakin aerobista harjoittelua voi olla määrä, joka ei enää toimikaan samalla tavalla kuin ennen. Mitäs jos teet jo neljä aerobista viikossa, niin miten dieetin edetessä ajattelit kiristää ruuvia, jos ruokavaliosta tai kuntosalikertojen osalta sitä ei ole enää mahdollista tehdä? Eli kropan totuttaminen johonkin liiallisuuteen, voi sillä olla harmillisen huonot lähtökohdat vaikka esimerkiksi dieetille lähtiessä.

Nyt nykyisellä dieetillä olen tehnyt kaiken aivan täysin erilailla kuin ennen. Herkuttelen maltilla joka viikko, syön pätkäpaaston mukaisesti ja olen vähentänyt yhden aerobisen treeniohjelmasta. Ja miksi näin? Halusin testata vähän armollisempaa dieetin muotoa sekä sitä, että kuinka pitkälle pääsee neljässä tai viidessä kuukaudessa vähän vähemmällä aerobisen määrällä. Okei, siis paljon hitaampaa tämä on, mutta koen, että tämä on minulle paljon parempi vaihtoehto kuin entiset liian tiukat dieetit. Aerobisen vihaajille sen verran, että hyviä tuloksia saa jo pelkästään sillä, että tekee kuntosalilla isoja moninivelliikkeitä sekä laittaa ruokavalion kuntoon. Ei siis tarvitse olla hinkkaamassa sitä crosstraineria koko ajan ;)

 

 

Pääsiäisviikon treeniviikko näytti tältä:

Maanantai:

Jalka, pakara -ja keskivartalotreeni yhdessä ystäväni kanssa. Teimme hänen ohjelmansa alakroppatreenin ja mielestäni on kiva vaihdella uusia juttuja omaan treenaamiseen. Vinkki siis kaikille niille, jotka haluavat uudistusta treeneihin tai ihan vaan vähän vaihtelua. Ottakaa siis ystävä messiin ja suunnitelkaa kiva päivän treeni yhdessä!

Tiistai: 

Selkä, hauis -ja rintatreeni

Keskiviikko:

Lepopäivä

Tostai: 

Olkapäät ja ojentajat, ja mukana myös poikaystäväni. Harvinaista herkkua!

Perjantai:

Innostuttiin tekemään Svedu -treeni yhdessä poikaystäväni kanssa. Jo toinen treeni yhdessä, just kiva hei :) Saimme tehtyä kaksi kokonaista rundia ja aloitettiin jo kolmatta, niin että teimme kaksi liikettä peräkkäin. Progressiivisuutta on saatava, joten ensi kerralla pitää saada ainakin sama treenimäärä, jollei jopa enemmän. Jes! Ja svedu -treenin viimeisenä liikkeenä oli hauiskäännöt käsipainoilla hammerkääntöinä punnerrusten tai vatsojen sijaan. Oli muuten hauikset hieman tukossa treenin jälkeen, heh!

Lauantai:

Kovatehoinen intervallitreeni ulkona; 20 kyykkyhyppyä, 40 askelkyykkyä, 40 tasahyppyä penkille, 40 sivuhyppyä penkille, n. 20 m kyykkykävelyä, 10 tasaloikkaa, 40 sivukävelyä matalassa asennossa ja 6 x 15 sekunnin juoksuspurttia. Huh, sain hyvän hien pintaan sekä sykkeen maksimiin!

Sunnuntai:

Sunnuntaina oli tarkoitus tehdä myös kovatehoinen intervallitreeni kuntosalilla kiertoharjoitteluna, mutta pitkä lenkki koiran kanssa ja nopeat porrastrreenit loppuun tuntui paljon paremmalta vaihtoehdolta. Joskus on vaan pakko lennosta päättää, että miltä kroppa tuntuu ja onko se edes valmis kovaan rääkkiin. Minun ei kyllä eilen ollut :) 

 

Oli aivan ihana pääsiäinen ja tuli levättyä kyllä nyt ihan olan takaa. Nyt jaksaa taas painaa ja touhuta! Minkälainen teidän pääsiäinen oli?

Ihanaa maanantaita sekä alkanutta viikkoa! 

Essi

Share

Ladataan...

 

 

Tällä treenillä annetaan rasvalle kyytiä, jes! Monille tämä treeni voikin jo olla kovinkin tuttu juttu, mutta itse käytän tätä treeniä aika useastikin, varsinkin kun olohuoneessani on kuntopyörä. Onko yhtään helpommaksi liikkuminen tehty hei? :) Kuntopyöriä löytyy jokaisesta kuntosalista ja sen vuoksi tämä on helppo tehdä, kun pyörän selkään voi hypätä koska vaan, vaikka kuntosalitreenin jälkeenkin. Tämä tuo kivasti kuntosalitreenin jälkeen hien pintaan ja tämän tekemiseen menee n. 30 minuuttia lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen, joten aikaa ei suinkaan kulu tähän treeniin kovinkaan paljon. Mutta voiko tämä sitten polttaa rasvaa, vaikka vaan noin 20 minuuttia teemme töitä?

Intervallitreenit ovat oivallinen tapa polttaa rasvaa, sillä rasvanpoltto ei suinkaan lopu siihen kun hyppäät pyörän satulasta pois. Joo, toki voi hieman olla sellainen pyörryttävä ja oksettava olo, mutta rasvan poltto jatkuu vielä mahdollisesti seuraavaan päivään saakka, ainakin nyt loppupäivän ajan. Intervallitreenit myös säästävät lihasmassaa verrattuna pitkiin tasasykkeisiin juoksu -tai kävelylenkkeihin, ja jossa rasva palaa vaan tasan sen verran, miten pitkään muun muassa kävelee, pyöräilee tai juoksee. Intervallitreeneissä voi hyvinkin ottaa mittaa itsestään ja pyrkiä aina parempaan suuntaan. Progressiivisuus on avain kaikkeen :)

Intervallitreeneissä on idea tehdä n. 4 - 30 minuutin treeni, joka siis pitäisi olla niin rankka, että ei jaksa enää yhtään, on siis aivan loppu treenin jälkeen. Vaikka ajatus siitä, että jes, treeni on lyhyt, tulee sen olla erittäin haastava ja raskas. Itse työosuuksiin siis kannattaa keskittyä ja antaa oikeasti kaikkensa, ja silloin on kyse HIIT -treenistä. Työosuus kannattaisi pitää 10 - 30 sekunnin välissä, sillä muuten intensiteetti alkaa kärsiä. On normaalia ja se kuuluu asiaan, että et vaan jaksa tehdä täysillä 30 sekunnin jälkeen. Sen vuoksi lyhyt aika riittää, kunhan siis tekee täysillä. 

 

 

Tämä kamala, ihana ja pelottava kuntopyörällä tehtävä treeni on seuraavanlainen:

Lämmittele ensin noin viisi minuuttia kevyellä vastuksella. Idea lämmittelyssä on valmistella keho tulevaan rasitukseen, lämmittää kudokset sekä käynnistää hengitys- ja verenkiertoelimistö . Lämmittely kannattaa aina tehdä rauhallisesti, kevyellä vastuksella ja nimenomaan lämmitellä varsinkin niitä lihaksia, joita harjoittelussa tullaan käyttämään. 

Työsuus alkaa; aseta vastus melko raskaaksi ja polje täysillä 20 - 25 sekuntia. Tämän jälkeen pidä n. 1 - 2 minuutin tauko ja muista myös laskea vähän vastusta. Ja taas, tauon jälkeen nosta vastusta ja anna kaikkesi tuohon 20 - 25 sekuntiin. Tee yhteensä oman kunnon mukaan kierroksia, mutta yritä tehdä vähintään viisi kierrosta ja n. 20 - 25 sekunnin työosuuksilla. 

Muista jäähdytellä myös noin viisi minuttia. Jäähdyttelyn ideana on rentouttaa ja rauhoittaa elimistö kovasta rasituksesta, poistaa kuona-aineita sekä huuhdella maitohapot pois lihaksista. Venyttelyllä palautat lihakset takaisin myös lepopituuteen. Muista kuitenkin pysyä liikkeessä, jotta aineenvaihduntatuotteet huuhtoutuu pois, ja tämä on siis tärkeää ihan palautumisenkin kannalta. Lue lisää venyttelyn merkityksestä täältä (klik)

 

Voi olla, että nyt mietitte miksi tuo treeni voi olla raskas? No, sanon vaan, että kokeilkaa, heh! Tämän treenin voit yhtä hyvin tehdä crosstrainerilla taikka soutulaitteessa. Mielikuvitus on vaan rajana. Lisäksi juosten tehtävä intervalli, samalla tyylillä, on erittäin mainio myös tehdä vaikka juoksumatolla ja vielä parempi, ulkona raittiissa ilmassa. Jes!

Kivaa lauantaita tyypit!

Essi

 

Lisää kivoja intervallitreenejä täällä klik ja klik, nappaa talteen ohjeet ja kokeile!

 

Share

Pages