Vegetarjottavaa uv-juhliin
Hypätään taas hieman pois kauneuden maailmasta, ja siirrytään ruoan pariin. Halusin nimittäin jakaa teille oman yhden suosikkiresepteistäni, jonka kehitin jonkunlaiseen lohturuoka-mättö-mauste-himotukseen eräs ilta. En ole kasvissyöjä (olin kylläkin, 6,5 vuoden ajan), mutta teen kotona oikeastaan pelkästään vegesafkaa. Nämä menivät muuten miekkosellekkin tosi hyvin, joskaan tuo ei olekaan mikään ehdoton lihansyöjä. Makua siis löytyy hinta ei huimaa päätä, helppoustaso on keskihelppo, keho kiittää eikä näihin nyt ihan järkkykauan saa aikaakaan kulumaan. Eli aika passeli tarjottava uudenvuoden juhlintaan! Nämä muuten sopivat vegaanille, keliakikolle (käytä gluteenittomia kaurahiutaleita), maidottomalle, munattomalle, pähkinättömälle…Ja ihan tavankansalaiselle myös!
Eli, kikherne-lehtikaalipyörykät!
Kuola valuu jo tästä kuvasta, hehe.
Kikherne-lehtikaalipyörykät
2 tlk kikherneitä (käyttövalmiita)
n.2,5 dl lehtikaalta
1-2 punasipulia (riippuu kuinka paljon diggaat sipulista)
3 valkosipulinkynttä
3 rkl kaurahiutaleita
1 rkl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
½ tl oreganoa
1,5 tl suolaa
pippuria
_____________________________________________________
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Homma on niinkin helppo, että lado kaikki ainekset kevyesti pienittynä kulhoon ja muussaa sauvasekoittimella suht tasaiseksi massaksi (toki sinne voi jättää sattumiakin!) tai lado kaikki ainekset kevyesti pienittynä monitoimikoneeseen ja hienonna. Tässä vaiheessa jos haluat, voit jättää seoksen muhimaan muutamaksi tunniksikin jääkaappiin, jotta maut tasapainoittuvat. Itse tein näin, ja hieman jähmeän pullataikinan työstäminen oli helpompaa. Pyörittele taikina palloiksi, ja litistä niitä hieman. Kypsennykseen on kaksi toimintatapaa: itse tykkään paistaa pullat öljyssä pannulla ensin niin, että pinta on rapsakka. Tämän jälkeen heitän ne uuniin n.20 minuutiksi muhimaan. Toinen tapa on tehdä vain jälkimmäinen, eli käyttää pullat vain uunin kautta. Sopii esimerkiksi rasvanvälttelijöille!
______________________________________________________
Itse nautin näitä keitetyn perunan kanssa, lohkoperunoiden kanssa, riisin kanssa, leivän välissä….Anything goes! Currykastikse sopii myös kaveriksi oikein kivasti.
Pieni varoituksen sana; älä syö näitä ennen ekoja tai ehkä toisiakaan treffejä. Valkosipulin ja sipulin määrä on nimittäin aika iso 😀