Ladataan...
En vaihtais sekuntiakaan

Jos tähän nyt alkuun lykkää yhden kliseen, niin viisi vuotta sitten maailma muuttui. Tänne saapui eräs pieni kälkättäjä, joka avasi suunsa pari sekuntia liian pitkän hiljaisuuden jälkeen ja sen suun sulkeutumista tässä edelleen odotellaan. Vähänpä tiesin kun siinä paniikissa puuskahdin "miksei se huuda"... no, eipä tartte tätä nykyä kysellä miksi Ellis on hiljaa. Koska se ei ole.

Aurinkoinen Ellis valaisee huoneen tullessaan sisälle ja puhuu kaikille jotka vähänkään jaksaa kuunnella (ja no, niillekin jotka ei aina jaksaisikaan). Kaupan kassatyöntekijät kuulevat aina päivän polttavimmat puheenaiheet, apteekissa kanssajonottajat puolestaan tietävät että meillä on kolme koiraa ja niille kaikille pitää ostaa matolääkkeet. Hoitaja hymähtää päivän jälkeen että "kyllä se tyttö jaksaa sitten puhua" ja minä huokaisen kun illalla viimein hiljenee.

Ellis rakastaa eläimiä, erityisesti koiria ja pyytää kauniisti vastaantulijoilta luvan silittämiseen. Jerin mielestä Ellis on parasta mitä tästä huushollista löytyy, koska Ellis antaa jämiä salaa pöydän alle ja jaksaa leikkiä loputtomiin. (Tosin unikaveriksi Ellis ei sen mielestä sovellu, koska se vie liikaa tilaa, potkii ja vie peiton. Rankkaa on koiran elämä.) Kissat, lehmät, hevoset, oravat, jänikset, hirvet ja porot saavat myös ihastuneita huudahduksia osakseen. Toisaalta Ellis myös tietää tasan tarkkaan mitä se liha lautasella on eikä hätkähdä peräkärryssä makaavaa hirveä, varastossa roikkuvia lintuja, poron nylkemistä, kalastusta tai riekonansoja.

Huoneessa on levällään järjetön määrä pikkulegoja ja ne onkin ylivoimaisesti parasta viihdettä. Laatikossa on sekaisin niin J:n ja veljen parikymmentä vuotta vanhoja kuin Elliksen omia settejä, ja joka päivä huoneesta löytyy jotain uutta; milloin autoa, milloin vuoria, milloin taloja ja milloin eläintarhoja. Tärkeimmät ja varjelluimmat setit (Tuhkimon linna, Angry Birds-lentokone, pieni Frozen-setti sekä Elsan jääpalatsi) ovat tarkasti erillään muista, pöydällä koirien ja siskon ulottumattomissa. Noin muuten siivouksen suhteen kohtuullisen, krhm, boheemi Ellis on yllättävän säntillisesti pitänyt palat paikoillaan ja setit voi rakentaa uusiksi milloin vain.

Päämäärätietoinen, kovaääninen, huumorintajuinen, optimistinen. Hauska, rohkea, kiltti, ystävällinen, huomaavainen. Lyhytpinnainen, voimakastahtoinen. Pieni mutta pippurinen. Rakas.

Sellainen on meidän Ellis. 5-vuotias! Hurjaa. Kun kerran aloitettiin kliseellä niin lopetetaan myös; kauhea kun aika juoksee niin nopeasti.

Share
Ladataan...

Ladataan...
En vaihtais sekuntiakaan

Voi Kittilän mummola, siihen ei vaan kyllästy. Viikonloppuna käytiin pikavisiitti kun vietiin yksi J:n myymä moottori, haettiin puita ja laiteltiin tupaan kaikenlaista pientä kuten lamput palaneiden tilalle ja saunaan uusi saavi (sen tarpeesta ei ollakaan puhuttu kuin koko sen ajan kuin minä olen käynyt ko. paikassa, vaatimattomat yhdeksän vuotta siis... nyt vissiin meni appiukolla hermo kun toinenkin oli hajonnut).

Oli kivaa, taas. Kovasti siellä kyseli yksi jos toinen pirtissä pyörähtänyt Elliksen perään, ja kieltämättä oli melkoisen hiljainen viikonloppu normaalin verrattuna. Mökiltä soitellut äiti sen sijaan kertoi että oli ollut pakko päästä yksin saunaan jotta sai edes hetken olla hiljaisuudessa, ja silti oli kälätys kuulunut seinän läpi. Heh.

Viikko on alkanut myös aika kivasti. Tänään mietin töissä siinä lähes pissat housuissa nauraessani, että aika onnellinen oon kun saan tehdä työtä josta tykkään, paikassa jossa viihdyn erinomaisesti, käsittämättömän siistien tyyppien kanssa ja kaiken päälle vielä saameksi. Ei voi valittaa. Vielä kun saan boostattua itseeni tonnin itsevarmuutta kuukauden päässä siintäviin soveltuvuuskokeisiin ja pääsen opiskelemaan oikeasti omaa alaa kaikkein omimmassa koulussa niin jo on hyvä. Tai hyvä on nyt, sitten olisi kai jotain täydellisen suuntaan.

Nyt Kanes-pullo vasemmalla kädellä, ekat joulusuklaat oikealla, koira jaloissa ja lapset nukkumassa. Hyvä tiistai.

Share

Ladataan...
En vaihtais sekuntiakaan

Tuli ikävä. Kirjoittamista, jakamista. Sitä että voi selata omia fiiliksiä viikon, kuukauden, vuoden takaa. Muistaa pienet hetket jotka muuten olisivat unohtuneet. Ai niin, tuolloin oli tuo juttu. Missähän tuo Elliksen paita muuten on? Hei tuota kakkua tehdään seuraaviinkin juhliin. Onkohan tämä ainoa kuva näistä sukista? Ei vitsi, noin paljonko sitä lunta olikin? Oi, tuo elokuu oli kuuma.

Vuosi! Sen verran aikaa meni ennenkuin pääsin takaisin blogin ääreen. Onhan sitä tullut ajateltua moneenkin otteeseen, mutta aina on jäänyt, ja mitä kauemmin aikaa kului, sen vaikeammalta kirjoittaminen tuntui. Mutta nyt minä olen tässä taas.

Ja mitäkö kuuluu? Ehkä se aukeaa palasina, pikkuhiljaa taas kun pääsee rytmiin kiinni. Tärkeimpiä voisin silti kirjoitella ylös.

No, ensinnäkin; meitä on seitsemän. Pikkusisko Sape Sapeteus, Saurus, Sarppa, Sarendel, Sappura jne. syntyi marraskuun kolmantena päivänä, paskan raskauden ja vielä paskemman synnytyksen päätteeksi. Täydellinen kymmenen pisteen tytär täyttää kuukauden päästä yhden vuoden. Sauruksen vasen korva on mahdollisesti kuuro ja kaikenlaista muutakin pientä ekstraa arkeen liittyy, mutta lähes aina iloinen pieni konttailija on meidän perheen aurinko. Saurus syö sormin kaiken muun paitsi puuron itse, nukkuu välillä hyvin ja välillä huonosti, konttaa kaikkein nopeimmin siskon pikkulegoapajille ja pelkää vähän pystykorvan haukkua.

Karvaosasto sitten. Iisa alkoi talven tultua olla kummallinen, väsyä herkästi, puuskuttaa ja täristä. Kolmen antibioottikuurin jälkeen aprillipäivänä otetut röntgen-kuvat olivat armottomat; keuhkoissa oli kolme erikokoista kasvainta. Tuhansien eurojen hoidot olisivat antaneet ehkä vuoden, kaksi tai kolme, ehkä eivät mitään muuta kuin pahoinvointia ja kipuja. Päätös oli helppo, ja niinpä Iisa siirtyi Elliksen sanoin Kaija-mummon koiraksi vain yhdeksän kuukauden ikäisenä. Itku ja ikävähän siitä tuli, mutta vaihtoehtoja ei ollut.

No, tuli kevät, tuli vahva intuitio käydä tarkistamassa Facebookin Karjalankarhukoira-ryhmä, pikainen puhelu, nopea varaus. Meni pari viikkoa ja toukokuun loppupuolella meille muutti Jymy. Aluksi oli vaikeaa kiintyä, hyväksyä, rakastua, varsinkin minulla (ja Jerillä, tietysti). Ellis kyseli pitkään koska Jymy sairastuu ja kuolee ja koska haetaan sitten uusi pentu. Jokainen raskaampi läähätys kouraisi mahanpohjasta, jokaiset pidemmät päikkärit ahdisti. Aikaa kului ja pikkuhiljaa rauhallinen, utelias, kovakuntoinen ja monen mielestä poikkeuksellisen komea karhukoira hivuttautui kiinteäksi osaksi perhettä.

Arki. Arkeen kuuluu hyvää. Työt ovat alkaneet reipas kuukausi sitten, illoista on karsittu kaikki pois eikä säännöllisiä menoja ole. Se on meidän sakille täysin uusi tilanne ja illat työpäivien tuntuvat olevan loputtoman pitkiä. Niinä iltoina ehditään juosta, käydä pelaamassa ja salilla ja kohta taas kuntonyrkkeilyssäkin, neuloa, pelata lautapelejä, rakentaa legoilla, nukkua säkkituolissa, juoksuttaa koiria, rempata autoa ja kelkkaa ja milloin mitäkin, käydä mettäreissuilla ja löhötä sohvalla yhdessä kasassa.

Vuodessa on tosiaan synnytetty, kahvisteltu häissä, ristiäisissä, synttäreillä ja hautajaisissa, vietetty yh-viikkoja, päästy takaisin kuntoon, nukuttu ja oltu nukkumatta, riidelty ja sovittu, vaivuttu epätoivoon, käyty kesälomareissulla ja palattu töihin.

Mutta siis niin. Uusi alku, tai jatkoa vanhalle, miten vaan.

Jos siellä joku vanha tuttu oli niin moi! Lupaan kirjoittaa taas nopeammin kuin vuoden päästä.

Nyt jatkamme syksyn ensimmäisen saikkupäivän viettämistä. Itse potilas nukkuu jo päiväunia rikkonaisen yön jäljiltä ja minä ajattelin käyttää ajan hyödyksi neuloen ja siivoten sen potilaan isosiskon melkoiseksi lääväksi päässyttä huonetta. Sitten se isosisko ottaa ja lähtee ensimmäistä kertaa reissuun ilman meitä, ihan koko viikonlopuksi mummon ja papan kanssa. Hurjaa. (Toivottavasti se ei sairastu samaan tautiin.)

Hihi onpa kivaa.

Share

Pages