Ladataan...
EricaK

Onko naapurisi joskus iltamyöhään kolkuttanut oveen ilon ollessa ylimmillään? Entä onko tuuletusparvekkeelle tupakantumppeja varten jemmaamasi lasipurnukka kadonnut yllättäen?

Se olen voinut olla minä.

Pohjois-Koreassa asumisyhteisön toimia vahtii nimetty henkilö, jonka tehtävänä on tarkkailla muiden asukkaiden sääntöjen noudattamista. Itse toimin vailla moista valtuutusta, mutta yhtä lailla pelkoa herätän minäkin.

Ainakin jos yläkerran naapureiden varovaisia nyökkäyksiä on uskominen.

Saattaa olla, että hieman liioittelin pelon tunnetta. Oikeasti olen iloinen ja höpisevä naapuri. 

Paitsi keskellä viikkoa kovaäänisesti juhliville naapureille. Ja sille torvensoittajalle, joka joskus intoutuu öiseen sooloon. Ulkona. Sateessa.

Alla oleva "my upstairs neighbours be like..." -video jaksaa näin päiväsaikaan naurattaa, mutta yöllä...

// My upstairs neighbours be like... Silence at 10 o'clock. 

Follow

Share

Ladataan...
EricaK

Kun ruoka oli liian hyvää kuvattavaksi.

Maisema liian kaunis ikuistettavaksi.

Seura liian hyvää somen päivittämiseksi.

Tänä aamuna palaan ryminällä arkeen. Ja koitan tehdä siitäkin ihan liian hyvää. Tai ainakin siedettävää.

// Back in business, even if I'm still a bit drowsy. Had the most perfect holiday.

Follow

Share

Ladataan...
EricaK

... ja miksei vaikka mitä muutakin.

Mökillä voi puuhastella kaikenlaista kivaa. Kun mökkihöpötykset joka tapauksessa tulevat jo yhdellä jos toisella ulos korvista, voin tuskin saada enempää tuhoa aikaan listaamalla muutaman aktiviitetin. 

- Auringonlaskujen ihaileminen. Maisema vaihtuu yhtä matkaa auringon taivaanrantaan katoamisen kanssa. Siinä samassa päästiin eilen illalla ihailemaan tuohon mökkirantaan saapunutta valtavaa peuraa, ja seuraamaan terassin alle pesänsä tehneen hiiren iltapuuhia.

Lukeminen kannattaa aina. Mökillä voi paikkaa vaihtamalla piristää loputonta luku-urakkaa; terassilla, sängyssä, sohvalla, parvella, laiturilla tai vaikka veneessä.

- Nostalgia ja muistelot. Vanha papan rakentama leikkimökkini raahattiin aikanaan muuton yhteydessä mökille, joten lasten kirjakerhon kirjoihin tai legoleikkeihin uppoutuminen käy täällä helposti. Pappan rakentamaa nukkekotia unohtamatta.

- Vuosikymmenien aikana karttuneiden Aku Ankkojen selailu. Olin aikanaan Don Rosan fani, ja löytyypä minulta herran nimikirjoituksella varustettu kokoelmakin. Kyseiset kovakantiset klassikot ovat varmaan aika monelle ensi kosketus historiaan, ihan parhaita. 

- Saunominen ja spa-touhut ovat arkipäivää. Pakkasin mukaan kasvonaamioita ja vartaloöljyjä; eiköhän näillä saada aikaan hemmotteluhetki jos toinenkin.

- Kaikki ruoka maistuu paremmalta mökillä, etenkin ulkona. Kirsikoita, mansikoita ja raakakkua upposi tähän napaan rutkasti jo eilen.

- Samoin kuin ruoan suhteen, maistuu myös treenaaminen mökillä paremmin. Aamutuimaan laiturilla tehdyt pilates ja jooga saavat päivän starttaamaan mukavasti, eivätkä lenkit kauniissa saaristomaisemissa vaadi seurakseen edes musiikkia. 

- Toisaalta kalliorantaa ylös tehdyt (jääkaapille päätyvät) askelkyykyt saavat pakarat polttelemaan aika kivasti.

Tai sitten voit nauttia mökkeilystä isäni tapaan; tarvitaan vain kottikärryt, rekkalavallinen multaa ja kilokaupalla kanniskeltavia kiviä. 

// Magical sunsets in the archipelago. Have a happy midsummer!

Follow

Share

Pages