
Lihaton lokakuu ja ruokaideat vähissä? Suosittelen kokeilemaan mehevää, kreikkalaistyyppistä uunivuokaa. Vuokaan voi heittää oman maun mukaan melkeinpä mitä kasviksia vaan, itse päädyin kesäkurpitsa-feta-peruna-kombinaatioon aurinkokuivatuilla tomaateilla ja valkosipulilla höystettynä. Siispä ohessa kaikille lihatonta lokakuuta viettäville, arkiruokaongelmien kanssa painiskeleville välimerellisen kesäkurpitsa-feta-perunavuoan ohje, toivottavasti maistuu! Alkuperäisen ohjeen olen löytänyt täältä ja muunnellut sitä roimasti.
Kesäkurpitsa-feta-perunavuoka
1 pkt fetaa
n. 5-7 keskikokoista perunaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
valkosipulinkynsiä oman maun mukaan
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja
yrttejä oman maun mukaan (esim. persiljaa tai basilikaa joko kuivattuna tai tuoreena)
rouhittua mustapippuria
3 dl vettä
1 kpl Knorr Fond ”du Chef” kasvisfondia
oliiviöljyä
1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
2. Levitä perunakerros oliiviöljyllä voidellun vuoan pohjalle. Ripottele perunoiden päälle hienonnettua valkosipulia, rouhittua mustapippuria, yrttejä, kerros kesäkurpitsasiivuja, pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja murennettua fetajuustoa.
3. Lado toinen kerros samalla tavalla, päällimmäiseksi tulee kerros perunasiivuja. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fondi. Kaada kasvisliemi vuokaan.
4. Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla reilu tunti.




Hyvää lihatonta lokakuuta!