Appelsiinipannari
Ystävät, seuraava kotisunnuntain brunssi on pelastettu, tai ainakin se tärkeääkin tärkeämpi jälkiruokapuoli. Pannukakut ovat hiipineet mieleeni useanakin päivänä tässä viime aikoina, joten oli aika kehittää uusi gluteeniton versio. Mehevät appelsiinit olivat odotelleet pöydällä tovin erästä toista reseptikehittelyä varten, vaan minäpäs nappasin ne käyttööni tämän pannukakun sydämeksi.
Makea appelsiinipannari, 12 palaa
1,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
90 g kirnuvoita
2 dl täysjyväriisijauhoa (Urtekram)
1,5 dl kookospalmusokeria
2 tl kokonaisia psylliumin siemeniä
1 luomukananmuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
Kookospalmusokeri on koostumukseltaan aika rakeista, joten kannattaa aivan alkutekijöiksi blendata sokeri blenderissä jauhoksi. Tämän vaiheen avulla takaat sen, että sokeri imeytyy paremmin taikinaan ja vältyt ikäviltä sokerikokkareilta siellä täällä.
Sulata voi ja hienoksi jauhettu kookospalmusokeri samassa kattilassa. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon appelsiinimehu, raastettu appelsiininkuori, kananmuna, jauhot sekä psyllium. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada pannukakkutaikina noin 20×30 cm kokoiseen astiaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 200 asteessa 8 minuuttia.
Nämä mehevän hedelmäiset pannukakut pysyvät todella hyvin kasassa ja koostumus on pehmoinen. Itse en kaivannut pannukakun päälle mitään täytteitä, sillä ne ovat itsessään makeita sekä suussasulavia. Makeutuksena voi myös käyttää nestemäistä steviaa, mikäli haluaa vältellä turhia sokereita. Mutta eihän se sunnuntaibrunssilla ole niin nuukaa.