Kuinka minusta tuli vihreä ja mutainen Shrek

HaLo

Positiivinenkin arkihoppu saa joskus väsyksiin ja kiukuksiin. Olen huomannut, että juuri silloin pitää keksiä jotain helppoa ja rentouttavaa tekemistä kotona. Itselläni rentoutumisen takaa kunnon homespa-sessio suihkun lämmössä. Sain jo keväällä (!) testaukseen ihan mielettömän tuotteen enkä ymmärrä miksen ole muka ehtinyt kirjoittaa siitä aiemmin. Teen sen nyt, tehosta hämmentyneenä.

Kyseessä on Argitalin Slimming Mud. Myönnän, olin aluksi erittäin skeptinen tuotteen suhteen joka lupaa A) hoikentaa ja B) stimuloida samassa lauseessa. Ja entäs kun kyseessä on vieläpä tuote, joka sisältää suurimmaksi osaksi vain savea? Avasin purnukan hetken sitä pyöriteltyäni. Raikas tuulahdus vain kävi vasten hajuaistia. Keskityinkin siis ennen levitystä vain nuuhkimaan purnukan sisältöä ja kuljetin sen Tuomaksenkin arvioitavaksi. Ten points — koska mikään, missä on sitruksinen tuoksu, ei voi olla huonoa. 

Tämä Argitalin mutanaamio on sekä Demeter-, että BDIH-sertifioitua. Demeter-sertifikaatti kertoo siis, että tuotteen kaikki ainesosat ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Argital valmistaa muutenkin ihan huippulaadukasta kamaa, joista lisää tällä tontilla ensi vuoden puolella. BDIH:sta puolestaan sen verran, että se on paljon tiukempi sertifikaattien suhteen kuin useissa luonnonkosmetiikkatuotteissa oleva ECOCERT-logo.  Yritän saada näistä sertifikaatti-asioista ymmärrettävän ja selkeän postauksen ulos ensi vuonna myös. Jos ihmettelette kuvassa olevaa avaruushuppuani, olin mutahoidon aikana hennaamassa samalla päärukkaani (heinäkuussa). 

Iiks, ja paljasta säärtä! No, kai sitä useampi bloggaaja näyttelee niitä minibiksukuviakin aika antaumuksella, joten ehkä yksi sääri ei vielä kovin paha ole :D HC-haaste sinne ruudun toiselle puolelle; kuka muu uskaltaa jakaa vihreän reitensä, muahhahhah ;)

Levitys oli ihan huisin hauskaa — tämä on varmasti yksi hauskimmista jutuista tytsyjen illanviettoihinkin. Yksi parhaista ystävistäni menee naimisiin kolmen viikon päästä, voi olla että yllätän hänet ennen häitä…

Koko kroppa mudassa sitä on hieman erinäköinen kuin normaalisti kalkkilaivan kapteenina. Mielikuvitus lähti laukkaamaan ja mietin, että miltähän näyttäisin tummaihoisena, hmm. Ei nyt sentään ihan mikään identiteettikriisi iskenyt.

Levityksen jälkeen laitoin jalkoihin vielä kelmut (paremman puutteessa), jotta vaikutus vähän tehostuisi ja mudat pysyisivät paikoillaan. Levitin mutaa ohjeiden mukaan 1 cm kerroksen ympäri kehoani ja liikkeelle lähdettyäni onnistuin tietysti luonteelleni ominaisella tavalla sotkemaan useamman paikan kotona ennen kuin ehdin kissaa sanoa…

INCI: Vihreä savi, lähdevesi, kasviglyseriini, merileväuute, vuoristoarnikki, viinirypäleensiemenöljy, hevoskastanjauute, murattiuute, makea appelsiini eteerinen öljy, mesiangervouute, nokkosuute, kehäkukkauute, sitruuna-, fenkoli- ja rosmariini eteeriset öljyt. 

INCI-lista sisältää montaa lemppariani, ihan parhaina tuoksuiltaan pidän sitruuna-, appelsiini-, ja rosmariiniöljyjä. Rosmariini on ihanan virkistävä varsinkin silloin, kun joudun tekemään töitä koneella. Frantsilan tilan sivut kertovat seuraavaa:

Rosmariini on mausteisen raikas tuoksu, joka stimuloi verenkiertoa ja ruoansulatusta. Sitä on käytetty virkistämään muistia ja poistamaan väsymystä, hoitamaan reumatismia ja kipuja. 

Sitruunaöljyä käytän päivätyössäni usein tuomaan reippautta ja pirteyttä. Sen tuoksutteleminen on minulle aivan automaatio, jos tuntuu että kohta nuupahtaa :) Appelsiiniöljyä käytän erityisesti nyt kaamosaikana mm. shampoon sekaan aamusuihkussa. Toimii, erityisesti viime aikojen rikkipoikki-aamuina.

Annoin mudan olla ylläni vähän vajaan tunnin, koska teho alkoi tuntua aika voimallisesti jo 15 minuutin kohdalla. Iho alkoi nipistyä tiiviimmäksi (kyllä!) ja tuntui jopa supistelevan. Loppujen lopuksi iho oli mudan vaikutuksesta aivan "tulessa" ja minun oli pakko mennä suihkuun tunnin päästä levityksestä. Kun pesin mutaa pois, varsinkin reisien kohdalta iho oli aivan punainen, kosketusarka ja hellä — ihmekös tuo kun siellähän sitä rasvaakin on eniten ;) Samalla kun iho sai ylleen vauvanpeppumaisen pehmeyden, pysyi se todella napakkana vielä viikon hoidosta. 

En osaa selittää sitä, mitä mutahoidon aikana fysiologisesti tapahtui, mutta ennen ja jälkeen-mittaukset paljastivat sen verran että esim. reisistä oli lähtenyt 2-3 cm pois tuon tehotunnin jälkeen. Aineenvaihdunta käynnistyi ihan toden teolla käsittelyn jälkeen. Seuraavat pari päivää menivät lähinnä vettä juoden, nestemäistä tuoreruokaa syöden sekä vessassa rampaten.

Kaiken kaikkiaan vaikutus oli paljon kokonaisvaltaisempi kuin odotin; kropassa tuli näkyviä ulkoisia muutoksia, mieli virkistyi ja olo keveni.

Suosittelen mutahoitoa — varsinkin ennen tärkeitä juhlia/tapahtumia, joihin tahtoo vähän pikajelppiä muotojen ja energisyyden suhteen. Muistutan silti, että kaikki ulkoinen kehonhoito on vain extraa, joka toimii parhaiten terveellisen, mahdollisimman tuorepainoitteisen ruokavalion ja liikunnan ohessa tukihoitona. Mitkään ulkoiset hoidot eivät itsessään riitä huolehtimaan hyvinvoinnista tai sutjakoista muodoista, as we all know :)

Mulla meni purnukasta ekalla hoitokerralla n. 1/3, eli tämä riittää siis suurinpiirtein kolmeen hoitokertaan. Hintaa on 40 euroa, eli yhden kerran hinnaksi tulee 13 € ja risat = halvempaa kuin käydä ulkopuolisella mutahoidossa. Tämä on tuote, johon aion investoida jatkossakin. Oletteko te kokeilleet?

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Kuulostaapa hyvältä! Mää oon kans ihan Argital-fani. Harmi vaan, että tuo linkki ei toimi eikä mutapurkkia näytä saavan oikein mistään suomalaisesta verkkokaupasta. Tietäiskö joku, missä sitä myydään? :)

Musuli (Ei varmistettu)

Moikka,

kauanko tuo mudan hoikennus oikeen kestää? Pari tuntia, pvä vai koko loppu elämä?

HaLo

Hosuli: Voi ei, tsekkaan sen huomenna :)

Musuli: Mulla se tuntuvin ja näkyvin ihon napakkuus kesti seuraavat kolme päivää hyvin tehokkaana, mutta vielä viikonkin päästä oli ihan napakka fiilis. Tällaiset hoidot vaativat säännöllisyyttä, jos mitat mielii pitää :) Tulokset ovat tietysti aina hyvin henkilökohtaisia, en voi taata että muilla vaikutus olisi yhtä tehokas. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.