Pakuriviinaa!

HaLo

Pakuri on hyvää teenä, mutta jos pakurista haluaa esiin ne tömäkämmät, oikeasti lääkinnälliset ominaisuudet niin teevesi vaihdetaan luomuvodkaksi. Ne, jotka haluavat pysyä syksyn influenssoista erossa ja nostaa vastustuskykyään, laittavat pakurit "uuttumaan" nyt, lue miten!

Kautta aikojen alkoholia on käytetty lääkinnällisissä tarkoituksissa, koska se ohentaa vertamme ja toimii täten elimistössämme erinomaisena kuljetusaineena. Alkoholi vapauttaa kasveista, käävistä ynnä muista luonnon raaka-aineista esiin yhdisteitä, jotka imeytyvät 30 % tehokkaammin kuin muilla uutostavoilla.

Pakurin terveyshyödyistä kannattaa lukea Halmetojan kattava tietopaketti, mutta näin lyhyesti kerrottakoon, että pakurissa on 21-kertainen määrä antioksidantteja verrattuna esim. mustikkaan ja sen lisäksi satoja vaikuttavia aineita.

Muistutan tässä yhteydessä, että pakuri ei sovi yhteen antibioottien tai penisilliinin kanssa, koska se toimii niiden vastavaikuttajana. Myöskään sieniallergisten ei kannata kokeilla.

DIY-pakuritinktuura

Laita pulloon pakuria haluamasi määrä ja lisää luomuvodkaa niin paljon, että pakurit peittyvät. Näin tehtynä uutos on todella vahvan makuinen. Jos haluat pelkästään hyvänmakuisen uutoksen niin laita pulloon pakuria vain sen verran, että sitä on luomuvodkan määrästä noin 1/3–1/5 -osaa. Hyvä luomuvodka on esim. Greenfieldin vodka, joka kustantaa n. 20 €, eli yhtään enempää kuin se tavis-Finlandia.

Uutoksesta saa juuri sen makuista kuin haluaa, tässä muutama uutokseen hyvin sopiva maustamisvinkki:

• Anis

• Lakritsinjuuri

• Japol-piparminttutippa

• Kaneli

• Kardemumma

• Tuore inkivääri

• Luomuvanilja

• Pastöroimaton luomuhunaja

Anna uutoksen seisoa kaapissa parisen kuukautta ja sinulla on valmiina kunnon voimatroppi syksyn räkätauteja vastaan!

Pakuritropit voi nauttia pienen vesitilkan kanssa (2 cm vettä, 10-30 tippaa pakuriuutosta 3-5 x pv). Seosta kannattaa purskutella puolisen minuuttia suussa ennen nielemistä, sillä silloin alkoholiuutoksessa olevat hyödylliset aineet pääsevät imeytymään jo suun limakalvoilta.

Pakuriuutetta voi lisätä myös smoothien sekaan tai…

… vetää vanha kunnon pakuritroppi paukkuna. Lämmittää mieltä, makuhermoja ja terveyttä!

Kommentit

Katja M (Ei varmistettu)

Huh, paukkuna ei taitais mennä =) Pittääpä laittaakki tuota pakuria myös uuttumaan. Eilen vetasin kyllä flunssan oireisiin semmosen väinönputkenjuuri+ ruusujuuri paukun (kylläkin hieman vedellä lantrattuna), että hieman jopa hirvitti lähteä autolla ajamaan ;D Tehokkaita on nuo viinauutokset. Flunssa killereitä!

TuijaK (Ei varmistettu)

testattu on. toimii!

Ei flunssia! (Ei varmistettu)

Hei mikä olis terveyshyötyjen kannalta paras pakurijauhe-vodkasuhde?

Siis pakuri jauheenako? Eikö sitä missään vaiheessa siivilöidä pois? Täähän olis kova juttu nyt kun taas pakuria pystyn käyttämään.. Ennen tuli kauhea korviin asti polttava närästys mutta ei onneksi nyt ole tullut kun olen uudestaan kokeillut. :)

Daeni (Ei varmistettu)

Syksyyn on mahtunut niin paljon kaikenlaista hässäkkää, että olen ihan unohtanut laittaa viestiä: Kiitos vielä kerran herkullisesta pirtelöstä, jonka minä ja puolisoni saatiin lunastaa teiltä Rovaniemen markkinoilla (yksi pirtelökisan ilmaispirtelöistä) =) Raakasuklaatkin olivat erinomaisen herkullisia! Oli todella mukavaa käydä teitä tervehtimässä, olitte niin iloisia ja positiivisia sateisesta säästä huolimatta :)

Ja tähän postaukseen liittyen: viime viikolla löysin sienireissulla ensimmäisen pakurikääpäni! :) Outoa, miten iloiseksi sitä voikaan yhden käävän löytymisestä tulla ;) Tuo pakuritinktuura menee varmasti meilläkin kokeiluun.

terveisin,
Daeni Oulun suunnilta

Myymyy (Ei varmistettu)

Voi pakurikääpä! Opastakaa nyt tyhmää jotta mistä ihmeestä omat pakurinne löydätte. Olen täällä Keski-Suomessa ravannut ympäri metsiä etsien edes yhden yhtykäistä pakurikääpää. Sieniä ja muita kääpiä olen kyllä löytänyt todella paljon, mutta ei pakurin pakuria. Vinkkejä? Vai enkö vain tunnista?? Auttakaa...

Tomppa Semizen (Ei varmistettu)

Myymyy: Pakurikääpää löytyy koivujen kylestä paikoilta joilla on kostia maaperä. Ystävän kanssa suon laidalta tarkasteltiin tuossa alkukesästä koivuja ja niistähän monta nyrkin kokosta pakuria irtos. Järven rannat, suon laitamat, puron varret... Eiköhän löydy :) Pakuri on ulkopinnalta halkeilleen (vrt. hiiltynyt puuklapi) näköinen. Sisältä pehmeä (kuivana tietysti kova), ruskean kellertävä. Onnea etsintään! Käy toki tarkastamassa Jaakko Halmetojan sivuilta Pakurikääpä-osiosta vielä paremmat ohjeet.

Mahtava ohje kyllä. Parhaillaan kupissa viihtyy japol-tipoista, hunajasta ja pakurista viritelty flunssajuoma, nam! Pitääpä tinktuurat pistää uuttumaan talven varalle.

Kiitos tästä!

- Tomppa

HaLo

KatjaM: Killereitä just!

TuijaK: Jes!

Ei flunssia!: No tuota. En osaa vastata tähän hienon tieteellisesti, vaan tekisin ohjeen mukaan (eli pulloon pakurit ja ne peitetään just vodkalla).

Sarita: Me käytettiin sekä jauheena että paloina ja siivilöitiin ne murut sitten pois.

Daeni: Kaunis kiitos kommentistasi <3 Onnea ensimmäiselle pakurikäävälle :)

Myymyy: Tomppa vastasikin jo kattavasti :)

Tomppa Semizen: Kuulostaa hyvältä tuo sinun juomasi — pitää laittaa kokeiluun!

Marjut (Ei varmistettu)

Hei, kiitos vinkistä! Jotakin tällaista olisin tarvinnut viime flunssani kanssa. Pakko kyllä testailla, josko toimisi... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kiitos Tomppa. Liian kuivilta paikoilta olen varmasti tiiraillut. Ny sitten rämpimään purojen varsiin.

Piia (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Mutta mistä tuota luomuvodkaa saa? Ihan Alkostako?

HaLo

Piia, Alkosta juu. Jos ei oo hyllyssä niin tilaavat varmasti :)

huhhuh, olin pyöriny mettässä pakuria etsimässä epätoivoisesti tunnin, päätin että nyt lähen kotia, niin sitten alkoi löytyyn! 600g tuli pakuria ja nyt eikun kuivattelemaan ja teen keittoon! :)

HaLo

millaww: Tosi hieno homma, löytämästäsi määrästähän keittelee tai uuttaa monet juomat! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, mistä saitte tuon lasipullon?

HaLo

Omani olen saanut siskolta, mutta näitä myydään ainakin Stockalla :)

K1 (Ei varmistettu)

Tuleeko muuta kuin pakurin makuaromit, jos yön yli vain laittaisi vodkan sekaan likoomaan? Ei jaksa odottaa kahta kuukautta, nyt flunssa ja huomenna olisi lauantai... :D Pari paukkua voisi mennä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.