Suklaa-mangokakku

rawchocolate_mangocake_7.jpg

Kukapa ei haaveilisi joskus suklaakakusta? Minun mielessäni suklaakakku on kummitellut koko viikon, mutta jostain syystä kaipasin suklaan rinnalle jotain raikkaampaa — niin syntyi tämä keväisen keltainen suklaa-mangokakku. Pyhä aikomukseni oli alunperin tuottaa tälle päivälle jotain täysin erilaista sisältöä kuin reseptejä, mutta tässä sitä taas ollaan. Eikö se ole ihan hyvä, että povitaskusta löytyy muutama kiva ohje pähkinättömille herkuille?

Suosittelen maistelemaan jokaisen täytteen kohdalla erikseen, onko niiden makeusaste sopiva juuri sinun suuhusi. Tämä resepti on tehty ilman hunajaa ja jätetty tarkoituksella vähemmän makeaksi. Voit siis huoletta lisätä steviaa tai hunajaa joukkoon, kunnes makeus miellyttää!

rawchocolate_mangocake_10.jpg

Kaurainen keksipohja

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl neitsytkookosöljyä

5 tippaa vanilja-steviaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää steviatippojen kanssa kaurahiutaleiden sekaan. Sekoita hyvin ja painele leivinpaperilla vuoratun 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

rawchocolate_mangocake_3.jpg

Tuhti suklaatäyte, 20 cm

50 g kaakaomassaa

50 g neitsytkookosöljyä

1 prk kookoskermaa

35-50 tippaa steviaa (maistele onko tarpeeksi, voi myös korvata hunajalla)

2 tl lesitiiniä

15 g tocotrienolsia

0,5 dl chia-siemeniä

1 rkl psylliumia

Raasta kaakaomassa ja laita se kookosöljyn kanssa vesihauteeseen sulamaan. Lisää sillä välin blenderiin kaikki muut ainesosat. Kun öljyt ovat sulaneet, kaada ne blenderiin muiden ainesten sekaan ja pyöritä suklaatäyte tasaiseksi. Tarkista, että myös kaikki chia-siemenet ovat menneet rikki. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita lusikalla ja laita hetkeksi pakastimeen odottamaan mangotäytteen valmistumista.

rawchocolate_mangocake.jpg

Raikas mangotäyte

1 kypsä mango kuorittuna

1 prk kookoskermaa

2 rkl neitsytkookosöljyä

2 rkl psylliumia

1 tl lesitiiniä

15 tippaa steviaa (voi korvata hunajalla)

Kuori ja pilko mango. On todella tärkeää, että käytät kypsää hedelmää, se tuo täytteeseen tarvittavan hedelmäisyyden ja makeuden. Blendaa kaikki ainekset yhtä aikaa blenderissä sileäksi ja kaada täyte sen jälkeen suklaakerroksen päälle.

Laita kakku pakastimeen vajaaksi tunniksi ja irrota sitten irtopohjavuoasta. Irtopohjavuoan reuna irtoaa kauniisti, kun valutat hanasta todella kuumaa vettä ja pyöräytät vuoan ulkoreunat nopeasti veden alla — sitten vain heti vuoan reuna irti kakusta ja lopputuloksena on kauniin tasainen kakun pinta.

Keltainen mangokuorrutus (halutessasi)

1 kypsä mango kuorittuna

0,5 dl vettä

Blendaa sekaisin ja kaada valmiin kakun päälle.

Herkullista ja ihanaa viikonloppua kaikille teille!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.