Talvipäivän aurinkokiisseli

tyrnichiakiisseli96.jpg

En voi varmasti koskaan ylistää chia-siemeniä tarpeeksi. Ne ovat tällä hetkellä ehdoton ykköspaikan viejä omassa keittiössäni, mikäli käyttömääriä katsotaan. Chia sulaa helposti niidenkin kohdalla, joiden suolisto ei syystä tai toisesta ole aivan priimakunnossa ja taas toisaalta miedon makuisena sekä helposti geeliytyvänä raaka-aineena se antaa todella herkullisen pohjan smoothieille, raakakiisseleille ja kakuille.

tyrnichiakiisseli99.jpg

Tämän reseptin myötä voit sanoa hyvästit kattiloille, perunajauhoille, sokerille,  marjamehulle ja väsymyspöhnälle. Sen sijaan voit toivottaa tervetulleeksi iloisen ja energisen mielen, jonka saavat aikaan kolme kehollesi hyvää tekevää raaka-ainetta, jotka saavat makuaistisi tanssimaan voitontanssia.

tyrnichiakiisseli100.jpg

Kiisselin pohja on melkein sama kuin kesällä postaamassani Mansikkavanukas-postauksessa, sillä erotuksella että tyrnikiisselissä on hivenen enemmän hunajaa tämän supermarjan kirpeyttä taittamaan.

tyrnichiakiisseli93.jpg

Raaka tyrnikiisseli, 4 annosta

1 dl chia-siemeniä 

3 rkl pastöroimatonta hunajaa

300 g tyrnimarjoja

2,5-3,5 dl vettä (riippuu siitä kuinka paksua haluat)

Liota chia-siemeniä ohjeen vesimäärässä 5-10 minuuttia. Huomaat, että siemenet alkavat geeliytyä ja seos paksuuntua. Lisää chia-siemenet blenderiin ja laita mukaan muut raaka-aineet. Pyöritä, kunnes kiisselimassa on täysin sileää. Kiisseli on aika löysää, mutta silti lusikoitavaa jos käytät ohjeen maksimimäärän mukaisen määrän vettä (3,5 dl), jos siis haluat paksumpaa kiisseliä, pienennä vesimäärää 0,5-1 dl.  

tyrnichiakiisseli95.jpg

Tämä oli superhyvää, sopivan makeaa ja silti raikasta, ehdotonta hittiainesta ainakin mun aamupalahetkilleni! Ja kun päälle laittaa kolmen tyrnimarjan sijaan kourallisen tyrnimarjoja niin koko annos on aivan perfetto.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Vastuullisuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.