Ladataan...
Hilmaiida

 

Tämä on nyt koti-inspis sarjan toinen kirjoitus. Ajattelin nyt epäsäännölliset julkaista erilaisia oman kodin liittyviä kirjoituksia. Varmasti tulee olemaan paljon sisustukseen liittyvää, mutta myös vinkkejä erilaisista kodin hankintaan liittyvistä asioista. Aiemmassa kirjoituksessa, Kohti ikiomaa asuntoa  – Koti-inspis osa 1 kerroin yleisesti oman tulevan kodin tärkeimmistä jutuista. Tämä kirjoitus on kuvineen jatkoa edelliselle, mutta ollaan jo ratkottu ja päätetty muutamia asioita mitä vielä viime kirjoituksessa pohdin ja pohdittiin. 

Edelleen on epäselvää milloin, mutta sijainti on Tampere. Lainaa tarvitsee tällä hetkellä ottaa jonkun verran ja pankki alkaa olla ihan muutaman vaihtoehdon sisällä. Kallistutaan ihan uuden tai uudehkon asunnon ostamiseen. Joko pientä pintaremonttia vaativaa tai sitten että saadaan jo rakennusvaiheessa itse päättää mitä materiaaleja käytetään. Kooltaan kolmio olisi kaikkein järkevin, varsinkin kun perhe jossakin kohtaa kasvaa. Eikä haluta ostaa asuntoa josta muutetaan heti pois muutaman vuoden päästä. Toisaalta isohko kaksio hyvällä pohjaratkasulla ei ole pois suljettu.

Ja koska olen huono tekemään mitään kuukausittain ja sovituin tietyin aikavälein, on parempi että julkaisen tähän sarjaan kuuluvia kirjoituksia juuri silloin kuin siltä tuntuu ja se inspis iskee. Luvassa on ainakin niitä säästämisvinkkejä itsessään, mutta myös siitä että joutuu elämässä karsimaan asioita vaikka laittaakin kuukausittain paljon säästöön. Tuun kertomaan materiaalivalinnoista, värimaailmasta ja säilytysratkaisuista. Erityisesti haluan antaa vinkkejä esteettiseen ja esteettömään sisustamiseen ja kodin ratkaisuihin. Miten tehdä kodista turvallinen niin lapselle, aikuiselle, ikääntyvälle kuin erilaisille vammaryhmille. Toivon myös saavani vinkkejä, jos on joku aihe mikä erityisesti kiinnostaa. 

Kuvat – Pinterest

Share

Ladataan...
Hilmaiida

Nelisen kuukautta sitten kävin silmälasiliikkeitä läpi löytämättä yksiäkään potentiaalisia laseja. En edes sellaisia Plan B laseja. Vähän jo luovutin koko lasien kanssa – mikä selvästi kannatti. Mitä vähemmän etsit, sen helpommin löydät sanonta tuotti tuloksen.

Halusin mahdollisimman neutraalit ja luonnolliset lasit. Sellaiset meikittömille kasvoille sopivat. Ja ehdottomasti myös siihen ei niin itsevarmaan en ole niin hehkeä lookkiin.

Hetken päästä löysin itseni peilin edestä sovittamassa sovituskehyksiä. Tässä ne ovat ajattelin. Mietin vielä muutaman päivän ja kysyin ei niin painavan mielipiteen mieheltäni. Sain ihan sinun näköiset, ota nuo vastauksen ja siinä samassa hetkessä mielipiteestä tuli tärkein. Tilasin ja odotin pari viikkoa. Nyt olen käyttänyt laseja lähes yötä päivää jo sen reilut pari viikkoa. Päivä päivältä rakastun niihin enemmän ja vieläkin enemmän omaan päivittyneeseen lookkiini. Minä myös näen enemmän, mitä en uskonut tapahtuvan. Silmäsairauttani lasit eivät korjaa, kuten ei mikään muukaan tällä hetkellä. Näen sentään ehkä himpun verran paremmin eteeni, sekin on jo jotain. Huomaatteko miten kaksi pientä asiaa – uudet silmälasit ja hieman terävämpi maailma, tekevätkään ihmeitä. Näytän entistä enemmän vain itseltäni. Huulilla on vähän punaa, koska se on mun tavaramerkki. Näytän nyt kaikkein eniten itseltäni, siltä luonnonkauniilta puolisokealta naiselta joka lasien takana on. Ihan tässä näin kaikkien nähtävillä.

Ole oma itsesi, arvosta sitä ja nauti siitä.

Lasit – Favopic, Tieste 

Share

Ladataan...
Hilmaiida

Sen mitä Flowsta tiedän niin tietääkseni se on jonkinlainen tila, jossa ihmisen tietoisuuteen saapuva tieto on tasapainossa oman minän tavoitteiden kanssa. Flowssa ihminen elää täydellä teholla siinä hetkessä sulkien kaiken muun ympäriltään pois, jolloin psyykkinen vahvuus lisääntyy ja ihminen on onnellisimmillaan. Ite en luullut kokeneeni viikonlopun aikana sitten minkäänlaista Flowta. Mun tietoisuuteen ei saapunut juurikaan sellaista tietoa joka olisi ollut tasapainossa minän tavoitteiden kanssa. Ehkä se että tajuan päivä päivältä enemmän, miten tärkeää on syödä aamulla kunnolla ja juoda päivän aikana riittävästi vettä, ovat ehkä niitä Flown hetkiä. En myöskään elänyt täydellä teholla muuta kuin sen 15 kilometrin juoksutestin aikana, jolloin pystyin pyyhkimään vajaaksi 70 minuutiksi kaikki mielessä pyörivät paskat jutut ja tällä hetkellä elämässä olevat negatiiviset asiat. Enkä kokenut psyykkisen vahvuuteni kasvavan tai olevani todellakaan onnellisimmillani.

Lauantaina oli myös hyvin poikkeava ilta, aika wow sanoisinko. Se lauantainen myrsky joka iski Helsinkiin tasan ilta seitsemältä ja joka sai ehkä hetkellisesti jonkinlaista flowta aikaan. Juttelin juuri ennen Kiiran saapumista äidin kanssa puhelimessa ja sanoin jääväni parvekkeelle katsomaan sen tuloa. Sanottuani heippa! soitelaan alkuviikosta, meni ehkä sekunnin murto-osa kun tajusin että nyt on mentävä sisälle. Parvekkeen lasit kolisivat lujuuttaan ja vettä satoi kun olisi ollut autopesulassa. Puut huojuvat vaakatasoon taittuen ja oksia lenteli päin parvekelaseja. Taivas oli kuin Discopallon valosäteet ja maailma oli pilkko pimeä. Se hetki oli samaan aikaan käsittämättömän uskomaton, mutta samalla hyvin pelottava. Ehkä se 15min hetki oli sittenkin mun viikonlopun Flow. Ehkä elämässä on sittenkin paljon enemmän flowta kun osaamme ajatella.

Olin koko viikonlopun ihan vaan kotona. Urheilin paljon, katsoin yleisurheilun MM-kisoja, hemmottelin kasvohoidoilla, muokkasin valokuvia, luin kirjaa, tein muutaman kirjoituksen valmiiksi, varasin lävistysajan, laitoin vaatteita Fb-kirppikelle myyntiin, join kahvia, pesin pyykkiä ja kuuntelin musiikkia. Mutta ennen kaikkea vaan olla möllötin, elin sen hetkisessä elämän flowssa.

Tämä alkanut viikko on monella tapaa hyvin poikkeuksellinen, mutta se on viimeinen viikko seuraavaan kuukauteen kun on paljon aikaa vaan olla ja möllöttää. Ens viikolla alkaa järjetön urakka opiskelupaikan saamisen eteen. Nauti siitä mitä elämässä on, jo se tekee elämästä yhdenlaista flowta. Tsemppiä alkaneeseen viikkoon ^^

Share

Pages