Ladataan...
Hilmaiida

 

Ensi viikolla tulee kuluneeksi neljä vuotta fysioterapeutiksi valmistumisesta. Keskiviikkona sain tunnukset koulun verkkopalveluihin ja nyt tuntuu ensi kertaa ihan todelliselta, että opinnot alkavat tammikuussa. Jotenkin tuntuu edelleen ihmeelliseltä, että pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisälle. Samaa sanoin sillon kuin hain fysioterapiaa lukemaan, mutta kai se sit vaan on sitä että kun johonkin ryhtyy 110 % niin silloin varmiten onnistuu. 

Sanoin silloin neljä vuotta sitten, että hetkeen ei tule ikävä koulun penkille. Saatika koskaan, mutta tässä sitä ollaan. Mun määrätietoisuus ja kova tahtotila kehittyä ja kehittää omaa ammattitaitoa ja päästä uralla pitkälle on suuri. Äitikin mainitsi ja on maininnut monelle, että kai siitä meidän Hilmasta vielä tohtorikin joskus tulee. Ite oon kyllä sitä mieltä, ettei musta yliopistolaista tuu koskaan. Mutta kukapa sitä vielä tässä vaiheessa osaa sanoa, kun ei ikääkään oo edes kolmeakymmentä. Moni on kyselly multa mitä se hyvinvointiteknologia on ja miksi hain sitä opiskelemaan. Vielä en referoi mitä opinnot ovat ja mitä se pitää sisällään, palaan siihen kun tiedän itsekin tarkemmin. Voin kuitenkin vastata, jo että se pitää sisällään kaikkea sitä mistä oon haaveillu. Ja jälkimmäiseen kysymykseen, miksi hain opiskelemaan, saatte vastaukse nyt. Syyt opiskelemaan hakeutumiseen eivät ole missäan paremmuus tai tärkeysjärjestyksessä, vaan vaikuttivat jokainen omalla isolla tai pienellä painollaan päätökseen.

• • • Tuntui keväällä ensimmäistä kertaa, että oon oppinut jo asiat jotka olen halunnut oppia.

• • • Mulla tuli toukokuussa täyteen kolme vuotta työelämässä olosta sen jälkeen kun vihdoin viiden kuukauden työttömyyden jälkeen sain oman alan töitä.

• • • TAMK tarjosi tätä koulutusta nyt tammikuussa alkavaksi enkä hslunnut mihinkään muuhun ammattikorkeakouluun. Enkä halua mihinkään muuhun kaupunkiin opiskelemaan vaikka työpaikka on Helsingissä.

• • •  Haluan saada lisää valmiuksia työskennellä sosiaali- ja terveysalan johtamis- ja esimiestehtävissä. 

• • • Oon kiinnostunut hyvinvointiteknologiasta ja teknologiasta yleensä. Tämä koulutusohjelma antaa laajemmat ja paremmat työllistymismahdollisuudet ja on vahvasti kehittyvä ala tulevaisuudessa.

• • • Haave Tampereelle tulevaisuudessa muuttamisesta ja osittaisesta alan vaihtamisesta on suuri. 

• • • Ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitäminen, lisääminen ja tukeminen iästä, terveydestä, elämäntilanteesta, avun tarpeesta ja sosiaalisesta asemasta riippuen ovat mulle henkilökohtaisesti tärkeitä asioita. 

• • • Haluan laajentaa ja kehittää osaavan asiantuntijan taitoja pohjakoulutuksen huomioiden. 

• • • Oon kiinnostunut uuden luomisesta ja vanhan parantamisesta. En oon yhtään sellasta paikalleen jäävää tyyppiä. Jos on puutteita tai ongelmia, niihin kuuluu tartttua ja niitä kuuluu kehittää.

• • •  Muiden innostaminen ja omaa ammattitaidon, tiedon ja kokemuksen jakaminen ovat mulle tärkeetä.

• • • Haaveena on perustaa oma yritys ja tämän kaltaiset opinnot luovat sille paremman ja rikkaamman perustan.

• • • Haluan mennä elämässä eteenpäin ja menestyä urallani.

 
 
Aina on aikaa uudelle. Kuukauden päästä se sitten alkaa!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Hilmaiida

 

(Taaskaan) en pysty tajuaan että joulu on jo ensi viikolla. Oon hikikarpalot otsalla pähkäilly joululahjoja. Jutellut yhden jos toisenkin perheenjäsenen kanssa aaton kuvioista. Kuullut joka päivä useampaan kertaan kysymyksen, milloin pukki tulee. Ja ensin hakenut postista ja sitten paketoinut niitä hikikarpalot otsalla ostettuja joululahjoja. – En siltikään usko joulun olevan reilun viikon päästä.

Mun osalta jouluvalmistelut on valmiit, tai ainakin lähes. Lahjat on kaikki hankittu ja paketoitu. Joulukortit on lähetetty. Muutamat aattoa määrittävät aikataulut on sovittu, taksit varattu, junaliput hankittu ja sijainnit lukkoon lyöty.

Jotenkin se jouluahdistus meinaa silti iskea, enkä viime lauantaihin mennessä tietänyt miksi ja mistä se ahdistus tulee. Kunnes kuunnellessa Haloo Helsingin Joulun kanssas jaan -biisin sanat sai mut tajuaan mistä sen tän ja viime vuoden jouluahdistus tuli ja tulee. Multa vietiin viime vuoden elokuussa isoin joulua ihan vauvasta asti määrittänyt ihminen – äidin äiti, mummu. Mummu joka oli aina joulun kohokohta, henki ja joulun tunnelman luoja. Toivottavasti joskus saan nautittua taas joulusta, mutta vielä se tuntuu kovin varhaiselta ajatukselta. Ehkä sitten ensi vuonna.

Mutta nyt kun, Mulla ei oo kiire minnekään. – saatuani hoidettua kaikki joulunalusaikaan liittyvät velvollisuudet, aion sulle kynttilän nyt sytyttää. Ja vaikka, Tämä vuosi joitain suosi enemmän… ja vaikka on ollut omalla kohdalla silti äärettömän hyvä ja tapahtumarikas vuosi silti edelleenkin päällimmäisenä ajatuksena näin joulun alla on, Tahtoisin päästä sua halaamaan. Joka päivä yritän sen ymmärtää, kuinka tää kaikki joskus häviää. Ja se rikkaus joka kuuluu elämään, sitä silmillä pysty mä en näkemään. 

Jouluaatto on tänäkin vuonna ihan erilainen kuin edellisinä vuosina. Vietetään joulu mieheni kanssa erillään ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Aatto kuluu äidin kanssa aamupäivästä loppu iltapäivään. Äidille jouluruokien tekoa, yhdessä vietettyjä tunteja ja lahjojen avaamista sekä varmasti myös tietynlaista haikeutta ja muistelua. Sen jälkeen oon menossa isän ja siskon luo serkun perheen luokse viettämään toisenlaista ja mulle ihan uudenlaista, isommalla porukalla vietettävää joulua. Illalla saatetaan käydä vielä läheisellä hautausmaalla ja tiedä vaikka eksyisin siitä vielä takaisin äidin luo. Koen kuitenkin aaton kohokohdaksi keskipäivän mummun luona käynnin. – Siellä nimettyjen kivien maalla.

Ja vaikka joulu tuntuu nyt ahdistavalta ja epämukavalta, odotan sitä silti paljon. Saa viettää aikaa perheen kanssa ja tehdä juuri sellaisia asioita, juuri omassa tahdissa ja kieltäytyä sellaisesta mitä ei halua. Joulupäivänä tuun takaisin kotiin ja Tapanina vietetään ministi yhteistä joulua miehen kanssa. Ihan mun näköinen ja kokoinen joulu tulossa.

Ootko sä saanu jouluvalmistelut tehtyä vai ootko kenties vielä ihan alkutekijöissä? Mikä tekee sun joulusta joulun?

Share
Ladataan...

Ladataan...
Hilmaiida

* Yhteistyössä Natural Goods Company

 

Kärsin varsinkin vuoden aikojen vaihtuessa pintakuivasta ja kuivasta ihosta. Lapsena ja nuoruudessa mulla oli vähän atooppista ihottumaan, mutta aikuisiällä sitä ei ole enää ollut. Sain Natural Goods Companylta testiin Mádaran tuotteita, jota on suunniteltu juuri pintakuivalle ja kuivalle iholle. Kahden käytön jälkeen fiilikset ja neuvot löytyy alta.

 

 

CLEANSING MILK, hellävarainen puhdistusmaito (1.)

Puhdistin kasvot lämpimällä vedellä ja puhdistusmaidolla aamuin illoin. Pohjameikkiä puhdistusmaito ei poistanut kunnolla ensimmäisellä pesukerralla, mutta kahdella pesukerralla pohjameikin sai pois. Huulimeikki ja luomivärit lähti ihan ok hyvin pois. Luulempa, että kesäisin tää voi olla hieman liian kosteuttava puhdistusmaito, mutta talvi-iholle todella hyvä vaihtoehto. Varsinkin silloin, kun iho on todella kuiva, eikä haittaa vaikka joutuis kahteen kertaan puhdistaan jotta meikit saa kunnolla pois

TIPS: Pehmeän ja kosteutetun lopputuloksen jättävä samettinen puhdistusmaito. Sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti pintakuivalle ja kuivalle iholle. 

 

COMFORTING TONER, rauhoittava kasvovesi kuivalle ja herkälle iholle (2.)

Käytin kostealle iholle aamuin illoin ennen seeruminn (4.) ja/ tai kasvovoiteen (3.) levittämistä. Useimmiten levitin kasvoeden sormin, taputtelemalla sitä kauttaaltaan kasvoille. Jos olin laittanut illalla kosteuttavan kasvonaamion tai useamman kerroksen kosteuttavaa seerumia (4.) ja kosteusvoidetta (3.), niin aamulla ei tarvinnut laittaa kasvovoidetta lainkaan, vaan pelkkä kasvovesi riitti kosteuttavaksi. Nyt konkreettisesti huomasin, miten tärkeä osa kasvovesi onkaan päivittäisistä ihonhoidon perusrutiinia.

TIPS: Jättää iholle raikkaan ja kosteutetun tunteen. Kasvoveden käyttö puhdistuksen jälkeen tasapainottaa ihoa ja sen hyvinvointia sekä tehostaa kosteusvoiteen vaikutusta. Sopii erityisen hyvin herkälle, pintakuivalle ja kuivalle iholle.

 

 

SOS HYDRA RECHARGE CREAM, syväkosteuttava tehovoide pintakuivalle ja stressaantuneelle iholle (3.)

KäytIn vähintään kerran päivässä, käytin meikkiä tai en. Laitoin kasvoille ensin rauhoittavaa kasvovettä (2.) ja annoin sen hetken imeytyä. Sit laitoin herneen kokoisen määrän tätä tehovoidetta ja levitin kauttaaltaan kasvoille. Ei tarvinnut laittaa isoa määrää ja jos laittoi liikaa sen tunsi kasvoilla viimeistään meikkivoiteen laittamisen yhteydessä. Tosin jos ei meikannut, niin silloin laitoin muutoinkin isomman määrän.

TIPS: Tehokas, mutta kevyt kosteusvoide. Soveltuu kaikille ihotyypeille, ja erityisen hyvin pintakuivalle ja stressaantuneelle iholle. 

 

SOS HYDRA REPAIR INTENSIVE SERUM, syväkosteuttava tehovoide pintakuivalle ja stressaantuneelle iholle (4.)

Todella erilainen seerumi, kun osasin odottaa. Oon tottunut seerumeiden nestemäisempään rakenteeseen, mutta tän voidemainen koostumus oli super positiivinen yllätys. Käytin seerumia iltaisin ja joka toinen aamu tai kun iho tuntui kuivalta ja kiristävältä. Seerumi sopi hyvin meikin alle aamulla käytettäväksi.

TIPS: Seerumi imeytyy nopeasti. Se sopii kosteusvoiteen alle päivittäiseen käyttöön tai täsmähoitona ihon ollessa erityisen kuiva. Se kosteuttaa ja rauhoittaa kaiken tyyppistä kuivaa iho, silloin kun iho on ihotyypistään huolimatta kuiva. Sopii erityisen hyvin kuitenkin pintakuivalle ja stressaantuneelle iholle.

 

 

PIHLAJA DROPS GLOW BOOSTER, hehkutipat (5.)

Sekotin ihan pienen määrän (1-2 tippaa) mattaisen meikkivoiteen sekaan. Sopi yksinäänkin käytettynä meikkittömänä pävänä, kun halusi häivyttää pintakuivaa (talvi-)ihoa. Kokeilin käyttää ei-niin-mattaisen meikkivoiteen kanssa, mutta lopputuloksesta tuli liian kiiltävä. Tykkäsin käyttää eniten juuri meikkivoiteen seassa tuomaan pientä hehkua, mutta toimi hyvin myös ennen päivävoiteen levitystä tai korostamaan korostuspuuterin tavoin poskipäitä. Käsivoiteeseen sekoitettuna käsistä tuli hiema tahmeahkot.

TIPS: Parantaa ihon kosteustasapainoa sekä tekee ihosta hehkuvan, kimmoisan ja ennen kaikkea sileän. Tipat suojaa ihoa saasteiden ja muiden ulkoisten tekijöiden aiheuttamilta vaurioilta. 

 

MOON FLOWER ROSE BEIGE, sävyttävä päivävoide, (6.)

Levitin alle pienen määrän hehkutippoja (5.) tai tehovoidetta (3.) riippuen ihon kuivuudesta/ kosteudesta ja annoin hetken aikaa imeytyä. Noin 5 min päästä laitoin tätä sävyttävää päiävoidetta yhden pumppauksellisen ja levitin kauttaaltaan kasvoille (myös luomille).

TIPS: Loistava ja kevyempi vaihtoehto meikkivoiteelle. Häivyttää ihon pieniä virheitä ja jättää ihon kuulaaksi ja todella luonnollisen näköiseksi. Tarkoitettu erityisesti kuivalle, pintakuivalle ja atooppiselle iholle.

 

 

SCULPTURING OIL, kiinteyttävä vartaloöljy venymäarpien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn (7.)

Käytin ja testasin vartaloöljyä iltaisin sheivausarpien, sheivauksen jälkeisen ihoalueen hoitoon sekä reisien ”pahimpiin” selluliitti kotiin. Levitin öljyn hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa iholle ja annoin imeytyä 15-20 min ajan ennen pukeutumista. Kun illalla oli käyttänyt öljyä, iho oli aamulla samettisen pehmeä. Tuoksuu makealta sitruunalta.

TIPS: Vartaloöljy parantaa ihon elastisuutta, ehkäisee uusien venymäarpien syntymistä, stimuloi ja vilkastuttaa solujen uusiutumista, edistää kollageenisynteesiä, kiinteyttää ihoa luonnollisesti. Öljy kannattaa levittää kostealle iholle, jotta se imeytyy paremmin eikä iho jää niin öljyiseksi. Sopii kaikille ihotyypeille ja hierotaan iholle ylöspäin suuntautuvin liikkein.

 

PLUM PLUM, huulivoide (8.)

Levitin huulille iltaisin tai huulipunattomina päivinä. Huulet pysyivät pehmeinä ja kosteutettuina useita tunteja. Iltaisin levitettynä ja aamulla herättyä huule tuntui vieläkin ihan siltä, että huulivoide olisi vasta levitetty.

TIPS: Tekee huulista välittömästi pehmeämmät. Kosteuttaa, ravitsee ja korjaa kuivia, auringon, tuulen ja kylmän vaurioittamia huulia.

 

 

Mun ehdottomia suosikkeja oli sävyttävä päivävoide, rauhoittava kasvovesi ja syväkosteuttava tehovoide (seeurimi). Sävyttävää päivävoidetta tuun ihan varmasti hankkiin lisää kun se loppuu, samoin myös kasvovettä. Tehovoide tulee pysyyn ainakin talvi-ihon ihonhoitotuotearsenaalissa. Mikään tuotteista ei ollut huti tai huono, mutta vartaloöljyn koin itselleni turhimmaksi ja jollain tapaa huonoimmaksi uotteeksi. Kahden viikon käytön ja testailun jälkeen iho ei oo enää niin pintakuiva ja kuiva, kun se oli ennen tuotteiden käyttöä. Alkuperöinen tavoite toteutui: Eroon pintakuivasta ja kuivasta ihosta. 

Share
Ladataan...

Pages