Ladataan...

Vuoden artistiksi Finnish Blues Awardseilla valittu Erja Lyytinen on aina ollut yksi ehdottomista suosikkiartisteistani. Hän keikkailee parasta aikaa Suomessa toisen huippuartistin, Heikki Silvennoisen kanssa. Bongasin Erjan kuvista, että hän tykkää myös leteistä ja siitä se ajatus syntyi.

Yllä olevan kuvan pienen letin Erja teki itselleen Vaasan keikalle, kun kertoi että keikkaan valmistautuessa minä tulin hänen mieleensä ;)

Torstaina 25.2. nähdään, mitä minä keksin hänen hiuksiinsa Rauma-salin keikkaa varten. Lähtökohdat ovat ainakin helpot, sillä yllä olevan foton oikean yläkulman quiffiin on helppo yhdistää makea keikkaletti!

Tervetuloa minunkin puolestani torstaina tsekkaamaan millainen lopputuloksesta tuli, tai sitten vain nauttimaan upeasta kitaran kepittämisestä ja laulusta. Be there!

Erja Lyytinen & Heikki Silvennoinen
Torstaina 25.2. Klo 18:00

RAUMA-SALI (Satamakatu 26, Rauma)

Liput: http://www.ticketmaster.fi/event/erja-lyytinen-heikki-silvennoinen-lippuja/172261

(Keikkakuvan krediitit: Johan Hagström)

Share

Ladataan...

 

Hiuksia letittämällä voi helposti luoda erilaisia juttuja, yksi söpöimmistä on ehdottomasti sydänletti. Sydänlettiin pätee sama kuin muihinkin letityksiin, vain mielikuvitus on rajana. Vähän ajatukset juoksemaan ja yht'äkkiä onkin toista kymmentä ideaa, miten hiuksiin saa sydämen.

 

Tämä yllä oleva kuva on viime vuodelta yksi suosituimmista kuvistani. Se niin sanotusti meni "viraaliksi" :) Kuvassa on molemmat tyttöni ja sitä kuvaa yksi ajatus yli muiden: Siskot ovat parhaita. Best friends forever <3

 

Tässä myös toinen sydän :) Olisi hienoa nähdä teidän luomuksenne myös!

 

Rakkaut,

Matti / Isin ja tyttöjen hiushommat

Share
Ladataan...

Ladataan...


Hei ystävät ja erittäin mainiota joulun aikaa! Heti kärkeen otsikossakin mainittu lupaus: Palaan tähän mahtavaan blogiyhteisöön takaisin samalla innolla kuin vuosi sitten lähdettiin liikkeelle :) Tässä postauksessa on muutama fiiliskuva ja hieman tarinaa aivan hurjaa hulinaa sisällään pitäneestä syksystä.

Lettejä, lettejä ja lisää lettejä <3

Kuluneen vuoden 2015 aikana olen saanut kokea asioita, joita en olisi ikinä voinut uskoa. Elokuussa julkaistu ensimmäinen suomalainen lettiohjekirja Isin ja tyttöjen lettikirja on menestynyt huimasti ja juttu toisensa perään on yllättänyt minutkin. Jos koko homma täytyisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ehdottomasti kunnia. On aivan mielettömän iso kunnia saada olla tekemässä tällaista juttua. On suuri kunnia, että te rakkaat lukijani ja seuraajani olette innostuneet letittämisestä ja jakaneet sen oppia myös ympärillä oleville ystävillenne.

Isin ja tyttöjen lettikirjaa on myyty nyt jouluun mennessä vajaassa viidessä kuukaudessa aivan käsittämättömät melkein 20.000 kappaletta. Kirjan kuudes(!) painos saapuu heti tammikuun alussa painosta ulos, joten jos läheisenne sai kirjan lahjaksi jouluna niin sitä voi helposti (toivottavasti?:) suositella myös muille, kaupoista sitä löytyy jatkossakin :)

Kotimaan lisäksi kirjan käännösoikeudet myytiin viroon, mikä on mielestäni vähintäänkin hauska homma. On varmaan todella kummallista lukea tuttua kirjaa eestin kielellä, kun sellaisen saavat siellä päässä painosta ulos. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin letti on eestiksi patsid ja kirja on raamat, eli lettikirja lienee patsiraamat? :D No aika näyttää!

Blogikirjoittelun (muka!) viedessä liikaa aikaa olen käyttänyt perheeltä, omasta päivätyöstäni ja muualta liikenevää aikaa sosiaalisen median puolella. Instagramissa, Facebookissa ja tätänykyä myös Snapchatissa (SC: isijatytot) on lettitouhuja saanut seurailla. Toivottavasti olette saaneet edes sieltä letti-inspiraatioita.

Tähän loppuun muutama fiiliskuva viime viikoilta ja lopussa vielä pieni "maksettu mainos". Postauksen alussa olleissa kuvissa näkyy meidän pienenpieni joulukuusi ja neljäosainen puoliranskalainen letti Maisalla. Toisessa kuvassa letti-inspiraatiota oli otettu Vain Elämää -staralta Sannilta, joka kiitettävän paljon pitää lettejä kauniissa hiuksissaan. Tämän tekstin perässä olevien kuvien alta löytyy tarkemmat tiedot niistä :)

Rauhallista joulua kaikille ja letitysiloa yhdessäoloon!
- Matti

 

KUVA: Viisiosainen hollantilainen letti ja rusettinuttura. Jälkimmäinen on kaikkien pienten tyttöjen suosikki :)
 

KUVA: Kolmeosainen läpivetoletti. Tämä on yksi uusista suosikeistani, mitäs tykkäätte?

KUVA: Tässä lupaamani "maksettu mainos". Teimme Elisan kanssa yhteistyötä, koska "on the go" kuvauskalustoni oli auttamatta jäänyt kehityksessä jalkoihin. Melkein aina letityshommat sattuivat tapahtumaan jossain muualla kuin kotona ja silloin ainut kamera oli puhelimessa oleva. Elisan kanssa neuvoteltuamme päädyimme yhdessä siihen lopputulokseen, että seuraajiemmekin silmien iloksi on varmasti, että kuvat ovat "tätä päivää" eikä mitään uuniperunalla kuvattuja :D Puhelin (LG G4s) ei ole kallein ja hienoin mahdollinen, mutta kamera siinä on järjettömän hyvä.

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...

Voinette uskoa, että fiilis oli maanantaina mieletön kun kotiin saapui paketti. Paketti sisälsi uunituoreen Isin ja tyttöjen lettikirjan. Se on vihdoinkin täällä!

KUVA: Neljäosainen puoliranskalainen nauhaletti.

Lettikirjan julkaisun tiimoilta syksyn mittaan tulen tekemään erinäisiä tempauksia siellä sun täällä. Tässä ensimmäisen lettikojun kuvasatoa :)

Kyseinen lettikoju järjestettiin Raumalla sijaitsevan legendaarisen ravintolan Wanhan Rauman Kellarin vähintään yhtä legendaarisella kattoterassilla. Hieman reilu viiden tunnin mittaisen letitystapahtuman alusta loppuun asti oli jonoa, joten letitettäviä riitti! Tässä kaikki 24 lettiä kuvissa, jotka tein :)

Toivottavasti pidätte kuvista! Mainiota alkavaa viikonloppua kaikille :)

- Matti / Isin ja tyttöjen hiushommat

P.S. Tässä muut paikkakunnat ja päivämäärät. Nähdään!

Torstai 13.8. Turku, Akateeminen kirjakauppa 17:30-18:30

Lauantai 15.8. Helsinki, Sokos keskusta klo 12:00 - 17:00 (Lettikoju!)

Keskiviikko 19.8. Porvoo, Sokos klo 16:00 - 20:00 (Lettikoju!)

Torstai 20.8. Helsinki, Suomalainen kirjakauppa klo 15:30 - 16:30 ja Akateeminen kirjakauppa Stockmannilla klo 17:00 - 18:00

Maanantai 31.8. Rauma, RaumHair (Äyhön S-marketin pihassa) klo 12:00 -> (Kirjasigneerausta, letitystä, jutustelua:)
 

 

KUVA: Pikkuranskalaiset (a.k.a cornrows)
 


KUVA: Neljäosainen puoliranskalainen letti
 


KUVA: Hollantilainen letti kiertävänä
 


KUVA: Ranskalainen letti kiertävänä
 


KUVA: Kaksi pientä hollantilaista lettiä
 


KUVA: Neljäosainen ranskalainen letti
 

KUVA: Hollantilainen letti ja nuttura
 

KUVA: Puolihollantilainen letti
 

KUVA: Rennon "messy" kalanruotoletti
 

KUVA: Neljäosainen ranskalainen letti ja poninhäntä
 

KUVA: Kaksi pientä hollantilaista lettiä
 

KUVA: Twistiputousletti
 

KUVA: Ranskalainen kalanruotoletti
 

KUVA: Puolihollantilainen letti
 

KUVA: Puolihollantilainen letti molemmilta puolilta päätä, yhdistettynä takana
 

KUVA: Neljäosainen puoliranskalainen letti
 

KUVA: Neljäosaiset puoliranskalaiset letit, yhdistettynä takana
 

KUVA: Kaksi hollantilaista lettiä
 

KUVA: Neljäosainen nauhaletti puoliranskalaisena
 

KUVA: Hollantilainen letti kiertävänä
 

KUVA: Hollantilainen letti kiertävänä
 

KUVA: Korsettiletti hieman normaalista poikkeavaan suuntaan tehtynä :)
 

KUVA: Neljäosainen nauhaletti

 

Share

Ladataan...

...tavallaan :) Miss Suomi 2010 Viivi Pumpanen saapui Raumalle juontamaan arvostettua ja perinteistä Pitsimissi-kilpailua. Minä sain kunnian tehdä hänelle lettikampauksen, johon raumalainen Tarmo Thorström oli taiteillut käsin nyplätyn pitsin. "Miss Suomi + pitsi = pitsimissi", naurahti Viivi laskettuaan päässään 1+1.

KUVA: "Lettiartistilla" (kuten Viivi kuulutti lavalla) kohtuu mairea hymy ;)

Viivin hiuksiin asetetun pitsisen hiuspannan molempiin päihin oli jätetty pitkät pätkät lankoja, jotka letitettiin neljäosaisen nauhaletin kanssa kampaukseen. Tässä muutamia fiilis- ja "making of" -kuvia hauskasta päivästä. Kuvia valmiista letistä tulee lisää myöhemmin, kun valokuvaaja saa päivän tuotokset purettua kamerasta!

Myös tyttäreni Maisa ja Kerttu pääsivät lavalle itse kilpailussa, kun ensimmäisellä kierroksella missikandidaateilla oli Hellapuun valmistamat upeat mekot päällään ja mukanaan samoissa kuoseissa kulkevat pienet tytöt <3

Löydätkö toiseksi viimeisestä kuvasta isin ja tyttöjen hiushommien leidit? :)

- Matti / Isin ja tyttöjen hiushommat

 

 

Share

Ladataan...

Kesä on vihdoinkin täällä, joten tässä kesän rientoihin varsin sattumanvaraisesti valittuja lettityylejä :)
Tästä postauksesta löydät myös muutama viikko sitten ilmoille lyödyn Isin ja tyttöjen lettikirjan arvonnan voittajat!

KUVA: Yksi syy tulla kesäretkelle Raumalle. Aivan valloittava ja mielettömän hyvää
ruokaa tarjoileva italialainen ravintola Osteria da Filippo (IG: @osteriadafilippo)
Maisalla on hiuksissaan iso hollantilainen letti, johon on lisätty hiuksia vain yläpuolelta.
Kertulla on rock-henkinen lohikäärmeletti :)
 

Kuten monet ovat varmaan jo bonganneet, niin elokuussa julkaistaan ensimmäinen suomalainen lettiohjekirja, nimeltään Isin ja tyttöjen lettikirja.
Muutamia viikkoja sitten julkaistiin lettikirjan kansi ja samalla järjestin arvonnan kirjasta, sekä kahden hiustuotevalmistajan tuotepaketeista.

Tässä ovat arvonnan voittajat, onnea kaikille - ja ennen kaikkea kiitoksia aivan valtavasti kannustavista ja kehuvista kommenteistanne, rakastan teitä kaikkia! :)

Arvonta Lilyssä
Isin ja tyttöjen lettikirjan voitti: nimimerkki Nannannaa
Tangle Teezer -tuotepaketin voitti: nimimerkki Ansku BCN
KC Professional -tuotepaketin voitti: nimimerkki Niinjago

Arvonta Instagramissa
Isin ja tyttöjen lettikirjan voitti: @satu80
Tangle Teezer -tuotepaketin voitti: @minnah82
KC Professional -tuotepaketin voitti: @rangitti

Arvonta Facebookissa
Isin ja tyttöjen lettikirjan voitti: Verna Siren
Tangle Teezer -tuotepaketin voitti: Laura Kosonen
KC Professional -tuotepaketin voitti: Helena Valtonen

Lisäksi Helsingissä kauppakeskus Kampissa järjestetyn lettikojun yhteydessä arvottiin myös samanlaiset palkinnot lipukearvontoina. Tässä mainittuihin ja lipukearvonnan voittajiin on otettu yhteyttä :)

Muistakaa myös lettikirjan sivuilla olevan mahdollisuuden tilata huikea -35 % alennukseen oikeuttava koodi.
Käykää näpyttelemässä sähköpostiosoitteenne tänne: www.sets.fi/bok/isin-ja-tyttojen-lettikirja

Sitten kuvakollaasin pariin, toivottavasti saatte inspiraatiota kuvista. Mahtavaa kesän jatkoa!

- Matti / Isin ja tyttöjen hiushommat
 

KUVA: Kerttu ja ensimmäisessä kuvassa nähty lohikäärmeletti (dragonbraid). Love it!
 

KUVA: Helppo ja näyttävä tyyli, jossa on alkuun tehty hollantilaista lettiä ja korvan taustalle päästyä lopetettu hiusten lisääminen,
mutta letitetty osiot latvoihin asti. Letit viedään takaa ristiin ja kiinnitetään ponnareille :)
 

KUVA: Neljäosaisella nauhaletillä sävytetty poninhäntä. Letissä on kaksi eriväristä nauhaa.
 

KUVA: Kaksi twistiputouslettiä, joiden hiukset viety isompaan neljäosaiseen ranskalaiseen lettiin.
Erilaisia lettityylejä voi yhdistellä oikeastaan loputtomasti ja niistä syntyy kivoja lettikampauksia :)
 

KUVA: Kesäkuun lopussa tein reissun pesäpalloilun Itä-Länsi-turnaukseen Hyvinkäälle.
Lipunmyyntikojusta löytyi ystävä, jonka upean sävyisiin hiuksiin sain tehdä ranskalaisen kalanruotoletin.
 

KUVA: Samaisessa Itä-Länsi-turnauksessa kentän puolella osaamistaan tuhansille katsojille pääsi näyttämään ystäväni,
Rauman Lukon naisten Superpesisjoukkueen lukkari Jenna-Kammi Rahnasto.
Jennalle tein matsiletiksi kalanruotoletin korkeaan ponnariin :)
 

KUVA: Jenna tositoimien lomassa Antero Mertarannan haastattelussa.
Liekö letistä vai jostain aivan muusta, mutta Jenna valittiin koko all-stars-matsin parhaaksi. (joo tiedän, jostain aivan muusta;)

 

Share

Pages