Asioita, jotka ärsyttävät fitnessblogien resepteissä

Ladataan...
ite puin

Mulla on pahana tapana lueskella fitnessblogien reseptejä, vaikka tiedän, etten ikinä tahdo tehdä niistä mitään ja yleensä ne tuppaavat vielä ärsyttämäänkin kaupan päälle. Sen sijaan, että skippaisin lukemisen, pidän tätä vähän vastaavana ajanviettotapana kuin esim. kauhuelokuvia. Negatiivisten tunteiden kokemista turvallisissa olosuhteissa. Kokosinkin listan asioista, jotka fitnessresepteissä ovat selkeästi väärin ja pilalla heille, jotka eivät jaksa niitä lukea.

  • Pienet annoskoot. Kuka juo smoothieta kahvikupin kokoisesta minilasista? “Tästä riittää vaikka neljälle!”. NO EI RIITÄ.
  • Valheellinen mainonta. Kakku, jäätelö ja pannukakku ovat jo merkityksineen olemassa ja banaani, vaikka sen keittää tai jäädyttää tai hauduttaa Aromipesässä, on edelleenkin vain banaani.
  • Kaikessa on proteiinijauhoa. Muistatteko, kun 80-luvulla oli ihan tavallista käyttää maitojauhetta, koska se on avaruusajan edistyksellisin tuote. No tämä on yhtä mahtava idea.
  • Suklaa on "suklaata". Vaikka sanotaan, että suklaa, kyseessä on kuitenkin oksanreiänmakuiset kaakaonibsit tai se 3-vuotta kiukaan vieressä seisseen puolalaisen Vesseli-kaakaojuoman makuinen raakakaakao.
  • Huvikseen gluteenittomuus. Kaikki tietävät, että kaupasta saatavat gluteenittomat keksit, pullat ja leivät maistuvat kuivikkaalle heinälle. Jos elintarviketeollisuus kaikkine tuotekehitysmiljoonineen ei saa gluteenittomasta keksistä hyvänmakuista (tai edes sen näköistä, ettei keksillä olisi vakavamman asteen anemiaa), miksi yrittää kotioloissa?
  • Taatelit. Tai kuten minä niitä kutsun, kakkakoppakuoriaiset of satan.

Share
Ladataan...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aamen! Piste! Huutomerkki!
Plussana lisään vielä pähkinät, joka v*tun "suklaisa kakunkorvike" onkin jauhettua pähkinää, pähkinäsuolaa, pähkinävoita...
Eniten näissä resepteissä ärsyttää se "kun syö tätä yyber raakaravinto täytesana voimahedelmä superfood "kakkua" niin ei enää kaipaa karkkia, suklaata, sipsejä, jäätelöä, kakkua, keksejä, tms. No ei varmaan joo kun on vessassa oksentamassa.

tiiti
ite puin

Voimahedelmä :D

Lotta Katariina
Pumpui

Hitto. Juuri olin alkamassa postata raakakakkureseptiä. Huvikseen gluteenitonta ja täynnä kakkakoppakuoriaisia :D

tiiti
ite puin

Hehee :D Mää toivoisin, että toi kakkakoppakuoriainen ottaisi jalansijaa blogimaailmassa, ja sitä alettaisiin käyttään taatelien tilalla :D

pieta

Kannatan!

HannaLe (Ei varmistettu)

Hihii! Naulan kantaan! :D Mä syön pääpiirteittäin hyvin terveellisesti, enkä kovin usein mitään herkkuja. Mutta sen kerran kun niitä herkkuja syödään, niin niiden pitää sitten sisältää voita, sokeria, vehnäjauhoa, suklaata ja niin edelleen. Mä en ole valmis korvaamaan mun karkkipäiväni herkkuja jollain avokado-kaakaojauhemuusilla ja uskottelemaan itselleni, että se on sama asia :/ Noissa resepteissä on sitä paitsi ihan hemmetin paljon ainesosia, joita ei ainakaan mun kaapista löydy. Ei viitsi kokeilla mitään, joka sisältää 19 erilaista tosi kallista superfoodia, joita ei saa kuin netistä tilaamalla, jos se lopputulos onkin oksanreiän makuista gluteenitonta kiukaan vieressä seissyttä puolalaiskaakaota :x

Mä olen myös laihduttanut aika paljon, ja olen myös sillä kannalla etteivät noi raakaherkutkaan ole mitenkään kalorittomia vaan aika runsasenergisiä. Tietenkään ruoka ei ole pelkkiä kaloreita, mutta en mä usko että noikaan mitään ehdottomia laihisvalintoja ole... Mua ei haittaa, jos muut näistä innostuvat, mutta hyppelen kyllä itse useimmat herkunkorvike-reseptit yli blogeja lukiessani. Mä en jotenkin tajua miksi ne herkut pitää korvata jollain ihme korvikkeella, kun se real deal on olemassa, ja jos sitä nauttii kohtuudella, niin ei se ole terveydelle haitallista.Tietty jotkut allergiat ja yliherkkyydet ovat ihan ymmärrettävä syy, mutta itse olen onnekas kun en niistä kärsi.

tiiti
ite puin

Mäkin oon miettinyt tuota energiapuolta noissa, kun jos ne sisältävät pähkinää, taatelia ja kookoskermaa, niin aika korkealle nousee energiasisältö, loppujen lopuksi varmaan aika lähelle normikakkupalaa. Toki se maku ja koostumus on varmasti pitkälti tottumuskysymys, että niistäkin varmaan oppisi pitämään, jos yrittäisi. Mä jotenkin itse ajattelen niin, että tykkään suklaasta ja sen syömisestä tulee hyvä mieli, joten miksi yrittäisin poistaa hyviä asioita mun elämästä ja korvata niillä jollain toisella?

Noin vakavasti ajatellen luulisin, että noi korvausherkut toimii silloin, kun ne tosiaan korvaa lähes kaiken "oikean" pullamössöilyn. Niin se ei (painonhallinnan) kannalta toimi, että vetää viikot raakakakkua ja sitten viikonloput oikeana herkkupäivänä pitsaa.

CougarWoman
CougarWoman

Mä tunkeen nyt pilaamaan tän koko huumorj'pläjäyksen, mutta fitnessblogien reseptit on varmaan niin energiapitoisia siksi, että jos vetää viiden tunnin vipari- ja vinopenatreenit joka päivä kymmenen kertaa niin varmaan jo kaipaakin muutaman pähkinän ja kookoskermaa ;) Ja sen sijaan että söisi nyrkillisen voita, on varmaan parempi mussuttaa niitä ns. parempia rasvoja?

Eipä silti, mun nykyinen "laihis" suosii juurikin tuota "syö raastetta viikko ja mätä sitten lauantaina palkinnoksi koko noutopizza kerralla naamaan kunnes vaivut rasvakoomaan" -lähestymistapaa. Toimiikin vielä! :D

sanumaria

Toki ne tuo paljon energiaa, mutta niitä vaan aina ehdotetaan terveellisempinä ja parempina vaihtoehtoina perinteisille herkuille. Se vaihtoehto että ei syö herkkuja ei tuu usein esille :)

Toinen haudutus

Oma lempiärsytykseni blogiresepteissä: jatkuvasti korostettu "my" x/y/z kun kyseessä nyt on kumminkin vaan salaatti, jossa on noin kolme ainesosaa yhdistettynä ennalta arvattavalla tavalla (esim. tomaatti-sipuli-oliiviöljy). Tai kun lainattu resepti muuttuu jonkun "omaksi versioksi" sillä, että saksanpähkinät vaihdetaan hasselpähkinöihin. Oman elämänsä kokki Kolmosia maailma pullollaan. (Enkä silti osaa olla ainakin silloin tällöin lukematta, että mitenkä se banaani pilkotaan Teidän keittiössä... ;)

tiiti
ite puin

Haha, totta! Toi onkin myöskin muuten jännä juttu, että ruokaa ei vaan tylsästi laiteta ja syödä, vaan sitä jotenkin inspiroiduttaan ja tarkoituksella luodaan, vaikka sitten vaan vaihtamalla pähkinät toiseksi.

Suvi K.
Sisunainen

Lisään listaan: "sokerittomuus" eli ohjeessa on sokerin sijaan hunajaa, siirappia, ruokosokeria tms., mutta sitä mainostetaan sokerittomana. Eikö se ole sokeri mikä sokeri??

Gluteenittomuus-kohdasta olen hintsusti eri mieltä: minä joka en ole huvikseni gluteeniton vaan ihan aiheesta, luen mielelläni muiden kehittelemiä gluteenittomia reseptejä, oli kirjoittajalla sitten gluteenivamma tai ei.

tiiti
ite puin

Hihi, toi on muuten totta. Jotenkin se iivil-sokeri on vaan se pöytäsokeri mutta hunajaa voi lörötellä purkkitolkulla, yleensä toimii hyvä nyrkkisääntö: jos se on makeaa, siinä on sokeria.

Joo, tokihan niillä resepteillä varmasti on käyttöä, jos ovat hyviä. Musta vaan välillä tuntuu, että se huvikseen reseptikikkailu saa suurimmaksi osaksi aikaan semmoisia tuotoksia, jotka blogikuvan jälkeen heivataan roskikseen :D

tanjatanja
Ei Beigeä

Lörötellä!! :DD:D

Tämä kirjoitus ja kaikki kommentit saivat aikaan ihanan hörötystuokion. Kiitos!

maija00 (Ei varmistettu)

http://voihyvinhunaja.fi/hunajan-terveysvaikutukset/ ei varmaan tarvi edes vertailla normaali sokeriin, osaat varmaan itsekin :)

tiippa (Ei varmistettu)

Ärsyyslistaan lisäisin vielä ne smoothie -reseptit.. Siis oikeasti, jokainen osaa tehdä smoothien ja reseptien tekeminen omaan blogiin pari kertaa viikossa ohjeiden kera on lukijoiden älyn aliarviointia. Niissä resepteissä koskaan on edes mitään uutta julkaisemisen arvoista ja uudeksi jutuksi en laske heran, kaurahiutaleiden tai pähkinöiden lisäämistä smoothieen niin kuin moni bloggaaja tuntuu ajattelevan..

heta margareta
Viinillä

Pahimpia on nää "ei ikinä arvaisi, että tässä on bataattia/mustapapuja/munaa/muuta epäilyttävää elintarviketta" -reseptit..

FFFifi
Fitness Führer

Joo ei mitään vihanneksia jälkiruokiin! Ei!

Tein kerran tällaista avokadojäätelöä, ei ollut hyvää http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/epailyttava-lime-avokadojaatelo-tutkielma. Sit kaikki nämä punajuuret kakuissa ja muut. En tajua. Sen kakun ei tarvitse olla terveellinen, ja ei mikään muussattu papu tai bataatti todellakaan paranna makua.

FFFifi
Fitness Führer

Näköjään keskustelimme tästä jo ko. jäätelön kohdalla :D

Kissankieli
Hello Dolly!

"Vaikka sanotaan, että suklaa, kyseessä on kuitenkin oksanreiänmakuiset kaakaonibsit tai se 3-vuotta kiukaan vieressä seisseen puolalaisen Vesseli-kaakaojuoman makuinen raakakaakao."

Muaha ha, just näin :D Olen kyllä kerran syönyt jotain hyvää raakasuklaakakkua, joka oli ihan hyvää. Siinä olikin varmaan sokeria.

tiiti
ite puin

Postauksen inspiraationa toimi tämä, jonka hyväuskoisena ostin:

 

Maistuu suurinpiirtein siltä, kuin olisi levitelty taateleita intialaiselle hiekkatielle, sitten marssitettu keskikokoinen norsulauma niiden yli sitarin tahtiin marssien ja lopuksi ripoteltu päälle vähäsen tuhkaa ennen paketoimista.

Laurella
Pilkku otsassa

Tiiti mä itken. 

tiiti
ite puin

Ai maistoitko sääkin tota?

Laurella
Pilkku otsassa

Kyllä, mutta se ei ollut itkun perimmäinen syy. Tai mistäs tiedän, josko mulla olisi stressiperäinen, traumaattinen psykoosi koska olen tosiaan tuota(kin) suuhuni laittanut.

Mömm (Ei varmistettu)

Mä en myöskään ymmärrä tuota turhaan gluteenitonta ruokavaliota. Se on ihan himputin kallista, ja oikeasti esim gluteenittomien jauhojen ravintosisältö on vehnäjauhoihin verrattaessa huonompi! Gluteeni on nimittäin sitä proteiinia, joten kun se poistetaan niin jäljelle jää vainnrutkasti enemmän hiilaria ja SOKERIA... Sitten voidaan mehustella omaa terveellisyyttä laittamalla gluteenittomien jauhojen lisäksi proteiinia ja jotain intiaanisokeria tai steviaa. Onpas proteiinipitoista ja sokeritonta keksiä sitten! Hmm, niin, mä olen gluteenittomalla olosuhteiden pakosta ja mielelläni kyllä luen noita gluteenittomia reseptejä, vaikken aina ihan ymmärräkään niiden tarkoitusta. Vehnäjauhot on tosi iisi muuttaa glut.jauhoihin suhteessa 1:1. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm... Paitsi jos käyttää ns. luontaisesti gluteenittomia jauhoja kuten tattari-, riisi-, pähkinä- ja kaurajauhoa, niin niiden ravintosisältö ja proteiinipitoisuus ovat paremmat kuin venhäjauhon. Toisin kun näissä valmiissa gluteenittomissa jauhoseoksissa joissa suurinosa on pelkkää vehnätärkkelystä.

What else is there?

Mua ärsyttää eniten se, miten yksinkertaisetkin välipalaohjeet esimerkiksi raakaruuassa sisältää 276 eri helvetin kallista ainesosaa. Siis lähteekö tälläinen opiskelija muka oikeasti kauppaan ostamaan kerralla kaakaovoita, kaakaoöljyä, mulperijauhetta, spirulinaa, psylliumia ja vielä toista kiloa jotain superkalliita pähkinöitä.

Ei tuollainen nyt sori vaan sovi ihan keskiverto nuoren ihmisen budjettiin :D

jaanaba.fitfashion.fi (Ei varmistettu) http://jaanaba.fitfashion.fi

Voi kiesus, sulle tulee ihan turhaa päänsärkyä kun annat tommosten ärsyttää. =)

Mää tykkään taateleista ihan sikana, nytkin oli pakko käydä pari ahtamassa suuhun kun luin niistä tästä sun tekstistä. =)

tiiti
ite puin

Oman huumorintajunsa selittäminen on melkein varmin tapa ampua itseään jalkaan (sen varsinaisen itsensä jalkaan ampumisen jälkeen, toki), mutta koska mulla ei ole juuri nyt parempaakaan tekemistä, niin kokeillaan :D Munsta on hauska kirjoittaa tämmöisiä he-he-onpas-hölmö-juttu-tämäkin-tekstejä asioista, jotka jossain tulee eteen. Tykkään kovasti siitä, että se antaa vapauden sanailla tuolleen mukatuohtuneesti, koska oikeassa elämässä olen aika lammasmaisen lauhkea, enkä vittuunnu juuri mistään (jos vittuunnun, ne aiheet ovat sellaisia, joista en blogiin kirjoita).  Niinkuin sanoin, se on tapa kokea negatiivisia tunteita vähän niinkuin leikisti, ja siinä sivussa mahdollisuus päästä olemaan mukanokkela ja omasta mielestäni sanavalmis :D

Tämäkin teksti lähti siitä, että söin tuollaista kummallista raakasuklaajänkkipatukkaa -> yökh, tämä maistuu pelkästään taatelille ja roskille, eikä yhtään suklaalle -> onpas muuten ollut paljon taateleita blogeissa viime aikoina -> kirjoitanpa postauksen -> hehe, sanon tässä, että taateli on koppakuoriainen ja kakka, hehe, olinpa nokkela.

Taateleissa ei pelkästään tietty ole mitään vikaa, mää syön niitä silloin, kun haluan syödä taateleita, mutta ei niillä suklaan kanssa ole kyllä mitään tekemistä.

FFFifi
Fitness Führer

Mitä täällä sekoillaan, taateleissa ei ole mitään muuta kuin vikaa!!!

(Yritän olla olematta nirso, mutta voi jumalauta mille ne maistuu! Kylmät väreet menee. Niissä on jotain samaa kauhua kuin durianissa.)

terttunen (Ei varmistettu)

Nämä sinun kirjoitukset ovat hyvää viihdettä ja kiinnostusta näyttää olevan kommenttien määrästä päätellen! Jatka vaan.

Apupyörillä

Tykkään kauheesti Saarasta ja sen Elämäni Kunnossa -blogista, mutta tämä tuntui ihan aprillipilalta. Ei ole sipsiä ei!http://www.lily.fi/blogit/elamani-kunnossa/testissa-lehtikaalisipsit

heta margareta
Viinillä

Oon pahoillani, mutta uunissa rapeaksi paistettu lehtikaali on oikeasti hyvää. Mutta ei nyt ihan sipsiä sentään :D

Apupyörillä

On varmasti :) mutta vähän niin kuin en syö taateleita suklaan himoon, vaan taatelin himoon (koska ne on hyviä), niin en söisi lehtikaalia sipsin himoon. Kullekin oma hetkensä :)

tiiti
ite puin

Hihii, mutta Saara onkin ainut, jolle kaikki superfood-hihkuminen on täysin sallittua, koska se munsta vaikuttaa olevan niin aidosti innoissaan niistä (yksin hiljaa pimeässä silti paheksun taateleita).

Tosin tarkemmin ajateltuna, en ole ihan varma oliko se just Saara, jonka takia ostin tuon raakasuklaalähmäreen.

Mä oon itse kokenut, että jos herkkujen syönti on ongelma, on helpompaa vähentää herkkuja kuin korvata niitä jäädytetyllä banaanilla ja itsepetoksella. Tiedostan kyllä ihan hyvin, että kaikille se vähentämispuoli ei ole niin helppoa, mutta musta itsepetos maistuu ihan aspartaamilta.

Vierailija (Ei varmistettu)

"itsepetos maistuu ihan aspartaamilta" :D näin.

paulahelena
ALUAP

ah rakastan sun kielikuvia! :D vaik ite melkein vähän niinku tykkäänkin raakasuklaasta ja kiinnostais testailla kaikennäköstä kakkakuoriaissettiä. mut ei ne kyllä oikeita herkkuja korvaamaan käy, niillä voi vaan täydentää herkkujen kirjoa.

pieta

En voi käsittää tätä nykyistä trendiä missä kaikki hyvä pitää korvata jollain, mikä ei ole (eikä koskaan tule olemaan) sama asia. Mikään mahti maailmassa ei saa suklaanhimoani katoamaan, ei vaikka söisin kuinka pähkinöitä ja muita höpöhöpökorvikkeita. Minua kusetettiin häikäilemättömästi ja ostin jonkun tuollaisen raakasuklaaproteiinihirvityspatukan. Olisin sylkenyt sen pois ellen olisi sattumoisin ollut metrossa. Aamen.

terttunen (Ei varmistettu)

Luulin minäkin että olen ainainen suklaa addikti mutta kun vatsa alkaa niuhottaa maitotuotteista, eikä laktoosittomuus ole ratkaisu, niin sitä oloa ei viitsi päivittäin. Ja koska tumma suklaa ei ole yhtä addiktoivaa (hyvää) kuin maitosuklaa niin vähiin on kulutus pudonnut.

Johanna Aurora

Hahah tää oli hyvä!

kirsikkainen

Itse olen tuntenut oloni pari kertaa niin petetyksi, kun olen sitten vielä sortunut kokeilemaan tuollaista niin mahtavan herkulliseksi ja suussasulavaksi hehkutettua reseptiä. Tuloksena ollut jotakin miltä voisin kuvitella esim. linnunruuan maistuvat kuorrutettuna jollakin, mikä etäisesti muistuttaa suklaata, mutta mälvääntyy kitalakeen ja jättää kitkerän jälkimaun. Aikaa ja rahaa on tietysti tuhlautunut tuplasti johonkin oikeaan herkkureseptiin verrattuna...

(Ei varmistettu) http://mirtaru.tumblr.com/

Tosi hyvä kirjoitus näistä korvikeherkuista ja niin samaa mieltä :)
Ikuisena herkuttelijana ja monia laihiksia läpikäyneenä sorrun korvikesuklaaseen vähän väliä. Vievät pahimman makeanhimon mutta silti jää hinku ostaa aito. Olen sen verran yrittänyt kouluttaa itseäni että ostan oikeita herkkuja ja laitan koristeeksi lasikulhoon. Kun silmät tottuu siihen että herkut on ulottuvilla jotenkin se pahin himo helpottuu. Ja teen niistä "saa ottaa" ruokia niin kielletty hedelmä ei enää piinaa ( ainakaan kovin pahasti )
Tämän kevään prokkis on taas kerran aloittaa kuntokuuri mutta olla sen verran armelias itselle että herkut on sallittuja. Yks hyvä suklaaherkku on itsetekemä suklaavanukas jos haluaa ja jaksaa vääntää : Täys tai rasvaton maito, aito kaakao jauhe, maizenaa ja hunajaa mausteeksi. Rusinoita ja pähkinöitä mukaan jos tykkää niistä. Tarkkoja mittoja en muista mutta kannattaa kokeilla ihan vapaasti. Toinen vaihtoehto on itsetekemät hedelmäkiisselit , hyytelöt ja pirtelöt. Vähemmän lisäaineita ja matalahiilarisia eikä tarvii ruoskia itseään siitä että taas tuli sorruttua :)

laurako
Kalaonnea

Hehheh, usein maalaisjärjellä voi kyllä jo päätellä reseptin lopputuloksen; jos kakkuun tulee 1 rkl hunajaa, niin ei pitäis tulla kauheana yllätyksenä, jos maku ei vastaa kakkukeisarin tuotoksia. Kannattaa valita kaikista "korvikkeista" ne itselle sopivat, itseään saa halutessaan huijattua pitämään vaikka mitä herkkuna. Jos ei, niin sipsit iloisesti naamariin. :)

jermia
Itärajapakolainen

Itseäni ärsyttävät ainesosat, joista tavallinen kuolevainen ei ole koskaan kuullutkaan. Ei houkuttele kokeilemaan :/

Onkohan tossa myös jotain marttyyri-meininkiä, kun ei voi sallia itselleen oikeaa Snickersiä vaan pitää korvata se lötköllä kakkakoppakuoriais-Snickersillä... Eletään raakakorvikkeilla ja kärsitään makeanhimosta, mutta vakuutellaan joka postauksessa ettei kuule yhtään tee mieli tavallisia herkkuja. Ööö, herää kysymys miksi niitä herkkujen korvikkeita tarvii sitten koko ajan tehdä, jos ei edes tee mieli herkkuja?? 

tiiti
ite puin

Mää luulen, että ihmiset on vaan oikeesti ja aidosti niin innoissaan niistä terveysjutuista ja ruokavaliokikkailusta ja uusien reseptien keksimisestä, että ne nyt vaan joskus välillä unohtaa mainita, että lopputulos toisinaan maistuu hiekassa kieritetylle kakkapökäleelle :D 

lalla a paris

Hahhahah juurikin näin! Ehkä sit joskus kun se epäilyttävä kikkare maistuukin paremmalle niin koittaa sekoaminen. Mut totuus on myös se, että makuaisti tottuu aika nopeasti ei-niin-makeisiin herkkuihin. Välttelin vähän aikaa sokeria kaikissa muodoissaan (testi, koska ihoni oli niin surkeassa kunnossa) ja sen jälkeen ekat oikeat sokeriherkut olivat ihan käsittämättömän makeita! 

Mutta, juuri tälläkin hetkellä jääkaapissani on banaanilettuja joihin meni vähän liikaa sitä kuivahtaneen Vesselin-makuista kaakaota ja ne maistuivat juurikin siltä hiekassa kieritetyltä kakkapökäleeltä :D 

Herkut herkkuina ja kohtuus kaikessa on ihan hyvä sääntö mielestäni. Sit taas jos on tällainen herkkuperse, niin joka päivä ei vaan voi syödä oikeaa juustokakkua. Siitä menee kroppa ihan sekaisin ja alkaa myös levitä vähän turhan nopeasti. Valitettavasti. 

 

Hekla (Ei varmistettu)

My words exactly!

kirsikkainen

Oli palattava vielä sanomaan, että petetyksi tulemisen lisäksi olen kyllä tuntenut myös kateutta! Siis mikäli fitnessbloggaajat aidosti rakastavat näitä terveys"herkkuja"  eikä "herkuttelun" päätteeksi mieleen jää edes salaa kaivertamaan, että kuinka taivaallista olisi vaikkapa aito mudcake, joka koostuu suurimmaksi osaksi suklaasta, voista ja sokerista.. Harmi, että itse en näe päivää koska aidosti haluaisin korvata nuo "pahat" aineet niillä taateleilla ja mustapavuilla :S Ennemmin musta saa vaikka totaalikieltäytyjän makean suhteen..

Pages

Kommentoi

Ladataan...