Ladataan...

Heipähei ihanat! 

Huh, onpas aikaa vierähtänyt viimeisestä kirjoituksestani! Instagramissa minua seuraavat tietävätkin jo syyn hiljaisuuteeni; eli meille on tulossa perheen lisäystä loppukesästä<3 Ja jos olette lukeneet blogiani pidemmän aikaa tiedätte että ensimmäinen raskauteni oli melko kammottava todella pitkään jatkuneen pahoinvoinnin kanssa ja tämä uusintakierros on tuntunut menevän hyvin samalla kaavalla eteenpäin. Ei ole paljoa pystynyt tietokoneen ruutua tai kännykkää tuijottelemaan, alla olevassa kuvassa tyttäreni demonstroi äidin viimeisen kolmen kuukauden vakiopaikan:D 

Pahoinvointi on tuntunut jopa kauheammalta tällä kertaa, sillä kun kotona on hoidettavana yksi vähän alle 2-vuotias joka ei ihan ymmärrä miksi äiti on niin heikossa kunnossa ja arkiaskareista on pakko vain jotenkin yrittää selvitä. Levätä ei saa samalla tavalla kuin ensimmäisessä raskaudessa. Onneksi meillä on ihan mielettömät tukijoukot täällä ja rakas perhe ja ystävät ovat olleet suurena apuna, kiitos siitä heille<3 

Mutta äärimmäisen kiitollisia, iloisia ja onnellisia ollaan tästä uudesta tulevasta perheenjäsenestä tietysti huonovointisuudesta riippumatta <3 Mutta kyllä tähän toiseen raskauteen suhtautuu hieman eri tavalla kuin ensimmäiseen, olihan kaikki silloin niin uutta ja ihmeellistä:) Nyt kun oloni on alkanut hieman helpottamaan en suoraan sanottuna edes muista aina että olen raskaana ja se millä raskausviikolla menen on mysteeri ellen tarkista tilannetta raskausappistani! Ja nyt voin myös ehkä myöntää myös sen (jos oli jollekin yllätys) niin en suunnattomasti nauttinut raskaana olosta ensimmäisellä kerralla ja ehkä jopa vielä vähemmän nyt toisella kerralla.. Uskon että sielunsiskoja löytyy niistä muista jotka ovat myös joutuneet kärsimään monien kuukausien kammottavasta raskauspahoinvoinnista. 

Kauhean valittava teksti, mutta ajattelin vain olla rehellinen näistä omista tuntemuksista ja ainakin itse koin ensimmäisessä raskaudessa syyllisyyttä kun en nauttinut raskaana olosta kun vaikutti että kaikki muut ihmiset maailmassa jotka olivat raskaana nauttivat siitä täysin rinnoin ja olivat onnensa kukkuloilla. Nyt en enää moisia syyllisyyden tunteita tunne ja toivottavasti ei kenenkään muunkaan tarvitse. Omasta puolestani nautin enemmän kun vauva on ulkona maailmassa ja masusta on päästy eroon.:) 

Ja miten se synnyttäminen sitten uudestaan? Yleinen kysymys mitä kuulee toisen raskauden kohdalla! Itselläni oli melko miellyttävä synnytyskokemus joten en ole sen kummemmin miettinyt synnytystä. Loppu raskauteni oli yhtä tuskaa joten kun vihdoin pääsin synnyttämään oli se ihan mahtavaa:) Lähinnä mikä nyt stressaa on se että kuka tulee hoitamaan esikoistamme kun lähdemme synnyttämään ja että mitä jos kaikki tapahtuu tosi nopeasti ja emme vaikka ehdi sairaalaan, olen nähnyt jo noin. 5 kertaa unta että synnytän meidän eteisessä:D Monesti siis sanotaan että toinen synnytys on huomattavasti nopeampi kuin ensimmäinen. Ja tietysti se hieman harmittaa ettei pääse samaan paikkaan synnyttämään kun ekalla kerrralla (kättärille) ja muutenkin kun synnyttämään meneminen on niin mysteeri kun et tiedä kenen käsiin pääset/joudut, missä sairaalassa on tilaa etc. Mutta toisaalta niitä asioita on turha stressata etukäteen, asiat menee omalla painollaan ja omasta mielestäni synnytys on hieno ja voimaannuttava kokemus ja olen kiitollinen että saan kokea sen uudestaan<3 (Tosin en myöskään vastustelisi jos baby nro 2 saapuisi haikaran kyydissä) 

Mutta asia mihin aion panostaa myöskin tässä raskaudessa on itsestäni huolehtiminen ja hyvässä kunnossa pysyminen. Nyt en ole valitettavasti pahoinvoinnin takia pystynyt kevyttä kävelyä lukuunottamatta hirveästi liikkumaan mutta toivon että tilanne muuttuu pian ja saisin alkaa taas liikkua päivittäin. Kirjoittelen lisää tästä raskausajan liikunnasta ja mitä aion tehdä tällä kertaa lisää omassa postauksessaan. 

onko muita raskaana olevia kenen pahaa oloa kirpeät karkit helpottavat?

Kävin paljon entisen kotimme naapurimme sijaitsevasssa Femihealthissä tyttäremme synnyttyä erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla ja mm. osteopaatin ja äitiysfyssarin vastaanotolla. Nyt tämän toisen raskauden aikana teen pidempikestoista yhteistyötä Femihealthin kanssa ja tulen kirjoittamaan tänne blogiin varmasti muitakin raskaana olevia/äitejä kiinnostavista aiheista kuten kuinka liikkua raskausaikana, miten hoitaa erilaisia raskausvaivoja ja kuinka raskaudesta sitten palaudutaan turvallisesti ja fiksusti. Nämä ovat asioita joissa on monesti fiksua kääntyä ammattilaisen puoleen ja siksi onkin mielettömän hienoa että meillä on tällaisia paikkoja kuin Femihealth joissa keskitytään hoitamaan erityisesti meitä raskaana olevia ja synnyttäneitä. Toivottovasti tulevaisuudessa he pystyisivät tekemään yhteistyötä neuvoloiden ja julkisen sektorin kanssa ja kaikilla naisilla olisi oikeus ja mahdollisuus näihin palveluihin! 

Mitä siellä äitiysfysioterapian vastaanotolla sitten tapahtuu ja miksi siellä kannattaa käydä raskausaikana? Tärkeimpänä omasta mielestäni vastaanotolla käydessä on se että juttelet asiantuntevan fysioterapeutin kanssa raskaudestasi ja omista tuntemuksistasi ja saat apua juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin ja mahdollisiin vaivoihin. Itse sain todella paljon hyviä vinkkejä raskausajan liikuntaan ja erityisesti hyvän muistutuksen treenata (ja rentouttaa) taas lantionpohjanlihaksia. Kärsin ihan alkuraskaudesta alaselkäkipuista ja kävimme läpi myös liikkeitä mitä minun kannattaisi tehdä ja mitä sen sijaan vältellä. Kävimme läpi myös ryhtiäni ja ergonomian tärkeyttä. Kun kotona on jo yksi taapero jonka kantelua tulee väistämättä joka päivä on hyvä ergonomia äärimmäisen tärkeää jotta ehkäisemme tulevia vaivoja raskauden kuluessa. Asia jota ei tule mietittyä kiireisessä arjessa, mutta joka on niin tärkeää. Kärsin ekassa raskaudessa todella rajuista liitoskivuista jotka estivät kävelyn jopa useaksi viikoksi ja toivon että voisin nyt välttää nuo kivut kiinnittämällä huomiota kehoni merkkeihin ja ammattilaisten vinkeillä. Uskon että tässä raskaudessa osaan toimia paljon fiksummin monessa asiassa kuin ekassa. Nyt kehon kuuntelu on ykkösroolissa ja mitä tahansa outoja kipuja minulle tuleekaan en aio jäädä niiden kanssa yksin vaan kysyn apua ammattilaisilta. 

Kävin myös ihanan osteopaatin vastaanotolla Femihealthissä alkuraskaudesta. Osteopatia oli minulle suuri apu jo edellisessä raskaudessa ja raskausajan palautumisessa ja tätä tapaa aion jatkaa myös nyt toisen raskauden aikana. Nyt hoidossa käydessäni osteopaatti käsitteli kipeytynyttä alaselkääni (joka ei ole sen jälkeen ollut kipeä!) ja totesi että lantioni on äärimmäisen jäykkä (johtuen luultavasti kaikille äideille tutusta napero lantiolla- kantotyylistä..) mutta hoidon jälkeen tilanne oli jo paljon parempi. Aion käydä nyt raskausaikana säännöllisesti osteopatiassa, erityisesti sitten loppuvaiheessa kun mahan paino alkaa tuoda omat haasteensa keholle. Nyt voin fyysisesti tosi hyvin (pahoinvointia lukuunottamatta..) ja mitään kipuja ei ole mistä olen tosi kiitollinen. 

Kannustan kaikkia naisia pitämään itsestään huolta raskausaikana ja kääntymään aina ammattitaitoisten ihmisten puoleen. Femihealthissä rakastan sitä että kaikki siellä työskentelevät naiset ovat ammattilaisia raskaana olevien ja synnyttäneiden kanssa ja heillä on yhteisvoimin ihan uskomaton määrä tietoa ja taitoa. 

Niin ja jos raskausajan (tehokas) liikunta kiinnostaa niin suosittelen lämpimästi tulemaan mukaan ihanan äitiysfyssarin ja barreohjaajan Sonjan Prenatal Barre-kurssille joka alkaa ke 7.3 Femihealthissä. Itse olen menossa ja olen niin fiiliksissä siitä! Sonjan barre-tunnit ovat ihan parhaita ja niin tehokkaita. Muutama kuulemma mahtuu vielä kurssille mukaan joten ole nopea jos kiinnostuit:) Kurssin voit varata suoraan Femihealthin sivuilta. 

Jos teillä on muuten mitään aiheita raskauteen liittyen joista haluaisitte että kirjoittaisin enemmän niin let me know! :) Ja onko siellä muita raskaana olevia?:) 

Nyt toivotan kaikille ihanaa aurinkoista sunnuntaita<3 

*Postaus tehty yhteistyössä Femihealthin kanssa 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hei ihanat! 

joulu tulla saapuu jo ihan kohisten nurkan takana ja lahjojakin pitäisi alkaa miettimään, ja tietysti myös niitä omia lahjatoiveita! Vai oletteko te hoitaneet tämän lahjarumban pois alta jo viikkoja sitten? Minä toivoisin että olisin, mutta valitettavasti olen aina se matti myöhäinen tässä asiassa.. 

Olen kerännyt tähän postaukseen kivoja juttuja lahjaksi äidille, siskolle, anopille, ystävälle, itselleen ja muutaman myös perheen pienimmälle. 

Luonnonkosmetiikka miellyttää ainakin minua aina ja nyt talven kynnyksellä on tullut uusia tuotteita markkinoille joilla saa varmasti ilahdutettua monen läheisen mieltä. Flow kosmetiikan ihanat himalajansuolakuorinnat hellivät mieltä ja kroppaa talven kuivuutta vastaan. Nämä kuorinnat myös jättävät ihon niin pehmeän ja raikkaan tuntuiseksi ettei vartalovoidetta välttämättä edes tarvitse laittaa. Omat suosikkituoksuni ovat piparminttu (niiin ihanan jouluinen<3) ja kookos-sitruuna. Tutustuin myös uuteen ihanaan luonnonkosmetiikkamerkkiin nimeltä Woodlot, joiden valikoimista löytyy vaikka mitä ihanaa lahjaksi sopivaa. Woodlotin valikoimaan kuuluu eteeristen öljyjen blendit, aivan ihanat tuoksukynttilät jotka ovat oma suosikkini, saippuat, mistit ja vartalovoiteet. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin tarkkaan valituista raaka-aineista ja yksinkertaisen ylelliset pakkaukset ovat ainakin omaan mieleeni. Tämä on uusi oma lempparisarjani ja uskon että perheen muutkin naiset tykkäävät:) Tällä hetkellä tuotteita löytää Kaarna Livinigistä.

Kaarna Livingin tyylikkäästä verkkokaupasta löytyy myös seuraava lahjavinkkini; nimittäin ihastuttavat Annet Weelinkin sisustustuotteet. Katsokaa nyt näitä tyynynpäällisiä ja näitä ihania pussukoita! Täältä löydät kaikki hänen tuotteensa, itse kelpuuttaisin meille kotiin käytännössä kaiken hänen valikoimastaan!

 

Perheen pienimmille löytyy myös ihania kosmetiikkatuotteita jotka miellyttävät vaativankin äidin mieltä. Meillä on nyt lähiaikoina ollut kovassa käytössä Madaran Ecobaby lehmuksenkukka& kaura shampoo ja se on mielestäni paras shampoo jota olen minille käyttänyt. Tuoksu on ihanan kevyt ja raikas ja hänen melko paksut ja yleensä hyvin tahmeat hiukset jäävät pesun jälkeen (ainakin hetkeksi) ihanan puhtoisiksi. Lapsen tai vauvan vartalon iholle sopii Madaran ihanan kosteuttava vartalovoi joka sisältää kaakaovoita ja luumuöljyä. Toinen ihana vartalovoide mitä suosittelen lapselle on Little Butterflyn London Dewdrops at Dawn- vartalovoide. Pakkaus on niin kaunis ja voide tuoksuu ihanalta! To be honest, lainailen tätä monesti myös omaan käyttööni:D 

Mikäli lämmin vaatelahja miellyttää, etkä halua palella enää ikinä, niin oma suosikkini on Röhnischin Active-takki. Tämän takin kanssa ei nimittäin enää palella, ei haittaa vihmat, lumet, rännät eikä kovat tuulet. Tuntuu kuin olisi vuorautunut ihanan paksun makuupussin sisään:) 

Ja mikäli kaipaat ainettomia lahjoja niin lahjakortit ovat aina hyvä idea. Itse ilahtuisin kovasti esimerksi lahjakortista ihanaan Bay Helsinki- jooga&pilatesstudioon, Barre-tunneille Femihealthiin tai lahjakortista Jolie Spahan ihanaan hemmotteluhoitoon. 

Toivottavasti saitte näistä vinkeistä jotain ideoita lahjoihin, joko itsellenne tai muille<3 Loppuviikosta palaan uudestaan lahja-asian kanssa, mutta silloin luvassa aineettomat ja hyväntekeväisyyslahjat sekä kuinka itse voit auttaa muita näin joulun alla. <3 

Ihanaa lumista päivää! 

J

Sisältää kaupallisia linkkejä

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hei ihanat! 

Raskaaksi tultuani suurin huoleni synnytyksestä selviämisen lisäksi oli se, että lapsen saatuani olisin yksinäinen ja entiset ystäväni kenellä ei ole lapsia "hylkäisivät" minut tai en ehtisi nähdä heitä niin paljoa kuin ennen ja jäisin paitsi kaikista yhteisistä hetkistä. Mietin tätä asiaa tosi paljon raskaana ollessani enimmäkseen yksinään, miehelle taisin jotain asiasta mainita mutta vaikka yleensä hän ymmärtää kaikki huoleni ja tuskani niin tätä asiaa hän ei mielestäni ihan ymmärtänyt. (Kaikella rakkaudella kultsi<3) 

Mutta toisin kävi, onneksi<3. Ystäväpiirini ei ole vain pysynyt ennallaan, vaan se on jopa laajentunut huomattavasti lapsen saatuani. Olen saanut elämääni uusia ihania ihmisiä, osaa voin kutsua jopa sydänystävikseni nykyään ja tuntuu kuin nämä ihmiset olisi tuntenut aina<3 Lapsen saanti mullistaa elämän täysin ja oman kokemukseni mukaan vain toinen nainen joka on käynyt läpi saman prosessin voi ymmärtää sinua samalla lailla. Itse olen kokenut tukiverkon samanhenkisiä ihmisiä äärimmäisen tärkeäksi, ilman sitä en luultavasti olisi näin onnellinen ja tasapainoinen tällä hetkellä. Puoliso ja lapsen isä on maailman tärkein tukeni ja kukaan ei voi häntä korvata, mutta se oma äitiverkko lapsineen ja täysin samoine vaiheineen ja ongelmineen on välillä jopa yhtä tärkeä minun mielestäni. Koen itseni äärimmäisen onnekkaaksi ja rikkaaksi kun olen saanut elämääni niin ihania uusia ystäviä ja heidän ihania lapsiaan. Nämä suhteet tulevat toivottavasti kestämään läpi elämän lasten kasvaessa isoiksi. 

Mistä sitten olen saanut näitä uusia ystäviä? Olen tavannut heitä raskausajan jumpissa, äiti-vauva jumpissa, kerhohuoneilla, leikkipuistossa, sosiaalisessa mediassa ja jotkut entiset puolitut ovat muuttuneet ystäviksi kun tajusimme että olimme samaan aikaan raskaana. Eli neuvoni odottaville tai uusille äideille on että ole rohkeasti aktiivinen, juttele muille äideille, mene sosiaalisiin tilanteisiin rohkeasti tai ala vaikka juttelemaan jollekin toiselle äidille instagramissa tai facebookin mammaryhmissä jos se tuntuu helpommalta:) 

Ja mitä tulee niihin vanhoihin ystäviin joiden pelkäsin häviävän elämästäni, no niin ei onneksi käynyt vaan lähinnä päinvastoin. He ovat nyt ihania tätejä tyttärelleni, näemme säännöllisesti ja kukaan ei ole hylännyt meitä vaikka muutettiin pois keskustan hulinoista:D Tietysti joidenkin ihmisten kanssa näkeminen on harventunut ja jäänytkin, mutta ne läheiset ihmiset ovat ihan yhtä lailla elämässäni kuin ennen. Ja toivottavasti tulevat aina olemaankin<3 

Äitiys on ollut ehdottomasti elämäni paras asia ja vielä parempaa on ollut saada jakaa se muiden ihanien äitien kanssa. Äitiys voi olla hetkittäin yksinäistä ja rankkaa mutta jos rakennat ympärillesi vahvan tukiverkoston tuntuvat kaikki rankatkin vaiheet paljon helpommilta. <3 

Kuvituksella ei ole varsinaisesti mitään tekemistä äitiyden kanssa, kunhan vain ajattelin jakaa teille joulufiilistelykuvia Pinterestin joulukansiosta:) Tänään on nimittäin joulukuun eka ja olen niin innoissani! Ja ulkona sataa vielä kaiken lisäksi lunta, ihan täydellistä.  Joulu on ehdottomasti vuoden suosikkiaikaani. Me aloitettiin aamu joulukalenterien avauksella, tänä vuonna kaikilla perheen jäsenillä on aikamoiset kalenterit, jos kiinnostaa tietää lisää niin tsekkaa mun instagramin storyt;) 

 

Ihanaa joulukuun ensimmäistä muruset! 

Kuvat: Pinterest

Share
Ladataan...

Pages