Ladataan...
J´s Neverland

Isänpäivä lähestyy, mainoksia isänpäivä lahjoista tupsahtaa milloin missäkin eteeni. Ennen nämä mainokset ahdistivat minua, koska ei ole enää neljään vuoteen ollut ketään jolle lahjoja ostella. Ei ole minun lapsellakaan. Hän on aina tehnyt isänpäiväkortin ukille. Sen jälkeen kun ukki menehtyi jäljelle ei jäänyt ketään miestä jolle korttia askarrella tai isänpäivälahjaa antaa. Kenelle sitten kortin antaa? Tekeekö korttia ollenkaan? Mitä kortissa lukee?  Kannattaako isänpäivää ollenkaan juhlia?

Juhlimme isänpäivää, lapseni koulussakin kortti askarrellaan, kortissa lukee "Äidille", ei muuta. Tiedän silti mitä varten kortti on tehty.  Hän saa osallistua koulussa kortin tekoon, eikä väliä vaikka kortissa ei lukisi mitään tai lukisi vaikka isälle. En tästä mieheksi muutu, mutta fakta on se että olen äiti sekä isä lapselleni. Tiedän etten voi olla ikinä kuin isä lapselleen tai täysin täyttää niitä saappaita, mutta olen jotain muuta...ehkä jopa jotain vielä enemmän! Kyllä, juhlimme isänpäivää, sytytämme kynttilän ukkien muistolle ja iloitsemme kaikkien maailman isien puolesta! Lopulta se ei ole isätön isänpäivä, se on äidillinen isänpäivä. Meidän päivä, eikä mikään enää ahdista tässä päivässä.

 

 

"The most important thing in the world is family and love."

~John Wooden

 

~J

Share

Ladataan...
J´s Neverland

Kävimme tänään poikani kanssa kävelyllä ja samalla päätin kuvata tätä upeaa luontoa. Rakastan syksyä ja kaikesta mitä siihen liittyy! Tykkään viileästä ilmasta, väreistä, kerrospukeutumisesta ja villasukista. Luonto on kaunis ja ilmassa tuoksuu raikkaus (ja meillä päin karkin tuoksu). 

©Jasilyn

Mikä teistä on parasta syksyssä?

Hyvää syksyä kaikille!

 

~J

Share

Ladataan...
J´s Neverland

Älä mene nukkumaan vihaisena, monet ovat varmasti kuulleet tämän lausahduksen, ohjeen. Törmäsin jopa yksi päivä tutkimukseen jossa oli todistettu mitä tämä voi aiheuttaa. Muistaakseni vihaisena nukkumaan meneminen vaikutti unen laatuun, aiheutti terveydellisiä haittoja ja vaikutti suhteen laatuun. En kumminkaan syvenny sen enempää tähän tutkimukseen vaan kerron omasta kokemuksesta, asiasta josta todella opin ettei koskaan pidä käydä nukkumaan vihaisena. 

Olin parisuhteessa ja muistan että meille oli tullut riitaa, emme koskaan sopineet asiaa vaan ajattelin jättää sen seuraavan päivän tehtäväksi. Olin hyvin vihainen nukkumaan mennessä. Aamulla kun heräsin ei enää mikään ollut entisensä. Ihminen jonka kanssa olin suhteessa, ei koskaan enää aamua nähnyt vaan hän menehtyi yön aikana. Minulla ei ollut enää mahdollisuutta pyytää anteeksi, ei ollut aikaa sopia. Joskus sitä aamua ei enää tule vaikka niin sitä luulisi että asiat voi jättää seuraavalle päivälle. Opin kivuliaasti kantapään kautta että ei tule mennä nukkumaan vihaisena, ei ikinä.

Ei vaikka mikä asia tai ongelma on kyseessä. Aina on aikaa asia käsitellä, edes siihen pisteeseen että voi pyytää anteeksi. Anteeksi pyytäminen on vaikeaa mutta voi miettiä miten vaikeaa on kun et enää pääsekään pyytämään anteeksi. Mitä jos tämä henkilö ei olekaan aamulla täällä enää. Elämässä, suhteissa tulee aina vastoinkäymisiä, riitoja ja milloin mökötetään, itketään, huudetaan tms. Lopulta muista että elämä on liian lyhyt turhaan kyräilyyn. Pyydä anteeksi, kerro että välität ja älä mene nukkumaan vihaisena. 

 

~J 

Share

Pages