KRH 1: Papu-kasvispihvit

Kotiruokahaasteen ensimmäinen osa, olkaa hyvät.

Mitä tehdään:

Papu-kasvipihvit, täysjyväpasta, kermaviilikastike, vihersalaatti.

dsc_0622.jpg

Valmistusaika:

Pihvimössön valmistus raastamiskäden nopeudesta riippuen n. 20 min, paistoaika n. 30 min.

Ainekset n. 20 pihviin:

(suluissa reseptiin itse lisäämäni raaka-aineet)

2 kpl peruna raastettuna
(3 kpl porkkanaa raastettuna)
2 tlk kidneypapuja suolaliemessä (pirkka)
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 kpl iso sipuli hienonnettuna
3 rkl tomaattipyrettä
4 rkl oliiviöljyä
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl perunajauhoja
2 tl (ruusu) suolaa
(2 kpl kananmunia)
(mustapippuria myllystä)

Paistamiseen rypsi- ja oliiviöljyä.

1. Sekoita pavut, kasvisraasteet ja öljy kulhossa ja soseuta savasekoittimella. En soseuttanut koko massaa hienoksi. Raaste- ja papusattumat antavat kivaa rakennetta pihveille.
2. Lisää massaan jauhot, hiutaleet, mausteet ja munat. Sekoita. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä (tai pyöryköitä)
Paista pihvit keskilämmöllä oliivi- ja rypsiölyn seoksessa.

dsc_0618.jpg

Maistuiko?

Kyllä maistui! Koko perhe söi lautasensa tyhjäksi ja Tyttö jopa santsasi. Tyttö taisi seurata tarkkaan myös vanhempiensa ruokailua, sillä useimmat pihvi- ja pastapalat hän dippasi asiantuntevasti kermaviiliin ennen syömistä. Pihvissä oli miellyttävä, jopa lihaisa koostumus. Lisäpisteitä tämä ruoka sai helposta syötävyydestä; Tyttö sormiruokaili lounaan läpi ongelmitta ja ilman apua, jolloin vanhemmatkin saivat keskittyä rauhassa omaan annokseensa.

dsc_0626.jpg

Tehdäänkö uudelleen?

Hyvin todennäköisesti tehdään. Itsetehdyt kasvispihvit ovat aivan eri luokkaa kuin atrian vakuumista lämmitetyt lärpäkkeet. Plussaa simppeleistäja hyvinsäilyvistä raaka-aineista, joita lähes aina löytyy keittiön kaapeista.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.