Ladataan...

Pumpui -blogin Lotta haastoi minut mukaan oivalluksiahaasteeseen. Tässä Ninan Verkkareissa -blogista lähteneessä haasteessa tarkoituksena on kaivella puhelimen kätköistä ajatuksia ja oivalluksia herättäviä fotoja ja jakaa ne muiden iloksi/ihmetykseksi. Hauska haaste, sillä meikkis räpsii kännykkäfotoja ihan turkasen paljon ja suurin osa niistä jää iteltäkin unholaan. Oli kiva käydä läpi vanhoja kuvia ja tsekkailla, mitä kaikkea sitä on tullut puuhattua :D 

Tässäpä siis meikäläisen panos haasteeseen. Kuvat on taattua kännykkälaatua, mutta tässä haasteessa kuvien laatu onkin nyt toissijainen juttu. Tärkeämpää on se, mitä kuvista oivaltaa/mitä niistä haluaa kertoa. 

-----------------------------------------------

1. Aikuinen. Joskus mä mietin aikuistunko koskaan? Todennäköisesti en. Nappasin tän kuvan jonkun kauppareissun päätteeksi, kun oltiin Sekopääjuoksijan kanssa kinasteltu kaupassa kuin kaksi kakaraa. Oli meille sopivat kärryt. 

2. Puujalkavitsit. Sekopääjuoksija sattuu olemaan puujalkavitsien kruunaamaton kuningas. Varmaan niiden ansiosta aikanaan onnistui hurmaamaan meikäläisenkin, koska arvostan suuresti kunnon puujalkahuumoria. Tässä suosikkimme, jonka olen tallentanut luuriini ja jolle repeillään kerta toisensa jälkeen aina uudelleen ja uudelleen.

3. Kiltteys. Mä fanitan kiltteyttä. Ite olen ehkä joskus vähän liiankin kiltti, mutta kovat ja tylyt ihmiset pelottaa mua. En tykkää siitä, että suorapuheisuuden varjolla saa luvan loukata toista. Tän kuvan olen tallentanut puhelimeen muistuttamaan siitä, että mun kiltteys tulee aina olemaan enemmän vahvuus kuin heikkous. 

4. Ravintolakateus. Porissa ärsyttää oikeestaan ainoastaan se, että kaupungin kahvila- ja ravintolavalikoima on ihan hirveän suppea. Erityisesti kunnon katuruoan puute ottaa päähän. Mulle iskee hyvin usein kauhee ravintolakateus Hesaa kohtaan. Fafa'sin menu on tallentunut puhelimeen joltakin Hesan reissulta ja näen vieläkin päiväunia noista safkoista. Poriin oma Fafa's please!!!

5. OOTD-kuvat ja maailman mukavin asu. Mä harvemmin otan mitään outfit of the day kuvia, mutta puhelimesta löytyi yksi. Sekopääjuoksija hankki itelleen kotoiluasuksi Mons Royalin merinovillahaalarin, joka on eittämättä maailman mukavin asu. Oman haalarin puuttuessa mulla tuli samoin tein hirveä haalarikateus ja olenkin säännöllisesti pöllinyt kyseisen asun omaan käyttöön. Nykyään haalari taitaa olla useemmin mun päällä kuin avomiehen. Laitan hänelle sitten vaan kuvaviestinä ilmotuksen, että "haalari sosialisoitu meikäläisen käyttöön täksi viikonlopuksi". Olen kuulemma kleptomaanimuija. (Ja kyllä, lattialla on kananmunapaketti...)

6. Luontokuvat ja rauhoittuminen. Ylivoimasesti eniten mun puhelimesta löytyy luonnosta napsittuja kuvia. Räpsin välillä niin paljon kuvia puista, sienistä, kasveista, öttiäisistä ja maisemista, että se luonnossa rauhoittuminen jää toissijaiseksi. Pakkomielle ikuistaa asioita on välillä jokseenkin ärsyttävää. Tästä olis ehkä hyvä opetella hieman eroon. Toisaalta, ikuistamalla asioita, voi joskus oppiakin jotain. Esim. tähän kuvaan tallentui ilmeisesti tikan sulkia.

 7. Lettukuvat. Toiseksi eniten mun puhelimesta löytyy kuvia letuista/pannukakuista. Oivalsin juuri, että jos jotakin tässä maailmassa osaan tehdä, niin se on lättyjen ja pannarien paisto. Oon tehnyt niitä jo vaikka mistä raaka-aineista ja joskus haaveilen oman pannukakkubaarin perustamisesta. Pystyisin varmaan paistamaan maistuvan lätyn vaikka tiskirätistä. Jokainen on hyvä jossakin. Mä oon pannukakuissa! 

8. Kipu. Välillä tuntuu siltä, että mulla on aina joku paikka kipeenä. Jos ei oo lihakset jumissa, niin sitten sattuu nilkka tai polvi tai joku muu paikka. Ja jos ei muuta, niin sitten irtoilee nahat käsistä. Tää tuli yhden maanantaiaamun Crossfit-treenistä. Taidan olla myös välillä kova valittamaan vammoistani. Auts!

9. Työ. Tässä on näkymä mun työhuoneesta. Meren äärellä on kiva työskennellä, vaikka harvemmin tulee näistä maisemista nautittua työpäivän aikana. Ajankohtainen kuva siinäkin mielessä, että aihe "työ" on ollut mielenpäällä viime aikoina paljon. Eilen kirjoitin työsopimuksen uuden työnantajan kanssa ja lähden ainakin vuodeksi seikkailemaan ihan uusiin ympyröihin. Jännittävää ja hieman pelottavaakin. Pidän peukut ja varpaat pystyssa, että reilun vuoden päästä pääsen palaamaan takasin tähän mun omaan huoneeseen tuulimyllyjen katveeseen. Nyt lähden kuitenkin innolla haistelemaan uusia tuulia hetkeksi. 

10. Ilo. Kuva kertoo tässä tapauksessa kaiken.

---------------------------------------------

Haastan kaikki seuraamani blogit (löytyy sivupalkista), joita haaste ei ole vielä tavoittanut. Erityisesti näkisin, että Juoksuaskeleet-Satu, Sporttaillaan-Hanna, Pikkuliten-Poppis, Luontoloinen-Sini, Kispen Ploki-Kaisa, Wannabejuoksija-Taru, Endorfiinejä-Kirsi tää olis teille! Lähtekää ihmeessä mukaan. (Ja Kevyet kilometrit, raskaat raudat-Mika - mä veikkaan, että sä saatat olla anti-haaste tyyppinen miäs, mutta näkisin mielelläni myös sun kuvat tähän haasteeseen) Mikäli osallistutte, tulkaa linkkaamaan postauksenne tuonne kommenttiboxiin. Kivoja oivalluksia kaikille!

Oivalluksia-haaste eli #oivalluksiahaaste

"Poimi puhelimesi kätköistä 10 (tai itsellesi sopiva määrä) kuvaa, jotka spontaanisti herättävät ajatuksia. Pikku oivalluksia tai muuta jakamisen arvoista. Kuvien laadulla ei nyt ole väliä vaan sillä, mitä niistä haluat kertoa. Lyhyesti - lause tai kaksi/kuva riittää, varsinkin jos kuvia on paljon. Voihan niistä kiinnostavammista tehdä vaikka omat postauksensa. #oivalluksiahaaste"

Share

Ladataan...

Katsoin keskiviikkona Docventuresissa esitetyn, Pekka Hyysalosta kertovan dokkarin New Run. Sanomattakin on selvää, että dokumentti teki vaikutuksen. On vaikea kuvitella, että se ei olisi sitä johonkin katsojaan tehnyt. Hyysalon elämänasenne, taistelutahto ja positiivisuus ovat vain ihan omaa luokkaansa. Yleensä tämänkaltaisten taistelutarinoiden koukku piilee siinä, että katsoja kokee ”minulla on asiat niin hyvin” –fiiliksiä ja voimaantuu ikään kuin sen toteamuksen kautta, että koska "mulla on asiat niin hyvin, niin ei ole varaa valittaa mistään". Pekan tapauksessa asia on toisin. Dokumenttia katsoessa ajatukseni kääntyi pikemminkin niin päin, että Pekalla on asiat hyvin ja voimaannuin siitä positiivisesta energiasta, jota Hyysalo periksiantamattomuudellaan ympärilleen tartuttaa. Se tapa, jolla Hyysalo suhtautuu elämään kun on ihan voittamaton. Koko dokumentin aikana en surkutellut Hyysalon tilannetta, koska hänen asenteensa ei vain yksinkertaisesti jätä mitään sijaa säälille. Hyysalo on voittaja, jonka tarinaa seuratessa ei voi kuin hymyillä ja korkeintaan itkeä ilosta. 

Dokumentin jälkeen jäin pohdiskelemaan elämästä nauttimista, onnellisuutta ja hetkessä elämistä. Aloin miettimään sitä, kuinka paljon Hyysalon asenteeseen onnettomuuden jälkeen on vaikuttanut se, miten hän eli eläämäänsä ennen onnettomuutta. Sillä ennen onnettomuuttaan Hyysalohan eli unelmaansa. Hän teki joka päivä sitä, mikä tuotti hänelle eniten nautintoa ja mihin hän suhtautui suurella intohimolla. Laskiessaan Hyysalo oli onnellisimmillaan. Hänen unelmansa oli olla ylhäällä vuorella joka päivä ja tuota unelmaa Hyysalo toteutti, kunnes tapahtui tuo kohtalokas onnettomuus, jonka vuoksi unelmat rakentuivat uudenlaisiksi.

Jäin pohtimaan sitä, kuinka paljon tuo unelmien tavoittelu muokkasi Hyysalon asennetta elämään? Onko Pekka Hyysalo niin uskomaton taistelija nimenomaan sen ansiosta, miten hän eli ennen onnettomuutta? Toki ihmisen persoonallisuus, perimä ja elinolosuhteet vaikuttavat asenteisiin ja siihen onko henkilö enemmän positiivisuuteen vai negatiivisuuteen taipuvainen, mutta uskoisin, että elämänasenteeseen ja taistelutahtoon vaikuttaa paljon myös se, pääsemmekö toteuttamaan itseämme vai emme. On helppo uskoa, että ihminen elämänjanoisempi silloin, kun tekee asioita, joista saa nautintoa. Vaikuttiko tämä ennen onnettomuutta ollut elämänjano Hyysalon haluun olla antamatta periksi onnettomuuden jälkeen? Minä haluan uskoa, että se vaikutti, ainakin osittain. Hyysalo nyt toki on jo persoonaltaankin ihan poikkeuksellisen valoisa ja positiivinen henkilö, mutta tuollaiseen taistelutahtoon ja periksiantamattomuuteen tarvitaan jotain muutakin. Tarvitaan sitä elämänjanoa. 

Dokumentin katsottuani minulle tuli entistä enemmän sellainen olo, että on tärkeää tehdä niitä asioita, joista saa ilon tunnetta ja joiden parissa pääsemme elämään unelmaamme tavalla tai toisella. Tiedän, että harva voi elää unelmaansa 24/7. On velvollisuuksia ja rajoituksia, jotka estävät suurinta osaa meistä tekemästä mitä huvittaa. Kyllähän minäkin juoksisin pitkin metiköitä työkseni, jos se olisi mahdollista. Arjen velvollisuudet eivät kuitenkaan saisi rajoittaa meitä loputtomasti, koska pelkkä velvollisuuksien suorittaminen syö vääjäämättä elämäniloamme jossakin vaiheessa. Vastapainona pitäisi olla jotain muutakin. Mikä tahansa harrastus tai aktiviteetti, jonka parissa koemme olevamme onnellisimmillamme. Jotain, mistä saamme onnistumisen ja täyttymyksen tunteita elämäämme. Jotain, joka lisää elämänjanoamme. Sillä elämänjano on tärkeää. Se on tosi tärkeää! 

Loppuun totean, että katsokaa tuo dokumentti ja tukekaa FightBackin toimintaa. Tukea voi antaa joko lahjoittamalla rahaa suoraan FightBackin kannatusyhdistykselle, shoppailemalla Fightback -tuotteita verkkokaupasta tai osallistumalla FightBack -tapahtumiin. Lisätietoja löydät täältä

Share

Ladataan...

Meikkis potee jotain mystistä polvikipua ja kun en pääse kuluttamaan omaa lenkkaria, käytän ajan fiilistelemällä muiden juoksuja. Pistetäänpä tässä muillekin sohvan pohjalla kärvisteleville päivän juoksuinspiraatiopläjäykseksi Salomon TV:n uusin julkaisu The Canyon. Video on niin makee, että melkein tekis mieli ottaa saman tien menolippu kanjoneille. 

Nämä Salomon TV:n pätkät ovat niin silmiähivelevän upeita, että suosittelen katsomaan muitakin filmejä. Youtubesta hakusanalla 'Salomon TV' tai 'Salomon Trail Running' pääset käsiksi videoihin. Omia suosikkeja ovat erityisesti "Why We Run" ja "Paradise Lost" joita en ikinä pysty katsomaan kuivin silmin.

Hyviä inspiraatiohetkiä sohvien pohjille ja nautinnollisia lenkkejä kaikille niille onnekkaille, jotka tänään pääsevät juoksemaan. 

 

Share

Pages