Lohisalaatti avokadokastikkeella
Kaupoista alkaa saada maukkaita salaatteja. Niinpä olen ottanut salaattipedit takaisin ruokavaliooni: ah, miten herkullisia ne ovatkaan tauon jälkeen! Kaveriksi kasa lohta ja minttuinen kastike avokadosta, niin lounas on löytänyt tiensä lautaselleni.
Savulohisalaatti avokado-minttukastikkeella (2 annosta)
Avokadokastike
- 1 kypsä avokado
- 1 tlk kermaviiliä
- 1 sitruunan mehu
- 5-6 mintun vartta (vajaa kourallinen lehtiä)
- ripaus jauhettua chiliä tai 2 cm pätkä tuoretta chiliä hienonnettuna
- muutama rouhaisu mustapippuria
- hyppysellinen ruususuolaa
Salaatin ainekset
- 300 g savulohta
- 10 saksanpähkinää
- muutama iso kourallinen vuonankaalia
Valmistus
- Halkaise avokado ja puserra sen liha kulhoon painamalla kuoresta. Soseuta avokado kulhossa haarukan avulla.
- Revi mintun lehdet irti varrestaan ja silppua ne.
- Sekoita kaikki avokadokastikkeen ainekset keskenään.
- Kokoa salaatit ruokalautaselle: Laita lautasen pohjalle pari kourallista vuonankaalta. Silppua savulohi sormin vuonankaalipedin päälle. Muserra saksanpähkinät paloiksi kämmentä vasten ja ripottele salaattipedille. Laita vielä keskelle puolet avokadokastikkeesta.
- Nauti sitruunalohkoilla maustetun veden kanssa.