Lohisalaatti avokadokastikkeella

Lohisalaatti_Kasvihormoni.fi 1.jpg

Kaupoista alkaa saada maukkaita salaatteja. Niinpä olen ottanut salaattipedit takaisin ruokavaliooni: ah, miten herkullisia ne ovatkaan tauon jälkeen! Kaveriksi kasa lohta ja minttuinen kastike avokadosta, niin lounas on löytänyt tiensä lautaselleni. 

Savulohisalaatti avokado-minttukastikkeella (2 annosta)

Avokadokastike

  • 1 kypsä avokado
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 sitruunan mehu
  • 5-6 mintun vartta (vajaa kourallinen lehtiä)
  • ripaus jauhettua chiliä tai 2 cm pätkä tuoretta chiliä hienonnettuna
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • hyppysellinen ruususuolaa

Salaatin ainekset

  • 300 g savulohta
  • 10 saksanpähkinää
  • muutama iso kourallinen vuonankaalia

Valmistus

  1. Halkaise avokado ja puserra sen liha kulhoon painamalla kuoresta. Soseuta avokado kulhossa haarukan avulla.
  2. Revi mintun lehdet irti varrestaan ja silppua ne.
  3. Sekoita kaikki avokadokastikkeen ainekset keskenään.
  4. Kokoa salaatit ruokalautaselle: Laita lautasen pohjalle pari kourallista vuonankaalta. Silppua savulohi sormin vuonankaalipedin päälle. Muserra saksanpähkinät paloiksi kämmentä vasten ja ripottele salaattipedille. Laita vielä keskelle puolet avokadokastikkeesta.
  5. Nauti sitruunalohkoilla maustetun veden kanssa.Lohisalaatti_Kasvihormoni.fi 2.jpg

koti ruoka-ja-juoma