Mehevä ja rapea raparperipiirakka

Raparperipiirakka_Kasvihormoni_2.jpg

Päivän ruokakiitokset sai tänään tämä raparperipiirakka. Se on huippumehevä rahkatäytteen ansiosta, ja samalla pinta tuo suutuntumaa rapeudellaan. Täytteen raparperisose on helppoa keittää: Raparperit palasiksi, sekaan hieman sitruunaa ja sokeria maun mukaan. Sitten vaan keitellään, kunnes seos on pehmennyt. Itse asiassa koko ohje noudattaa tätä helppouden kaavaa, joten sen jaksaa tehdä laiskana kesäpäivänäkin.

Mehevä raparperi-rahkapiirakka

Pinta ja pohja

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g sulatettua voita tai margariinia

Sekoita aineet keskenään. Saat aikaiseksi kohtalaisen murumaisen taikinan, josta tulee piiraan pinta.
Ota taikinasta reilu puolet erilleen. Lisää tähän osioon

  • 1 muna
  • 2 dl (mansikka)jogurttia

Sekoita taikina tasaiseksi. Tästä tulee piiraan pohja.

Täyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl raparperisosetta (makeutettua)

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Kokoa piirakka:

  1. Levitä pohjataikina pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
  3. Ripottele pinnalle murumainen pintataikina.
  4. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pohja paistunut kypsäksi.

Raparperipiirakka_Kasvihormoni_1.jpg

// Muokattu: Ohjetta kirjoitettu selkeämmäksi saadun palautteen perusteella.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.