Kun kansa tahtoo leipää

Ladataan...

Kun kansa tahtoo leipää, niin silloin ei kakut kelpaa. Sen olen saanut tuta viime aikoina sangen selvästi.

Eli täältä sitä nyt sitten tulisi. Himottu reseptiuusinta teille pienille leivänpupeltajille.

Viikonloppuleipä aka Elämän mullistava leipä. Ohje, jonka adaptoin ja suomensin aikoinani My New Roots -blogista ja postasin suurella menestyksellä. Resepti, jonka perään on kyselty blogiarkistoni pimenemisen jälkeen päivittäin. Pahoittelut, että kyllästyin jossain vaiheessa copy-pastettamaan kyseistä ohjetta jokaiselle kyselijälle erikseen. Alkoi nääs vähän niin kuin käymään kokopäivätyöstä kyseinen homma.

ELÄMÄN MULLISTAVA LEIPÄ / VIIKONLOPPULEIPÄ (by My New Roots)

gluteeniton, hiivaton, maidoton

2, 5 dl auringonkukansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)

3, 5 dl kaurahiutaleita

2 rkl chia-siemeniä

3 rkl psylliumkuitujauhetta

1 tl merisuolaa

1 rkl hunajaa

3 rkl kirnuvoita tai kookosöljyä

3,5 dl vettä

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sulata voi (tai kookosöljy) ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi. Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan sula voi-hunaja seos. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta tulee paksua, mutta mikäli se on liian jähmeää sekoitettavaksi, lisää ruokalusikalla lisää vettä ja sekoita. Kaada seos esimerkiksi pitkulaiseen silikoniseen vuokaan ja tasoittele lusikalla. Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaapiin. Taikina on valmista, kun se pysyy itsestään kasassa vetäessäsi vuoan reunaa pois päin siitä.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20 minuuttia. Kaada sitten leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna noin viisi päivää.

Huomio! Oma vuokani on kooltaan 26 x 10 cm, ja siihen meni tupla-annos aineksia. Paistoaika oli myös pidempi, ensimmäinen osa paistoajasta oli noin 30 minuuttia ja toinen noin 45 minuuttia.

Suosittelen oman etusi nimissä nyt oitis viemään kursorin reseptin päälle, valitsemaan koko tekstin, painamaan “copy”, menemään johonkin omaan reseptidokumenttiisi tai tyhjään sivuun ja painamaan “paste”. Ja lopuksi tallentamaan kyseisen reseptin visusti ja varmasti hyvään talteen. Ettei vaan käy niin hassusti, että jäät leivännälkäisenä rannalle kuikottamaan blogini loputtua.

Se olisi kaamea kohtalo, enkä tahdo sitä kontolleni.

Kas näin, nyt olen kansalaisvelvollisuuteni tälle päivälle täyttänyt. Leipokaa hyvin!

♥ Virpi

 

Share

Kommentit

Pumpuliina (Ei varmistettu)

Tämä onkin ihan huippu resepti! Mutta harmikseni en voi sitä raskauden vuoksi nyt syödä. Olisiko vinkkejä, millä korvata pelavansiemenet jotta leivästä saisi raskausystävällisen herkun?

Mämmi (Ei varmistettu)

Ihan millä vain voit korvata, itse en ole koskaan käyttänyt tässä leivässä pellavansiemeniä koska saan niistä vatsanväänteitä, ja hyvin on toiminut joka kombolla mikä mieleen on tullut, ts. hampunsiemenet, hasselpähkinäjauho/mantelijauho, tattarihiutaleet jne. :)

Pumpuliina (Ei varmistettu)

...jatkoa vielä edelliseen. Osaatko sanoa, ovatko chia-siemenet turvallisia raskauden aikana?

Kiitos ihanasta blogistasi ja onnea uuteen tulevaan! Odotan malttamattomana jo kirjaasi - se tulee olemaan varmasti super kaunis!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Käsittääkseni chia on täysin ok raskauden aikana, ja jopa hyväksi. 

Tässä yksi artikkeli aiheesta: 

http://www.draxe.com/chia-seeds-during-pregnancy/

Ja tosi ihanaa, että odotat kirjaani. Mukava valmistella jotain, jolle tietää olevan kaipaajia. :)

Pumpuliina (Ei varmistettu)

Kiitos <3

Ninne (Ei varmistettu)

Sulkeutuuko blogisi kuun lopussa siis siten, että mitään ei jää enää nähtäville?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kyllä tämä varmaan jää joksikin aikaa tänne kummituslaivana lillumaan blogaamisen lopettamisen jälkeenkin. Mutta ei toki ikuisuudeksi. 

Liisis (Ei varmistettu)

Hahhaaa!! Kiitos Virpi!! :D

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Olkaatehyvät my dear Libbis. :)

Pumpuliina (Ei varmistettu)

Kiitos Mämmi, kokeilen hampunsiemeniä!

Terhi Ikonen (Ei varmistettu) http://auringonnousuja.com

Kiitos!

June (Ei varmistettu) http://twilightcola.blogspot.fi

Hei apua, mullekin iski kaamea ajatus päähän: suljetko blogisi lopuksi kokonaan? Tulee kiire kasata kaikki ihanat reseptit talteen!!!! :O (tähän mennessä olen likettänyt lemppareita bloglovinin kautta, jotta pysyvät tallessa)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ei tämä siis pimene syyskuun viimeisen päivän jälkeen, ei hätää. Varmaan jonkun tovin killuu täällä itsekseen, vaikka olen lopettanut varsinaisen blogaamisen. Mutta ei ikuisesti. 

L. (Ei varmistettu)

Hei, tekisi mieli kokeilla heti. Kaikkea muuta löytyy kaapista paitsi psylliumkuitujauhetta ja chia-siemeniä, onnistuuko ilman näitä eli tuleeko rakenteesta kuitenkin ok? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Kylläpä tämä kyseinen leipä taitaa tarvita etenkin tuota psylliumkuitujauhetta. Se on nimittäin se, joka antaa leivälle sitkoa ja kohottaa. Chia hyytelöityy myös, mutta sen voi korvata vaikka lisäämällä vähän pellavansiemeniä. Suosittelen siis hommaamaan psylliumjauhetta ennen kokkailua. Se on muutenkin tosi hyvä tuote hiivattomaan leivontaan. 

Aiiiino (Ei varmistettu)

ihana resepti, kiiiiiitos! laitoin talteen :)

Auringonkukkka (Ei varmistettu)

Kokeilin, mahtava resepti, kiitos!

Pilkunviilaaja (Ei varmistettu)

Gluteeniton-sanan kanssa täytyy olla aika tarkkana. Kauran täytyy olla puhdasta ollakseen gluteenitonta ja sekään ei kaikille keliakiaa sairastaville, muutoin gluteenitonto ruokavaliota noudattaville, käy.

Kommentoi

Ladataan...