Viikonloppuleipä

Ladataan...
Kiitos hyvää

Nyt on kuulkaas ystäväiseni sellainen juttu, että olen löytänyt ai-van ihanan gluteenittoman leipäreseptin. Leipä voittaa kevyesti kaikki aikaisemmin maistamani gluteenittomat leivät ja reippaasti suurimman osan tavan leivistäkin.

Upea, se on ensimmäinen sana mikä kyseisestä teoksesta tulee mieleen. 

Löysin ohjeen My New Roots -blogista, ja leipä näytti niin uskomattoman maukkaalta ja blogaajan ylistyspuhe leivästään oli niin vuolasta, että reseptiä oli pakko testata heti.

Blogaaja oli antanut leivälle nimen The Life-Changing Loaf of Bread, enkä epäile yhtään, etteikö se saattaisi todella mullistaa jonkun hyvää leipää rakastavan ja gluteenia karttavan ihmisen elämän, tai ainaki tuoda eloon lisää iloa ja nautintoa.

Valmistin leivän eilen viikonloppua varten tupla-annostuksella, mutta sitä on enää alle puolet jäljellä. Täytynee tehdä toinen satsi.

Tässäpä siis herkkuleivän suomennettu ohje. Käytin muuten leivonnassa luomuvoita, alkuperäisessä ohjeessa käytetään kookosöljyä. Korvasin myös vaahterasiirapin hunajalla. Mutta leivän voi siis halutessaan valmistaa myös täysin vegaanisestikin. 

Elämän mullistava leipä (By My New Roots

2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)
3, 5 dl kaurahiutaleita (mikäli haluat varmasti gluteenittoman tuotteen, varmista, että kaurahiutalepaketista löytyy "gluteeniton"-merkintä)
2 rkl chia-siemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl merisuolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl kirnuvoita tai kookosöljyä
3,5 dl vettä

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sulata voi (tai kookosöljy) ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi. Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan sula hunaja-voiseos. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta tulee paksua, mutta mikäli se on liian jähmeää sekoitettavaksi, lisää ruokalusikalla lisää vettä ja sekoita. Kaada seos esimerkiksi pitkulaiseen silikoniseen vuokaan ja tasoittele lusikalla. Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaapiin. Tällöin leipä on turvonnut tarpeeksi, jolloin se säilyttää muotonsa.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20 minuuttia. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna noin viisi päivää. 

Huomio! Oma vuokani on kooltaan 26 x 10 cm, ja siihen meni tupla-annos aineksia. Paistoaika oli myös pidempi, ensimmäinen osa paistoajasta oli noin 30 minuuttia ja toinen noin 45 minuuttia. Niin, ja mitä tulee tuohon ohjeessa olevaan neuvoon, että leivän tulisi antaa jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista, no, en totellut, vaan leikkasin leivän sen ollessa vielä hieman lämpöinen. Mitään vahinkoa ei tapahtunut, leipä leikkautui normaalisti - ja oli taivaallista. 

Iloista viikonloppua!
♥ Virpi

Share

Kommentit

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Oi oi, kuulostaa ja näyttää niiiiiin hyvältä. Testiin ASAP. Kiitos!

Noora20 (Ei varmistettu)

Ihanaa nam!! :) Hyvää viikonloppua kaikille!!!!

Lilli (Ei varmistettu)

Virpitius! Mitä luulet, kuinka kaloririkasta tää ois jokapäiväisenä leipänämme niinku kirkossa sanottas? Aikaisemmista postauksistasi tuttu, ihana muuttuneen naisen siemenleipä on melko tuhtia enkä voi tehdä sitä siitä syystä ihan niin usein kun haluaisin. Eli kuinkahan lihava olisin jos korvaisin ruisleivän tällä?:)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Armaani Lilli, rakas ystäväni, en usko kaloreihin, joten kieltäydyn vastaamasta tuohon ensimmäisenä esittämääsi kysymykseen. :) Homma on vaan niin paljon kokonaisvaltaisempaa kuin kalorien tarkkailu. Siinä aikaisemmin postaamassani siemenleipäohjeessa, kuten myös tässä, on tosissaan paljon siemeniä ja pähkinöitä, nämä leivät ovat täyttä kamaa, ja sen tuntee tässäkin leivän painossa. Oma kantani on, että esimerkiksi pähkinöitä ei ole hyvä vetää isoja määriä päivittäin, vaikka ne ovatkin siementen ja muiden tässäkin ohjeessa mukana olevien muiden hyvien kuitujen ohella hyviä leivontaraaka-aineita ja voittavat prosessoidut ja lisäaineilla varustetut leivät sata-nolla. Minusta tämä leipä on hyvä viikonloppuleipä, terveellinen herkutteluleipä. Itse en söisi sitä useita palasia päivittäin, enkä välttämättä edes joka päivä (toisin kuin eilen ja tänään olen tehnyt), mutta toisaalta, en ehkä söisi mitään leipää useita paloja joka päivä. Suosittelen, että leipaset ensalkuun yhden tällaisen leivän, syöt vaikka aamupalalla viikon aikana ja nautit. :) Yksi leipä ei ole avainasemassa ihmisen lihomisessa, vaan kuten jo alussa mainitsin, kyse on laajemman mittakaavan elämäntapa- ja ruokailutuottumuksista. En siis vaivaisi päätäni kalorimäärillä, etenkin kun tässä on kyse terveellisestä ruuasta, vaan nauttisin hyvästä leivästä. 

Garbox (Ei varmistettu)

Ja pähkinöiden rasvahan on tunnetusti "hyvää rasvaa". Toki kalori on kalori mistä tahansa saatuna, mutta jos syö tätä leipää tai tavallista ruisleipää saman kalorimäärän, niin väittäisin tämän leivän pitävän nälän loitolla kauemmin, koska myös proteiineissa löytyy.

Tämä pitää kyllä testata =) . Pitää vaan koittaa korvata tuo kaurakin jollain luontaisesti gluteenittomalla, eli tattarilla tai hirssillä.

rosa (Ei varmistettu)

Hei! Mihin tuota psyllium-jauhetta tarvitaan? Mitä se tekee taikinalle? Saakohan sitä ihan tavan kaupoista vai pitääkö etsiytyä erikoisempaan..?

Tuikku (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/palsta/uusia-tuulia

Hei mahtavaa että suomensit tämän! Just alkuviikolla ihastelin ja laitoin ylös samaisen reseptin, tiesin että tätä on pakko kokeilla heti. Ja bloggarin ylistukset olivat kyllä vertaansa vailla :) Kiitos reseptistä ja ihanaa viikonloppua!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Tuo psylliumsiementen kuorista tehty jauhe tekee leivästä kuohkeaa ja kohottaa sitä. Se ikään kuin mehevöittää leipää. Psylliumjauhetta saa hyvin varustelluista ruokakaupoista ja luontaistuotekaupoista.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Eipä mitään, arvasin että tälle löytyy muitakin kiinnostuneita. Jos jostain tulee itselle innostunut olo, niin se on hyvä laittaa kiertoon! :)

Elina/chocochili.net (Ei varmistettu) http://chocochili.net/

Näyttää hyvältä! Täytyy testata pikimmiten.

TiinaLehti (Ei varmistettu)

Todellakin, aivan ihanan näkönen resepti. Kiitokset

Tiina @ https://parhaatlehtitarjoukset.com/

Ilona (Ei varmistettu)

Ihana resepti<3 Niin hyvää!

Laura (Ei varmistettu) http://sweetimpatience.blogspot.fi/

Oh, näyttääpä se kyllä niin hyvältä! Olen jo ihan innoissani siitä, että voisin leipoa jotai muuta kuin sitä samaa tylsää leipää mitä aina leivon vilja-allergikko poikakaverilleni. Voi kyllä käydä niin, että ehdin syödä itse koko leivän ennen häntä ;D Rakastan nimittäin yli kaiken tuollaisia leipiä missä on paljon "sattumia". Kiitoksia ohjeesta♥

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Joo, kantsii tehdä kerralla tuplasatsi, usko mua. ;)

Oona (Ei varmistettu)

Moi! Rupesin vaan miettimään, että onko tuo täysin gluteenitonta noiden kaurahiutaleiden takia? Ajattelin aluksi ehdottaa reseptiä isoäidilleni, jolla on keliakia, mutta tietääkseni hän ei voi syödä edes normaalia kaurapuuroa. Voisiko hiutaleet korvata kollain muulla? Hyvältä näyttää kuitenkin! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi, Kaurahan on luontaisesti gluteenitonta, mutta tuotantolinjoilta saattaa tarttua siihen gluteeniviljoista jotain jäämiä. Ite käytän kauraa, johon on merkitty erikseen "gluteeniton". Kauran voi korvata toki myös vaikka tattarijauhoilla. :)

Minnis (Ei varmistettu)

Jos leivässä on tavallista kauraa, se ei ole gluteeniton. Keliaakikolle leivottaessa on käytettävä ns. puhdasta kauraa (kauraa, joka ei missään tuotantovaiheessa ole ollut kosketuksissa gluteenia sisältäviin viljoihin). Keliaakikolle soveltuvissa kauravalmisteissa on kansainvälinen gluteeniton merkki.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kyllä, en tosiaan merkinnyt erikseen ohjeeseen (korjasin nyt asian), että jos haluaa täysin ja varmasti gluteenivapaata, kannattaa valita gluteeniton kaura. 

Jen (Ei varmistettu)

Ihana tiivis leipä! Sen verran haluaisin tarkentaa, että jos haluaa TÄYSIN VARMASTI gluteenitonta, kannattaa käyttää jotain muuta kuin "gluteenitonta puhdasta kauraa". Keliaakikon näkökulmasta puhdas kaurakaan ei kaikille ole todellakaan turvallista syödä ilman oireita, vaikka kuinka pakkauksessa lukee "gluteeniton". Siksi keliaakikoille ruokaa tarjotessa kannattaa olla supertarkka näiden kanssa. Toiset keliaakikot tosin voivat kauraakin syödä puhtaana oireetta, mutta esim. itse en valitettavasti (iho-)keliakiani kanssa ole yksi heistä. :/

Leena (Ei varmistettu)

Täysin gluttenittoman ja kaurattoman leivän saat kun vaihdat kaurahiutaleen puhtaaseen tattarihiutaleen. Näin olen tehnyt tätä leipää ja on hyvää.

Gluteeniton (Ei varmistettu)

Kaura on luonnostaan gluteenitonta mutta se voi kontaminoitua eli "saastua" erilaisten tuotanto- ja käsittelymenetelmien aikana. SAMA pätee myös muihin gluteenittomiin eli tattariin jne. Jos jauhetaan vehnää ja tattaria samassa "myllyssä" niin ei se tattari ole gluteenitonta.

Riikka (Ei varmistettu) http://weekdaycarnival.blogspot.fi/

Tämä menee huomenna testiin:) Paitsi että kaurahiutaleet vaihdan tattarihiutaleisiin tai vastaavaan jotta resepti olisi luontaisesti gluteeniton.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Tattari toimi myös. Itsekin laitoin sekaan vähän tattarihiutaleita, kun kaurahiutaleet loppuivat kesken. 

Taida (Ei varmistettu)

Kyllä kaurakin on luontaisesti gluteenitonta. Pitää vain valita sellainen paketti, jossa on merkintä gluten free, jolloin sitä ei ole valmistettu samalla tuotantolinjalla gluteeniviljojen kanssa.

Noora (Ei varmistettu)

Hei Virpi,

Löysin blogisi tänään ihan sattumalta, kun googlettelin hätäpäissäni vinkkejä kamalan oloni helpottamiseen. Olen nyt lukenut kirjoituksiasi 2 tuntia ja vaikka vatsani huutaa hoosiannaa, hymyilen. :)

Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista! Sen lisäksi, että sain tietoa minulle jo uusista asioista, sain muistutuksen asioista, jotka jo tiesin, mutta olin unohtanut.

Kärsin valtavasta stressistä tällä hetkellä, jota en tunne enkä näe tietoisesti, mutta vatsani sen minulle kertoo. Se ei halua sulattaa mitään ruokaa ja valtava "käymisprosessi" alkaa, vaikka joisin vain vihreää teetä. Nyt kuitenkin olen päättänyt ryhtyä toimiin ja sain täältä inspiraation kokeilla uusia juttuja masuni kanssa, jotta siitä tulisi jälleen ystäväni.

Kiitos vielä kerran ihanista kirjoituksista, jotka sai unohtamaan kurjan olon! Oikein mukavaa kevään alkua!

T: Uusi innokas lukija

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oi, ihanaa että löysit tänne! Ja mukava lukea, että sait jutuistani hyvää fiilistä ja olet ryhtynyt kohentamaan oloasi. Löydät varmasti sopusoinnun vatsasi kanssa, tai tekisi mieli jopa kirjoittaa, että itsesi kanssa, sillä sinähän olet myös se vatsasi. :) Huomasin nimittäin itse aikoinani vatsavaivoista kärsiessäni, että ei se ollut se vatsa joka ei halunnut sulattaa asioita, ei se olut se vatsa joka temppuili ja vaikeutti eloani, vaan minä itse. Minähän se olen se vatsanikin. Sitä kautta ajateltuna löysin ihan uuden yhteyden ja myös tietyn kontrollin vaivoihini.

No mutta, tämä nyt oli vain tämmöinen sivuhuomio ja ajatuksenhaiven, joka tuli mieleen tuosta "Se ei halua sulattaa mitään ruokaa" kommentistasi. 

Iloista orastavaa kevättä myös sinne!

helinää (Ei varmistettu)

Aika tiukkaa tavaraa, se on kai tarkoituskin. Kuumana siitä ei saa leikattua tarpeeksi ohkaista siivua :)
Meinasin unohtaa koko hiutaleet ja ihmettelin kun vettä oli vielä jäljellä ja koostumus ihan hyvä. Käytin tattarihiutaleita ja ihan hyvä tuli niinkin.

jepa (Ei varmistettu)

namsk, näyttääpäs suussa sulavalta! osaatko sanoa, millä siemenillä kannattaisi korvata pellavansiemenet, jos niitä ei voi käyttää?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Laittaisin esimerkiksi noita chia-siemeniä sitten hieman enemmän. 

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oho, enpä ole ennen kuullut tällaisesta. Jopa Keliakialiitto sanoo gluteenittoman kauran olevan turvallista. Terveyskirjastossa sanotaan samaa, mutta lisätään näin: "Poikkeuksena yleensä keliaakikoista yksittäisillä potilailla saattaa esiintyä tulehdussolureaktio kauran aveniinin rakenteita vastaan ja se ilmenee myös oireina ja ohutsuolen limakalvovauriona. Osassa tapauksista saattaa kysymyksessä olla yliherkkyysreaktio kauraa kohtaan, jolloin samanaikaisesti esiintyy yleisiä allergiaoireita." Eli tosiaan, joillain voi sitten olla lisäksi vielä yliherkkyys kauralle.

 

No mutta, onneksi tässä reseptissä kaurahiutaleet voi tosiaan korvata vaikka tattarilla! :)

Joonas (Ei varmistettu)

Tein juuri äsken ensimmäisen satsin tätä mainostamaasi leiää ja pistin jääkaappiin "tekeytymään".
Kaurana olen käyttänyt jo vuosia Puupolan Myllyn kauraa. Kaura on gluteenitonta, koska myllyllä on vain yksi linja, jolla se jauhaa kauran, jotenka siihen ei pääse sekaantumaan vieraita viljajäämiä linjalta.
Yhtä asiaa jäin ihmettekemään, kun ohjeessa ei ollut lainkaan ei hiivaa taikka leivinjauhetta, mutta kaipa tuo kohonnee ilman niitäkin. Vaimoni käyttää leipomissaan kaurakekseissä leivijauhetta. Hyviä ovat.
Joonas

Jen (Ei varmistettu)

Totta, juuri tuon keliakialiiton suosituksen vuoksi halusinkin tarkentaa :-) Nyt en kuolemaksenikaan muista mistä olen lukenut, mutta vahvasti muistelen, että jossain lukemassani tutkimuksessa todettiin, että keliaakikoista suurinpiirtein viidesosa saattaa reagoida myös aveniiniin.

Kiitos Virpi kovasti kuitenkin näistä gluteenittomista resepteistä, on mukava kokeilla aina jotain uutta! Tämä menee testiin (tattarilla) heti ensi viikolla!

Laura (Ei varmistettu)

Nam. Mä bongasin saman leivän ja ostoslistalla on psyllium husk, jotta pääsen leipomaan. Meinasinpa tarjota sulle tätä leipää, kun tulet kylään, mutta eipä se olisikaan enää ylläri. Ihanaa viikkoa! <3

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

:D Voin mää esittää yllättynyttä!

Leena (Ei varmistettu)

Heippa! oon miettinyt pitkää suhtautumistani gluteiiniin.. olisin kysynyt, mitä ajattelet siitä? ainakin lähiaikoina olet painottanut resoptiesi gluteiinittomuutta.. yritin tuolta selata arkistoa, ootko siitä kirjoitellut, mut en nyt äkkiseltään löytänyt.. Kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä tarkoittaa "gluteiiniton"??? Olen itse keliaakikko, ja noudatan siksi gluteenitonta ruokavaliota. Ruoka-aineiden tulee siis olla gluteenittomia, mutta mitä on tämä mainitsemasi "gluteiini".....?????

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

 

Moi! Olen itse asiassa koko blogini historian ajan jakanut vain gluteenittomia reseptejä, mutta en ole tainnut sen syvällisemmin aiheesta kuitenkaan kirjoittaa. Kiitos siis tästä kysymyksestä ja juttuvinkistä, kyseisestä aiheesta on varmasti moni kiinnostunut.  Itse en tosiaan käytä gluteeniviljoja lainkaan, mitä nyt joskus harvoin jos kylässä tarjotaan tai satutaan esim. jotain herkkuleipää ostamaan. Oma vatsani ja ihoni reagoi gluteeniin melko herkästi, vaikka tutkimuksissa minulla ei ole todettu keliakiaa. Tämä ei ole lainkaan harvinaista. Yllättävän monien iho- ja vatsaoireiden taustalla kummittelee herkkyys gluteenille. Gluteeni on siis vehnässä, rukiissa ja ohrassa oleva proteiini, joka aiheuttaa ohutsuolessa tulehdusreaktion, mikäli henkilöllä on herkkyys gluteenille tai hänellä on keliakia. En siis sano, että gluteeni olisi kaikille pahasta, vaan että monien olo saattaa yllättäen kohentua gluteenittomalla ruokavaliolla. Eli mikäli ihminen kärsii vatsavaivoista, ripulista, ummetuksesta, mahakivusta, iho-ongelmista tai muista selvittämättömistä terveysongelmista, kannattaa ainakin testata esimerkiksi kaksi viikkoa, tai jopa kaksi kuukautta ilman gluteenia, ja katsoa onko sillä vaikutusta oloon. Toisilla olon kohentuminen ja tulehdustilan asettuminen vaatii kuukauden tai kaksi. Olen myös kuullut että ohusuolen kunnolliseen eheytymiseen voisi mennä jopa lähes vuosi.

Ja sen sijaan, että korvaisi gluteeniviljat niillä kaupan prosessoiduilla gluteenittomilla valmistuotteilla, niin suosittelisin leipomaan itse esimerkiksi tattarista tai hirssistä, käyttämään siemeniä ja pähkinöitä ja kasviksia hyvien kuitujen lähteenä. 

Laitan tämän aiheen vielä tuonne juttuidealistalleni, ja koitan palata mahd. pian ihan koko postauksen pituudelta. :)

 

Leena (Ei varmistettu)

Kiitos nopeasta vastauksesta! Olen tosiaan huomannut saman, suurina määrinä gluteiini ei sovi.. Toisaalta pieninä määrinä sopii, tai ehkä sopii,ja olen huomannut esim stressittömyyden myös vaikuttavan.. Tai en tiedä, mututuntumalla mennään :) gluteiinittomuus on jotenkin turhan trendikästäkin ja siitä monissa paikoissa puhutaan (mm aamun metrolehdessä viitattiin lähes myrkkyyn..), välillä mietityttää onko se ohimenevää vai jotain mitä pitäis vakavastikin selvittää.., jään odottamaan postausta !

Lotta (Ei varmistettu)

Tein tätä sillä seurauksella, että söin leivästä heti ensialkuun neljäsosan. Tätä tulee tehtyä kyllä monesti jatkossakin!
Muokkasin tosin ohjetta niin, että en laittanut kokonaisia manteleita vaan mantelijauhetta, sillä en halunnut kovin suuria sattumia leipääni.

Sofia (Ei varmistettu)

Kaunis kiitos ihanasta reseptistä ja blogistasi!

Virpi Mikkonen

kiitos kaunis kommentista! :)

Marjaana (Ei varmistettu)

Niin hyvää! Moneskohan leipä jo menossa... :-) eka version tein kurpitsansiemenistä, kun auringonkukansiemenet oli loppu. Nyt en tiedä, kumpi on parempi versio! Kiitokset ihanasta ohjeesta!

Virpi Mikkonen

Mmmm, alkoipa taas tehdä itselläkin mieli! Mutta mahtavaa että ihastuit reseptiin. :)

Johnu (Ei varmistettu)

Hei Virpi, kiitos reseptistä! Ironisesti olin tallentanut tämän postauksen sillä toivolla, että joskus tulis tehtyä tuota leipää, mut nyt onkin "tehtävä", koska just viime viikolla todettiin viljayliherkkyys. Onneks muistin tämän reseptin! Tattarilla voin korvata kauran, mutta entäs mantelit/hasselpähkinät ja auringonkukansiemenet? (niihinki on todettu yliherkkyys) Onko ideoita mitkä ois koostumukseltaan samantapasia? Kiitti kovasti sun ihanasta blogista!

Sputnik (Ei varmistettu)

itse korvasin kauran sokerijuurikashiutaleilla ja auringonkukan kurpitsansiemenillä. Pähkinät...hmmm niihin en nyt keksinyt korvaavuutta.

Hanna (Ei varmistettu)

Kiitos tästä! Oma leipämme oli uunissa paljon kauemmin kuin ohjeessa, enkä siltikään saanut siitä yhtä tummaa kuin sinulla. Mutta yhtäkaikki: kypsää ja äärimmäisen hyvää tämä leipä oli.

Hakkaa kaikki kauapan gluteenittomat viritykset ihan kirkkaasti. Ensi kerralla jätän hasselit pois ja laitan vaikka mantelirouhetta tilalle, itsekään en niin suuria sattumia leipääni kaipaa. Ja ehkä kiepautan vielä kaurahiutaleiden osuutta taikinassa suuremmaksi.

Iloa ja valoa kevääseesi!

T (Ei varmistettu)

Kokeilin ja tosi hyvää tuli!!! :D Ja tuntuu, että maku vaan paranee entisestään kun leipä on ollut muutaman päivän jääkaapissa. Nam. :D Kiitos tästä ja muistakin huipuista ohjeista! Erityisesti vatsani kiittää, mutta myös makunystyräni. :D

Jana (Ei varmistettu)

It looks like delicious!:-)
Here is my favorite bread from germany. Made with 100% teff flour and natural sourdough.
http://www.teff-brot.de/suomi/natural_taikinajuuri_leip%C3%A4_gluteenito...

Jasmin (Ei varmistettu)

Mitä luulet, voisiko voin korvata oliiviöjyllä, kun se on ainut rasva ruokakaapissa, muut ainekset kyllä löytyy :) Toisaalta voista tulisi leipään varmasti ihana maku..

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hmm, kenties, se selviää vain kokeilemalla. :)

Pages

Kommentoi

Ladataan...