Ladataan...
Kolmen koto

Laskettu aika tuli ja meni lauantaina ja eilen sain juhlittua vielä omia synttäreitäni. Eli vauvaa ei ole näkynyt eikä kuulunut, joten näpytellääs pari postausta odotellessa :).

Olen säästänyt Iinun vauva-ajoilta aika hyvin kaiken oleellisen ja karsinut pois turhan roinan. Vaunut olivat ainoat, jotka halusin päivittää uusiin, vaikka edelliset ovatkin toimintakunnossa anopin työnä. Meillä oli Iinun kanssa käytössä Firkonin yhdistelmät, jotka olivat hyvät perusvaunut, mutta liian raskaat ja jotenkin korkeat tällaiselle pätkälle ja vielä ilman kääntyviä etupyöriä. Nyt siis halusin ehdottomasti kevyet, mutta vankat, ketterät, matalat ja monikäyttöiset, pienemmät vaunut. Olin haaveillut jo aikaisemmin Brion vaunuja, koska ne näyttivät niin näppäriltä, siroilta ja tyylikkäiltä, joten (Brio on nykyään ilmeisesti sitten kokonaan Britax?!?) Britaxin vaunuja lähdin tuossa kevät-talvella pääsääntöisesti liikkeeseen testaamaan.

Testasin kuitenkin Seinäjoen Huvikummussa kaikki, Nordit, Stokket, Emmaljungat ja mitähän muita ja päätin että ne lähtee mukaan, mitkä ketterimmiltä ja pituudelleni parhaimmilta tuntuu. Ja ihan ehdottomaksi lemppariksi siellä osottautui Britaxin Smile 2 vaunut, tyylikkään kokomustat, kapeat, matalat, kääntyvät etupyörät, monikäyttöiset ja todella ketterät ja kevyet ohjata! Oli todella helppo laittaa kasaan ja vaihtaa vaunukopan, rattaan istuimen ja turvakaukalon välillä. Setissä tuli tosiaan runko, vaunukoppa, rattaiden istuin plus sadesuoja ja jalkapeite. Runkoon sopii myös Britaxin kaikki turvakaukalot ja sellainen meiltä löytyy, joten näpsäkästi saa nyt turvakaukalon suoraa autosta klikata vain vaunurunkoon kiinni. Plussaa vielä suuresta tavarakorista, moneen muotoon säädettävästä kuomusta, OIKEASTI helpoista säädöistä ja säädettävistä 5-pistevaljaista! Uskon että näillä vaunutellaan ja raittaillaan paljon! :)

Varmasti tulen vielä kertomaan oikeita käyttökokemuksia jahka saadaan vauva maailmaan ja ollaan päästy kunnolla vaunuja testaamaan!

 

Ladataan...
Kolmen koto

On varmastikkin satoja listoja, mitä kannattaa pakata kassiin mukaan kun lähtee synnyttämään. Ja jotkut innokkaimmat pakkaavatkin sen jo puolivuotta ennen laskettua ja varman päälle pelaajat ottaa mukaan perässä vedettävän matkalaukun. Miten mä itse toimin, kun lähdin Iinua synnyttämään? Entä miten aion toimia nyt?

Muistelisin, että ekaan synnytykseen lähtiessä mulla ei ollut mitään mukana. Ainoastaan neuvolakortti ja puhelin. Ei siis vaihtovaatteita, hygieniatuotteita, kameraa, ajanvietettä, naposteltavaa... Taisi olla niin, että Kisu haki sitten jossain välissä puhelimen laturin ja jotain hampaidenpesujuttuja. Siinä hautomossa ( mikä ikinä onkaan se huone jossa ollaan ennen synnytyssalia?! :D ) oli telkkari ja siinä oli kyllä ihan tarpeeksi ajan vietettä jos sellaista tarvitsi. En itse pystynyt keskittymään muuhun, kuin supistuksien selättämiseen ja mielen rentouttamiseen, joten kaiken maailman kirjat ja tabletit olisivat olleet ihan joutilaina kassissa. Ja olihan mulla puhelin mistä kyllä myös löytyy tarvittaessa jotakin viihdettä.

Mutta nyt ajattelin tehdä jotakin toisin, näin niinkuin vanhasta oppineena ja viisastuneena. En edelleenkään lähde sairaalaa kohti niinkuin parin viikon lomareissulle, mutta jonkunmoisen kapsäkin olen nyt itselleni vaatehuoneen nurkkaan melkein valmiiksi pakannut. Se sisältää nämä:

  • Imetysliivit ja kertakäyttöisiä liivinsuojuksia. Näitä mulla ei tosiaan ollut ekalla kerralla ja se oli kyllä VIRHE! Maitoa lähti nousemaan heti synnytyksen jälkeen ja kun olin sektion takia täysin sängyssä kiinni pari ekaa vuorokautta ilman rintsikoita, sain uida ja haista omassa maidossani, yyyök. Rintsikat jotka olivat päälläni sairaalaan saapuessani eivät olisi olleet enää mitenkään mukavat päällä (kun oli ihan normi rintsikat, normi kokoani), enkä olisi osannut yhtään ajatella mitään liivinsuojia. Siksi nyt kertakäyttöisiä mukaan, että ne saa vaihtaa aina uusiin, kotona voi sitten käyttää kestoliivinsuojia kun pääsee niitä pyykkäämäänkin.
  • Puhelin ja laturi ja kamera.
  • Neuvolakortti
  • Hygieniatuotteet, eli hammasharja ja tahna, kasvojenpuhdistusaine, harja ja SHAMPOO. Viime kerralla ehdin kyllä just ennen lähtöä pestä hiukset, mutta kun sairaalassa kului miltei viikko aikaa ja shampoota ei ollut, jouduin pesemään jollain sairaalan vartalosaippualla silloista otsatukkaani, kun se vipoina päivinä alkoi olemaan jo sellainen rasvaliiska :D Siitähän se tukka ei tykännyt ja kun ei mulla ollut edes harjaa sillon mukana haha. Shampoota en sitten edes viitsinyt käskeä Kisun tuomaan, koska mulla on käytössä aina litraset shampoo pullot.
  • Itselle mukava oloasu, jotta jotenkin sais freesimmän ja mukavemman olon sielä sairaalassa
  • Vauvalle OIKEAN kokoinen vaatesetti. eli 50cm setti, se menee ihan loistavasti vielä 53cm vauvallekkin :D. Mehän ajateltiin tuoda Iinu silloin laitokselta kotiin äitiyspakkauksen toppahaalarissa joka on kokoa ööö jotain 70? Joo ei tuotu sitten :D :D . Onneksi nyt on kesä ja toivottavasti silloin lämmin kun kotiutuminen on edessä <3

 

Ladataan...
Kolmen koto

Meidän tämän vuoden juhannus menee ihan vaan kotosalla Seinäjoella, koska en todellakaan halua olla missään mökillä 100kilsan päässä synnytyssairaalasta näin lähellä laskettua aikaa. Mutta eipä kyllä yhtään haittaa, kun lämmintä on nipin napin 10 astetta ja vettä tullut koko päivän. On ollut ihanaa herkutella, leikkiä ja askarrella ihan vaan sisällä ja toipa vanhempani tänä aamuna meille vielä vihdat illan juhannussaunaa varten <3

Mansikkakakku, iltalehden juhannuspainos, vihdat, grillaus ja saunan jälkeen alkoholiton sidukka. En vaihtais kosteisiin kännisiin festareihin! Siis ihanaa, märkää, kuivaa, kylmää, lämmintä, kosteaa, hikistä, railakasta tai rauhallista jussia, midsummeria, minttumaariaa, juhannusta kaikille lukijoilleni ja teille jotka vaan eksyitte kuolaamaan kakkuni kuvaa :D! Siihen meni muutes 1,5kg mansikoita ja 14dl kermaa, huuhhhuh...

Pages