Ladataan...
Mi Mi Mendine

 

NIKE  sneakers

 

Olen pitkään etsinyt mintunvihreitä air maxeja ja löysin ne vihdoin Urban Outfittersin hyllystä. Ja mikä parasta, ne olivat alennuksessa! En ikinä löydä mitään alennusmyynneistä, joten tiesin sen olevan kohtalon johdatusta. Tai ainakin hyvä tekosyy käyttää viikon ruokarahat kenkiin... Olen shoppaillut täällä niin paljon, että joudun ostamaan paluumatkalle ainakin yhden matkalaukun lisää ja syömään viimeisen kuukauden pelkkää riisiä.

Eräs ystäväni nauroi ja sanoi minua perus naiseksi: vaatteet ennen ruokaa tai muita elintärkeitä palveluita. Olen tästä kuitenkin eri mieltä. Tämä ei ole enää pelkkää naiseutta, olen vienyt rakkauteni vaatteisiin täysin uusiin ulottuvuuksiin.

Mutta helvetti. Katsokaa nyt noita. Ei lisättävää.

 

/ I bought new pair of sneakers from Urban Outfitters. I've been looking for the perfect pair of minty air maxes and was so happy that I finally found them. Just pure perfection, right? /

 

PHOTOS  emilia linna

 

BLOGLOVIN // INSTAGRAM @mimimendine // FACEBOOK

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Mi Mi Mendine

 

Olen pahoillani parin päivän blogihiljaisuudesta, mutta minulla on sille loistoselitys. Parhaat ystäväni, Suomen parhaat turret Jasmin ja Meri, lensivät tänne meidän luokse pitkäksi viikonlopuksi. Viime viikonloppu oli koko matkani parhaimpia ja ikävä Los Jäkelesiä sekä Helsinkiä kohtaan räjähti naamalle. Viimeisenä iltana olin jo valmis tilaamaan lentoliput kotiin. Nyt olen selvinnyt viikonlopun riennoista ja aion pysyä vahvana matkani viimeiset kuusi viikkoa.

Kuvat on otettu viime viikonloppuna meiltä kotoa ennen baariin lähtöä. Ne kuvaavat hyvin viime päivieni menoa, hehee.

 

PHOTOS  emilia linna

 

BLOGLOVIN // INSTAGRAM @mimimendine // FACEBOOK

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Mi Mi Mendine

Pyysin teitä jokin aika sitten kysymään asioita, joita haluatte tietää meikäläisestä. Kysymyksiä tuli aika hyvä määrä ja olen tässä postauksessa vastannut niistä suurimpaan osaan. Jouduin jonkin verran muokkaamaan kommentteja sopivampaan muotoon, jotta tekstiä olisi mukavampi lukea.

Have fun!

PERUSTIETOJA

Ikä? 

Olen 22 vuotias, eli vuoden 1992 mimmejä.

Kuinka pitkä olet?

Helvetin pitkä (en ole mitannut vähään aikaan, mutta 179-180 cm).

PERHE JA ASUMINEN

Missä olet syntynyt?

Olen syntynyt Helsingin kätilöopistossa. Asuimme pari ensimmäistä elinvuottani Vantaan Korsossa, jonka jälkeen vanhempani tulivat järkiinsä ja muuttimme Los Jäkelesiin aka parhaaseen paikkaan maapallolla.

Onko sinulla sisaruksia?

Ihana isosiskoni Kia (tsekatkaa hänen bloginsa täältä!), pikkuveli Jani ja pikkuvelipuoli Olli. Olen keskimmäinen lapsi, eli helvetin hyvä toimimaan vaativissa sosiaalisissa tilanteissa sekä ratkomaan pulmatilanteita.

Minkä kokoisessa kämpässä asut?

Meidän Dublinin kämppä on aika iso, ehkä 60 neliötä. Suomessa minulla ei tällä hetkellä ole asuntoa lainkaan, vaan kaikki kamani ovat varastoitu äitini nurkkiin.

Kerro hauska muisto teinivuosilta?

Olin angstinen teini, ei silloin ollut hauskaa. Kuuntelin raskasta musiikkia, vihasin maailmaa ja pukeuduin mustaan (paitsi emo vuosinani tutustutin itseni mustan lisäksi pinkkiin ja lilaan). 

TYÖ, OPISKELU JA HARRASTUKSET

Mitä opiskelet tai olet opiskellut?

Tällä hetkellä en opiskele. Peruskoulun jälkeen kävin Järvenpään lukion musiikkilinjan, jonka jälkeen opiskelin hetken meikkitaiteilijaksi Make Up Artist Academyssä Helsingissä. Lopetin sen kesken, koska ala ei tuntunut omalta, vaikka rakastankin meikkaamista todella paljon.

Mitä teet työksesi?

Suomessa olin vaarini henkilökohtainen avustaja ja kirjoitin blogia. Tällä hetkellä työskentelen pelkästään blogini parissa.

Teetkö mallin töitä?

En. Vaikka olen todella paljon kuvattavana blogini takia, minua ei kiinnosta mallin työ. Minusta on paljon mielenkiintoisempaa kaikki se suunnittelutyö kuvausten takana, stailaaminen sekä kirjoittaminen. Eikä kyse ole pelkästää siitä. Mielestäni malleilta vaadittavat ulkoiset ominaisuudet ovat sairaalloisia, enkä koskaan haluaisi työskennellä alalla, jossa paineet näyttää tietyltä tai olla tietyn kokoinen ovat niin suuret. Välitän itsestäni liikaa, että voisin antaa ulkopuolisten jatkuvasti kertoa minulle, että minun pitää laihtua tai muuttua. Haluan näyttää juuri itseltäni ja syödä sitä mitä huvittaa.

Millaista musiikkia teet itse tai haluaisit tehdä? (Olen ymmärtänyt, että jotain siis teet :D)

Haha, vastaukset näihin kysymyksiin muuttuvat jatkuvasti. Teen musiikkia hyvän ja erittäin lahjakkaan ystäväni Henryn kanssa (joka pääsi juuri sisään Metropoliaan opiskelemaan musiikin tekemistä ja tuottamista, onnea muru<3). Tällä hetkellä on vielä liian aikaista sanoa millaista musiikkia teemme, mutta tiedän sanoitusten olevan suomeksi. Haluan tehdä musiikkia, joka herättää tunteita. Jotain tarpeeksi erilaista ja tuoretta.

Oletko koskaan kirjoitellut runoja pöytälaatikkoon?

Kirjoitan todella paljon, lähes päivittäin. En tiedä, voiko tekstejäni kutsua runoiksi. Ne ovat ehkä enemmän jotain omaelämänkerrallista proosaa (lue: tekotaiteelliista haihattelua). 


MIELTYMYKSET JA HAAVEILU

Millaista musiikkia kuuntelet ja mikä on lempiartistisi?

Kuuntelen todella paljon erilaista musiikkia. Ihailen vahvoja naisia ja kuuntelen paljon naisartistien musiikkia, mutta musiikkimakuni vaihtelee päivittäin. Tällä hetkellä kuuntelen paljon poppia ja r'n'b:tä omilta nuoruusvuosiltani (90-luvulta).

Onko sinulla erityistä ruokabravuuria? 

Pidän kokkaamisesta, mutta olen aika laiska. Syön yleensä jotain helppoa, kuten salaattia, johon lisään vain fetaa, vuohenjuustoa, lohta tai kanaa (irtokarkit ovat myös todella helppo ruoka). En voisi myöskään elää ilman soijajogurttia tai avokadoa. 

Mistä haaveilet?

Haaveilen paljon, joka päivä, kaikesta. Yksi suurimmista haaveistani on, että tulevaisuudessa olisin mahdollinen elättämään itseni tekemällä jotain luovaa työtä ja ehkä tarjoamaan työpaikan muutamalle muullekin.

Jos sinulla olisi tunti elinaikaa, mitä tekisit?

Luultavasti panikoisin ja itkisin, koska minulla on enää vain tunti elinaikaa :D

 

BLOGI

Millainen oli ensimmäinen blogijulkaisusi?

Ensimmäinen postaukseni rakentui asukuvista, joissa päälläni oli Angelica Blickin malliston vaatteita sekä suuri löysä polo. Ne olivat ensimmäiset kuvat, jotka kuvasimme Emilian kanssa blogiani varten. Muistan, että niiden ottamiseen meni ihan järjettömän pitkä aika, ruutuja oli varmaan pari tuhatta ja käytin muokkaamiseen tooodella monta tuntia. Onneksi meistä on tullut hieman tehokkaampia tässä matkan varrella, haha. Voitte käydä tsekkaamassa postauksen vanhasta blogistani täältä (minun koneeltani se näyttää jotenkin oudolta, en tiedä mitä on tapahtunut).

Mikä on paras tapa saada blogille näkyvyyttä ja lukijoita? 

Nykyään, kun Suomessa on monia satoja tuhansia blogeja, on todella tärkeää erottua massasta. Pitää olla omaperäinen, kuvien täytyy olla laadukkaita sekä bloggaajan täytyy olla persoonallinen. Enää ei riitä, että kirjoittaa ihan hyviä juttuja ja odottaa, että lukijat löytävät blogiin. Täytyy olla todella aktiivinen sosiaalisessa mediassa, luoda suhteita ja tehdä ahkerasti töitä. Mitään yksinkertaisempaa tai tyhjentävää vastausta kysymykseen en osaa antaa. 

TYYLI

Mistä ostat yleensä vaatteesi?

Ostan vaatteita todella paljon eri paikoista. Käyn paljon ihan perus ketjuliikkeissä, vintage-kaupoissa sekä tilaan ulkomailta. Lempikauppojani täällä ovat olleet Zara, Topshop, River Island sekä monet vintage liikkeet, kuten 9 crow street.

Nimeä joitain tyyli-idoleitasi?

Rihanna on aivan ehdottomasti suurin inspiraation lähteeni (hänen tyylinsä muuttuu jatkuvasti ja hän työskentelee todella lahjakkaiden stylistien sekä suunnittelijoiden kanssa). Seuraan todella paljon eri julkkiksten ja bloggaajien tyylejä päivittäin, enkä oikein osaa nimetä ketään yhtä tiettyä.

Millaisesta miesten pukeutumisesta pidät, osaatko kertoa esimerkin jostain sinun makuusi sopivasta miespukeutujasta?

Tämä on vaikea kysymys. En osaa nimetä mitään tiettyä tyyliä, mutta pidän siitä, jos mies on kiinnostunut pukeutumisesta ja näyttää persoonalliselta. Ehkä vähän jotain karumpaa ja miehekkäämpää, jotain jossa on asennetta. Tatuoinnit näyttävät aina miehellä hyvältä.

Millaista kommenttia olet saanut tyylistäsi miehiltä? Pitääkö liian erikoisena vai kiinnostaako ollenkaan :D 

Todella monet kehuvat tyyliäni ja pitävät erityisesti siitä, etten pukeudu yhtä paljastavasti kuin useimmat naiset. Tottakai olen myös usein kuullut, että minun täytyisi näyttää kroppaani enemmän (käytän kuulemma kaapuja ja viittoja, haha). Jos minulla on päälläni jotain todella erikoista tai outoa, miehet eivät välttämättä ole asustani samaa mieltä kanssani. Silloin sanon heille, että laittavat silmät kiinni tai viettävät aikansa jonkun muun seurassa, koska pukeudun juuri niin kun haluan.

Millanen tarina sun tatuointien takana on?

Minulla on yhteensä viisi tatuointia, joista kaksi tekstejä. Mun mielestä jokaisen tatuoinnin takana ei ole pakko olla mitään hirveän pitkää ja syvällistä tarinaa siitä, kuinka isoäidin siskon kissa pelasti meikäläisen palavasta talosta ja sen takia otin liekehtivän enkelimäisen kissantassun. Jokainen tatuointi on mulle itsessään tarina ja useimmat omistani olen ottanut visuaalisuuden takia. Aion lähitulevaisuudessa tehdä tatuoinneistani postauksen, jossa kerron aiheesta enemmän.

Minkä kokoiset venytykset sulla on?

12mm. Nyt en tosin ole viikkoon pitänyt mitään korvissa (otin korvikset pois, enkä ole jaksanut laittaa niitä takaisin, hahaa). 

MITEN TEET SUN KULMAKARVAT???????

Jos on joku asia missä olen pakkomielteinen, se on kulmakarvat. Mikään ei näytä pahemmalta, kuin liikaa nypityt huonosti piirretyt kulmat. Olen kirjoittanut aiheesta postauksen (löydät sen täältä), mutta se alkaa olla jo vanhentunut. Siksi aion kirjoittaa päivitetyn version kulmakarvojeni saloista, jossa kerron yksityiskohtaisesti miten ne oikein syntyvät. 


RAKKAUS

Millainen on ihannekumppanisi?

Joku, jonka seurassa voin olla täysin oma itseni ja hän tekee minut onnelliseksi. Joku, jonka vuoksi haluan olla parempi ihminen.

Ootko rakastunut tai ihastunut tällä hetkellä?

En ole, mutta olisi ihanaa olla.

Tykkäätkö tytöistä? Seurusteletko Emilian kanssa?

Ajattelen olevani ihmisseksuaali, sukupuolella ei ole minulle väliä. Seurustelen Emilian kanssa vain unelmissani.

Jos tykkäät tytöistä ja oot sinkku ni lähtisitkö mun kanssa treffeille? Oot suomen kuumin bloggaaja :)))))

Haha, en kieltäydy ikinä hyvistä treffeistä (: 

 

PS. Postauksen kuvat ovat lempikuviani viime kesältä. Minulla on niin ikävä Suomea ja sen kesää!

 

PHOTOS  emilia linna

 

BLOGLOVIN // INSTAGRAM @mimimendine // FACEBOOK

   

Share
Ladataan...

Ladataan...
Mi Mi Mendine

 

 

Pari päivää sitten vietimme mukavaa päivää kaupungilla. Olimme juuri kävelemässä kohti lemppari vintagekauppaani, kun jotain todella hämmentävää tapahtui. Vastaan kävelevä mieshenkilö alkoi kouria omia haaruksiaan esitelläkseen sukukalleuksiaan ja laukoi minulle todella halventavia kommentteja. Hänen tyytyväisestä virneestään pystyi päättelemään, että tämä tapahtuma oli tarkoitettu jonkinlaiseksi kohteliasuudeksi. Siltä se ei todellakaan tuntunut. Minua alkoi ahdistamaan, oksetus nousi kurkkuun ja olin erittäin hämilläni.

Olen kyllästynyt kuulemaan miehiltä, että koska näytän tietyltä, pukeudun näyttävästi tai olen laittautunut minun täytyisi täyttää heidän sairaat odotuksensa. Se, että olen kiinnostunut muodista tai omasta henkilökohtaisesta tyylistäni ei tarkoita, että takapuoleni on avoin kaikkien tartuttavaksi tai haluaisin kuunnella vastakkaisen sukupuolen vähätteleviä ehdotuksia. Se, että olen parikymppinen nätti tyttö ei tarkoita, ettei minulla olisi aivoja, mielipiteitä tai uskallusta sanoa vastaan.

Ja jos joku yrittää vetää sen kortin esiin, että olisin pukeutunut paljastavasti, päälläni oli silloin todella löysä ruutupaita sekä maiharit. Ja mitäs sitten, vaikka olisinkin pukeutunut minihameeseen ja napapaitaan. Liian usein vedotaan miesten luonnolliseen eläimelliseen viettiin tai muuhun turhaan paskaan. Se on vain todella ällöttävää, törkeää ja seksististä käytöstä, jonka me naiset liian usein sallimme. Miettikää jos naiset huutelisivat miehille kaduilla, kourisivat heitä jalkovälistä ja vähättelisivät heitä, koska joku olisi pukenut kesällä päälleen shortsit ja hihattoman paidan. Vedottaisiinko silloin naisten luonnolliseen eläimelliseen luonteeseen? Tuskin. 

Olen kyllästynyt siihen, että kauniilla naisilla ei voi olla mielipiteitä. Vaikka saatan käyttää monta tuntia meikkaamiseen, rakastan shoppailua ja valitsen elektroniikkatuotteeni niiden ulkonäön perusteella ei tarkoita, etten voisi olla todella syvällinen, viisas ja moniulotteinen. Vihaan sitä, kun näen tyttöjen esittävän tyhmempää kuin mitä he oikeasti ovat. Mielestäni ei ole mitään kauniimpaa ja seksikkäämpää kuin itseään arvostavat viisaat ja vahvat naiset. 

Tiedän, että blogiani lukee moni nuori tyttö. Sen takia haluan kirjoitaa tästä aiheesta. Muistakaa, että teidän ei tarvitse sallia minkäänlaista halventavaa käytöstä miltään suunnalta. Kukaan ei saa koskea teitä jos se ei tunnu teistä mukavalta. Teidän ei tarvitse kuunnella huutelua tai ehdottelua jos se tekee teidän olonne epämukavaksi. Ja kaikkein tärkeintä on, että teidän ei tarvitse olla hiljaa ja hymyillä nätisti. Muistakaa oma arvonne ja puolustakaa oikeuksianne.  

Ja jos tämän kaiken sanominen ääneen tekee minusta feministin tai ette kestä tätä, minulle on aivan sama. Sanokaa mitä sanotte, miksi ikinä haluatte. Nämä on asioita, joista ei puhuta tarpeeksi. Sen takia minä aion nostaa meteliä niin kauan, kuin tilanne pysyy samana. 

Ps. Terveisiä muniaan kourivalle miehelle. Ensi kerralla kannatta valita ahdistelun kohde paremmin, jos ei halua 180 senttiä puhdasta raivoa kimppuunsa.

 

PHOTOS  emilia linna

 

BLOGLOVIN // INSTAGRAM @mimimendine // FACEBOOK

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Mi Mi Mendine

Monia varmasti kiinnostaa minkälaista elämää elän täällä Dublinissa. Sen takia päätin tehdä päiväni kuvina -postauksen, jonka tekeminen osoittautui todella hauskaksi. Kannoimme Emilian kanssa eilen koko päivän kameraa mukana ja räpsimme kuvia sitä mukaan kun jotain tapahtui.

10.30. Heräsin melko normaaliin aikaan. Aloitan aamuni aamupalalla (tällä kertaa söin soijajogurttia, mansikoita, mysliä ja hunajaa sekä join vihreää teetä) ja teen usein hetken töitä (kirjoitan postauksia, käyn läpi kuvia tai luen meilejä).

/10.30 I woke up. First I ate breakfast (soy jogurt, strawberries, honey and green tea) and work a little./

Seuraavaksi meikkasin ja laitoin hiukset. Täällä minulla on tapana meikata olohuoneen sohvalla käsipeilin avulla, koska siinä on koko kämpän paras valo. Olen myös siitä outo, että meikkaan usein ensin ja käyn vasta sen jälkeen suihkussa (älkää kysykö miksi).

/ Then I did my makeup and hair. /

Suunnittelen usein asut levittämällä ne sängylle tai lattialle. Kokonaisuuden näkee silloin selkeästi. Nyt puin päälleni uuden vihreän pelipaidan, trenssitakin ja kultaisia yksityiskohtia.

/ Planning day's outfit. /


12.00 Lähdimme Emilian kanssa liikenteeseen. Asumme aivan keskustassa ja kaikkialle on alle viiden minuutin kävelymatka. Kuvat on otettu matkanvarrelta kun kävelimme Temple Bariin (joen toisella puolella oleva kauppojen, ravintoloiden ja hotellien keskittymä).

/ 12.00 Me and Emilia went out. Photos are taken from our way to Temple Bar. We live in the city centre and everything is very near to our apartment. /

 

Kiertelimme vaatekaupoissa ja tein Urban Outfittersiltä kaksi loistavaa löytöä.

/ We did a little shopping and I found few great pieces from Urban Outfitters. /

15.00 Take away -kahvitauko (ostokset polttelee jo kassissa, hehee). Kävelimme ja joimme cappucinoa samalla kun etsimme Emilialle liikettä, joka möisi longboardeja.

/15.00 Take away coffee break. /


Matkalla kotiin alkoi sopivasti sataa kaatamalla, eikä meillä tietenkään ollut sateenvarjoa mukana. Parin minuutin kävelymatkan aikana ehdimme kastua aivan läpimäriksi ja paperiset vaatekassit hajosivat kivaksi pieneksi muussiksi. Perus meno, emme osaa ikinä varautua Irlannin säähän.

/ It started to rain like crazy on our way home. It was like taking a shower outside. Basic us, never prepared for Ireland's weather. /

 


16.00 Kotiin vaihtamaan kuivat vaatteet päälle ja syömään vuohenjuustosalaattia. Perus bloggaajan ruokahetki, kaikki mahdolliset vempaimet ja sosialistiset mediat heti auki.

/ 16.00 At home eating goat's cheese salad and changing into dry clothes. /

 


18.00 Treffasin Ninnin kanssa kaupungilla, kun hän pääsi töistä. Tytöillä oli palkkapäivä, joten rahat oli pakko päästä heti tuhlaamaan vaatekaupoille.

/ 18.00 I met with Ninni at city centre after her work. We went shopping again, haha. /

 

Uusi päivän asuni, jossa aiemmin Urban Outfittersin vintage-osastolta löytämäni sininen ruutupaita. Olen etsinyt ikuisuuden täydellistä sinistä ruutupaitaa ja nyt vihdoin löysin sen. 

/ My new outfit. Wearing a blue plaid shirt, which I bought earlier from Urban Outfitters. /

21.00 Pääsin vihdoin kotiin ja söin uusia lempiruokiani: avokado näkkäriä ja mozzarella-tomaatti-basilika salaattia. Niin hyvää.

/ 21.00 I finally got home. I ate my two new favourite foods: avocado crispbread and mozzarella-tomato-basil salad. Heavenly. /

21.30 Koko loppu ilta ja yö kuluikin kotoisasti tietokoneen ääressä, kun editoin kuvia ja kokosin postausta. Pääsin nukkumaan joskus yhden maissa. Kaiken kaikkiaan aika normaali arkipäivä täällä Dublinissa.

/ 21.30 I spent rest of the evening by working and editing photos. I went to sleep around 1 AM. All in all pretty normal day here in Dublin. /

 

PHOTOS  emilia linna and me

 

BLOGLOVIN // INSTAGRAM @mimimendine // FACEBOOK

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Mi Mi Mendine

 

NEW LOOK  iPhone case

 

Kulta. Se on tämän hetken sana. Olen jo jonkun aikaa etsinyt puhelimelleni kuorta ja löysin yllättäen kultaisen ihan järjettömän hienon yksilön. Ja ettei meno kävisi liian laimeaksi päätin kiskoa kaikki kultaiset korut, vaatteet ja muutkin pienet esineet päälleni. Parempi överit kun vajarit.

 

/I love gold. I found the coolest iPhone case from New Look and I'm obsessed. It goes so well with all my golden jewellery and accessories./

 

PHOTO  emilia linna 

 

BLOGLOVIN // INSTAGRAM @mimimendine // FACEBOOK

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Mi Mi Mendine

 

BIK BOK  sunnies

ZARA  tote bag

RIVER ISLAND  watch

ZARA  white shirt

LEVI'S + DIY  ripped jeans

DR MARTENS  boots

 

Tässä on päivän asuni. Kaupungilla liikkuessa haluan pukea päälleni aina jotain simppeliä, kuten tänään puin revityt farkut, valkoisen kauluspaidan ja bootsit. Kuvat on otettu kaupungin halki kulkevan Liffey joen varrella. Se on koko tämän mestan ehdottomasti kaunein paikka.

Nyt painun katsomaan elokuvaa aka viimeistä eli parasta Twilightiä. Toivottavasti teilläkin on ihana ilta!

 

/Today's outfit looked like this. I always want to wear something simple when I'm spending day at the city. Today I wore ripped jeans, white shirt and boots. We took these photos at the Liffey River, which is my favourite place in Dublin.

Now I'm going to watch a movie, have a nice evening you all!/

 

PHOTOS emilia linna

 

BLOGLOVIN // INSTAGRAM @mimimendine // FACEBOOK

 

 

Share
Ladataan...

Pages