Ladataan...
MYJUW

Olen pitänyt blogiani noin 2,5-vuoden ajan täällä Lilyssä ja nyt minun on aika kokeilla blogisiipiäni ihan uusissa maisemissa. Blogiani pääset lukemaan tästä lähtien TÄÄLLÄ. Eikä siinä vielä kaikki! Jotain muutakin uutta ja mullistavaa blogini muuttoon liittyy.. kurkkaapa!

Toivottavasti te ihanat lukijat pysytte mukana!!

 

KIITOS LILY!

Share

Ladataan...
MYJUW

Rakas ystäväni vieraili tällä viikolla meillä lapsineen ja leipaisin tarjolle muffinsit tämän herkullisen reseptin mukaan, lisäten joukkoon myös puolukoita, koska niitä sattui pihakallioltamme löytymään. Uunista muffinsit ottaessani sain todeta, että eipä ole nämä muffinsit kauneudella pilattuja. Rasva oli tullut kartonkivuoan läpi, muffinsit eivät olleet nousseet paljoakaan ilmeisesti liiasta marjan määrästä johtuen sekä ylimääräiset taikinaroiskeet olivat tummuneet vuokien reunoille. Ystäväni totesi, että ei kaiken tarvitse olla niin täydellistä eikä kaikkea tarvitse kuvata blogiin. AI EI VAI?! :D:D

Ystäväni lähdettyä siirsin yhden muffinseista varovasti uuteen vuokaan ja lähetin ystävän perään kuvan "Katso! Täydellinen blogimuhvinssi, kun siirsi uuteen vuokaan :D:D." Ystäväni vastaus "Kato näppärää."

Niinpä nappasin muffinsista vielä muutaman kuvan. No eikö näytä paremmalta kuin tuossa ylimmässä kuvassa?

Kyllä kai ajan voisi johonkin turhempaankin käyttää ja minkäs tälle kauneutta ympäriltään etsivälle ja visuaaliselle silmälle teet?!;)

 

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua ihmiset <3!

 

 

 

Share

Ladataan...
MYJUW

Näin synkempänä elokuun aamuna on kiva palata aurinkoiseen viikonloppuun. Ihan kohta elokuu vaihtuu syyskuuksi ja syksy kai sitten ihan virallisesti alkaa. Eli nämä helteet alkavat varmaan olemaan tässä. Oikeestaan minua henkilökohtaisesti ei kesän päättyminen ja syksyn saapuminen haittaa. Syksy on minulle hyvin mieleinen vuodenaika, tai on ainakin ennen ollut. Ilmojen viiletessä syksy tarkoittaa minulle, että voi hyvällä omalla tunnolla rauhoittua kotisohvalle villasukat jalassa. Meille tämä syksy tarkoittaa totaalista elämämuutosta, kun perhe kasvaa yhdellä henkilöllä lisää. Kieltämättä on alkanut jo hieman hirvittämään. Tässä sitä vain odotellaan koska alkaa tositoimet.

Niin mutta siihen viikonloppuun..

Teimme Pojun kanssa perjantaina retken lähistöllä sijaitsevaan metsään ja sorsalammelle. Poju rakastaa ruokkia sorsia ja tälläkin kerralla meillä oli sorsille leipää mukana.

Sunnuntaina pääsimme nauttimaan harvinaisesta herkusta, kun pääsimme ystäviemme veneelle ja vietimme päivän saaressa Helsingin edustalla. Parempaa säätä ei olisi voinut toivoa. Uimista, saunomista ja makkaran grillausta. Ei täydellisempää sunnuntaita kai olisi voinut olla. Tai no Pojun ja omat kilarini olisi voinut ehkä jättää tapahtumista pois, niin oltaisi jo tavoiteltu totaalista täydellisyyttä;).

Last weekend we had boat trip with our friends. The weather was perfect. 

Share

Ladataan...
MYJUW

Korkki on sisustuksessa nyt todella in. Tämä Ikean 365+-karahvi on ihana juuri tuon korkkisen korkin vuoksi ja viimeisimmältä Ikea-käynniltä se oli kotiutettava. Niin toimiva ja kaunis pullo esimerkiksi vesipullona ruokapöydässä. 

I love this Ikea 365+ carafe and its cork.

Share

Ladataan...
MYJUW

Talossamme on kolme wc:tä. Yksi joka kerroksessa. Sisääntulokerroksen wc on ollut vailla jonkinlaista säilytysratkaisua mieheni hampaidenpesuvälineille ja muulle kosmetiikalle, koska hän ei ole suostunut tavaroitaan lavuaarin alakaapissa säilyttämään, saatika hoitamaan aamu- ja iltatoimiaan jossakin muussa talomme pesutiloista. No joo ei ollut alakaapin ovissa vetimiäkään ennen kuin vasta nyt. Minua henkilökohtaisesti on ärsyttänyt wc:n tasolla lojuneet purkit ja putelit, koska onhan juuri tämä wc myös vieraiden käytössä. Peilikaappia en tähän vessaan huolinut miehen maanitteluista huolimatta. (Kylläpäs osaankin olla hankala;).) Lopulta pelastajaksemme päätyi Iittalan Aitio-hylly. Se on juuri sopivan kokoinen, juuri sopivan ajaton ja juuri sopivan simppeli käyttötarkoitukseemme. Tavarat ovat hyllyllä siististi miehen tavoitettavissa. Mieskin on tyytyväinen:). 

Alakaapit saivat oviinsa nahkajäljiltelmänauhasta vetimet ja niistäkin tuli oikein kivat ja toimivat. 

Something new in our toilet. Iittala Aitio Shelf and selfmade cabinet handles.

Share

Ladataan...
MYJUW

Pitkästä aikaa ostin meille yhden uuden sisustustyynyn olohuoneeseen. Katselin tätä Annon Nappi-tyynyä sillä silmällä Anttilassa jo keväällä, mutta siinä vaiheessa, kun päätin, että tämä tyyny meille tarvitaan, oli se jo loppuunmyyty kaikista Anttiloista ja kodin ykkösistä, mistä sitä tiedustelin. Ihan lähipäivinä Kodin 1:ssä muissa asioissa käydessäni, katseeni osui hyllylle palanneeseen tyynyyn ja kaappasin sen hetkeäkään miettimättä kainalooni. Kiva saada vähän jotain uutta tekstiiliä olkkariin. Ja hei, tyynyn vaalea neulos on hennon vaaleanpunaista, vaikkei se kuvissa niin erotukaan. Nytkö ne pastellivärit ovat saaneet minutkin puolelleen:)?! Tyynystä tulee muuten mieleen aikalailla HAYn Dot-tyyny.

One new light pink and grey cushion in our livingroom from Kodin 1.

Share

Ladataan...
MYJUW

Olemme viettäneet Pojun kanssa ensimmäistä äitiyslomaviikkoani ja Pojun viimeistä kesälomaviikkoa. Olemme ottaneet kaiken irti mahtavista kesäkeleistä ja viettäneet aikaa ulkona ja rannalla, jolloin päivän pakolliset ruokailutkin on hoidettu pikaisesti mahtavilla gourmet-aterioilla, kuten kalapuikoilla ja ranskalaisilla sekä kylmälaukkuun pakatuilla biitsieväillä ja tietysti jäätelöllä.

Olen napsinut viikon mittaan kuvia sieltä täältä..

Nämä kukat ovat kaunistaneet kotiamme maljakossa kokonaiset viisi viikkoa. Poju ja äitini toivat ne minulle, kun aloitin kesäloman ja koko loman ne ovat jaksaneet pysyä hengissä.

Tämä hylly kaipaisi pienoista uudelleen järjestämistä.

Mun ihana oma rantaleijona;).

Daim-jäätelö on ihan paras!

Testasin minulle uutta lehtikaalipastareseptiä, joka löytyy täältä. Korvasin vuohenjuuston mozzarellalla, kun vuohenjuustoa ei sattunut jääkapista löytymään, ja oli muuten aivan sairaan hyvää.

Viikkoon on mahtunut myös miehen synttärit ja tietysti mansikkakakku.

Jotkut varmaan miettivät, että missä tämän talon mies oikein luuraa, kun häntä ei pahemmin minun ja Pojun kesäohjelmassa ole näkynyt. Asia on niin, että mieheni tekee kausipainotteista työtä eikä hän juurikaan kesäisin lomaile, vaan vasta talven tullen hän hengähtää ja silloin häntä näkyy kotona muulloinkin kuin juuri ennen nukkumaanmenoaikaa. Onhan se kieltämättä ajoittain aika rankkaa, kun joutuu yksin hoitamaan päiväkotirumbaa suurimman osan vuodesta ja juoksemaan kello kaulassa, että ehtii aamulla töihin ja iltapäivällä päiväkotiin ja kotiin ruoanlaittoon ja vielä mahdollisesti Pojun harrastuksiin. (Kaikki kunnia yksinhuoltajille!) nyt tilanne on tietenkin täysin eri, kun olen jäänyt kotiin eikä ole enää kiire töihin. Toki uusi perheenjäsen tulee varmasti asettamaan omat haasteensa, mutta uskon että talven tullen taas helpottaa, kun meitä on kaksi aikuista pyörittämässä tätä huushollia eikä kaikki vastuu kaadu ainoastaan minun harteilleni.

Ensi viikolla Poju aloittaa taas päiväkodin puolipäiväisesti seitsemän viikon kesäloman jälkeen. Minä yritän levätä parhaani mukaan ja valmistella itseäni ja kotia uuden tulokkaan saapumiseen. 

 

Aurinkoista viikonloppua!

Share

Ladataan...
MYJUW

Jälleen huippu kolmen euron kirpparilöytö on tämä Radomsko ZPM-tuoli tältä aikaisemmin mainitsemaltani kirpparilta. Olen kahden vaiheilla maalaisinko tuolin mustaksi. Mitäs meinaatte, pidänkö tuolin ruskeana kaikkine kolhuineen vai maalaanko?

Toinen hankintani jo alkukesästä oli HAYn laatikkosetti, jota olin halunnut jo kauan ja löysin sen tuurilla Stockmannin alesta -40%. Hei ihmeellistä, väriä meidän kotona ;). Ajattelin säilyttää laatikoissa ainakin joitain tulevan vauvan juttuja.

I found this Radomsko ZMP chair for 3 euros from the fleamarket I've mentioned here before. Now I cannot decide should I paint the chair black or not. What do you think?

Hay boxes I bought from Stockmann sale already in June.

Share

Ladataan...
MYJUW

Viime kesänä mieheni ja veljeni rakensivat pihallemme Pojulle majan. Vasta nyt vuoden kuluttua otin asiakseni majan sisuksen kuntoonlaiton. Kaivoin autotallista maalien jämiä ja varastosta laatikon uumenista vuosia sitten Marimekon Unikko-kankaasta tehdyn verhokapan. Majan seinät ja lattian maalasin valkoisiksi. Tätini oli niin ihana, että ompeli vanhasta verhokapasta neljä verhoa. Lattialle ostin Tokmannin alesta maton 7 eurolla ja Ikeasta lattialle pyöreän tyynyn kympillä. Annon raidallinen tyyny, lasten pöytäkalusto, mustavalkoinen kori ja viltti meillä oli jo omasta takaa. Kummasti majan ilme muuttui ja nyt sitä voi sanoa ihan jopa viihtyisäksi. 

Tästä lähdettiin...

..ja tähän päädyttiin..

Ulkopuolelta puuttuu vielä muutamat kulmalaudat paikoiltaan ja laskeutumisköysi on tarkoitus asentaa ylhäällä olevan oven eteen. Sähkötkin majaan olisi tarkoitus vetää, jotta illan hämärässä majassa voi vaikka lukea. Jospa siellä ensi kesänä jo tulisi yövyttyäkin.

This hut was built by my brother and husband for our son last summer.  Now I finally got it ready from inside.

Share

Pages