Ladataan...

Tiedän, että en ole sen sortin bloggaaja, jota ihan ensimmäisenä seurataan kosmetiikka-asiat mielessä. Mutta uskokaa tai älkää, ennen verkkarielämää vietin erityisesti hiuspurnukoiden kanssa kaikki päivät. Pienenä olin kampaajakin, sittemmin opiskelin lisää ja olin töissä maahantuontifirman viestinnässä ja markkinoinnissa. Kauneus ei sitten kuitenkaan ole ihan sydämen asia minulle, toisin kuin vaikka ihanille Meikkipäät-leideille, ja nykyään keskityn viestintähommiin. Tai siis justiinsa nyt vaipanvaihtoon, mutta ymmärrätte kyllä.

Tulipa johdanto! Piti vain kirjoittaa, että jollain sitä minäkin itseäni holvailen, ja jos olet saman tyyppinen tallaaja kuin minä, saatat saada tästä pari tärppiä. 

Hiukset: lyhyet, raidoitetut, aika paksut. Rasvoittuvat. Varsinkin jos en föönaa. En jaksaisi tehdä mitään. 

Tuotteet:

  • Kevin Murphy Hydrate-Me Wash eli shampoo. Just hyvä, ei tarvitse vaahdottaa kuin kerran. Paitsi äärimmäisissä likaisuus- ja kuivashampookuorrutustilanteissa.
  • Living Proof Full Conditioner eli ohuiden hiusten hoitoaine. Tarvitsen vain hitusen hoitoainetta selvittämään etuheiton. Tämä purkki ei kulu ikinä. En pääse koskaan testaamaan Kevin Murphyn hoitoainetta. Jennifer Aniston on siis Living Proofin keulakuva ja firmassa itsekin mukana. Jos et sattunut tietämään.
  • Kevin Murphyn minipullot. Ihan mahtavat vauvauinti- ja salikassipurtilot! Söpöt! Täytän näitä aina, en aio ikinä luopua.

Iho: ihan hyvä. Puhdistan ja rasvailen aina iltaisin jos olen meikannut ja silloin kun käyn suihkussa. Aamulla en tee mitään. Kärsin satunnaisesta pienten kynsien aiheuttamasta pahoinpitelystä.

Tuote: Sophie La Girafe Protection Creme. Hipsterimpi Bepanthen. Saako niin sanoa? Sanoin jo. Tällä rasvailen naarmuja, kuivia huulia ja poskien pakkasläikkiä. Niin omia kuin lasten. Olenpa kuullut, että tepsii myös vesirokkorakkuloihin. Ei vielä omakohtaisia kokemuksia.

Elämä: helkkarin sotkuista.

Tuote: kosteuspyyhkeet eli baby wipesit. Kosteuspyyhkeillä voi tehdä nopeita ensiapuputsauksia niin iholta, pöydiltä kuin lattioilta. Jos olen sattunut meikkaamaan eikä illalla kykene suihkuun asti, hinkkaan aika usein nassun puhtaaksi näillä. Ilmeisesti esimerkiksi teattereissa pyyhkeet ovat tässä käytössä myös. Olen kokeillut eri merkkien hajusteettomia versioita, en huomaa juurikaan eroja. Tärkeää on, että paketissa on kunnon sulkumekanismi etteivät pyyhkeet kuivu ennen aikojaan. Panostan myös ympäristömerkattuihin tuotteisiin. 

Bonustuote! Koiralle! Meidän terrierillämme on tulehtuneet kyynärpäät ja niitä on vuosien ajan yritetty hoitaa eri keinoin. Sitten sain pressipäivästä pari näytepussia Abilar-pihkasalvaa ja vasta noin vuotta myöhemmin otimme ne käyttöön. Tsädäm, kyynärät rupesivat välittömästi parantumaan. Suosittelen! Ihmisille tämä on tarkoitettu, mutta ei ole ollut vielä käyttötarvetta. Ai juu paitsi silloin kun olin raskaana ja hankin palovamman mahaan (aina tiellä), pihkasalva rauhoitti jäljen ja suojasi mukavasti. Ei jäänyt arpea.

PS: Kuvassa olen Santa Marian bloggaajaillassa, jossa saimme ihanien texmex-herkkujen ja arjen hyvinvointivinkkien lisäksi nätit tukkakukat! 

PPS: Hiustuotteet enemmän tai vähemmän saatu blogin kautta. 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hiihtäminen. Vähän ku pyörällä ajais. Että kerran kun lapsena oppii, niin hyvin voi milloin vain lähteä Finlandia-hiihtoihin. 

Tai sittenkin vähän ku uinti. Että pienenä oppii miten sattuu ja aikuisena se ei ole kivaa, koska tekniikka on hakusessa. Kunnes opettelee kaiken uudestaan ja sitten homma sujuu taas.

Uintia opettelin aikoinaan kurssilla. Hiihtoon olen nyt perehtynyt sohvalla pötkötellen. Simo-Viljami Ojasen Helposti ladulle - opi hiihdon salat on kokonaisvaltainen paketti kaikille, joita hiihtokärpänen on puraissut. Kirjassa on asiaa esimerkiksi suksista, monoista eli hiihtokengistä, muista varusteista, hiihtotekniikoista ja hiihtoa tukevista treeneistä. Sanoisin, että jos haluat aloittaa hiihdon, lukaise ensin tämä opus ja marssi sitten vasta suksikaupoille ja laduille.

Sitten arvonta! Jos hiihtokirja kiinnostaa sinua tai kaveriasi, voit voittaa sellaisen omaksesi kommentoimalla tätä postausta ja jättämällä toimivan meiliosoitteen. Arvon voittajan perjantaina 9.12.2016. Osallistua voi siihen saakka. 

Kiitokset kirjasta ja arvontamahdollisuudesta Fitralle.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Data. Spesifi ja mukava mittaustapa. 24/7 tarkkailu. Datan hyödyntäminen. Yksilöllisyys. Fiksu treenaaminen. Nämä summaavat minun kokemukseni Smash Helsinki -tapahtumasta. Tarkemmin:

  • Urheilijoista saatavan datan kerääminen kehittyy jatkuvasti. Tietoa kerätään esimerkiksi uimareiden vedoista ja kamppailu-urheilijoiden potkuista (tsekkaa suomalainen start-up kick.ai)
  • Datan keräämisen pitää olla miellyttävää. Kiristävät sykemittarit ovat pian historiaa - mittaussensoreita valmistetaan joustavista matskuista ja niitä voi sijoitella melkein minne vain.
  • Urheilijoita mitataan 24/7, ei pelkästään urheilusuorituksen aikana. Näin optimoidaan tuloksia ja elämänlaatua. Michael Phelps mittasi untaan kolmen vuoden ajan ja muokkasi harjoituksiaan saamiensa tulosten mukaisesti. Olympialaisissa kiitos seisoi.
  • Mittaustuloksien hyödyntämiseen ei tarvita raskasta koneistoa, edes huippu-urheilutasolla. Urheilijat ja valmentajat pääsevät helposti käsiksi dataan ja pystyvät reagoimaan tuloksiin nopeasti. Mobiilisovellukset käytössä, tietenkin.
  • Kaiken datan avulla urheilijat saavat yksilöllisempää ohjausta. 
  • Tiedon ei ole tarkoitus viedä iloa urheilusta, vaan parantaa elämänlaatua kokonaisvaltaisesti. Huipputasolla urheilevat ovat jo melkoisia koneita, mutta esimerkiksi unen ja palautumisen mittauksella normityypitkin voivat pitää itsestään parempaa huolta.
  • From training hard to training smart eli fiksumpaa treeniä!

Itse aion nyt, kun perheemme pikkuvauva-aika alkaa olla selätetty, testailla omaa untani, treenejä, palautumista. Juttelin Smashissa useammankin asiantuntijan kanssa aiheesta ja tulette täällä blogissa näkemään jos jonkinlaisia testivehkeitä ja -tuloksia. Pysykää kuulolla!

***

Data. Correct & convenient way of collecting it. 24/7 measuring. Apps. The use of data. Smart training, smart lifestyle. Individuality. Smash Helsinki gave me food for thought.

Mounir Zok, Director of Technology and Innovation of the U.S. Olympic Committee gave a fantastic keynote on how the U.S. team managed to gain 121 medals at Rio Olympics. Here are his views on the tech used for the next olympiad.

Petteri Alahuhta, Business Development Manager from VTT told about Finnish measuring innovations and pointed out that with the help of always-on-analytics it is possible to detect stress and that knowledge doesn't have to take away the joy of sports.

Firstbeat sums the process up.

... and this is me chasing a bat. Finnish innovation, augmented climbing wall, is on it's way to success. No wonder, try for yourself if you get a chance! I want one of these home. Need to win the lottery.

Share

Pages